AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
Acele etmeyin, borçlarınızı yarıyarıya indiğinde o zaman düşünün
Hem daha yaşınız...
Allah kolaylık versin 🙏
Yapın yapın hiç durmayın belki ikizleriniz bile olur
Aile de ikiz yokken nasil ikiz cocuk olur allahsen
Allahın işi eşin çok istiyormuş beraber büyürler bir daha doğum işine kalmazsın belki
Al işte en gıcık olduğum şeylerden biri. Neden millet burnunu sokuyor
sen istemediğin sürece çocuk yapma ablacım bu durumda özellikle 50k borcun içine mi doğurcan çocuğu
Bu yuzden düğüne gerek yok. Milleti eğlendirecek diye kendimi zora sokamam
Çocuk ilgi ister bence acele etmeyin sonuçta iyi bir birey olmasını istersiniz.
ben olsam en az 15 çocuk yapardım Allah verir rızkınızı
hamilelik ve çocuk işine engelmi? engel degilse bile o bebegin bezi var maması var sen bilirsin ama borç rahatladıkdan sonra yapsanız daha iyi olur borç büyükmü?
Durumunuzu düzelttikden sonra çocuk yapın. Borç arasına çocuk masrafı iyi olmaz...
Değil ya en azından borcun yarısı bitsin çocuk zaten çok masraflı
vay be saz gibi hayat oh yapın çocuk balayınada çıkın
Neden gösteriş için o kadar borca girdiniz şart mıydı o eşyalar?
İşte kredi bu yüzden haram. Yazık yaa.. Çocuğunuza da yazık. Korunun tabi. Bitsin borçlar.
1-2 yıl ertele hemde eşinin huyunu suyunu tam öğrenirsin.
Yapmayın bizimkiler beni yaptıda noldu tatile götüremediler daha 1 kere
Mantıklı değil çocuğa bakmanız gerekecek o zaman da calisamayacaksin mesela
eviniz arabanız var mı da cocuk yapacaksınız birde kredi var ohaaaa
direkt dünyaya çocuk getirmek mantıklı değil.. ne aceleniz var hem?
Çocuk rızkıyla birlikte gelir derler. Hiç dert etmeyin.
Evliliğin temel taşı çocuktur, onunda rızkı kendiyle gelir ama eşinle başka problemlerin vardır bilmem
Problemimiz yok cok sukur, borclar azalsin diye bekliyorum bem.
Borçlarda biter düşünün hemen olacak diye bişey yok
Çocuk rızkıyla gelir sizde birbirinizi sevmeseniz birbirinizi bu kadar düşünmezdiniz hyrlı olsun
bu konuyu burada tartışıp cevap bulmak yerine eşinle düzgünce oturup konuşabilirsiniz burada herkesin bir fikri var önemli olan senin ve eşinin fikri kararsız kaldıysanız en yakının olan anne veya babandan yardım alabilirsiniz
ve en doğru kararı yine siz belirleyeceksiniz burdakilerin cevabı senin aklını karıştırmaktan başka bir şey değil
Rahata çıkana kadar çocuk sahibi olmayın. Henüz erken.
Çok doğru borç varken çocuk biraz zorlar sizi. Bence biraz daha ertelemekte fayda var.
Daha kendinize bakamıyorsunuz ne çocuğu
Nedir bu evlilik icin kredi cekme hava atmalar falan. Bankanin faizli parayla yapilan dugunun bedelini oduyorsunuz iste. Ya madem paraniz yok niye evleniyorsunuz bukadarmi azdiniz ya nedir bu ulkenin hali
Çocuk işine girmeyin Önce bir kaç yıl borcunuzu ödemeye çalışın
mantıksız olan düğün ve eşyalar için kredi çekmek burda çocuk değil
Lakin çok borcumuz var? Iyi bir hayat sunmak istiyorum ben cocuguma
senin sunduğun hayatı beğenmeyecek belki bırak buna o karar versin
Sanmiyorum ben borc icindeyken cocuk yapamam, para yokluguyla buyumek nedir biliyorum cunku
karisina teşekkür edeceğine destek oldgu için hala konuşuyor ya anlamıyorum bu erkekleri takılarını ne yaptin?
Takilarimi sattik da birazini odedik borcun😒
Çocuk yapmak sence mantıklı mı böyle borç içindeyken daha da borç alırsınız başınıza sonrada boşanırsınız bu yüzden borçlarınızı kapatıp çocuk yapın
Değil Allah aşkına paranız yoksa çocuk yapmayın ya nasıl bu kadar bilinçsiz olabilirsiniz
Anan sana hamileyken zsngin miydi anam?
Kusura bakmayın da düğün masrafı ev masrafı eşya masrafı hiç kendi aileleriniz yardım etmedi mi
Bu saçma adetlerle birlikte evlenecegime bekar kalırım daha iyi kadın ya da erkeğin ailesi karşı tarafı atm olarak görürse sonu böyle olur
Düğün yapacağıma temizinden bı ev alırım daha iyi. Yüzünü görmediğim akrabalarıma kavurma yedirmem ben
Cevap vermedin ben de siliyorum cevabımı
Silemiyomusum
Çocuğa onlar bakmayacak ! Gücünüz yoksa, hazır hissetmiyorsanız erteleyin. Kulağınızı da tıkayın
Kardeş niye borca girdiniz ki faxlasına gerekmyoktu be
120 bin harcanmış 😔
Kendine maddi acidan güveni olmayan sorumsiz erkeklerle neden evlenirsiniz ki anlamadım ne kadar kirici konuşmuş eşin :( Allah sabır versin
eksileyen sorumsuz erkek artilayan mesleği bile olmasa elini taşın altına koyan erkek 😒
2-3 yıl bekleyin bence de ama insanlarda şu düşünce var hemen yapmayınca bunların çocuğu olmuyor demeye başlıyorlar
yapma suanda.. hasin kac bilmiyorum ama daha gencsen yapma kesinlikle.. borclari bitirin.. sonra hatta bir ev alin.. sonra yapin..
Çocuk yaparsan çalışamazsın. Tek başına bakabilir mi? Herşey çok pahalı
Brnde bu yonden dusunuyorum. Hem ben hem bebek ona yuk olacak. Simdi hile yemek almaya az parasi kaliyor. Ben ek ise giderim diyor ama is bulmak kolay degil, kendisini yorsun da istemiyorum
Çocuk çok masraflı canım. Bezi maması hastanesi off off. Fakirin yüzü gülür müüü
Biliyorum, bu yuzden bebise guzel hayat vermek icin istemiyorum simdilik
🌸 düşünceli anne korunmaya devam
Yap yap tabi. Kredi çekip düğünde karnını doyurduğunuz akrabalarınız bakar çocuğa. Ne ki?
Çocuk ve misafir kıymetleriyle gelir kardeşim bunu unutma
Çocuk yapmak mantıklı değil ama ayda bin telde ödemek mantıklı değil yani
Çocuk rizkiyla gelir derler
Kısa ve öz bence çocuk istiyorsanız önce borç bitirip onları refahlıkta dünyaya getir
Yapın Allah dan ümit kesilmez benimde kredi borcum var ama evlenmiş olsam çocuk olmasını isterdim çocukları çok seviyorum
Corona oldu hala şu saçma düğün etapları iptal olmadı. Tanıştınız sonra bir nişan bir düğün bitti gitti işte. Yok söz yok kına yok çeyiz yok ev.
Yok ebesinin nikahı🤣
Senin yasin kac esinin yasi kac ve maddi durum yetersizse bence acele etme
Ben 20 esim 22 yasinda. Borc oduyoruz iste, odemesek gecinebiliriz
Yasiniz daha cok kucuk yapmayin iliskiniz saglam mi peki sence
Saglam tabi ki.
Gelirinize gore kendiniz karar verin ona ama bebek guzel sey
Yatmaya alismissin diyr calismak zor geliyor heralde
Ne alaka? Rahatsiz olsam hic girmezdum
Borçlarınızın azalmasinı bekleyin masraf daha fazla olur çocuk yaparsanız.
Yeterince sıkıntı cekiyorsun çocukta yapsan koymaz yap gitsin sıkıntılarınızı biraz olsa unuturur
Bosanirsiniz yapma ya da yap her cocuk yapan iyi yetistiriyo sanki
En nefret ettiğim şey elalemin çocuk baskısı sen de ağızlarının payını versene
Daha 23 24 yaşındasın sanırım önce borçları bitir. Bu devirde parasız evlilik yurumeez
Korkmayın fazla bir borç yok ödenir inşaallah faize çok dikkat edin çocuk yapmanız engel değil diye tahmin ediyorum.
Düğün toplamda kaç bine mâl oldu
Bizim bölgede 150 bin ila 200 bin lira arası masraf gidiyor ama adamların umurunda değil hahamlı şahamlı düğün yapıyorlar resmen @pink339
120 bin ama içinde ev eşyaları da var.
Anladığıma göre eşin orta gelirli biri
Hicbir sey eksik olmasin diye en iyisini yaptirdin sanırım
Borç evliliği yıpratıyor evlendigin kisi zengin degilse
120 bin iyi cesaret yani orta gelirli biri için hem de eşi çalışmıcak birine
Borcu cok kafanıza takmayin
Sen de çalış o da çalışsın bir sekilde halledin
@ressammahmut eee sizin orda herkes zengin o zaman 😂
@pink339 Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin çoğu zengin zaten üzerine bastınız abimin düğününden biliyorum o kadar masraf gittiğini bizim burda 50 TL taksan damada veya geline dalga geçerler.
@ressammahmut
Valla biz zengin değiliz 50 tl takıyoruz
Ayrica şehirde yaşayan insanlara altın taksan bile , geri altın takmiyorlar sana 😂
Ve ayrica dogudaki insanlarin da ne sekilde zengin oldugu hepimiz biliyoruz
@ressammahmut
Teyzemin 20 altını geri dönmedi 🙄
@pink339 aynen dediğin gibi Doğu zengin bazı yerlerde başlık parası alıyorlar 20 bin ila 60 bin TL arası sanki kızı mal başlık parası alıyor ondan evliliğe sıcak bakmıyorum pek o parayla bir araba bide küçük bir ev alırım Bahçeli 11 yaşındaki yaşlı bunak kedimi ve yavrularını alır + sanatla yaşayıp giderim en azından her duvarıma resim çizsem kimse başımda dırdır etmez.😂
@pink339 zaten kimse kızını bana vermez kolay kolay inancımdan ötürü eski Türk inancı olan Göktanrıcılığına inanıyorum onun için imam nikahı imiş Papaz nikahı imiş bende geçersiz.
Ne düğünmüş evlilikmiş o kadar borca niye girdiniz
Guzel dugun olsun istedik ama ev esyalari da icinde
Evlilikten korktum
Borçlar azalınca yapın
çocuk yapabilirsin tabiki de
Cok borc var ama
Olsun çocuk büyür bak göreceksin evinize bereketiyle gelecek
50 bin mi getirecek cocuk bize.. sanmiyorum.
Çocuk değil ALLAH geitrecek
Kısmet deyin ver cosguyu
Bence az daha bekleyin