Eşimle evleneli 1,5 yıl oldu. Herkes gibi düğün ve eşyalar için kredi çekmiştik. Malesef işim olmadığı içinde ben yardım edemedim eşime. Hu ay bir çay ocağında çalışmaya başladım. Ben aldığım maaşla eve yiyecek birşeylar alıyorum lakin eşim kızıyor, biriktirseymişim borcumuz bitermiş. Daha çok var. Birde bu sıralar herkes çocuk ne zaman diyip duruyor.. Ben istemiyorun henüz çünkü bu borçlarla çocuğa iyi bir hayat sunamayız. Lakin eşim istiyor. Daha 50 binden çok borcumuz var ve ayda bin lira oraya gidiyor. Ev kirasi, faturalar falan eşimin maasi zor kanaat. Ben calismaya basladim da eve yemek alabiliyoruz guzelce artik, sikayetci degilim tabi ama cocuk yapmak mantiksil degil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Youtube'dan Memduh Bayraktaroğlu, Selçuk Geçer, Avrasya Yatırım, Atilla Yeşilada ve Murat Muratoğlu'nun ekononi yorumlarını dinle, gelecekle ilgili ip uçları veriyorlar.
Sonbahar ile birlikte çok zor ekonomik şartların gelişebileceğini öngörüyorlar.
Borca girmek bile çok tehlikeli şu zamanda ki girmişsiniz artık bir kere, çocuğu boşver, ekonomik şartlar kötüleşmeden kazanabildiğin kadar para kazanıp o borçlardan kurtul, çok ciddiyim.
Bu senin ve eşinin hayatı, çocuk yapıp yapmamanız başkalarını ilgilendirmez. Sonbahar'da Allah korusun işsiz falan kalırsanız o çocuk yap diye kuduranlar borçlarınızı ve çocuğun masraflarını karşılayacaklar mı?
Sakın, maddi durumunu çok iyi değilse, bak iyi demiyorum çok iyi diyorum, sakın ha çocuk sorumluluğunu almayın.
Dünya tarihinde bugüne kadar görülmemiş olaylar olmaya başladı ve yeni bir dünya düzenine geçisin sancılarını yaşamaya yeni başladık.
Lütfen bir kaç sene sabredin, yeni düzen oturunca çocuk yaparsınız.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDeğil tabii ki. Erken çocuk, mutluluktan çok size yük olur. O da çocukluğunu doğru düzgün yaşayamaz.
Ailem çocukluğumda çok ama çok fakirdi. O zamandan kalma anılar hala aklımdan çıkmıyor. Üstüne 2. Yi yapmışlardı. Dedem onlara el atmasa, kardeşimde aynı senaryoyu yaşardı.
Sonra annem iş hayatına atıldı. Maddi sıkıntı olmadığı için 3 kardeş de güzel bir hayat yaşamaya başladık. Sende çalış çocuklarına hayrın dokunur. Toplum ne der diye düşünme. Onların tek aktivitesi koca gün evde yatmak diye, sende öyle olmak zorunda değilsin. Şimdi hayat daha da zor. Tek çocuğa bakmanın masrafı dağlar kadar. Borcu kapatıp, birkaç sene para biriktirmeden, sakın ha sakın onu aklınızdan geçirmeyin10 Yorumla
+1 yılYa şu düğün masrafları gibi gereksiz bir masraf yok, bir de şu saçma adetler var ya damadın son kuruşuna kadar alıyorlar parasını. Ulan bunlar ev geçindirecek ev, hiç demiyorlar ya bunlar ne yiyip ne içecek, nasıl borcun altından kalkacak. Gelinlik olmuş 7-8 Bin TL düğün salonları desen 15-20 Bin TL damattan, adet adı altında alınan paraların haddi hesabı yok.
Aile büyükleri toplansa sade bir düğün yapılsa, çer çöpe boşuna paralar döküleceğine gelin damada ev alsalar ve bu düğünde takılacak takılar evin borcuna verilse böyle daha güzel olmazmı ya.
Çoğu zaman isyan ediyorum bu duruma, bu saçma sisteme.163 Yorumla
Soran+1 yılBen sade bir nikah istedim vallahi ama annem dedi ki sen dul musun da bosa gidecekein.. yoksa bana sadece gelinlikte yeterdi.
- +1 yıl
Ya işte bak annen yanlış düşünüyor ne demek sen dulmusun. Geçen sene benim küçük kardeşim evlendi Uşak/Karahallıdan aldık kızı vallaha billaha bir kulağımızın arkası kalmıştı sevilmedik.
Ben bu yüzden evlilikten uzak duruyorum vallaha billaha - +1 yıl
Ya o kadar doluyumki yine birşey yazacam.
Her iki taraf içinde geçerli. Sizin şuanki çektiğiniz sıkıntı her iki ailenin birer eseri işte. Bir şekilde düğün evlilik oluyor ama bir ton borçla gelin damat baş başa kalıyor.
+1 yılZamanında yediğin hurmalar malesef şimdi zor abi borçsuz evlenecen ya yoksa zor valla
04 Yorumla
Soran+1 yılBen para biriktirip evlenmek istemistim ama aileler sacmalama dedikleri icin boyle oldu..
- +1 yıl
Onlara göre herşey kolay zaten ama çocuk konusunda hak vermiyorum çünkü gelen rız kı ile gelir
Soran+1 yıl50 bin getiremez ya bebek, en azindan biraz yarisina inse borc.
- +1 yıl
Bilemezsin ne getireceğini ama tabi bu sizin tercihiniz
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
79
Cevap
94Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta hiçbir şeyi ertelemeye gelmez gadası. Çünkü ikinizin birinde hastalık veya bir sorun varsa, erken tanının önüne geçmiş olursunuz.
00 Yorumla
+1 yılBu Ülkede yaşıyorsanız borçlarınızın biteceği gibi pembe hayaller kurmamalısınız. Çünkü biri biter biri başlar, emin olun.

Ben bebeklerin rızkıyla geldiğine inanıyorum. Bebek bezi dışında da bir masrafları yok. ilk 6ay zaten sadece anne sütü alıyor sonra meyve püreleri çorbalar..
Kıyafet deseniz hediye olarak bol bol geliyor..
Hayat hızlı geçiyor 2. bebek içinde vaktin daralmaması (yaş açisından) için ilk bebeğe çok geç kalmamak lazım😊40 YorumlaCocuk rızkiyle gelir derler. Ama unutulmamali ki rızık denen şey bir bardak su da olabilir, bir parça ekmekte. O yüzden sana katlyorm, bak işinide yeni bulmssn ne güzel. Biraz eşinle bugunleriniizi yaşayın borçları daha çok eritin inan sonra kafa kulak rahat sende çocuk istersin. Aileleri umursama, nerelisin bilmyorm ama özellikle dogudaysan ki bende ordanim burda evlendiğin ilk zamanlardan başlarlar ee bebek var mı demeye. Asla kotulemiyorm yurdum insanı, sadece onlar da böyle görmüş geçirmişler o yüzden öyle düşünüyorlar. Çocuğu zorla yaptıramazlar kimseye açıklamak zorunda deglsn eşinle konuş güzelce anlaşın yolunuza bakın bahtınız açık olsun inşallah
00 YorumlaMuhtemelen benden küçüksünüzdür, ben sizlerin alınlarından öpüyorum. Allah yuvanızı dağıtmasın, mutluluğunu artırsın, hakkınızda her şeyin en iyisini ve ne hayırlısını nasip etsin.
Senin gibi kadınlar azaldı biliyor musun? Kocana destek olmak adına çalışıyorsun ve paranı yine evine harcıyorsun. Helal olsun. Kocana da söyle senin değerini bilsin, farkında olsun.
Yaşınız gençse ( 20-24), bir süre erteleyebilirseniz sizin için çok da iyi olur. Tabi bu arada dişinizi sıkıp para biriktirmeli ve borcunuzu kapatmalısınız. Yok yaşınız biraz büyükse (25 üzeri) çocuk yapmanızda fayda var. Yaşınız gittikçe çocuk yetiştirmekte ve masrafları karşılamakta zorlanacağınız gibi belki ikinci bir çocuk şansını da tepeceksiniz. Bu benim fikrim tabi, sizin hayatınız ve son karar sizin.00 Yorumla
+1 yılCocuk olsun diyenler size borcunuzu ödemede yardım etsin o halde. Herkesin yaptığı hatayı yapmışsınız; yüksek bütçe düğünle mutlu olma umudu. Her çocuk rızkıyla gelir fakat çocuğun gelişimi için senin çalışmaman gerek.
Kararı bu şekilde verebilirsiniz.30 Yorumla
+1 yılMaddi açıdan erken gibi görünsede anne adayı yani senin fikrin çok önemli. Onu vücudunda taşıyacak, doğuracak, bakacak olan sensin. Bence burda önemli olan annenin kendini hazır hissetmesi.. Maddi açıdanda sıkıntı çekersiniz bir bebek bezi olmus ne kadar. Doğumu devlette yapsan bile eşyası, kiyafeti, osu busu kenarda biraz paranız olmalı.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende cocuk yapmiyorum. Esimin maaşı 2mize zor yetiyor. Geliri iyi olsada eşim lükslerden vaz geçemeyen biri. Ben calismasam batsriz gibi. Cocuk da maddiyat gerektiriyor. Cok masrsfli oluyorlar. Ama disimizi sıkarız ilk zamanlsr sonra kayinvalide ye bırakır çalışırım diyorsan olir aslında. Ama kimsenin gazina gelip yapma cocuk. Mutlu ortamda yetismesi için senin hazir olman gerekir buna. Ayrica cocuk ne zaman diye soranlara bu nasil bir samimiyetsiz hassasiyetsiz soru diye sir ciddi sekilde sesini yükseltmeden. Biraz düsünsünler. Ben öyle yaptım belkide şu an herkes beni kısır saniyor😂 ama umrumdda degil rahat biraksinlsr yeter😜
114 Yorumla- +1 yıl
avrupayı olduk ztn cocuk ısteyen azalıyo dımı
Cevap sahibi+1 yıl@anticoor07 ben zaten yarı almanım
- +1 yıl
yapmamak daha mantıklı vucudun daha diri kalır
Cevap sahibi+1 yıl@anticoor07 vücud ile ilgisi yok. Tamamiyle maddiyat.
- +1 yıl
hımm oda onemlı ama yabancılar vucud bozulmasın dıo
Cevap sahibi+1 yıl@anticoor07 yok vücud bozulmaz forma sokulur gerekirse estetik yapilir felan filan hersey paraya bakiyo 🙄
- +1 yıl
aynen senınkı nerde uyudumu ıste mı
Cevap sahibi+1 yıl@anticoor07 arkadaslariyls
- +1 yıl
hımm ıyımıs oda icmelerde yanı
Cevap sahibi+1 yıl@anticoor07 hayir. Iciyorsada su cola falan iciyordur😅 anti alkolcuyuz
- +1 yıl
hı uslu koca yanı
Cevap sahibi+1 yıl@anticoor07 orasini bilemem. Alkol kullanmamak uslu olmak demek degil.
- +1 yıl
hımm sen bılırsın eşinı uslu mu değil mı sen uslu msn pekı
- +1 yıl
sen uslu musun capkın mı
+1 yılBen evlendiğimde hiçbirşeyim yoktu. Kirada otururken ev sahibi zam yapmayacağım dediği halde saçma bir zam yaptı. Bu sinirle eşimle ben ev kredisine girdik takılarla birlikte 5yıllık kredi ile ev aldık. Çocuk işini zaten 4-5yıl ertelenmiştik. Yani eliniz ayağınız tutarken Birşeyler sahip olun. Çocuk yapmayana çok geç kalmayın. Millet konuşuruz onlara kulaklarınızı tıkayın
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar ne der diyerek dünya kadar borcun altına girip düğün yapmışsınız şuanda ceremesini siz çekiyorsunuz.
Yine çevrende ki insanların çocuk zamanı, ne zaman düşünüyorsun, zaman geçiyor gibi konuşmalarına uyup çocuk yaparsanız bu defa ceremesini sadece siz değil o çocukta çekecek düşünceniz oldukça saçma.
Maddi anlamda ki zorluğun içinde hadi birde çocuk yapalım demek mantıksızlığın daniskası.11 Yorumla
Soran+1 yılBen istemiyorum zaten ama baski cok, esim de 9 ayda daha bir toplanitiz diyip duruyor ama ben istemiyorum
+1 yıloncelikle tebrik ederim evlenmeyi basarmissiniz ve demek istedigim su anda tum dunya corona ile ugrasinca neyin cocuk yapmasi sizin kafanizmi guzel? neden bencilce davraniyorsun bekleyin ya pandemi yatsin bitsin sonra dusunun ve borclarniz oldugu zaman cocuk yapmayin sonra kendiniz uzulursunuz lutfen ama ya
13 Yorumla
Soran+1 yılBende soyluyorum ama esim istiyor. Borc varken cocuk sahibi olmak en son dilegim zaten. Ve malesef pandemi doneminde bir cok tanidigim hamile kaldi🤦🏻♀️
- +1 yıl
hayir lutfen esinle konus borc varken cocuk olmaz ve bu pandeminin garantisi yok ne zaman biter kimse bilmez lutfen sabir etsin esin lutfen ikna et onu
Soran+1 yılİkna etmeye calisiuotum ama ailelerde baski yapiyor ikimize..
Çocuk hayatınıza bir kere girecek, sıkıldım yoruldum diyip iade edemeyeceğiniz bir sorumluluk. Ayrıca eşinizle bir daha hiç iki kişilik hayatınız olmayacak. O yüzden iki kişilik hayatınızın tadını çıkarın biraz. Doğ, büyü, oku, evlen, çocuk yap projesini uygulamak zorunda değil herkes.
20 YorumlaEvet çocuk için erken.
Ama kurduğunuz cümle çok yanlış ben çalışınca eve yemek alabiliyoruz ne demek? Eşin çalışıp kazanmasa borçlar kira vs kalacak. Birde bişey merak ediyorum neden azla yetinmediniz? Borcunuz da eşyanızda az olsaydı keşke. Çocuk yapmayın biraz kendinizi toparlayın sizin kazandığınız olmadan geçinebiliyormuşsunuz çok açılmadan birikim yapın siz bir yandan. Evin saray mı gecekondu mu olacağını kadın belirler.20 Yorumla
+1 yılKendi adıma senin yerinde olsam şu an çocuk istemezdim. Doğum yapmaya yakın işten ayrılacaksın ve uzun süre çalışamayacaksın. Eğer eve rahat yiyecek almaya senin çalışmanla beraber başladıysanız eski halinizi göz önünde bulundurup bir de bebeğin masraflarını hesaplamalısınız. Zaten 1.5 yıl uzun bir süre değil daha yeni evli bile sayılırsınız.
02 Yorumla
Soran+1 yılBende oyle dusunuyorum, hem erken hem de bir suru borc var.
- +1 yıl
Bazı durumlarda çocuk soran kişilere açıklama yapmamalısın demişti doktor kuzenime. İstemiyoruz deyin sadece demişti. Eğer yıpratıcı olursa bu da bir doktor tavsiyesi olduğu için paylaşmak istedim
Sen haklısın bacım benim başımdan da geçti anlıyorum seni. Soranlar cocugu buyutmıycek sevme bile 1.2 dk boşver onları sen davanı sür kocanda halt ediyor o borc ustune borc ne demek biliyor mu acaba düşünmüyor bence. Kız anam sen fabrikaya falan basvuru yapsana yine calış fabrikaya baslayınca cık kocanda baksın bakalım ev nasıl geciniyor alıştı eve senin almana biriktiriyorum getirde pişireyim de.. İkinizin ortaya borcları koyup neyi nereye vericeginizi hesaplayın cocuk için cok erken vslla batsk bu bankalar soylim
02 Yorumla
Soran+1 yılBasvurdum ama baska yerde diye gondermedi esim
Cocuk yapmak demek bereket demek haneye huzur demek ummadik yerden beklenmedik yerden nasiplerin gelmesi demek Allahin taktiririnin onune gecmeyin sonucunuz husran olur borcun kefili Allahtir siz sadece vazifenizi yapin ve cocuk yapin borc har cocugun dogumundan bir muddet sonra beklenmedik bir sekilde biter inan bana kendimden biliyorum cunki
04 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum yani 50 bin nerden gelecek ki..
Soran+1 yılBen cok yoksulluk cektim kucukken, galiba cocugum da oyle buyur diye korkuyorum😒
- +1 yıl
Sacmalama yaaa olurmu kim yoksulluk cekmediki herkez her seyi alamiyorduku ben kendimi bildim bileli calistim bende ayniydim sen inancini yitirme yeter cocuksa evliligin kuralidir kurallarina gore oynicaksin her seyi yoksa koparirsin evliligin celik saglam bir ipidir cocuk demek
+1 yılEe cocuk olunca senın işi bırakman gerekicek işi bırakırsan az da olsa yaptığın yardımın kesılıcek calıssan bakıcı derdi bir şekilde aklın onda kalıcak yani sen rahat degılsın ki cocuk rahat olsun öyle düşün
30 YorumlaÖncelikle hayırlı olsun. Allah bugünlerinizide aratmasın. Malesef bir çok çift gibi sizde bu duruma mağruz kalmışsınız. Yeni evli iseniz borç içinde birbirinize sıkı tutunmanız gerekir. Bir çok tartışmanın ve huzursuzluğun temel nedeni maddi durum oluyor. Çocuk anlatılamayacak kadar tatlı birşey. Şu an çocuğunuz oşsa neden daha önceden yapmamışız diye pişman oluyorsunuz. Çocuk kısmette varsa ve sağlık açısından bir sorununuz yoksa olur.
Bence burada asıl 2 tane soru var.
1- maddi imkansızlıkların zorladığı anlarda çocuğunuza gönlünüzden geçen ya da onun istediği birşeyi alamadığınızda ne hissedeceksiniz?
2- borç yükünden dolayı zaten gereksiz gerginliklerin üstüne bebek küçükken yaşayacağınız uykusuzluğa ve sosyal hayattan kısıtlanmaya ne kadar göğüs gereceksiniz. Yaşınız beklemeye müsait ise bence biraz bekleyin. Eliniz rahatlayınca herşey gönlünüze göre olur Allah ın izniyle.11 Yorumla- +1 yıl
Bu arada yazmayı unuttuğum önemli birley daha var. Doğan çocugunuzda olası sağlık problemlerinde daha da fazla gerilebilirsiniz. Çünkü hem maddi hemde manevi olarak yıpratıcı bir süreç.
Bu arada tüm bunları borç içerisinde evlenerek bir çocuk babası olarak yazıyorum. Bekar arkadaşlara saygım var ama bilmedikleri konuda fazlada bilgi beyan etmesinler lütfen. Selamlar.
+1 yılSana bir soru?
Dugun icin cektiginiz krediden pisman misiniz? Yani degdi mi o kadar fuzulu harcayama?
2. si ise bence cocuk yapmayin simdi. Yazik o cocuga. Istedigini alamayacaksiniz. Once bir düze cikin da sonra dusunursunuz.
bir daha da fuzulu gereksiz harcamalar yapmayin. Bu size ders olsun.
Sen de kiyidan koseden biseyler biriktir ve biran once bu borcu kapatin.10 Yorumla
+1 yılÇok mantıksız, zaten borçlarınız var üzerine bir de bebek ihtiyaçları eklenecek ve eşin bunu tek çalışıp kapatmak için uğraşacak hem zor hemde stresli bir iş olur. İkiniz birlikte borçları bitirin sonra çocuk olayına bakarsınız. Gerekiyorsa eşinizden gizli korunun. Evliliğinizin sağlığı açısından. Şu durumda elalemin istediğine göre haret edecek olursanız evliliğiniz zarar görebilir.( Zaten başkası sevişip çocuk yapıyor diye sevinen başka bir millet daha görmedim ben.)
10 Yorumla
+1 yılBence de borçlarınız azaldıktan sonra düşünün ayrıca istemiyorsan yapmak zorunda değilsin insanların ne dediğini boşver onlar yaşamıyor hayatınızı. Çocuğunuza güzel bir yaşam sürdürebilecek seviyeye gelin öyle yapın çünkü diğer türlü hem sizin için zor hem de bencilce olur diye düşünüyorum
10 Yorumla1. si çocuk bakımı çok masraflıdır ve bu kadar borç içinde ne kendinizi ne de çocuğu zor durumda bırakmalısınız.
2. si ise borçların bitmemesi için seni sorumlu tutan biriyle çocuk yapmamak, en azından bir süre, daha doğru olacaktır43 Yorumla- +1 yıl
En guzel yorum bu olmus bence
- +1 yıl
Rica ederim gercekler
+1 yılYapmayın kardeşim. Borcunuz var daha gelecek planı yapmamışsınız doğru düzgün çocuk niye yapasınız. Çocuk doğunca mecburi çalışamayacaksın, ek para ihtiyacınız olacak ve gelecekte daha zorlanacaksınız. Bir durun kredi borcunuz bitsin eviniz arabanız çocuğun eğitimi vs için gerekli bütçeyi biriktirin her şey hazır olduğunda başlarsınız çalışmalara. Plansız çocuk yapıldığı için aileler fakirlik çekiyor ve doğal olarak çocuk mutlu olmuyor. Ne anlamı kalıyor o zaman?
00 Yorumla
+1 yılBorç var tamam ama eve yiyecek bir şey de mi alınmasın? Eşin biraz garip tepki vermiş. Senin kazandığın para sayesinde her durumda rahatlık sağlar zaten. Ha eve alışveriş yapılsın ha kredi ödensin, aynı şey. Çocuk kısmetiyle gelir derler ya doğunca bir şekilde bakılır. Ama tabii borç varken zor olacaktır üstelik bence 1,5 yıl için erken.
00 YorumlaBebek demek masraf demek, yorumlara biraz göz attım da hep başkalarının lafını dinleyerek aceleci davranmışsın ve bu seni sıkıntıya sokmuş. Bence artık kendi kararlarını kendin al. Erken daha 1.5 yıl, yaşlarınızın çok büyük olduğunu da sanmıyorum, en azından bir iki sene daha çalış, hem eşine destek ol hemde doğacak bebeğin daha rahat bir maddi ortama gelsin.
00 YorumlaMillet çocuk istiyor da çocuk olduğunda alıp sevecekler sonra bakan siz olacaksınız bakamayacak gibiyseniz yapmayın. Çocuk tabiki önemli buna bir şey demiyorum tabiki. Düğün yaptınız belki eğlendiniz ama 1 gün için yüklü para gitmiş kendi görüşüm gereksiz ama sizin için gerekli olabilir.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılEviniz kiraysa eşyalarınız taşınırken rezil olacak maalesef, önce ev sahibi olmak gerekiyor. Eve göre eşya alacaksın 👍 Gıda konusunda eşin yanlış düşünüyor fakat çalışan iki kişi için aşırıya kaçıyorsan elbette adam haklı olabilir. İkinizde çalışıyorsanız eve yiyecek almaya Ne gerek var? Birde onları hazırlayıp sunmak var! Uğraşmaya değmez hazır bir şeyler söyleyin daha fazla birlikte vakit geçirin :) sonuçta yeni evlisiniz.
00 Yorumla Çocuk çok masraflı bir iş. Göründüğü gibi değil. Şahsen kenarda en az bir 15-20 bin lira param olmadan asla girişmem o işlere. Doğuruyorsam güzel şartlar sunmam gerekir.
30 Yorumla
+1 yılSanırım 4 yıl kadar borç ödeyeceksiniz. Çok haklısın ama çocuk olmadan da olmuyor. Evlat her şey demek ve rızkıyla gelir. Çocuk parayla büyümez. Sevgiyle, ilgiyle büyür. Harcamalarınızı kısarsınız. Dikkatli harcama yaparsınız. Sende borçlarını hemen bitirmesi için eşine destek olmalısın. Bu duyguyu mutlaka yaşa. Annelik duygusunu. Fazla erteleme. Rabbim gönlüne göre versin 🦋🥀
36 Yorumla- +1 yıl
Ya valla yorum yapmak için yorum yapmak
- +1 yıl
Hem sana ne benim düşüncemden
- +1 yıl
Ne boş, ne saçma kişisin sen. Benim yorumlarım seni ilgilendirmez. Bence senin düşüncen dahada bir saçma
- +1 yıl
Size bir hakarette bulunmadım yorum yaparken düşüncenize saydı duyarım ama ban yanlış geldiğini belirttim. Ve ayrıca beni tanımadan boş ve saçma bir insan olduğumu anlayamazsınız. Gerçekten saygı çerçevesi içerisinde tartışmayı bilmiyorsunuz buda sizin iyi eğitilmediğinizi gösterir. Sizinle tartılmayacağım çünkü tartışabileciğim bir insan değilsiniz.
- +1 yıl
Benim düşünceme saygı duymadın, onaylarsın ya da onaylamazsın saçma demene gerek yok. Bu benim düşüncem, saçma bulmakla düşünceme saygı duymadığını belli ettin. Herkes gibi bende burda düşüncemi dile getirdim. Yersiz yorumundan dolayı saçma ve boş buldum düşünceni. Ayrıca bende bulunmak istemem tartışma ortamlarında. İyi eğitilip eğitilmemem konusunda sizi ciddiye alacak değilim. Ben kendimi biliyorum ve ben bugüne kadar hiç kimsenin düşüncesi için saçma demedim, yersiz gereksiz yorum yapmadım. Sonuçta herkesin düşüncesi kendine. Bende seninle tartışmak, muhattap olmak asla istemem
+1 yılTabi ya herkes için hava hoş ne zaman çocuk diye sorarlar. Dışardan söylemesi ne kadar kolay şu kadar çocuk yap filan. Birde utanmadan kaç çocuk yapacağınada karışırlar
20 Yorumla
+1 yılMillet çocuk ne zaman diye soruyor diye çocuğa nasıl bakıyorsunuz ihtiyacaniz var mı diye soracak mi sanıyorsun. Bir bebebeginiz bezi maması aylık 1-2 bin arası gideri var
10 Yorumla
+1 yılŞu durumda mantıklı değil.Çünkü bir çocuğun ciddi masrafları var. Belinizi büker. Borcunuzu bitirin sonra çocuk düşünün..
20 YorumlaDeğil. İyi şartlar sunamayacağınız bir çocuğu topluma iyi bir şekilde kazandırmanın kolay olmayacağını düşünüyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu ülkedeki en saçma ve gereksiz şeylerden biride düğün masraflarıdir. Hele kredi çekip bunu yapmak saçmalık üstüne saçmalık. Oysa aile kurmak için bunlara gerek yok. Bırakın sizin saçma adetleriniz yüzünden insanlar dünya evine gireceğim derken bankaların kölesi olmasın.
00 Yorumla
+1 yılAllah yardım etsin geçim sıkıntısı varken çocuk yapmak doğru değil o çocuğa iyi bakmakta önemli milletin ne dediğine bakma ağızlarının payını ver sustur 1 tane yaparsın 2. 3. Ne zaman derler
20 Yorumla
+1 yılneymiş efendim 40 gram bilezikten aşağısı olmazmış, düğüne gelenler ne der sonra laf ederlermiş. lan banane düğüne gelenlerden arkamdan ne diyeceklerinden. benim gücüm buna yetiyor bunu yaparım millet ne derse desin umrumda mı!
00 Yorumla
+1 yılÇocuk için biraz bekleyin acele etmeyin fakat oldum olası şu kredi çekerek düğün yapma işi bana çok tuhaf geliyor arkadaşım düğün farz değil düğün kanun maddesi değil Eksik kanı versin neden bu kadar borcun altına giriyorsunuz ki durumunuz yoksa
01 Yorumla- +1 yıl
.. eksik kaliversin*..
+1 yılAsla mantıklı değil eşin birikim düşünmeyi biliyor da çocuğu sadece evin neşesi olarak düşünüyor galiba. O çocuğun da bakım masrafları olacak, sağlığı hastalığı söz konusu olacak.
10 YorumlaMilletin cenesi kapansin diye borca harca girip dugun yapmissiniz borc batagina batmissiniz sirf millet cocuk soruyor diye cocuk yapmayin sakin... batarsiniz... hele ki esin gecim kaynaginizsa
10 YorumlaEvet bence de mantıksız gerçekten. Hem sende istemiyorsun bı kaç yıl daha beklesin
10 Yorumla
+1 yılDüğün yapmak bu düzenin en saçma olayı
616 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi düşünenlerin sonu escortlukla devam ediyor bilin istedim
- +1 yıl
Allah aşkına böyle bir görüşten böyle bir sonucu nasıl çıkardın merak ettim doğrusu
- +1 yıl
Asıl salak olan belli insan kendi gibi görür başkasını da bu kapağı sakla lazım olur birde ben onunla konuşacağıma daha yakınımdaki kızı tercih etmez miyim sivri zekalı
- +1 yıl
Özelden sana istediğin cevabı verdim onu oku
- +1 yıl
Sen kendine bak 20 yaşındasın ama edep nedir öğrenememişsin
- +1 yıl
@Murat1987-87 edepliye bak millete eskort diyor üzgünüm bayım beyniniz kokuşmuş iki akrabama hava atacağım diye dökeceğim parayla gider eşimle tatil yaparım sen git düğün yap a*k yobazı
- +1 yıl
@Herhangibiresra Aynen öyle 👍👏
- +1 yıl
Benim düğün yapmamamdan sanane sen git koca bul kendine. Ayrıca kızların en büyük hayali değil mi beyaz gelinlik giymek hoş sen anlamazsın kız değilsin galiba o kadar rahat biri olduğuna göre
Soran+1 yıl@Murat1987-87 terbiyeden terbiyesiz insanlarin bahsetmesi ne kadar da ironi
- +1 yıl
O terbiyesiz olan kişi ben miyim
Soran+1 yıl@Murat1987-87 evet, yazdiklarin gayet acik brnce
- +1 yıl
Hakedene hakkını vermek şart sen hiç duymadın mı bunu ayrıdan kim kimin terbiyesiz olduğunu bilir ona buna terbiyesizsin demekle olmaz
- +1 yıl
@Murat1987-87 o kadar güldüm ki sana komik olduğu için değil ama acıdım
- +1 yıl
Sen kendine gül bana niye gülüyorsun ki Esracııııkkk
Önce borcunuzu bitirin. Kafanız rahat olsun. Sonra çocuk düşünürsünüz.
10 Yorumla
+1 yılçalışamazsın çocuk olunca eğer kendinizi geçindiremiyorsanız tabiki de yapmayın çocuk falan. Seneye hafifletirseniz borçları o zaman.. maddi manevi zor çocuk bakimi
10 YorumlaYapma bence şu an. Çocuk yap diyenlere masrafları karşılayacaksanız yapayım de a*mk millet konuşmayı ne kadar çok seviyor.
24 Yorumla- +1 yıl
Hahahahahaha 😂
- +1 yıl
Masrafları karşılayacaksanız yapayım dedin ya ona gülüyorum 😂😂😂
+1 yılSanki buradakiler anasını satayım borçsuz girecek gerdeğe. Ananız babanız sizi yaparken paramız yok nasıl çocuk yapacağız diye mi düşünmüşlerdir acaba?
00 YorumlaSizin bir yerlerinizin ayarı milleti germesin. Düşünmüyoruz de geç, üsteleyen olursa sana mı dert oldu de. Çocuk her zaman olur. Borçlarından kurtulmaya çalış.
00 Yorumla
+1 yılKardeş çocuk berekettir
Borç dediğin ödenir biter
Borç bitse ne yapacaksın sanki
bir tanr daha borç çıkacak karşına
Takmayın bunları yapın çocuğunuzu
Yoksa birbirinizi yiyeceksiniz Allah göstermisin00 Yorumla
+1 yılÇocuk kısmetildir borç bitmez
Doğum için de para biriktirmeye gerek
Bebek odası en az 4 bin
Kıyafet ıvır zivır 2 bin. ..
Mama yuzlira bez yuzlira
Allah yardım etsin inşallah. ..00 YorumlaMerhaba 😊Farmasiye üye olmak istiyor musun? Ben sana kısa bir özetle anlatayım önce lütfen oku 🤗sistem şöyle üyeliğin başladığında hiçbir ücret ödemiyorsun sattığın ürünlerde %40 kar yapıyorsunSattıkça çekilişlere girme hakkı kazanıyorsun ve üstelik birçok sürpriz hediye senin oluyor, ben ön yargılı davrandım çok yakınım olan biri vesile oldu ve şimdi iyiki diyorum sende gel birlikte kazanıp birlikte büyüyelim derim bana olumlu veya olumsuz bir dönüş yaparsan sevinirim 😇🌸
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle borcun bitmeden çocuk yapma sen işe girmek zorunda kalcan cocugunla ilgilenemicen kaynana anneye birakcan mecbur annelik duygunu yasiyamican aksamlari iple cekcen sacma olur sakin
00 Yorumla Bence eşinizin ağzından girin, burnundan çıkın ve bu şartlarda en az 2 yıl daha çocuk yapmayın derim ben nacizane. Borçlarını azaltın. Allah kolaylık versin.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk maddi manevi destek ister ve anlattığın maddi durum çocuk için iyi olmaz bence 1 sene çalışıp hafifletin veyahut borçu bitirin ondan sonra çocuk yapın derim..
00 Yorumla
+1 yıldüğün iççin kredi çekenin İQ'sundan şüphe ederim hele ki bu ekonomik krizde..
13 Yorumla
Soran+1 yılCekmeden bqsil yapqbiliriz? Bu ekonomide ucuza birseu yok, zenginede drgiliz. Yemeyip icmeyip biriktirsek 5 yil beklerdik.
- +1 yıl
bir nikah yeterdi, düğüne ne hacet...
- +1 yıl
düğün dediğin olay zorunlu bir şey değil
+1 yılÇalışmaya başlarsın tamam doğum izninede çıkabilirsin ama sonra tekrardan işe dönmen gerektiğinde bakıcı gerek daha fazla masraf olur ya işe girme ya da çocuk yapma şuanlık veya durumunuz iyiyse bakıcı tutun
10 Yorumla
+1 yılÇocuk için acele etmeyin. Bu sıkıntılı döneminizde bir de çocuk yapmak mantıklı değil
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle tavsiye etmiyorum. Evliliğiniz yıpranır sadece, ona güzel bir hayat sunamazsınız borçlar varken hem o üzülür hem de siz.
00 Yorumla
+1 yılsu an cok erken bence... bide yazık ya bu kadar eşyaya ne gerek var daha az alinsa su an olmasi gereken şeyi çocuk yaparsın yani
00 Yorumlaşu an mantıklı değil bence çocuğunuz olduğunda çalışıp eve yardımcı olamayacaksın. En azından borcu yarısını odeyin sonrası sizin bileceğiniz iş.
00 YorumlaBence bekleyin biraz daha en azından borcun yarısı bitsin sonra fazla beklemeye de gerektm yok. Çocuk olunca kısmet açılır
00 Yorumla
+1 yılÇocuk olunca maaş ta artıyor diye biliyorum ben bence yap evlilikten biraz zaman geçtikten sonra çocuğun olmayabiliyor çünkü
01 Yorumla- +1 yıl
sadece 60 tl civari cocuk yardimi var...
bence borcunuzu biraz daha azaltana kadar çocuk düşüncesini erteleyin. bu benim görüşüm herkese saygım var. hamileliğinde de biraz rahat edebilmen için
00 Yorumla- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Eşimle kredi borcumuz var ve çalışmaya başladım. Sizce çocuk yapmak mantıklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler