Benim zaten 3 çocuğum var. Haftada 1 kere kesin çocuğunu bana bırakıp gezmeye gidiyor. Hani şehirde kimsesi yok diye idare etmeye çalıştım ama 4 çocukla ilgilenmek zor oluyor. Bir daha işi olduğunda bırakmasını isteyeceğim yoksa kabul etmeyeceğim.

Benim zaten 3 çocuğum var. Haftada 1 kere kesin çocuğunu bana bırakıp gezmeye gidiyor. Hani şehirde kimsesi yok diye idare etmeye çalıştım ama 4 çocukla ilgilenmek zor oluyor. Bir daha işi olduğunda bırakmasını isteyeceğim yoksa kabul etmeyeceğim.

Ortalık m*anyak ve s*apık kaynarken nasıl güvenip de elaleme çocuk bırakıyorlar anlamıyorum. Hadi sen neyse, eve başka biri gelse, o çocuğun yalnız olduğunu bilen biri olsa senin bu umursamazlığını bile değerlendirip o çocuğu istismar ederse Allah korusun. Ortalık m*anyak kaynıyor. Çocuğumu kimseye emanet etmem. Emanet eden olursa gözümün önünden ayırmam. Ama herkes benim gibi hassas düşünmüyor maalesef. Komşuna bakamıyorum de açık ve net. Çocuğuna sahip çık de. Ne anneler var ne yaşamlar var yazık bu çocuklara aklım çıkıyor.
@cilginsey Ben genel yorum yaptım her ne kadar soru özel olsa da. Uzman anne dediğin şikayetçi ama bu durumdan. Emanet etme. Sen de belli ki emanet ediyorsun.
Benim çocuğum var , sokağın başındaki sağlıkocağına kendim için gittiğimde hiç üşenmeden bebeği de giydirir götürürüm. Çocukla evden çıkmak 3 kişiyi hazırlamaya bedel (bebekse bir de) . Ama hiç bir zaman komşuya demedim 5 dk dursun da gideyim. Millet ne kadar rahat. Bir yalan bul defet başından
Çok fazla oluyorsa ayıp gerçekten söyleyebilirsiniz ben yetişemiyorum gibi uygun bir üslupla ama kırılacaktir haberiniz olsun. Ayrıca kimsesi yok dediniz bence bir çocuk için de sevaptır yardımcı olmaya çalışın. Siz de ondan bazı konularda destek isteyin hayırlı geceler
Evet doğru kimsesi yok yardım etmek gerek ama sürekli bırakması bence rahatsız edecek bir konu ki onu geçtim çocuğun başına bir şey gelse direkt o kadını sorumlu gösterecek suçu kendinde aramayacak ki
Yani şöyle bir şey söyleyeyim böyle çok zor durumda kalır hastası olur veya acil hastaneye yetişmesi çalışır bundan dolayı bırakır anlarım ama sırf gezmek ve keyfini yapmak için ikide bir de çocuğunu bırakıyorsa Bu normal bir şey değil ayrıca kabul edilebilir bir şey de değil bunun yanında o çocuğun başına bir şey gelirse kendinizi suçlu hissedebilirsiniz Bu yüzden kendisini kırmadan güzel bir şekilde bunun uygun olmadığını anlatın
Cevap
67Cevap
Selam gadası 🙃
Komşu komşunun külüne muhtaç diye bir söz vardır. Bir zamana kadar bakarım. Ama sırf gezmek tozmak için çocuğunu bana bırakırsa bu duruma kayıtsız kalamam. Ama işi için bırakması gerekiyorsa bakarım. Sonuçta insanın insana her zaman işi düşebilir.
Ben olsam "Çocuğuna bakıcı tut. Ben bakıcı değilim veya beni maaşa bağla. Çocuğuna bakayım." derdim. Çocuklar güzel şeyler. Kabul ediyorum ama annesi siz değilsiniz ve o çocuğun anneye ihtiyacı var. Bu bir. İkincisi sizin de çocuklarınız varmış. O kadar çok çocukla başa çıkmak ve bir yandan ev işlerine yetişmek eminin ki zordur. Siz evi düzelttikçe çocuk dağıtır.
Kolaylık dikiyorum.
Bir de şunu ekleyeceğim :İnsanlara yüz verdikçe başına çıkarlar. Tavrınızı gösterin. Haklısınız.
Diliyorum *
Herkesin imkanı yok ki bakıcıya
@cabukisimler Otursun çocuğuna kendi baksın öyleyse. Yaparken sorudaki kadına mı sormuş?
o kadına sormasına ne gerek var; çocuğu kendi kararıyla yaptı diye mecbur mu hergün kendisi bakmaya? Komşusunun 3 tane çocuğu varsa ona bırakıp haftanın 2-3 günü gezmek tozmak en doğal hakkı değil mi?
@cabukisimler
Tabii canım, aslında çocuk komşunun. 😂😂
Annesi değil de komşu bakmaya mecbur. 😃
her zaman çocuğa kensi annesi bakacak diye bir şey yok ki? haftanın bazı günleri de gezmiyordur herhalde; akşam da zaten evlerine alıyorlar... çocuk tabi ki kendisini doğuran ön annesinin çocuğu, yani haftanın 2-3 günü baktı diye diye komşunun çocuğu olmaz k?
@cabukisimler Herkes, o zaman çocuğunu farklı kişilere bıraksın ve gezsin. Oh! Ne ala.
Hayır yani gezmek dışı önemli bir şey olur. Anlarım ama çocuğunu yanında götürebilir. Yap çocuğu, başkası baksın. Güzel dünya. 😃
gezmek önemsiz bir şey midir yani adınlar gezemesin mi eve mi tıkılı kalsın? Yani hergün de değil yani 1 gün kendi baksa bir gün de komşuya verse işte öyle paylaşmış olurlar; ne var ki bunda? keşke herkes böyle yapsa ne güzel gezmeden tozmadan eksik kalmmış da olurlar
@cabukisimler Gezmesin mi demişim? Bir baştan oku.
çocukları komşuya bırakmadan gezme imkanı bulamamış belli ki... rahat rahat gezebilmek için çocuğunu güvendiği komşusun bırakmayı tercih ediyor demek ki... tercihine saygı duymamız gerekmez ki?
@cabukisimler Bence sen, anne olma. Belli ki çocuklarımı başından atmaya yer ararsın.
Ayrıca tercihine saygı duymadığım anlamına gelmez. Ayrıca (ekliyorum) bakmayacak olduğunuz, ilginizden eksik bırakacağınız, sorumluluğuzu alamayacağınız çocuğu doğurmayın!
Ne demek rahat rahat gezemiyor demek? Ne rahatsızlığı olabilir ki küçücük çocuğun? Bir tane çocuğa bile bakamazken sorudaki kadına 4 çocuğu idare et diyorsun, diyor şimdi. Bu ne kadar mantıklı?
Yap yap çocuğu. Başkasının yanına bırak. Kusura bakma da sokaktaki kedi, köpek de doğuruyor. Ne farkı kaldı şimdi ondan?
Ayrıca üç, dört gün az falan da değil. Oldu olacak her gün bıraksın. 😂
Herkesin bakıcıya imkanı yok ama gezmeye gelince bedava geziliyor sanki.
işte gezmek bedava değil ama bakıcı tutacak olsa ona vereceği para yüzünden bu defa gezmeye parası kalmayacak. istediği gibi gezebilmesi gönlünce gezebilmesi için belki de bakıcıya para vermemesi gerekiyor. Çocuğun bakılması işini bu şekilde maddi külfet altına girmeden halletme formülü sayesinde kısıtlanmadan gezebiliyor işte kadın. Hem bazı günler çocuğğu komuy6a bırakmadığı için anne-çocuk arasında olması gereken bağda kuruluyordur. Ortada niye bir sorun varmış gibi düşünüyorsunuz ki?
@cabukisimler Ortada zaten bir sorun var. Anne, çocuğunu yük gibi görüyor. Görmese zaten gittiği yere çocuğunu da götürür. Başkasının çocuğuna kimse bakmak zorunda değil. Daha bir çocukla başa çıkamayan birinin dört çocuğa birlikte bak demesi ne kadar normal? Ne kadar mantıklı? Bunu yukarıda da sordum. Niye soruma yanıt alamadım? Yanıtı yok. Çünkü zaten bunun mantıklı bir açıklaması olamaz. Hadi haftada bir gün olsa yine anlarım. Haftada üç, dört gün çok. Az demişsin. Umarım ileride birisi sana her gün üç, dört çocuğunu bırakır ve gezmeye gider evliyken. Bak bakalım. Nasıl oluyormuş bir yandan ev işi yapmak, bir yandan o kadar çocukla ilgilenmek, bir yandan çamaşır, bulaşık, ütü? O kadar işe acaba yetişme şansın olur mu? Seni görürüz.
Ayrıca o çocuğun başına bir şey gelse de sen sorumlu olursun. Seni suçlar daha anne olup başında duramayan biri.
@cabukisimler Senin o dediğin formül karşımdakinin iyi niyetini nasıl kullanırımın formülü olur olsa olsa. Buldum bir enayi zaten diyenin formulü. 😂
enayilik neden olsun sonuçta çocukla ilgilenmek kötü bir şey değil ki... gideceği yerler bebekle gidilemeyecek yerler olabilie... haftanın 2-3 günü kucakta çouk istediği gibi gezemez ki kadıncağız... tek çocukla başa çıkamıyor değil ki bu kadın. Sadece çocukla rahat gezemeyeceği için gönlünce gezebileceği şekilde rahat kalabilmek adına çocuğunu haftanın 2-3 günü komşusuna emanet ediyormupş... bu onun kararı. bence konuyu açan kadın komşusunun bu kararına saygılı bir tavır göstermiyor
@cabukisimler Nereye gidiyor da götüremiyor? Hadi çalışan biri olsa, gezmeye gitmese çalışmış olduğu yere götüremez derdim ama öyle bir durum yok. Ki zaten çalışsa bakıcıya veya kreşe parası olur. Aşağıda birinin dediği gibi başkasıyla iş pişirmeye mi gidiyor da götüremiyor? Yani farklı bir şey düşünemiyorum sıra götüremeyeceği. Ben her ay maniküre, pediküre giderim. Bana manikür, pedikür yapan kadın bile çocuğu okula başlamadan önce çocuğunu yanında getiriyordu. Yanından ayırmıyordu. O da bir anne. Anne dediğin öyle olur. Çocuğuna bakmaktan aciz biri bana anneyim demesin!
Soruyu açan kadın zaten çocuğuna bakmak zorunda da değil. Çocuğuna bakmak zaten o kadının görevli değil, ebebeynlerinin görevi. Devamlı ona bırakırlarsa bir yerden sonra saygı duymazsa da haklı. Nihayetinde kendi çocuğunu başkasının başına salan biri bir yerden sonra kendini kullanılıyor gibi hisseder. Ayrıca çocukla ilgilenmek kötü bir şey demedim. Eminim ki zaten o da kötü bir şey diye düşünseler içinde olan biri değildir. Zaten öyle düşünen birisi olarak üç tane çocuk doğurmazdı. Bunu soruyu soran kadın değil de bence emanet eden kadın düşünüyor olmalı. Nihayetinde soruyu açan kişi çocuklarına bakan, yanında olan birisi. Başkasına bırakan kadın da yük olarak gören, çocuğuna bakmaktan birhaber birisi.
Yanı sıra *
Ebeveynlerinin*
Eminim ki o da öyle düşünen birisi değildir.(Yanlış yazmışım.)
ya küçük çocuk öyle her yere götürülmez ki yani komşusuna bırakmak varken neden yanında taşısın ki? hem kendisi için hem çocuk için rahatsızlık... tamam böyle bir komşu olmasa belki gittiği yerlere yanında görütecek ama rahat hareket etmesini sağlayacak şekilde komşusuna bırakmak en doğal hakkı değil mi?
@cabukisimler Bu muhabbet fazla uzadı. Benim fikrim bu yönde. Bence bu kadar muhabbet yeter. Belli ki ortak bir sonuca varamayacağız. İyi günler.
sizi biraz kızırdım ama bu yazdıklarımı yazarken bile çok keyif aldım, gülmekten patladım resmen :)
@cabukisimler Gülmeye ihtiyaç duyuyorsunuz sanırım. 😃
Evet ya kim duymaz ki... 2 gündür doya doya güldüm bu sayede :)
@cabukisimler Yalnız kişinin güldüğü şey zeka seviyesini gösterir derler. Ortada gülünesi bir şey yokken gülmek de... Bilemiyorum. 🤷♀️
yoo bence var... yani bu kadar saçma şeyleri ciddi ciddi savunan biri ve karşısında ona doğrusunu anlatmaya çalışan kişiler bence gülünç... zekam da genelde 120-125 civarı çıkar idare ediyoruz
@cabukisimler Kime göre saçma sapan? Yorumlardaki çoğu kişi böyle düşünüyor. O zeka testini yaptırsan yerlerde çıkacağına o kadar eminim ki ama sen de haklısın. Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. Kişiler? Sen, tek başına kişiler mi oluyorsun? 😂
ilahi hoca hanım yaaaa... daha anlamadın mı kız saçma sapan şeyler derken kendi sözlerini kast ediyor; ona laf anlatmaya çalışalar da siz oluyorsunuz... bilerek saçma şeyler yazarak sizi gıcık ederek gülmüş eğlenmiş :) onu demek istemiş sen de diyorsun ki "herkes aynısını düşünüyor" :) hatta bir de "kişiler sen mi oluyorsun" demişsin :) kişiler sizsiniz saçmalayan o... zaten gülünç olan da bu... kız trollük yaptığını itiraf etmiş onu bile anlamamışsın
@cilginsey İşte ben de onu güldüğü şey zeka ve gösterir derken. Gülünecek şeyler var. Gülünecek şeyler var. Ben de birçok kişi değilim kişiler derken. Karşımda pek ne dediğini bilmeyen, hemen hemen herkesin yorumun altında aynı şeyi yazan biri olunca... 😂
Ay! Anlatım bozukluğunu dibine vurmuşum.
İşte ben de onu diyorum insan güldüğü şeyle zeka seviyesini gösterir derken. Troll bile olsa komik değil diyecektim.
ama mevzu sadece anlatım bozukluğu değil hocam... baya baya anlamamışsın trollüğünü itiraf ettiğini :) kız "yani bu kadar saçma şeyleri ciddi ciddi savunan biri ve karşısında ona doğrusunu anlatmaya çalışan kişiler" dediğinde saçma şeyleri savunmakla sizi suçladğını zannedip "çok kişi bu fikirdeydi" demişiniz ve doğrusunu anlatmaya çalışanı da kendisi olarak gösterdiğini zannedip "sen tek başına kişiler mi oluyorsun?" demişsin... gerçekten anlamamışsın kızın itirafını :)
@cilginsey Varsayalım anlamadım. Trolledi beni de. Hadi ona da ok. Ortada komik bir şey göremiyorum. Sorun bu. Az önce bunu demeye çalıştım. Siz, de şu an beni anlamadan aynı şeyi yazmışsınız.
Yani ikidir aynı şeyi diyorum.
Ayrıca ben bir kişiyim. Beni çoğul olarak kullandığı yani anlatmaya çalışan kişiLER dediği için anlamadım. Kızda büyük bir Türkçe dilbigisi problemi var. Ben, tek başıma çokluk değilim.
@cilginsey Dediğinizi anladım. Beni trollemiş. Buna gülmüş. Demenize göre de en son bazı cümleleriyle bunu dile getirmiş. Yalnız kız şahıs zamirlerini katlederek anlattığı için ben anlamadım ve yine diyorum. Ortada komik bir şey göremiyorum.
Gördüğüm tek bir şey var. Boş, kendini komik ve akıllı sansm birine zaman ayırmam. (Sizi kastetmedim.)
Sanan *
@cilginsey Benim fikrimi saçma diyor diye düşünerek eleştirmiş olduğunu daha kaç kez diyeceksiniz? Bunu anladım. Yalnız kız kendini doğru bir şekilde anlatamamışsa bu benim problemin değil. Nasıl anlayabilirim daha doğru düzgün Türkçe konuşmayı bilmeyen birini?
"Yooo bence var... yani bu kadar saçma şeyleri ciddi ciddi savunan biri ve karşısında ona doğrusunu anlatmaya çalışan kişiler bence gülünç.."demiş. Ben çoğul değilim. Bu cümleyi" Yooo bence var. Yani bu kadar saçma sapan şeyleri ciddi ciddi savunan biri ve karşısında ona doğrusunu anlatmaya çalışan kişiLER değil de doğrusunu anlatmaya çalışan biri" dese yani tekil şahıs kullansa ben olduğumu anlardım. Boşuna demiyorum. Daha doğru düzgün Türkçe konuşmayı bilmiyor. Haliyle kime dediği, kimin neyi savunduğu belli olmuyor. Şahıs zamirlerini katletmiş
Bir kerede sen ona birak bakalim ne yapacak. Bazi insanlarin piskinligi beni cileden cikariyor. Iki defa birakmaya calistigi zaman isin oldugunu soyle. Birisinde benimde isim var cocuklari bir yere goturucem de, ikincisinde cocuklarimla zaman geciricez bugun kusura bakma de.
Ben olsam rahatsizlik duydugum birseyi yapmam, mecbur degilim komsu cocuguna bakmaya. Beni annem kucukken yan taraftaki komsumuza birakiyodu ( cocuklari yoktu yasli bir ciftti, kopekleriyle oynamayi cok severdim) ama onlar istedigi icin birakirdi. Yoksa calistigi icin krese birakirdi hep. Dogdugum andan itibaren kres bebesi olarak buyudum bir eksisini gormedim. Cocugunu baskalarinin ustune atmak bana dogru gelmiyor. Dogurduysan sorumlulugunu komple almak zorundasin, annene, komsuya baktiramazsin.
yani bakmazdım, sonuçta bir cocuk olması değil baskasının cocugunun sorumlulugunu almak insanı tedirgin eder. bir sey olsa cocuk hastalansa sen tedirgin olursun , anne yok ortada. soylemek hakkın, sana acil durumlarda bıraksın bunun dısında annesi, yakın arkadası veya kuzenine bırakabilir veya bakıcı tutabilir, sorumluluk almak zorunda değilsin
Bence konuş söyle ya da onun bırakacağı günlerde sende ona mazeret uydur isim var vs. diye sen bilirsin çocuğuyla gitsin gezmeye madem sürekli dışarı çıktığında çocuğu bırakıcam neden doğurmuş o zaman sonuçta o çocuğun da ıllaki annesine ihtiyacı vardir neden olmasın ya doğruyu söyle konuş ya da mazeret uydur
ha 3 ha 4 diyor ve haklı, sen nasılsa 3 çocukla gezemeyeceğin için o da gayet haklı olarak tek çocuğun da sana bırakıp geziyor; ikiniz de evde oturacağınıza o geziyor ve sen de 3 çocuk yerine 4 çocuğa bakıyorsun... olması gereken ve mantıklı olan da bu; sonuçta tek çocuğun8u sana bırakıp gezmek varken 1çocuğuna bakmak için evde oturmasını bekleyemeyiz
Yardımcı olmak zorunda değilsiniz iyilik yapıyorsunuz ama o çocuk sizdeyken kötü bir durum yaşansa bunu açıklayamazsınız , çocuk bakmak çok büyük sorumluluk gerektiriyor başkasının çocugu olunca ekstra dikkat etmeniz gerekiyor ve kendinizinde çocukları oldugunu soyluyorsunuz bence bu riske hiç gerek yok.
Her iyilik herkese yapılmaz 🤷♀️🧚♀️
Önüne gelen çocuk yapınca durum bu şekilde oluyor işte. Yazık.
Eskisi gibi komşu komşunun külüne muhtaç değil. Açık şekilde iletişimi kesecek bir duruma getirebilirsiniz. Dürüstlük kazandırır. Belki dürüstlüğünüzle ona anne olmayı hatırlatırsınız. Belki içinde ufacık annelik duygusu kalmıştır.
Veya düzgün bir üslup ile ücret isteyin. Makul bir fiyat ile. Ama ben çocuğa empati kurunca üzülüyorum. Çocuğa çok yazık ya…
Asla bakmam. Hadi bir kez bırakır da 2. kabul etmem.
bence yanlış düşünüyorsunuz soruyu soran 3 çocukla gezemeyeceği için o da gayet haklı olarak tek çocuğun da ona bırakıp geziyor; ikisi de evde oturacağınıza o geziyor ve arkadaş da 3 çocuk yerine 4 çocuğa bakıyor, ne fark eder... olması gereken ve mantıklı olan da bu değil mi; sonuçta tek çocuğunu komşusuna bırakıp gezmek varken 1 çocuğuna bakmak için evde oturmasını bekleyebilir miyiz? bir de şöyle düşünün: 2 kadın evde tıkılı kalacağına 1 tanesi çocuk bakıyor diğeri de geziyor
Kimse kimseye çocuğunu bırakıp gezmeye gitmesin.
O komşuyu düşünen yok tabi. Kadın kendi 3 çocuğuna mı baksın elalem gezecek diye onun çocuğuna mı? Herkes kendi çocuğuna baksın Efenim o zaman doğurmasınlar bakamıcaklarsa
Çocuğunu da kendiyle beraber gezdirsin kendi gezio çocuğu oraya buraya bırakıyor oh ne âlâ memleket ona buna bırakmak için mi doğurdu çocuğu o ne saçma bir mantık senin ki nasıl bir düşünce sen gezicen diye çocuğu oraya buraya bırak keyfine bak böyle annelik yok kimse kusura bakmasın. Böyle anne olacak hiç olmasın daha iyi
Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun çocuğunu bırakan kadın senmişsin gibi ister haftada bir olsun ister senede bir olsun hayır o çocuğu doğurduysa gittiği her yere götürmek zorunda...
Senin gibi insanlar anne olmasın işte çocuğunu kendine yük görenler anne olmasın İNŞALLAH Rabb'im sadece hak edene nasip etsin. Senin gibi geri kafalılar ben doğurayım başkası baksın zihniyetin de olan insanlar annelik duygusunu hak etmiyor.. gittiğin her yere çocuğunu götürmek zorundasın o sana yük değil tabi gerçek bir anne isen cep telefonunu yanından ayırmıyorsun ama çocuğa gelince aman başkası baksın ben gezeyim. sizin gibiler çocuklar hak etmiyor iyi geceler!
Ayrıca kadın düşmanı ne demek yaaa ne biçim konuşuyorsun! bu devir de anneye babaya güvenilmiyor. cocugunu başka birine bırakıp keyif yapan birisi çocuğunu umursamıyor demektir. sen bu konuyu bu kadar savunduğuna göre bunu yapıyorsun herhalde ben evladımi kendimden başka kimseye güvenip birakamam hastaneye gideceksem bile evladım benimle gelicek benim gözümün önünde olucak o kadar net yani Allah Allah yaa
Sana başımıza gelen bir olayı da anlatmak istiyorum. Anlatmadan geçemicem çünkü bizzat şahit olmuştum herşeye. Bizim oturduğumuz apartman da alt katımizda bir aile yaşıyor du babaları yoktu 1 erkek 3 kız çocuğu vardı kadının oğlu yetişkin di kızlarin da en büyüğü 13 diğer ikisi 8 ve 10 yaşındaydi kızların abisi kardeşlerine tecavüz ediyordu. ve anneleri o abiye abi denen or. Çocuğuna kızlarını bırakıp oraya buraya komşuya çay içmeye falan gidiyor du ve oğlunun kızlarına tecavüz ettiğinden de haberi varmış. Neyse birgün kızlardan birisi çıkıp apartman da avaz avaz bağırıyor du herkes dışarı döküldü noluyor diye kız ağlayarak ablamı kurtarın abim bişey yapıyor diye gittik baktık adam çıplak kızı da zorla tutuyor. Polisler falan. Gelmişti uzun lafın kısası şu bu devir de böyle iğrenç bir zaman da kimseye kimse emanet edilmez. Gözünün önünden ayırmaman gereken bir zaman da yaşıyoruz şu an bu tür konularda lütfen biraz daha duyarlı olun böyle geniş düşüncelerle hiç bir şey kazanılmaz. Aksine kaybedilir. Evlat kaybedilir can kaybedilir. Çocuğun ruhu kaybedilir bir beden bir hayat kaybedilir. Daha hassas olmalısınız diyeceklerim bu kadar.
@cilginsey Çocuğu yaparken komşusuna sormadı ya bir zahmet herkes kendi doğurduğuna baksın. İşi olsa tamam da gezmeye gitmek nedir? Ki böyle bir dönemde kime güvenip çocuk emanet edilir. Ortalık sapık ruh hastası kaynıyor
@KaybedenKazanır
çocuk yaparken niye komşusuna danışsın yahu... hiç böyle bir şey duydunuz mu? elbette ki kadının kendi kararıyla olacak bir şey. yani çocuğu yapmak da kendi kararı o çocuğu komşusuna bırakmak da kendi kararı. Neden kadınların kararları böyle sorgulanıyor anlamadım. Çocuğu doğrumaya karar vermiş doğurmuş, aynı çocuğu haftanın bellki 2-3 günü komşusuna bırakıp gezmeye karar verdiyse de o kararını da gerçekleştirecek elbette
@cilginsey kimse milletin çocuğuna bakmak zorunda değil. Sormuyorsa eğer otursun kocasıyla baksınlar. Ne güzel doğur orada burada şansa büyüsün yok öyle
@cilginsey kimse senin çocuğuna bakmak zorunda değil doğururken sordun mu sizden anne falan olmaz
@uncertainlife
ben değilim ki o
@cilginsey bakamıyorsa doğurmayacak yapmayacak. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Sen bakarsın elalemin çocuğuna çok istiyorsan
@cilginsey Beni çıldırtmaya mı çalışıyorsun
@cilginsey ulan komşusu Niue onun p.. bakmak zorunda olsun rahatsız mısın sen? Allah ım ya akıllısı beni bulmaz sorunlu. Komşusunun bakmasına karar vermiş miş hadi ya 😂
Çılgın madem o kadar meraklısın çocuğunu komşuna atmaya çocuğu da komşunun kocasından yapiver o zaman çocuk evde yabancılık çekmesin. Beyinsiz insanlarla dolu heryer ya he sen doğur millet senin doğurduğuna baksın sende gez keyfi âlem yap hazır geziyorken başkasınndan da çocuk peydahla nasil olsa baktırcak birileri var. canım insanlar
KS canım insanlar ne yaa canımsın insanlar
Hay ben senin düzeltmenee
@sevimliihatun
şimdi öncelikle konu ben değilim. ben çocuğuma bakarım. Ama bu kadın hergün çocuk bakmak istemiyor gezmsinden eğlencesinden ödün vermek istemiyor diye çocuk sahibi olma, annelği tatma hakkından mahrum mu kalsın?
yanji bu anneyi kötü göstermek için "peydahlamak" ifadesini kullanmışsınız.. bu çok yanlış. hemcnsinize çok yüklenmiş olmuyor musunuz?
Halbuki bunda ne kötülük var ki? hem kadın anneliği tadıyor, hem de dilediği gibi gezip tozuyor, anne oldu diye gezmesinden eğlenmesinden sosyal hayatından ödün vermek zorunda kalmıyor.
Bazıları "o zaman bakıcı tutsun" demişler ama herkesin buna parası yetmez ki. Dahası yaşam standardından ödün vermeden, ekonomik güçlüğe de girmeden, herhangib ir ücret ödemek zorunda olmadığı komşusuna ki o da 3 çocuk sahibi olmayı burada bile markalaştırmış bir uzman anne yani güvenilir biri; elbette ki yabancıya emanet edip bir de para vermektense bir taşla 3 kuş birden vuruyor ne var bunda?
@cilginsey sürekli insanları çıldırtmaya çalışıyorsun bundan önceki yorumlaşmanı sildim.20 yorum vardı. Şimdi yine 38 olmuş. Boş konuşup duruyorsun. Bir daha yorumuma yazarsan engellicem. Haksızsın hem de hala konuşup burada kadınları çileden çıkardın. Erkek hesabısın kadın da değilsin
Bu devirde komsuya nasil cocuk nasil emanet ediyorlar anlamiyorum. Hadi anneanne, babaanne, cok samimi akrabayi anlarim da komsu bu devirde sacma. Cok zorda kalinmadikca cocuk emanet etmezdim sahsen. Kimin ne oldugu belli degil cunku. Bir de gezmek icin bana birakmak istenirse hic bakmak. Millete guvenerek mi cocuk yapiliyor? Bence sizde gezmeye gidecegim cocuklarima bakar misin deyin bak bakalim kac gun bakacak? Millet ustune binmeye alcak esek ariyor.
Bir kereye mahsus bakabilirim ama onun dışında bakamam emanet olarak bakmak çok sıkıntı Allah korusun çocuğa bir şey olsa nasıl hesap vericem her an ne olacağı bilinmez o yüzden risk alamam bakamayacaksa doğurmasın
Ben alamam demek bu kadar mı zor :) bi de hayati mesele değil yani olay gezmeye gitmek. Her şeyi geçtim sana emanet edilen şey bir can. Başına bir şey gelse ne sen ne ailesi ceremesini çekersiniz. Sizdeki de ayrı bir cesaret ya da başka birşeymiş.
Nazikçe söyle deki ben aramız kötü olsun ya da kabalık yapmak istemiyorum lakin çocuk bu emanet ben kendi çocuklarıma bile göz kulak olamazken senin çocuğunun sorumluluğunu ustlenemem de lütfen anlayış ile karşıla de
3 çocuğun varken sana bırakması zaten ne kadar düşüncesiz ve vurdum duymaz birisi olduğunu gösteriyo ;) o yüzden bence bu durumda ince düşünmesi gereken sen değil o.. salla gitsin..
ya da yarın da sen bırak 3 ünü birden :))
İyice suyunu çıkartmış o da yok daha neler yani. hastaneye manav alışverişine giderken bırakır anlarm da gezme nedir yani oha yani o kadr da değil zile bastgnda açma kapıyı telfnu sessize al duyma sende bı sure sonra anlayacaktr senin bu halini
Bakmam tabiki hele de gezmeye gidiyorsa hiç bakmam. Hastaneye postaneye pazara gitse idare ederim de gezmek için de bırakılmaz ki canım. Çocuğuyla gezsin bi zahmet ya da evinde otursun
Niye öyle diyordunuz ki gezmek de bir ihtiyaç... haftanın her günü de değildir 2 bilemedin 3 gün bırakıyordur hem akşam da geri alıyor sonuçta
Bana güvenip mi doğurdu😅 benim de çocuğum var kimseye bırakmıyorum her yere ya onunla gidiyorum ya da gitmiyorum
Nasılsa sizin 3 çocuğunuz olmasına güvenmiş olabilir... neden yarı yolda bırakırsınız ki
Bir çocuğun sorumluluğunu almak sandığınız kadar kolay değil. Ben ne kimseyi o sorumluluğun altına sokarım ne de zorunlu haller dışında bu sorumluluğu almak isterim. Belki siz ebeveyn değilsiniz bilmiyorum ama eğer değilseniz emin olun anne olunca ne demek istediğimi daha iyi hissedeceksiniz
Bakmam benimki komşu değil de yengem ikide bir çubukları yanıma bırakıp gezmeye gidiyordu artık bakmıyorum bakmak zorunda değilim kendi çocuklarini kendinle götür diyorum bozuldu ama ben takmadım
Güzel bir şekilde söyleyebilirsin bence söyleyemiyorsanda bahane bulabilirsin ben çıkacağım veya temizlik yapacağım, isim var vs bakmak zorunda değilsin ayrıca 3 çocuğun Var zaten birde komsuki
Bir gün de sen 3 çocuğunu bırakıp git nasıl oluyormuş görsün. Millet ne kadar rahat
Bence işi olduğunda da kabul edeceğini falan söyleme bu sefer de haftada bir işi çıkar. Bakamıyorum de olsun bitsin
Kimsesi yoksa işler değişir.
Test etmek için bir gün 1-2 veya tüm çocuklarını sen bırak ve tepkisini ölç.
Olumlu karşılarsa devam edilir.
Dışarı çıkmayacaksam bakmak isterim bazı günler. İnsanın çocuk sevmeye gereksinimi oluyor.
Bence sizde haftanın bir günü çocuklarınızı ona bırakın. Sizde gezin. Eşitlik olur.
3 çocuğu var zaten
@İremchalamet Biliyorum okudum detayı da karşılıklı olmalı her şey.
Karşılık görse yazacağını sanmıyorum
@İremchalamet O üç çocuğa bakmazsa bir daha kendi çocuğunu vermeye de yüzü olmaz.
Bazı insanlar çok yüzsüz oluyor belli olmaz
@İremchalamet Benim çocuklarıma bakmayacaksa bende almam. Enayi değilim.
Ben olsam bakmam. Acil bir işi olur, mecbur kalır başka kimsesi yoktur vs o zaman tamam. insanlık ölmedi sonuçta. ama gezmeye giderken ne münasebet bana bırakıyor?
Herkes kendi çocuğunu bakabilir sana 1/2 kere bırakır belkide birine kalmaya gider yine bırakır anlarım da durmadan olması hiç hoş değil annesine kayınvalidesine falan bırakması daha doğru
O zaman maaş da versin, bakıcı mısın sen. Bir bakarım iki bakarım üçüncüsünde hayırdır sen derim.
Yani çocuk severim normalde ama kendimi de başkaları için kullandırmam kusura bakmasın gitsin anasını çağırsın baksın torununa.
Gercekten cocugu sana birakmasi gereken bir durum varsa bence biraksin, bak ama keyfi ise, kesinlikle kabul etme, bunun ayibi, nezaketi yok
Bakılmaz tabii ki öyle şey mi olur. Ayrıca kadın ne rahatmış öyle. Nasıl emanet ediyor hayret.
Asla bakmam bir çocuğun sorumluluğunu almak kolay değil başına bir şey gelse seni sorumlu tutar hiç gerek yok
3 e bakan 4 e de bakar ya madem kimsesi yok idare ediver dicem de, iyi niyetini suistimal ediyorsa haketmiyorsa orası senin bileceğin iş
Terbiyesizlik resmen sürekli sürekli yapılır mı bu ya tabiki söyle istemiyorum artık diye ayıp falan da olmaz
Sürekli değildir ya haftanın 2-3 günü bırakıyordu, gem akşam da geri alıyordur... adil değil mi şimdi bu?
Jergün değildir işte haftada 2-3 gün falandır... sana bırakıp gezmek varken neden evde tıkılı kalsın ki kadıncağız
@cabukisimler haftada 2-3 gün de az değilki , bir de akşam alıyor erken alsa bari ve kadının 3 çocuğu var , evi temizlicek yemek yapıcak desek bir de 3-4 çocuğa bakıp onlarla ilgelenecek kafa kaldırmaz ki. kadının 1 tane çocuğu var zaten onu da götürsün gezdirsin o çocukta sıkılır.
@Properpina az demedim zaten ama neden az olsun ki... makul olması için illa az olması gerekmez. Sonuçta komşusu haftanın 2-3 günü gezmeye ve çocukları da onun bakmasına karar vermiş. Bu karara saygı gösterip bu görevi layıkıyla yerine getirmek yerine buraya konu açması saçma değil mi?
@cabukisimler Annesinin orada burada sürtüp çocuğu ile doğru düzgün ilgilenmiyorsa o kadın anne olmaya layık mı? Layıkı ile bakmak demişken bunu da bir düşün.
Haftada bir bırakıyorsa sorun olmaz çocuklarla oynarlar, çocuklarının misafiri olur ben sorun etmezdim herhalde
Peki sen komşuna hayır bakmak istemiyorum diyemiyor musun? Gezmeye gidecekse de çocuğuyla gitsin. Sonuçta sen komşunun çocuğuna bakmak istememe özgürlüğüne sahipsin. Ve bakmak istemezsen komşun dahil hiç kimsenin sana tavır alma hakkı yok :-)
Cümle de sürekli kelimesini görmesem “hadi neyse” diyeceğim de, sende ki tamamen farklı bi olay. Yapılan yüzsüzlük ve kabul etmemen gerekiyor.
Bence ayip yaptigi o ne oyle. Sanki annesisin surekli onun cocuguna bakiyon. Arada bi yapilir ama her hafta yapilmaz
Bu sefer işim var diyip gezmeye gider. Bakmak zorunda değilsin. Ben bakmazdım ölüm kalım meselesi yoksa
Keyfi olarak da bakmam. Zorda kalsalar bile zor bakarım ben olsam açıkça söyleyin artık zorlanıyorum yetişemiyorum diye
Nerden biliyon gezneye gittigini belki boynurluyor kocasını 😉 çocuğuda sana bırakıyor ohh veya hadi gezmeye gidiyor kabul etme bende çıkacam dışarıya işlerim var de bakalım ne diyecek yani 1bolur 2 olur hep hep böyle olmaz ki
Hayır bakmazdim sağlık problemi olur ya da acil bir işi olur arada çocuğa bakılır ama gezmeye gidiyor sende bakma
Hayatını kötü etkiliyorsa ve sorumluluklarına engel oluyorsa elbette bu noktada hayır demesini bileceksin.
cut.
Etme tabi, abartmış resmen. İnsan böyledir; istisnasız her insan otomatik veya bilerek, sessiz kaldın mı başına çıkma potansiyeli taşıyor.
Ağzına çarp çocuğunun gidince olsun bitsin küçükken annem beni ablanın birine bıraktı o kızda beni bir dövdü evde daha unutmam iki yanağımda şişmişti tokatlariyla. bende durmuyordum çok yaramazdim
Gülün gitsin elin evinde top oynadım kızda beni eline bir aldı yemin ederim ipince parmak izleri çıkmıştı annem de bir daha bırakmadı oraya 😂😂😂
Kesin çözüm 😂
Sizi deli eden birine tokat atarmisiniz
Kız beni karşısına bir aldı önce kulaklarımı büktü sonra şak şukkk ses çıktı yani 😂😂😂
Bitmiyo böyle tipler.. Açma ona bi daha kapıyı küserse küssün asalak..
Sende aynısını ona yap , bak bakalım bir daha bırakıyor mu?
Bakmıycam deme aynı hareketi ona uygula sende isim var de çık gezmene bakmaz zaten büyük ihtimalle..
Kimsenin çocuğuna bakmam kaldı ki kendisi gezecek bense çocuğuna bakacağım oldu😅
Bende dışarı cıkacaktim de öyle birakma demek birazcık ayıp
sanki annelik yetkisini askıya alıp yetkiyi sana veriyor. ne biçim anneler var.
Bakmam. Para verse yine olmaz. Çocuğa bir şey olsa ben suçluyum. Bunu kabul etmem.
1-2 kereliğine tamam derim senin çocuğuna bakmak zorunda değilim ki
4 ü birlikte oynar nolacak sırtında mı taşıyosun, yani nacizane fikrim🖐
O zaman gezmeye değildir o, malum bir şeyedir
Nasıl rahat kafalık? Baska bir şey demiyorum. :)
Uygun bi dille söylersin bakıcısı değilsin kimsenin
Aaa öne oyle bir kere bırak yeter terbiyesizlik bu bakma bence
Deli misin ne diye bakıyorsun zaman kötü başına bir şey gelse sorumlusu sen olursun
Ben de bakmazdim hadi 1 2 neyse de bakicimiyim ya ben öyle para iste bundan sonra
Bakmam net başına il gelse Allah koeusun kendimi nasıl kurtaracağım
😂 Zorunlulugun yok direk soyle
Onun icin kresler var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?