+1 yılolur diyenleri görünce resmen sinir krizi geçirecektim. boş ver yaşını gençliğini sanki adam 20 sinde evlenmiş seninle (büyük ihtimalle büyük yaş farkınız var diye düşünüyorum) . niye evlendiniz o zaman aceleye gelmez bu çocuk işi okulunu bitirsin bi önce nasıl babalık edicek hiç düşündün mü nasıl bakacaksınız annem baktı babam baktıyla da olmaz hiç düşündün mü sen bunları ya her şey maddi değil çocuk anne baba ilgisiyle büyümeli mümkün olduğunca eşin napacak mezuniyetinde 1 yaşındaki evladını mı götürecek arkadaşlarının hocalarının yanına ne gerek var böyle şeylere yapma bence ben olsam ayrılırdım kızım ne gerek var 30 yaşa hangi kafayla evlendin sen aklım almıyor abilik ihtiyacı mı duydun anlamadım gitti yaşıtlarında birini bulsaydın sakın onlar ergen mergen de deme sanki 30 unda çok akıllı davranıyorlar da güldürme beni zaten gelmiş 30 una, sen daha hayata yeni başlıyorsun, aheste yaşaman gerek o ise illa ki aceleci davranacak yok ben şu yaşta mı baba olucam bilmem ne zaten büyük ihtimalle de görmüş geçirmiştir derler ya karıya kıza doymuştur öyle birşeyde olsa yaşlıları genç kızlarla görmezdik geç bunları, ayrıca da madem doydu senle ne işi var bu ayrı olay, sana kardeş gözüyle bakmayacak ya o halde çok sinirlerim bozuluyor bu tip işlere benim, kendi hayatın canım iyice düşün, sözleşme yapmadın ya onunla sonsuza kadar evli kalacak da değilsin inşallah , yuva yıkma amacım değil ama bu hayata da bir kez gelirsin ve bilirsin, son pişmanlık fayda etmez canım hadi hayırlısı olsun hakkında
07 Yorumla
Soran+1 yılBen 28'im o 30 yaş farkımız yok neye bu kadar tepki gösterdiğini anlayamadım, boşanacak ne var burada
- +1 yıl
@blacK Ağır ol abim niye bukadar ofkelendin sanki birseylerin hırsını çıkarmaya çalışmışsın :))) resmen mutasyona gircen
- +1 yıl
28 isen neden özellikle kocanın yaşını belirttin kendinkini belirtmedin ki senin gibi diyenle re göre büyük yaş farkı var falan derler öyle düşünürler yani, neyse ben dediklerimin arkasındayım yine de satırı satırına, görüşüm bu seninle ilgili olarak, aranızda iki yaş da olsa, sonuçta çok erken bir evlilik sayılmaz bence 25-26 uygun gibi 25 ten aşağı evlenilmemeli bence de kişilik oturması vs derken öyle yani ama çocuk konusu sıkıntılı ve özellikle bu zamanda biliyorsun, doğacak çocuğun hayatı zehir olacak mı olmayacak mı size bağlı sonuçta (kontrol edemediğiniz durumlar haricinde diyorum) ve bu hayat bebeğe zindan olmamalı, doğuracak vaktin olabilir ama eşinle beraber bebekle bolca vakit geçirebilecek misiniz onu iyice bir düşün derim, ilgisiz büyüyen çocuklar hayata karşı daha savunmasız olurlar aile dışındaki insanlarda güveni ararlar sevgiyi ararlar bulamazlarsa sıkıntı daha da büyür ki bu zamanda samimi insan yok denecek kadar az...
- +1 yıl
@TheTurkishMan elimde değil napayım tutamıyorum kendimi, şu an daha sakinim elbette zaman geçti çünkü
- +1 yıl
:) senin ejdarhan mi var valla :)) çevrende bir şey yanlış gitse onları yakarsın bak demedi deme
Soran+1 yıl18'inde biriyle mi evlendin denmesin diye belirttim yaşı
- +1 yıl
anladım,
En İyi Cevaplar
Bana olur gibi geldi bilemiyorum niyeyse öyle düşündüm. Hamileler de okuyor. Daha önce üniversite okumuş bitirmiş birinin hem üniversiteye hem iş hayatına hakim olduğunu düşünürsek eşin açısından ortamda abi olur bir yandan kendinden küçüklerle çevresi olur ki bence çocuğu ilerde anlaması için iyi. Çünkü anne babalar arasında yaş farkı var baya döneme uymayan ayrı düşüyor. Derslerden sonra evde çocuğu olucak. Zor kısımlarını kendi büyüklerinizle paylaşın. Yakındalarsa hamileyken ailende ya da onlar sizde kalabilir. Değilse de dert değil. Kendin gibi hamilelerin olduğu bir çevren olsun. Bizde pek yaygın değil ama yurtdışında hamilelerin annelerin bir arada olduğu topluluklar oluyor sen de Türkiye şartlarına göre çevrende gördüğün hamile insanlarla laflayabilirsin. Ben hamile olsaydım komşu çocuk ne varsa çevremde yanımda isterdim herhalde. Bir de hazırlık açısından çocuk polikliniğinde biraz zaman geçirip insanları izlersen her çeşit aileyi görürsün orada. Genel olarak yardımlaşa yardımlaşa işte. Yoksa bakıcılar falan işe giriyor. Türkiye de sadece zengin kesimin bakıcısı oluyor ben genelini alarak yazdım.
02 Yorumla
Soran+1 yılKaynanam eltimin hamileliğinde çok yardım etti, benzer durumda bana da eder eminim ki o konuda sıkıntım yok. Çok haklısın teşekkür ederim
- +1 yıl
Staj dönemi zorlanabilirsiniz hesaplanması gereken o var. Ailenizle kalmanız varsa birikiminizi kullanmanız gerekir. Teyze dediğim tanıdığımız fen bilgisi öğretmeniydi sonra hukuk okudu çocuğu 12 falanken başladı şimdi avukat. yaş genelde çevre açısından gerici oluyor yabancılık hissi falan olabiliyor. Dönem uzatanlar öyle söylüyor. O yabancılık çekmedi özel dersler vermeye devam etti fenden. Teyzem ablaları gibiydi eşi çalışıyordu çocuğa tüm gün çoğunlukla onun annesi baktı.
+1 yılOkul ve işi zaten beraberinde götürebiliyorsa kendi aranızda bu sorumluluğu kaldırabilir misiniz diye konuşmanız gerekir. Türkiye şartları, eşinizin okulu ve sizin çalışma durumunuz, çocuğun masrafları, eşinizin yaşı, evliklte üçüncü yılınız olduğunu söylemişsiniz çevreden baskı alıyorsanız o durum. Bence bunları detaylıca konuşup buna göre karar verin eğer yapabileceğinizi düşünüyorsanız karar size düşer.
00 Yorumla
+1 yılEkonomik sıkıntıları direkt bırakıyorum. Çocuk doğdu diyelim, eşinin vizeleri ya da finalleri olacak ve gece gündüz ders çalışmak isteyecek. Tek başına çocuğa bakabilecek misin? En azından doğumu okulun bitişinden birkaç ay sonraya denk getirmeniz iyi olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılOldukça zorlar Türkiye gibi bir yerde
00 Yorumla
+1 yılSimdi yapmazsan ilerde hic yapamazsin, dogurganliginiz azaliyor, yasinizin gecmesine izin verme, cocugun senin yasina yakin olsun ki iyi anlaşasiniz ve ilerde bakmasi da zor olmasin, kocan normal işe gidip gelen adam gibi okula gidip gelecek sadece, cok yorgun olmayacak ve diger adamlar ne kadar zaman ayiriyorsa o da o kadar zaman ayirmis olacak, az zaman ayirabilse de bu fark cocugu yapmana engel olmamali, cunku gec olmadan yapman lazim.
Maddi acidan sorun olur mu dersen; her cocuk rizkiyla dogar, rizki veren Allah, sen de tecrube etmissindir ki yeni dogan bebeklerin evlerine bereket gelir, o konuda endise etme. Hem enflasyon hizla yukseliyor hizla somuruluyoruz, simdi yapabildiklerimizi ileride yapamayacagiz, cocugu da simdi yapmazsan ileride hic yapamazsin.
08 Yorumla
Soran+1 yılAslında eşim çalışıyor. Yani hem iş hem okul ilerlettiği için maddi açıdan sıkıntımız olmasa da yorgunluk diğer erkeklerden biraz daha fazla oluyor haliyle. Ama haklısınız çünkü annem beni 40 yaşında doğurmuş o zamana kadar olmamış, şimdi çocuk yapmaya çalışsak bile olacağının garantisi yok ertelemek risk gibi geliyor bana da
- +1 yıl
Bence de riske girmeye değmez, genelde erkekler çocuk bakmıyor bile Türk kadınlarının kaderi çocuğa tek bakmak zaten, bir işin yoksa bence sen de yaparsın
Soran+1 yılİşim var ama evdeyim home office çalışıyorum yani birçok anneye göre şanslı bi kesimdeyim çocuk açısından. Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Her cocuk rizkiyla dogar nedir ya. Bu nasıl cahil bir bakis acısı. Sen önce kendini belli bir konuma getirip saglama alicaksin ki o cocuga yüksek standartli bir hayat sunabil. Eger sunamiyor ve çocuğunu azla yetindirmek zorunda kaliyorsan bu da kendi cocugunjn hakkina girmek demek oluyor. Çünkü her cocuk en güzel şeyleri hakeder. En güzel en kaliteli kiyafetleri oyuncaklari buyudugunde en güzel en destekleyici eğitimi yetiskin oldugunda ona ayrilan birikimi evlenirken ona verilecek bir evi hakeder. Kusura bakmayin. Bu yaptiginjz da cok buyuk haktir. Eger allah inanciniz varsa tabi.
- +1 yıl
Cok sukur, evde calismak da iyi, sana bir sey diyeyim mi, cok yuksek ihtimal cocugun sakin bir çocuk olacak, seni zora sokmayacak, hani olur ya zor bebekler hiperaktif cocuklar, iste seninki sakin olur cunku tecrubelerle sabit, Allah dagina gore kar veriyor, eskilerin 9 cocuklari olurdu ve bakabilirlerdi neden cunku cocuklar hep sakin doguyor, evde kavga olmuyor huzur var. Ama simdi 2 cocuk yapiyorlar 2 si de canavar, 1 tanesi 10 cocuga bedel, neden cunku o az cocuk yapmayi tercih etmis, cok isteseydi Allah onun kolaylığını verirdi. Cunku dinimiz cocuk yapmayi onemser, seytan da aksine istemez, dunyadaki seytani duzen cok cocuga engel olur, istesen de yapamazsin. Simdi de sen, sen her seye ragmen o cocugu Allah rizasi icin yapmaya karar verirsen o da senin yükünü hafifletir. Cevremde de cok gordum oyle oluyor.
- +1 yıl
@kovaburcuzekasi evet Allaha ve yardimina inanmayanlar icin cahillik gibi gelebilir. Ama asil cahillik onlarda. Dunyayi yaratan guc sahibi seni goren Allah, sen Allah rizasi icin cocuk yaptiginda seni yalniz mi birakacak, yardimsiz mi birakacak. Her cocuk rizkiyla dogar, senin rizkini yemez, rizki veren Allah, her zorluga bir kolaylik veren Allah. Sen ona teslim olamamissan ona guvenememissen asil sana ve senin gibi dusunenlere yazik, asil cahillik bu
- +1 yıl
Valla kusura bakmayın. Annemle babam bu dusunce sonrasinda 3 cocuk dunyaya getirip hayatin tum sorumlulugunu cocuklarinin ustune birakan kisiler olduğu için dedikleriniz mantiga aykırı geliyor. Evet Allah rızık verir ac birakmaz acikta birakmaz
belki buna katiliyorum ama hayat sizin toz oembe hayalleriniz gibi gitmiyor. Asgari ucretle veya ebeveyerden tekinin kazandigi ucretle kirada oturarak 2-3 cocuk yaparsan. Paran olmadigi için o cocuklarin hepsini dersaneye de gondermezsjn sehir disina okutmaya da gondermezsin evlenince dugununu de karsilayamazsin hayati boyunca en alt kademe yasamini sürdürür o çocuk ve maddi refaha ulasmak için kendini hep büyük sorumluluklarin altina girerken kucucuk yasinda hesaplar yaparken strese girerken bulur okuluna dersine odaklanmasi gerektigi sirada. Kimisi de okumaktan vazgecer ve is hayatina atilir erken yaşta. Kendk hayatini yasamaya sira bile gelmez. Ama siz o dar görüşünüzle haklarinj almaya devam edin cocuklarinizin. Devam edin. Hepsi bir gün hatta her gün çıkar şüphesiz. - +1 yıl
@kovaburcuzekasi senin dediğine göre o zaman kimse çocuk yapmasın, çünkü kimsenin durumu iyi değil, sırf dershanede okuyamayacak başka şehre gidemeyecek gibi basit sebepler yüzünden çocuk yapmamak saçma, şart şeyler değil bunlar, doğudaki yoksul çocukların halini biliyorsun, gelip istanbuldaki en iyi üniversiteleri kazanıyorlar. Herkes hem okuyup hem çalışıyor, bu enflasyonla çalışmayan genç kalmayacak zaten. Herkes gücü yettiği kadar çocuk yapmalı ama yapmalı en çok ne kadar yapabiliyorsa.
+1 yılZor olmaz, bebege bakmayi gozunuz kesiyorsa ertelemeyin derim. Yas ilerledikce hamilelik daha zor oluyor. Ben 27 yasindayim ve ilk hamileligim simdilik iyi gidiyor ama korkuyorum yalan yok. Nasil olacak falan diye tansiyon cikar mi diye. Bebek her sekilde buyuyor. Benim annem ve babam universitede okurken evlenip iki cocuk buyutmusler. Anneme hic pisman oluyor musun diye soruyorum hayir iyi ki oyle olmus diyor. Ustelik annemde babamda hem calisip hem okuyup diplomalarini almislar hemde bu sirada cocuk buyutmusler. Ustelik ogrenci maasiyla. Belki o zamanla simdiki zaman bir degil ama hayatta hersey mumkun ve eger istiyorsan yapabilirsin. Zorlanirsiniz biraz belki ama bi sekilde halledersiniz. Bundan 5 sene sonra iyi ki yapmisim diyecegin anaokuluna giden kocaman bir cocugun olmus olacak. Gozunu korkutmalarina izin verme.
010 Yorumla
Soran+1 yılÇok sevindim şu yazdıklarına ya. Ben çok pimpirikli bi insanım çok kafama takarım muhtemelen şimdiden bile kafama neleri neleri taktım ortada fol yok yumueta yok. O yüzdne bi telas yapıyorum ama rahatlattın cidden. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Nasıl gidiyor ve öncesinde test vs yaptırdın mı onu sorayım, burada anne ve anne adayı bulmak zor çünkü.
- +1 yıl
Hamilegimin ilk ayinda ztn hissediyordum. Icime dogmus gibi hemen test yaptim pozitif cikti. Sonra doktora gidip kan testi yaptim ve iyice emin oldum. Şu an 13. Haftayim ve ikiz bebekler 🙈 yedigime ictigime cok dikkat ediyorum. Yuruyuslerimi aksatmiyorum. Ev doktorum direkt folik asit ve vitamin yazdi duzenli kullaniyorum. Birara tansiyonumu dusuremedim surekli yuksekti o da tuzlu krakerdenmis mide bulantilarini alsin diye yiyordum surekli 🙄 simdi ise Sebze meyve agirlikli besleniyorum. 7 haftalikken, 9 haftalikken ( kanamam oldugu icin gitmem gerekti ama sadece kan toplanmis ve bebeler iyiydi) bide gecen hafta gittim ultrasona. ( normal kontrol icin. Bunlarin disinda sirf kalp atisini dinlemek icin her hafta nerdeyse iki defa gidiyorum bi bahaneyle.) Bir kere echoya gittim. Su zamana kadar iki defada kan testi yaptirdim. Bende surekli merak edip pimpirikli oldugum icin bi bahaneyle jinekologa gidiyorum. Arkadas oldum resmen kendisiyle. Evimede yuruyerek 5 dakika uzaklikta oldugu icin her firsatta gidiyorum sirf bebeklerin kalp atisini duymak icin😅 allahtan doktorum anlayisli ve her seferinde yardimci oluyor. Annelik duygusu muhtesem birsey. Onlarin buyudugunu gormek, kalp atisini duymak muazzam. 🥰 umarim sende istedigin gibi anne olursun 🙏🏼
Soran+1 yılNasıl heyecanlısın kıyamam ya duygulandım :) Ben önce doktora gidip kontrole gireyim demiştim ama sizinki plansız oldu sanırım, ailede çok hastalık var bi tık içimi rahatlatmak istiyorum kontrolle ben de. Doğum paketi aldın mı peki
- +1 yıl
Bizimki biraz planliydi. ben cok istiyordum cocuk ama bu kadar cabuk olacagini hic dusunmemistim. Dogum paketim yok. Yurtdisinda yasiyorum bizim burada oyle seyler yok olsa alirdim. Eger icin rahat edecekse bi jinekologa gorun derim. Hamilelikten once bi baktir bakalim gebelik nasil ilerleyecek, yumurtalar ne durumda, seker tansiyon gibi seyler var mi. Ben her yil duzenli kontrole gidiyordum ztn o yuzden sorun yasamayacagimi biliyordum. Ama sunu soyleyebilirim. Bir kere icinde bir canliyi hissettigin zaman hayata bakisin bile degisiyor 🥰🙈
- +1 yıl
@Yâvheheeya hayırlı olsun tebrik ederim ☺️
Allah analı babalı büyütsün - +1 yıl
@MustiEmre tesekkur ederim🙈 amiin. Allah isteyen herkese nasip etsin en bastada sana 😄😻
- +1 yıl
@Yâvheheeya ricaaa ederimmm 😅 aslında geçen gördüm hamile olduğunu yazmışsın o zaman fırsatım olmadı yazmaya
Aminn çok teşekkür ederim kız mı erkek mi o belli mi şu an 😻 - +1 yıl
@MustiEmre cinsiyetleri henuz belli degil. Ikizler 🥹3 hafta sonra falan belli olacak
- +1 yıl
@Yâvheheeya yaaa 🥺☺️ Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
- +1 yıl
@MustiEmre Amiin inshallah 🙏🏼🙈🥰 iple cekiyorum o gunu.
+1 yılEve aylık, ortalama ne kadar giriyor? kirayı çıktığınızda, elinizde 13.000 den az kalıyorsa ; kesinlikle, tavsiye etmem. Çünkü çoçuk bakmak, çok yüksek maliyette. Ayrıca, işyerinin ekonomik durumu kötüyse; işsiz kalması da muhtemel. Bu yüzden yüksek gelir olsa dahi, o gelire güvenmeyin.. Tl ile iş yapan şirketler, şu an çok zor durumda. İhracat firmaları da çok zor duruma girmek üzere. Zira dolar ve Euro eşitlendi. Böylece ihracatcıların karı, çok düştü..
00 YorumlaZorlar, ama zaman da geri gelmiyor. Her kurulan Aile, her rabbimden emanet edilen çocuk büyük sorumluluk biz olmaz bekleyin dersek çocuksuz genç yaşlarınız geri dönmeyecek olur dersek vakti gelince bakan uykusuz maddi manevi yükümlük altında kalan biz olmayacağız. So sebeble diyebileceğim tek şey üçüncü hiçbir şahıs (anne dahi) karıştırmadan Eşinle beraber karar verin.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu da doğru. Zaman geri gelmiyor.. Çocuk olsa bi dert olmasa bi dert😅
+1 yılEsiniz de siz de zorlanabilirsiniz. Sonucta okuyor diyorsunuz, sınavı var, ödevi var... sizin de günlük meşgalelerinize yardımcı olacak birisi lazım çunkü hamilelikte zorlar. Yetişebilir mi emin olamadım. Siz kendinizden eminseniz başkasına laf düşmez.
00 YorumlaZorlayabilir. Ekonomik durum ne zaman daha kötü olacak bilmiyoruz. Ama şu açıdan da bakmak lazım. Bilemiyoruz. Yani şu anda yapınca zorlanabilirsiniz ama geç yaparsanız daha çok zorlanabilme ihtimaliniz var.
00 Yorumla
+1 yılBence anne baba olun dünyanın en tatlı en güzel hissi o minik can eve bereket neşe getirir birbirinize daha çok bağlar Rabbim nasip etsin sağlıkla 🤍
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin çok teşekkür ederiz 😍
Hem okuyor hem çalışıyorsa çok fazla sıkıntı çekeceğiniz düşünmüyorum.
Fakat bebeğin bakımları bir hayli size kalabilir. Eşiniz iş okul arası çok yorulacaklardır muhtemelen.
10 YorumlaYani mental olarak seni ve eşini zorlayabilir fakat istiyorsanız yapabilirsiniz sonucta büyütecek olan bakacak olan sizlersiniz bunlar gelip geçici şeyler önemli olan iyi bir ebeveyn olabilmek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet zor olur ama 2 kişi birlikte kaldırılacak bir yük değil.
Benim annem okunurken evlenmiş yetmemiş işede girmiş, o da yetmemiş beni yapmış... eşler birbirine elinden geldiğince destek oluyorsa yapılamıcak şeyler değil bunlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnalarımız neler neler yapmamış ki biz de en ufak şeyi dert ediyoruz :) öok teşekkürler
kimseyi dinlemeyin hiç kimseyi hemde öyle güzel bakarsanız yapabilirsiniz bunu
Size bir sürü laf atarlar olamaz daha okuyor bilmem ne dinlemeyin hiç birini00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk olmadan olmuyormu anlamıyorum ne bu milletteki çocuk aşkı ya... 2 sene sonra geç olurmuş jsjsjsj eşin sinavdi oydu buydu derken seninle ilgilenemezken de gelir burada cocuk ağlıyo tek basima bakamıyorum diye ağlarsın. Senin sonunda bu.
05 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk olunca olmuyor mu anlamıyorum ne bu milletteki çocuksuzluk aşkı ya... 2 sene sonra geç olmazmış jssjsj
Cevap sahibi+1 yılevet canim cok geç bir an önce yap sen. siz 21 inde evde kaldim diye aglayan insanlarsınız 2 sene çok size tabiki
Soran+1 yıl25imde evlendim onun da özel sebepleri vardı. Evde kaldım diye ağlayacak kadar kültürsüz, erkek meraklısı biri değilim. Çocuk istememiz seni hiç alakadar etmediği gibi soru bu da değil. Sen yapmayıver
Cevap sahibi+1 yılhe canim be burada soraral vakit kaybetme koş yap hemen hadi
Soran+1 yılZibidi
Biz hemen yaptık haliyle az Zorluk çektik ama her şey çok güzel Rabb'im onların da rızkını beraberinde gönderiyor
04 Yorumla
Soran+1 yılAllah bağışlasın :)
Soran+1 yılİllaki evet istiyoruz zaten biraz kendimizi oturtalım diye bekledik birkaç sene yoksa kendimize güveniyoruz maddiyat konusunda da ni sıkıntımız yok şükür
+1 yılZorlamaz yapabilenler var bunu benim aile de okul bitmeden isine eline almadan kiz istemeye karsilar
02 Yorumla
Soran+1 yılîși var aslında biz evliyken okula başladı sevmiyordu işini
- +1 yıl
Valla benim kuzen okul bitince evlendi insaat muhendisiligi okudu Şu an asgari ucretle çalışıyor esi de çalışmıyor nasil geciniyorlar bilmiyom ama gecinen geciniyor bizim universite de vardi 30 yasinda hala uni okuyan sorun etmiyorlar
+1 yılSiz kaç yaşındasınız genelde bu durumlarda annenin yaşı daha önemli bence
14 Yorumla
Soran+1 yıl28'im ben
- +1 yıl
Fiziksel olarak gerçekten anne olmak için çok iyi bir yaş. Ebelik öğrencisiyim ve ebeveyenler ile çocuklar arasında ne kadar yaş farkı varsa iletişim de o kadar kopuk oluyor. Bilimsel olarak bir annenin fiziksel olarak en iyi anne olabileceği yaş aralığı 25-32 arası. Sizde tam ortasındasınız bunun. Ha sorumluluk kısmına gelirsek eşiniz eğer hem bir okula hem işe hem de baba olmaya yetecekse bence bebek yapmakta bir sıkıntı görünmüyor. Siz zaten hazır gibisiniz.
Soran+1 yılAnnem beni 40'ında doğurmuş, iletişim kopukluğu bi yana sürekli ona bi şey olacak korkusu vardı hep içimde hala da vardır. O yüzden çok geçe bırakmak ben de istemiyorum haklısın
- +1 yıl
Sağlıklı bir yaş değil.. o korku da cidden kötü.
+1 yılKendinize güveniyorsanız yapın. Bi bebeğin olması eve neşe getirir çook güzel bi duygu ama çookta masraflı
10 YorumlaNasıl idare edeceksin acaba bekle 2 yıl sonra yap çocuğu.
12 Yorumla
Soran+1 yılYardım edemez açısından mı diyorsun
Acele etmeyin okul bitene kadar korunmaya bakın çünkü bir bebeğin masrafı üniversitede okuyan öğrenciden daha fazla okul bitince yaparsınız çocuğu
00 Yorumla
+1 yılDoğurcak ve bakacak olan sensin 😄sana sormalı bence
01 Yorumla
Soran+1 yılBabanın bakımdaki rolünü ihmal etmen çok cici
Esin tek mi calisiyor ev kiram mi destek aliyor musunuz?
02 Yorumla
Soran+1 yılEv kira ama yüksek bi meblağ değil şu anki kiraları düşününce. İkimiz de çalışıyoruz. Sıkıştığımızda ailesi yardım ediyor
Güncellemeyi de gördükten sonra düşündüğüm şey daha çok netleşti..
Büyük ihtimalle zorluk yaşayacaksınızdır. Bir kere daha düşünün derim.00 YorumlaŞu devir bu zamlar felan baya zorlayabilir ama bebek bereketi ile gelir diye de bi tabir var aç açık kalmıcaksanız kendinize yetebilirsiniz 🙏🏻
00 YorumlaÇocuk sorumluluk. ister. Tüm yük size kalır eşinizin yoğunluğundan dolayı. Ama tercih. sizin tabi
00 Yorumla
+1 yılBence okulu bitirsin çocuğa dikkatini verirse uygun olmaz hersey yolunda gitmezse ileriye dönük planlarınız çöker
00 YorumlaÇocuğu sen büyüteceksin hanım apla
O değil
O yüzden okulunun bitmesini beklemeyenin
Çocuk düşünceniz varsa yapın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçocuk yükünü birazcık sen daha fazla sırtlıycaksın bu durumda üniversitede birisi vardı geceleri çocuğu uyutmayınca o ilgileniyordu iş okul derken adam zombiye bağlamıştı eşin için çok zor bir durum olur yoksa
00 Yorumla
+1 yılZorluklar yaşanabilir ama inanıyorum ki zorluklar sevginizi pekiştirip ailenizi birbirine kenetler. 😊 Allah mutluluğunuzu daim etsin. 😊
00 Yorumla
+1 yılBebeğinize ikiniz bakacaksanız her şey güzel olur, ama olaya iki tarafın aileleri de girerse eşin bebeğe bakmayı, ili alakayı keser bilgin olsun
00 Yorumla
+1 yılOkuyan eşiniz , bebeğin bakımı daha çok annede oluyor. hıhım felan özellikle. Hiç bir sorun olmaz , istiyorsanız zaman kaybetmeyin yok yere
00 YorumlaEşin hata üstüne hata yapmış ,32 yaşında yeni mezun bi ünivlinin iş bulması zor
02 Yorumla
Soran+1 yılÇevresi çok fazla var uzun süredir bu sektörde olduğu için.
Maddi imkan el veriyorsa yap gitsin elinizde bebekle kep atarsınız anı olur ne güzel işte.
02 Yorumla
Soran+1 yılMaddiyat olarak bi sıkıntımız yok ama işte çocukla tek başıma ilgilenmek zorunda kalır mıyım ondan emin değilim
Gizli Üye(30-35)+1 yılalmanyada yasadigimiz hAlde zorlaniyoruz.. ben hem calisip uni okuyorum esim mezun oldu yonede zorlaniyoruz cocugumuz bile yok sizin halinizi düsÜnmek hic istemem
08 Yorumla- +1 yıl
Almanya' da dört kişilik ailenin, kira ödemek dahil ; her şey yapabilmesi için, eve aylık kaç Euro girmeli?
Cevap sahibi+1 yıl@Yalnızkurt1881 en az 3.000 bin
- +1 yıl
3000 euroya, her şey yapabiliyor musunuz? Kira ödemek, dört kişilik boğaz, faturalar, yılda bir tatil, giyim, kuşam, haftada bir dışarda yemek yemek, sinema vs. Çünkü Almanya ' da ortalama maaş, 2500-3000 Euro. Bunu da vasıfsız işçi alıyor.. Türkiye' de üst düzey müdürler bile, aldığı maaşla; bu sayılanları yapamıyor...
Cevap sahibi+1 yıl@Yalnızkurt1881 yok 3.000 euro alinca kira elektrik sigorta efendime söylim arabaya yetiyor yani lüks hayatin tatil falan yok.. gecimini tek sagliyorsun.. ha tr ye düzenli gelmek icin dissri cikmak icin rahat nefes almak icin en az 4.000 bin euro almak lazim ayda
- +1 yıl
Almamaya 'da ortalama maaş ne kadar peki? Çoğun insan, 4000 Euro maaş alabiliyor mu?
Cevap sahibi+1 yıl@Yalnızkurt1881 4.000 eiro iki kisi calsinca ama
O da zor yani ortalama
1.800 maas ama kiralarda 1.000 euro düsün yani.. türkiye gibi oldu burasi da- +1 yıl
Hmm. Ben, ortalama 2500-3000 Euro maaş diye biliyordum. Düşmüş belli ki.. Lakin Türkiye ' de dört asgari ücretli çalışsa bile ;lüks hayat yaşayamıyor. Almanya bizden, üç kat daha iyi diyeyeyim.. şükredin..
- +1 yıl
Lüks hayat derken; tatile gidebilme, sosyal hayat, benzin, sinema giyim, kuşam, gıda ve kira vs her şey..
+1 yılMaddi durumunuz iyiyse zorlamaz ama bebek insanı biraz yorar.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk doguncaya kadar bir senesi kalır ki bence bu azimle kulağa mantıklı geliyor
00 YorumlaBu zamanda üniversite mezunu olmak da bisey farketmiyor. Isiniz zor
00 Yorumla
+1 yılBenim fikrim evet etkiler çünkü her kadındaki belirtiler farklı olabiliyor ablamda 6 aylık hamile ve çok rahatsız oluyor korku başladı sürekli hastane eşi çalışmasına rağmen zorlanıyorlar a. a çok güzel bi duygu
02 Yorumla
Soran+1 yılSağlıkla kucağına alır inşallah <3
- +1 yıl
Tesekur ederim sagolun
+1 yılNeden yorsun hoş üni okumaninda bir anlamida yokta neyse
00 YorumlaGeçinen her türlü geçiniyor da çocuk malzemeleri pahalı bu aralar 🥲
00 Yorumla
+1 yılGelen Rızkı ile gelir, kazancınız bereketle bir. Tecrübe edildi 😊
00 YorumlaElbet sıkıntılı zamanları olacak. Hele ki zorunlu staj vaktinde. Bence bekleyin derim
00 Yorumla
+1 yılAslın da her şey maddiyata bağlı bu zamanda çoçuk büyütmek zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZorlar hamilelik donemi de cocuk dogunca da zor geçiyor ikisini aynı anda yonetmek buyuk guc gerektiriyor
04 Yorumla
Soran+1 yılDestek açısından mı diyorsun
Cevap sahibi+1 yılHamileyim Şu an halsizlik mide bulantisi iştahsizlik zaten yoruyor bu halde kalkip okula derse gitmek zor olur ayrica cocuk dogucak uyku problemleri olucak yine ders calisip cocuga bakmak zor ayrica üniversite de pahalı cocuk yetiştirmekte
Soran+1 yılEşim okuyor ben değil tabii ama haklısın
Cevap sahibi+1 yılPardon ben sen okuyorsun sandım
Bence ilk basta uorlar sizin yerinizde olsam burazdaha beklerdim bi birikim yapar öyle cocuk sahibi olurdum
00 YorumlaEşinin yaşı biraz geç kalmaya yaklaşmış , ve okul engel değil. Bence doğur gitsin bi şekilde geçinirsiniz. Ayrıcada okulu okurken çalışsın biryerde baksın size
01 Yorumla
Soran+1 yılİşi bırakmadı çalışmaya devam ediyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiraz daha bekleyin bunayinca yaparsınız 40 dan sonra çocuk bakması zor olur ben. İr tamam geç yaptık şimdi zor oluyor tek başına bakiyorun 2 cocuga
00 YorumlaTürkiye şartlarında çok zorlar hele okul ile işi aynı anda götürüyorsa çok zor. Çok istiyorsaniz çocuk büyük ihtimal babaya çok bağlanamaz çünkü gün içinde onu çok çok az görür. Birde ekonomik açıdan sıkıntılı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMaddi durumunuz bakıcı için yeterliyse zorlamaz. Veya her gün gelebilecekse birininiz annesi. Ama tek başına olacaksan zorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnun için masrafa sıkıntı çıkmazsa xor olmaz o doğurup bakmicak sonuçta
01 Yorumla
Soran+1 yılyani yok ben de çalışıyorum zaten o da çalışıp okuyor
Hemde inanılmaz derecede zorlar. hangibbiriyle ugrasabilirsiniz ki.. siz işte eşiniz egitimdeyken çocuk ne olacak bunlari düşünmek gerek
02 Yorumla
Soran+1 yılBen evden çalışıyorum
Çocuk & Ebeveyn konusunda 484 cevap paylaştı. Vakit kaybetmeyin bence, zaten oldu olacak doğacak diyene kadar okul bitmeye yaklaşır.
00 Yorumla
+1 yılYani zor olacağı kesin hem maddi anlamda hem manevi anlamda
00 YorumlaEvet zorlar böyle düşünce varsa kafada çocuğa yazık etmeyin hatta siz hiç çocuk yapmayın size gelmez
01 Yorumla
Soran+1 yıl:))
+1 yılMantıklı olan mezun olduktan sonra yapmanız olur. Eşin okuyorken çocukla ilgili olarak sana tam performans vererek yardımcı olamayabilir.
00 YorumlaBence zorlar derslerine ki yoğunlaşsin çocuklami ilgilensin
02 Yorumla
Soran+1 yılYani genelde ben ilgilenicem her türlü çünkü evden çalışıyorum evdeyim sürekli ama akşam vakit bulabilir mi bilmiyorum
Desteği hadi ordan et, maddi durum uygunsa ve gerçekten istiyorsanız yapın.
02 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durum uygun ama desteği hadi oradan edemiyorum ya (sansürlendi biliyorum 😅) yani ilk çocuk ve çevremde hiç çocuk olmadı her kadın ilk anne olduğunda çuvallıyordur bi şekilde ama ben muhtemelen X2 çuvallarım. Bunu tek başıma mı yapacağım o üzüyor biraz
+1 yılbi ata sözü var fare geçemediği delikden birde kuyruğuna teneke bağlarmış vargit gerisini sen düşün
01 Yorumla
Soran+1 yılalakayı çözemedim ama peki :))
Bu eşinin ğni okumasıyla değil geliriniz ve çocuğunuza sağlamak istediğiniz imkanlarla alakalı
05 Yorumla
Soran+1 yılgelirle çocuk iyi şartlarda büyüyor da baba da önemli bi faktör ya hani
Soran+1 yılGeliyor, ders çalışıyor gelince
+1 yılTamamen sizin elinizde siz isterseniz her sey rayına oturur
01 Yorumla
Soran+1 yıldoğru diyorsun
+1 yılOkulun bitmesine gerek yok bence illaki zaman bulursunuz
05 Yorumla
Soran+1 yılyani bana da öyle geliyor
- +1 yıl
İlk çocuk mu olacak
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
O eşiniz ne iş yapıyor ki