- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılAnnen benle yaşıt imkan varken yapsın, düşün artık ben daha evlenmedim bile. Ekonomiksel olarak ben de öyle düşünüyorum ama çok da şapmamak lazım daha ne fakir aileler var. Bu iktidar gidici zaten Suriyeli oyu faktörü vs etkilemezse kalamaz. Bu iktidar gitsin anında dolar düşer çoğu şey ucuzlar. Bu arada gerçekten bakamazsa da yurda verirler 18'den sonra memur. Sırf memur olsun diye yurda verenler bile var. Her neyse bebek doğsun severken iyi ki yapmışsınız dersin. 7 yaşına kadar falan çok sevimli oluyorlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz 4 kardeşiz ben 17 yaşında iken annem son çocuğuna hamile kalmak için uğraşıyordu ve başardı da 40 yaşında hamile kaldı şu an en küçük kardeşim 13 ben de 30 yaşındayım ama annem bin pişman kardeşim çok sorunlu ve sendromlu şimdi anne ve babamı dövüyor anne babam haliyle yaslandi güçleri yetmiyor. Annemle babamın 2 evi var ama 4 çocukları var. Ben yeni evliyim ve uzaktayım. Abim de evli ve uzakta. Kız kardeşim 26 yaşında en küçük erkek 13 yaşında ikisi de aileme çektiriyorlar. Ona rağmen babam en küçük kardeşim engelli olduğu için bütün mal varlığını ona bırakacak. Ben çok kardeş olduğum için fazla ilgi görmedim ve büyük imkanlarla büyümedim kendime ait bir odam hiç olmadı ünv. Döneminde hep salonda yattım. Çok çocuk hiç bir aileye tavsiye etmem. Bu ekonomik krizde en fazla iki çocuk. Hatta tek çocuk en güzeli.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSiz iki kardeşsiniz yeter de artar bile ne yap et anneni vazgeçir.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 756 cevap paylaştı.
+1 yılAnnen genç, yaşlı değil. Kendi kararları. Sen zaten yarın bir gün yuvadan uçacaksın ve annen ve baban yanlarında bir çocuklarının daha olmasını istiyorlar. Bakabilecek durumları var demek ki. Hayırlı olsun.
30 Yorumla
Ne kadar düşüncesiz bencil aileler var çok merak ediyorum 3 çocuk yapmak istiyor ama kaç tane eviniz var kaç milyonluk mal varlığınız var 3 çocuk yapan bir insanın 30 milyon TL parası olması lazım
1428 Yorumla- +1 yıl
O zaman ülkenin çoğu hiç çocuk yapmasın, aile çocuğa miras bırakmak zorunda değil, çocuğuna rahat bir yaşam ve gerekli eğitimi yeterli seviye de verebilmekle zorunludur
- +1 yıl
Evet ülkenin çoğu çocuk yapmamalı insanlar sefalet içinde nüsuf azalmalı rahat bir yaşam vermeli yazmışsın evini, arabasını almadan işini kurmadan rahat bir yaşam veremez asgari ücretle sürünür bayram dan bayrama et yer ki ülkenin büyük bir bölümü şu an sefalet içinde et, meyve yemeyen günde 10-12 saat çalışarak hayat dan nefret eden insanlarla dolu
- +1 yıl
Bu dediğin için 10 milyon tl ye gerek yok bahsettiğim şeyler olsa yeterli.
- +1 yıl
30 milyon tl fazla ama her çocuğa 1 milyon tl lazım bence 3 çocuk 3 milyon tl yapıyor yani adam haklı. herkes üremek zorunda değil biz hayvan değiliz kardeşim insanız. ülkede 10 kişiden 9'u asgari ücretle çalışıyor.
- +1 yıl
Dün soruda gördüm kızın birini annesi markette çalıştırmak istiyor başla soruda 18 yaşında kızı 12 saat çalışması için zorlamışlar ve daha bir sürü insan tanıyorum üniversite de hem okuyup hem çalışan bu şartlar da çocuk yapacak hiç yapmasın daha iyi kimsenin sefalet içine çocuk getirmeye hakkı yok
- +1 yıl
Ebebeyinler çocuklarının geleceğini inşa etmek zorunda değil. Sadece ona hayat bahledebilir gerisi onun başarısı. evimde var arabamda hiç birini ailem vermedi
- +1 yıl
İyi bir hayat sunmak zorunda dünyaya zevk için getirip sefalet içinde bırakırsa 12 saat çalışarak et, meyve gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamaz sen kim bilir ne eziyetler çekerek ev, araba aldın bu ülkede asgari ücretle sürünen insanlar var bencilce cahilce üreyen aileler yüzünden bu yanlış
- +1 yıl
Türkiye de doktorlar bile yoksul sınıfına giriyor aldıkları maaşla siz diyorsunuz ki aile kaliteli yaşam sunmak zorunda değil herkes 3-5 çocuk yapsın ülke Pakistan'a dönsün bu mu sizin hayaliniz gariban, fakir aç halk ama deli gibi üretmeye devam ediyor. Medya da gösterilmeyen 3 tane intihar oldu son 6 ayda benim yaşadığım ilçede sadece benim görüp duyduğum ülkede insanlar fakirlik den parasızlık dan intihar ediyor siz paranın önemi yok bırakın üresinler diyorsunuz azıcık bilinçli mantıklı olun bu şekilde devam edersek ülke olarak daha da kötüye gideriz evi olmayan asgari ücret alan adam nasıl çocuk yapabilir o çocuk için nasıl gelecek hazırlayabilir zevk mi alıyorsunuz sefil çocuklar görmek den niye üremeyi bu kadar destekliyorsunuz
- +1 yıl
Bence yanlış düşünüyorsun. Ben bir buçuk yıldır evlat sahibi olmaya çalışan biriyim. Emin ol ki mal varlığı evladın yanında hiç bişi hiç yaşamadın mı eskiden yoksulluk annen yemeyip sana yedirmedi mi? Çoğu konuda haklısın ama babalık analık duygusu bi kere geldimi mal meval hiç bişi oluyor can sağlığının yanında.
- +1 yıl
Lan ne alakasi var oyle bir sey olsaydi ikinci dunya savasinda insanlar dunyadan silinirdi her bku ekonomiye ona buna baglamayin zaten insanlar ekonomisi pek de iyi olmayan ulkelerde daha cok cocuk sahibi oluyor eger durum dedigin gibi olsaydi avrupa kitasi genel olarak dunyada nufusun ve de buna paralel olarak nufus artisinin oraninin fazla oldugu ulkelere ev sahipligi yapardi fakat goruyoruz durum istisnalar haric bunun tam tersi gtunuzden element uydurmayin
- +1 yıl
Annen baban sana 10 milyon bahşetti mi lütfen evet haklısın bu devir için 3 çocuk fazla ama herkes kendi başarısını kendisi kazanır. Sürekli anne baba eline bakan bir çocuk ileri de kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenemez bu benim düşüncem. Para sahibi olmak isteyen her ebeveyn çalışmak zorundadır. Çalışmak anlatıldığı gibi kötü bir iş değil oldukça gurur verici bir durum bana kalırsa. kimse rahat büyümüyor kimse rahat yaşamıyor bu hayatın zorlukları tüm insanlık için var kimisi az kimisi çok yaşar bunu ama elbet herkes yaşar. insanlar bir eşya ev araba sahibi oluyorsa kendi tırnaklari ile kazıyarak kazanıyorlar. Herkes için geçerlidir olmasa da genel anlam da bu şekilde ben de ailemden hiç bir destek görmedim. Ayrı evde yaşadım hep kendim çalıştım kazandım evimi aldım insanoğlu hayatın kolay olmayacağını bilmeli diye düşünüyorum bana kalırsa. Yorumumu eleştiri olarak algılamayın lütfen sizin düşüncelerinize tabiki de saygım sonsuz ben burada sadece düşünceni yansıtmak istedim.😊
- +1 yıl
Ben 12 yaşından beri çalışıyorum babam 10 milyon bırakmadığı için kolay bir hayatım olmadı günde 13 saat çalıştığım dönemler oldu şu an durumum iyi ama yaşadığım şeyler kolay değil ben çocuğumun benim yaşadığı zorlukları yaşamasını istemem babam bana 2020 de sadece 3 ev alacak para verdi şimdi ben o parayla ticaret yapıp 5 ev alacak duruma geldim ben tek cocuk olduğum için babam bana o parayı verdi ve benim 1 ya da 2 kardeşim olsaydı vermezdi şu an bir restoran da aşcılık yapıyor olurdum günde 10 saat çalışıp 7 bin maaşla yani çok çocuk yapmak iyi bir şey değil ya da her şeyi tırnaklarınla gelmek iyi bir şey değil 12 yaşından 23 yaşına kadar çok çalıştım liseyi de dışarıdan okudum uzun saatler çalıştım ailem destek olmasa hala aynı şartlarda çalışıyor olurdum ve bu güzel olmazdı
- +1 yıl
Babası 3 ev alacak para vermiş, o ticaret yapıp 5 ev alacak duruma getirmis,,, sen hiç çocuk yapma sakın, bu sana hem tavsiyem, hemde ricamdir. Lütfen böyle bir kötülük yapma dünyaya.
- +1 yıl
Çok merak ediyorum siz hiç videolar da çocuğuna çikolata, bayramlık alamadığı için isyan eden babaları görmüyor musunuz ya da kışın soğuk da fatura fazla gelmesin diye üşüyerek yatan aileleri duymuyor musunuz Türkiye de kişi başına yılda kaç kilo et düşüyor biliyor musunuz bayram dan bayrama et yiyen kasabın, manavın yolunu bilmeyen insanlar var benim yaşadığım ilçede 3 intihar oldu son 6 ayda maddi sorunlar yüzünden bakın il değil ilçe sizin kulaklarınız tıkalı gözleriniz kör mü Türkiye de nasıl bir yokluk var görmüyor musunuz. Asgari ücretle çalışan adama ailesin den 1 ev 1 araba kalırsa daha insani şartlarda yaşar kimse bana demesin ailesi almak zorunda değil çalışsın kendi alsın diye şu an böyle bir şey imkansız ben insanların yoksulluk ve sefalet içinde yaşamasına üzülüyorum ama siz diyorsunuz ki bırak üresinler sonra asgari ücretle çalışan çocukları kira ve fatura ödeyip 10-12 saat çalışıp et, meyve yemeden ömründe tatile gitmeden hayatın cilesini çeke çeke yaşayıp ölsün diyorsunuz gerçekten harika
- +1 yıl
tamam la yazmayın yeter. Manitadan mesaj bekliyok hepiniz attınız bi o atmadı 😒
- +1 yıl
Bu dönemde asgari ücretle çocuk bile yapılmaz. Bırak 2 3 asgari ücret 5900 olur mu ya sizce 😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılOna biz karar veremiyoruz maalesef jdjdj
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılKendi kararı
00 Yorumla
+1 yılYa hele botun seçtiği en iyi görüşe bakın siz,, 3 çocuk yapmak canım, yok bankada 30 milyon lirası olması gerekmiş... Sizin zihniyetinizi...
Anne ve babanın bir çocuk daha yapma düşüncesi, onların alabileceği bir karar. Bunun yönetimi onlarda. Zannedersin 7 çocuk var ailen 8.'yi istiyor.. 3. çocuk yaa, bunda ne olabilir ki? Ekonomi kötü diye eklemissin, senin cebinden bir beklentisi olarak yapmayı düşünmüyor demi ailen bu çocuğu, yani "biz yaparız, kardeşinin eğitim masraflarını ustlenirsin artık" gibi sana sorumluluk yuklemiyorlar ki yuklemezlerde. Çok anlatılacak şey var ama hiç gerek yok. Bu, anne ve babanın alacağı bir karar. Ssna sadece saygı duymak düşer.00 Yorumlaİlerde ana baba dünyadan gittiği zaman kardeş kalıyor, Rabbim kardeşi nasip edecekse rızkını da nasip eder. :) Böyle olumsuz düşünmemelisin bence. Kardeş iyidir. Ayrıca mal demek yerine biraz sevgi, saygı gösterirsen aranızdaki bağ saha kuvvetli olur. İlerde bunu daha iyi anlayacaksındır zaten.
12 Yorumla- +1 yıl
Kardeşimi seviyorum aslinda
+1 yılAnnem 50 yaşında degil de 40 olsa ben bir tane daha kardeş isterdim 😋
Ekonomi kötü ama çalışıp onun için koşturmak daha güzel. Kardeş güzel şey ya. En basiti 2 liran olsa 1 lirasını ona vermeyi düşünüyorsun ve bu mecburiyetten değil sevgiden.
Ama tabiki daha kaliteli bir yaşam için. 2 çocuk iyidir.20 YorumlaO 2. Çocuk zaten hata olmuş da neyse arkadaş bu tane yapiyon işte daha ne istiyon millet birbiriyle yarisircasina bebe yapıyor birini yaptın okut et bilmem naap lan doğum olmuş 5 bin en az siz daha 3. Yu yapiyonuz de hepsi hip diye vaz geçer 😂 ucunuze de aylık ayrı ayrı 1000 TL okul ihtiyacı gitse ilerde hadi de sizde 500 er harcadınız aylık kiralar zaten ortada taş mı yemeyi düşünüyor ailen
14 Yorumla- +1 yıl
Belki yeterince maddi gelirleri var, 500 TL 1000 TL artık para değilki ülkede
- +1 yıl
@cheekystaff 3 çocuk 3 bin eder 500 TL harclikda 1500 asgeri ücret 4250 hesapla bakalm kaç oluyor beşyüz bin para değil artık diyon ama adamlar zaten o kadarı zor harcıyor mantıklı olursak daha faturası bilmem neyi gezmesi tozmasi var Allah var ha durumları çok iyiyse bilemiyorum 😂
- +1 yıl
Yahu neden herkes asgari ücretle çalışıyor sanıyorsunuz ki :)
- +1 yıl
@cheekystaff ortalama olarak herkesin asgeri ücretle çalıştığı için Türkiye'de genel çoğunluğu asgeri ücret. Hatta bazı yerler altı tabi bazı meslekler güzel gelirde sağlıyor 🙂
+1 yılAcik acik derdim brn olsam seni annem olarak gormem die ekonomi kotu senin egitimine harcasinlar zoru ney 2 cocu var neyine yetmiyo 2 cocuk kardesinle bir olun ihtiyaclariniz icin skistirin benim su ihtiyacim var die mesela laptop almam lazim falan die babanla ikisinide skıstırın surekli kiyafetim yok falan die bune ya sonra cocuda size baktircak ben kendi annem olsa acimam azima geleni sayardim
04 Yorumla- +1 yıl
Aynen 👍👍 aynı kafadayız 🙌🙌💯💯
- +1 yıl
Benim yaşım36 bırak çoluğu çocuğu bu zamanda evliliğe cesaret edemiyorum millette cesarete bak
- +1 yıl
Bu kadinlarin bazilarindaki cahil cesaretine sinir oluyorum bazen bi tutuyo hormonlari ay ben cucuk yapacam ay ben cucuk istom 2 cocun var zaten olanina bak elindekilerin hayatini iyilestirmeye calis bu satten sonra yasi almis basi almis cocuk yapacak bizim burada olsa 40 ından sonra a*dınızmı derler kocasiyla kadina ana baba dedin az cocunun geleceni dusuncek bizimkilerde nerde cikartip duralim pesindeler
- +1 yıl
Kesinlikle 👍 katılmamak elde değil bazen mantıksızlık diz boyu
öyle bi dünyaya kargaşanın felaketlerin içine 3-4 çocuk sahibi olmak zor bir karar psikolojik maddi tükenir insan yıpranacağından bahset olumsuz yönleri çok fazla imkanı çok yüksek olanlar bile çok çocuk istemiyor dünyanın hali malum ekonomik olarak kriz.
00 Yorumla
+1 yılAnnenin mutluluğunun önüne geçmek istiyorsun , onun annelik hakkına tecavüz ediyorsun. Bunun yanında ebeveynlerin çocuklarına bu soruyu sormaları hata zaten. Hayata dair bilgi ve tecrüben olmadığı kesin. Senin insana değer verdiğin yok , değer vermeyi bırak saygı duyduğun Bile yok. Kusura bakma ama kendini düzeltmeksen, dünyaya fazlalıktan başka birsey değilsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Evet birileri anne olsun diye bu dünya da sefalet içinde yaşayanlar var anne olmak çocuk doğurmakla olmaz iyi bir yaşam sunmuyorsa doğurmasın evini, arabasını, işini kuracak mı acaba o kadın da çocuk istiyor yoksa ben sadece aç karnını doyururum sonra sen git köle gibi çalış mı diyecek önemli olan bu. Ülkede 12-13 saat çalışanlar var parası olmayan çocuk yaparsa o doğan çocuk da aynı şeyleri yaşar insana değer vermek çocuk doğurarak olmuyor kaliteli yaşam sunarak oluyor
- +1 yıl
Tabi bu ülkede sadece senin dediğin insanlar var zaten. Ne kadar meraklısınız tembel olmaya , birilerine kölelik yapmayı bu denli kabullenmeye. Bir de bilinçliymis gibi konuşuyorsun
Bende işte bunu anlamıyorum bu ekonomide iyi bir gelirin yoksa fazlaca çocuk yapıpta onları da perişan etmenin lüzumu yok insan çocuk yapmadan önce kendlne şu soruyu sormalı çocuklarımı okutabilecek miyim onların istediklerini alabilecek miyim güzel bir hayat sunabilecek miyim bu sorunların cevabı evetse çocuk yapılmalı bilinçsizce yapılıyor sonra çocukların hayatı mahvoluyor yoksullukla sefillikle
32 Yorumla
+1 yılben yerinde olsam hamile olmasın diye hamilelik önleyici hap veririm, regl dönemlerinde ağrı kesici falan isterse onun yerine hamilelik önleyici ver düzenli kullanımda yumurtalıklar katılaşır ve erken menephoz a girer
111 Yorumla- +1 yıl
çok küçük düşünüyorsun sende
- +1 yıl
Diyecek kelime bulamıyorum gercekten
- +1 yıl
Başkasının bedenine ve kararlarına bu şekilde müdahale etmek insanlık dışı.
- +1 yıl
asıl insanlık dışı olan o çocuğa bakıp bakamıycaklarını bile bilmeden bencilce sırf kendileri istiyor diye dünyaya getirmek
- +1 yıl
Bu yorumları yapabilmemiz için kişinin ailesini detaylı açıklaması gerekiyor kendisi sadece istemediğini belirmiş ‘1 tane var zaten’ diyerek. Onun dışında bir şey göremedim ben? Durumlarını ve verecekleri sevgiyi bilmiyoruz yani. Genel korunmadan bebek yapıp ‘Allah vergisi’ ya da evlenip ilk yıl ‘Hemen çocuk yapalım’ diye düşünen Türk aile yapısını eleştiriyorsunuz bence
- +1 yıl
onuj için ne kadar kazanması gerek herkes farkında bence
- +1 yıl
kaldı ki kadının belli ki yaşı büyük o çocuk doğana kadar kadın kaç yaşına gelicek o kadın ölse çocuk nolcak sence
- +1 yıl
yaş arttıkça ölü ya da sakat doğma riski yükseliyor ve anneminde masada kalma oranı yükseliyor
- +1 yıl
Evet herkes farkında ve ailede farkındadır bence harcayacağı paranın. Yaşını bilmiyorum? Doktor değilim kontrol edip yorum yapamıyorum kadın hakkında ama riskliyse belirtilecektir zaten diye düşünüyorum. Burada eleştirdiğim şey verecekleri sevgi ve para miktarı konusunda ailenin ‘her’ aile gibi olduğunun düşünülmesi. Tanımıyoruz biz onları. Ayrıca kişinin bedeni hakkında kimse karar veremez
+1 yılEkonomiyle ne alaka be? Bölüşeceğiniz malı mı hesap ediyorsunuz şimdiden anlamadım ki.. ne biçim kafa yapısı bu. Keşke olsa bir bebişimiz de ağzını totosunu ısıra ısıra sevsek. Ne zaman istesem evlen de torun sevelim deniyo
00 Yorumla
+1 yılKardes guzel sey ilerde iyi ki olmuslar diyeceksin. Evlendigin zaman kardeslerinin kiymetini bilirsin keske daha cok kardesim olsa bile dersin. Birak yapsin
10 YorumlaIlk olarak evimizde bir m*lımız diye hitap etmek hoş olmamış.
Anne ve babanızın kendi kararı. Eksiklerini ve ihtiyaçlarını ona karşılayacak siz dert etmeyin bence, edecekse onlar etsin.11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvde bi tane malımız var kısmına koptum.😄 Bende de var o maldan.
45 Yorumla- +1 yıl
:D :D mallara sahip çıksın atsan atılmaz satsan satılmaz :D
Cevap sahibi+1 yılAynen, mecbur eğitecez.
Birde soran dua et sende bir tane var, bende tam 4 tane erkek kardeş var. Evde testesterondan geçilmiyor jxnsmdm- +1 yıl
hahahahaha kahveyi üstüme döktüm.
bana bir gömlek borçlusun şimdi :D :D
Cevap sahibi+1 yılHdjajsmmamdmamns tamam bi ara alırım.
- +1 yıl
yok ya yıkayıp ütülemekle geçecek gibi :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılne alaka? rızkı veren Allah.. rızkı başka şeylerde arasan hayal kırıklığı yaşarsın. senin ne haddine engel olmak?
13 Yorumla- +1 yıl
Çok haddime
Cevap sahibi+1 yılhiç de değil.. babanın yerine olsan iki osmanlı takadı çakardım sana.. :)
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yıldemekki ugracak varmış annen monotol hayattan azcık çıkmak istemiş.
14 Yorumla- +1 yıl
Benim sorunum mu bu o gelirse isteduğim şeyi alamam
- +1 yıl
Ayrica en büyük çocuk en iyi genetik özellikleri alir geri kalanlara birsey kalmaz kesin maldan beter olur
- +1 yıl
sonu olan tatlı olur ilk olan kıymetli olur
Annenle babanın arasına yat yoksa engel olman pek mümkün degil😂😂. Hem bırak kardesin olsun neden istemiyorsun ki. Keske benimkinlerin yapma imkanı olsada yapsalar
01 Yorumla- +1 yıl
Asla benimde kardeşim yok ve böyle hayat çok güzel çok rahat nerede çokluk orada bokluk
+1 yılyapsın Allah onunda rızkını veriyor elbet nasıl geçincez nasıl büyütçez diye düşünmeyin evladını veren Allah beraberinde rızkınıda gönderiyor sen merak etme engelde olma
01 Yorumla
+1 yılSanane arkadaşım sen mi bakacaksın. Sen gidip evleneceksin. Bırak yaşasın annelik duygusunu bir kez daha.
00 YorumlaÇok bencil insanlar var gerçekten yaptıkları büyük günah yani bence hadi herşeyi geçtim yazık o çocuklara
00 Yorumla
+1 yılkardeşine mal demen çok yanlış. te taraftan fazla çocuk benimde sevdiğim bişey olmasa da annenin kararına karışamazsın. bu ne seni ilgilendirir nede haddinedir.
00 Yorumla1. Kardeşine mal diyemezsin.
2. Daha 19 yaşındasın, sen ekonomiyi düşünüyosan ailen onun hesabını çoktan yapmıştır merak etme00 Yorumla
+1 yılAnnen kararını verdi ise saygı duymak düşer. Karı koca arasında bir olay, sen pek karışama bu duruma. Kardeş iyidir dermişim.
00 Yorumla
+1 yılyapsın ne olacak sen 19 yaşında olduğuna göre anacağın genç biri ne olacak sen karışma karı koca arasına şeytan bile girmez karı koca arasına
00 Yorumla
+1 yılAnnen demek ki bakabilecegine inanıyor, hem bebek rizkiyla gelirmiş, kardeş kötü bir şey değil
15 Yorumla- +1 yıl
Hayal dünyasında falan yaşamıyorum sanki insanlara çocuk yapmayın demeyince yapmayacak, abartmayın demek ki kadın bakabilecegine inanıyor hesabını da o verecek biz değil
- +1 yıl
Evet ekonomi pahalı bende bunun bilincindeyim, eminim annesi de bu bilinçte demek ki parası var güvendiği bir yer var ki çocuk istiyor,
- +1 yıl
Ben burada daha dün gördüm kızını zorla markete çalıştırmak isteyen anneyi daha önce ki günde 18 yaşında kızı 12 saat çalıştırmak isteyen anne ve baba gördüm bu bilinçsiz cahiller çocuk yapar Allah rızkını verir diye daha sonra zor şartlarda çalışması için baskı yapar yaşadığımız ülke Türkiye maddi gücün yoksa kölesin senin düşündüğün gibi iyi niyetli değil bazı aileler kendi zevkleri için çocuk yapıp daha sonra onları zor şartlarda çalıştırıyor
Sana ne kızım miras bölünecek diye mi korkuyorsun ne bu panik 😂
00 YorumlaSimdi miras falan bölünecek ne gerek var demi ajdlglsk
00 Yorumla
+1 yılKendi kararları karışma demekki babanda istiyor istemese böyle demezdi.
00 Yorumla
+1 yılAnnenle babanın arasına gir öyle durdurursun.
00 Yorumla
+1 yılYaşlı başlı halinde bakamayacaksan yapma çünkü ben bakmayacağım demen yeterli.
00 Yorumla
+1 yılİsterse 10 tane yapar. Hayat onun, sorumluluk onun. Karışma yetkin yok maalesef
00 Yorumla
+1 yılBazen ben neden dünyaya geldim diye soruyorum evet fazla.
00 Yorumla
+1 yılBırak yapsın halla halla kadın istiyor demek ki hamile kalıp çocuk sahibi olmak
00 YorumlaAllah her çocuğun rizgini verir sen onu düşünme bence mutlu olmaya bak
03 YorumlaYaa sen neden karışıyorsun ki annenle baban istiyorsa yaparlar mal olan kim?
00 YorumlaAnnen ve baban bakmayı, büyütmeyi göze alabiliyorsa saygı duymalısın. Yaşları kaç ki?
00 Yorumlaiyide sanane bundan evlende sen çocuk yapmı dediler
00 Yorumla
+1 yılBabana dünyanın Gidişatını göster bu arada baban kaç yasinda
00 YorumlaYemeğine doğum kontrol hapları at, babana da viagra at sonra yalnız bırak
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 670 cevap paylaştı. Annen çok istekli demek. Engel olamazsın. İkiz doğurabilir. Eviniz şenlenir.
00 YorumlaAnnenin biyolojik yaşının ilerlediğinden gir çocuğun sağlıklı olmayacağından çık. Hatta bi gün annene hastalandım beni muayeneye götür ayağına aile hekimliğine gidip aile hekimine annenin çocuk yapmak istediğini anlat
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnen hamile bence. Nabız yollamış tepkini ölçmek istemiş. Verilen tepki de çok kötü Allah annene sabır versin :)
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@met96 sen yorumunu yapmışsın artık susabilirsin bence :)
Durumlarına güvenip yapmayı düşünüyorsalar yapsınlar. Siz ilgilenmeyeceksiniz nede olsa? Ayrıca sizin hayatınızda değişecektir eminim hep ailenizle kalmayacaksınızdır. Yapmanız gereken tek şey saygı duymak olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsalıverin guccük enişteyi
bu ekonomide heralde yürek yemiş.
anana de yapmasın bizde de var bi tane daha ömrümüzü yedi pişman olur00 Yorumla
+1 yılBoş yapma olsun bi tane nolacak bi kardeşin olur aç mı kalacaksın anlam veremiyorum ya sevin işte benim annem tüp bebek yaptıracak bi kardeşim var ama ben istiyorum neden istemeyim
10 Yorumla
+1 yılÇayına çorbasına o işin yapıldığı günü tespit edip ya da rutinede bağlayabilirsin ertesi gün hapı at canım böylece istedikleri kadar yapsınlar çocuk olmaz büyük ihtimal : )
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuğu yapacak olan Annen sen neden kızıyorsun ona bakacak olanda annen ve baban
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence her gece annenle babanla birlikte uyu, sen odada iken yapacak halleri yok ya :D
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu sordugun soruyu ona goster. Zaten yenisinin de senin gibi olma ihtimalini dusunup vazgecer.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnapcan sen anneni çocuk istiyosa bakacak parası var demekki.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTikTok:Snowbite58
+1 yılAnnem kudurmuş senin şu yaştan sonra benimde annem 37 yaşında ben 20 yaşındayım 2 torunu var azmis bacım
13 Yorumla- +1 yıl
Yuhh sakin bacım oha
- +1 yıl
Benim annem de aynı
Kardeş çok güzel bir şey benim ablamla aramda 20 yaş var hem abla hem anne
20 Yorumla
+1 yılOnun rızkını Allah verir zaten:) ayrıca kardeşinizden bu şekilde bahsetmeniz hiç hoş değil.
23 Yorumla- +1 yıl
Evde zaten bir malımız var demis ona dedim
+1 yılciddi söylüyorum eğer çocuk yapacaksanız 1 tane yapın dahada yapmayın
10 Yorumla
+1 yılyemeğe bir şeyler at annen hamile kalmasın Allah korusun aklı başına gelince iyi ki olmadı der
10 Yorumla
+1 yılŞey yap ımm düşük haplarından al onları toz haline getir içeceklerine kat 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Gülme emojisiyle yazdığın şey başkasının bedenine ve kararına müdahale etmektir. İnsanlık dışı bir davranış. Bu kadar sığ olmasan keşke.
- +1 yıl
Ciddili bir konu mu bu? Ben ironidir diye düşünüyordum 🤔
annen kaç yaşında diye sormam ayıp olur mu yapsın bırak sana evlenme dese evlenmicen mi
10 YorumlaNiye engelliyorsun ki kadın karar vermiş hayırlı olsun
00 YorumlaAnnene çaktirmadan doğum kontrol hapı verebilirsin.
00 Yorumla- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat