Bu çok tartışmalı bir konudur. Ama şöyle bir durum var. Bana çok emeği geçen bir aile büyüğüne ben minnet duyarım. Onun ismini her daim yaşatmak isterim. Eşimle bu konuyu konuşur. O izin verirse ismini koymak isterim. Ha absürt bir isme sahipse zaten koymak istemem.
Mesaj atılamıyor. O sebeple söylemiştim. Alakasız olduğu kesin. Dürüst olmak gerekirse bir açıklama bulamıyorum :) Şu dizeler hakkında konuşmak istemiştim sanırım.
Rahatsız etmek istemem. Zeki biri olduğun belli. Mesaj alımım da açık diye biliyorum. Sıradan, havadan sudan şeyler için buradayım. Yazarsan görüşürüz... Aksi halde soru başlıklarında :)
saçma buluyorum çiftelerin kararı olmalı sonuçta büyüklerimizin isimleri eski isim olduğu için çocuklar ileride anne babasına bu ne biçim isim diye çıkışa bilir
İsim de güzel ise tatlı bir jest oluyor, kötü değil. Ama insanın da ismiyle yaşadığına inanırım o yüzden ağır olan isimleri vermemek daha doğru geliyor.
Yani sonuç olarak bir gelenek. İkinci isim olarak konulabilir. Gerçi bizimkiler pek istemiyor ama. Olsun her insan ailesini mutlu etmek için böyle bir şey yapabilir. Normal karşılıyorum.
Bencede saçma buluyorum sonuç olarak benim çocugum eşim olacak kişiyle kendım koymak isterim kimsede karışamaz yani olması gereken bu her önümüze gelen adeti yapcak olursak işimiz var
Saçma diyenler çoğunlukta. Evet sırf adı yaşasın diye koymak saçma ama Mesela ben baba adımın oğluma konulmasından mutlu olurum. Ona olan özlemim bir nebze azalikr belki...
Rahmetli dedemin adını koymuşlar bana ve mutluyum ismimi değiştirmek istemem. Çocuk istemiyorum ama bir gün yaparsam adını Türk adı olmak şartıyla ne isterse anası koyabilir
Aile büyüklerinin ismini vermem. Annemi çok sevmeme rağmen üstelik onun adını hiç vermem. Anılarımı kazır. Olmaz. Ama olur evlenirsem çocuğumun adını II. ONUR yapacağım 😃