Varsa da sizce bu engeller nedir?
Suna ve İnan Kıraç Vakfı çatısı altında çalışmalarını yürüten Suna'nın Kızları oluşumu, Eğitim Reformu Girişimi ile birlikte "Türkiye'de Kız Çocukların Eğitimi: Engeller, Müdahaleler ve Olanaklar" raporunu yayımladı.
Rapor, özelde kız çocukların, genelde ise tüm çocukların önündeki üç büyük engeli; toplumsal cinsiyet eşitsizliği, yoksulluk ve yapısal şiddet olarak tanımlıyor. Kız çocukları desteklemeye yönelik çalışmaların eğitime erişim, burs, okullaşma alanlarında yoğunlaştığına dikkati çeken rapor, kız çocukların yapabilirliklerinin artırılmasının en önemli ihtiyaç olduğunu vurguluyor.
Suna'nın Kızları, Eğitim Reformu Girişimi ile birlikte yürüttüğü araştırma kapsamında kız çocuklarının potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve nitelikli eğitime erişimleri için 5 alanda yapabilirlik kriterleri belirledi.
Fiziksel, entelektüel, ekonomik, sosyal ve politik yapabilirlik tanımlarının yer aldığı raporun tavsiyeler bölümünde söz konusu kriterlerin oğlan çocuklar için de sağlanamadığına dikkat çekiliyor:
"Ancak yoksulluğun ve ırkçılık gibi yapısal şiddet mekanizmalarının toplumsal cinsiyet eşitsizliğini giderek daha derinleştirdiğini, dolayısıyla en büyük sıkıntıyı kız çocukların çektiğini görüyoruz. Bu nedenle kız çocukların yapabilirliklerini artıracak sistemsel düzenlemelerin tüm çocukları özgürleştireceğini savunuyoruz."

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Türkiye gibi bir yerde evet var
Bütün çocukların önünde engel var, eğitim hele boklu dere giren boğuluyor.
erkek kız fark etmez hepsinin önünde engel var artık
Yasadigi cografya yere gore degiskenlik gosteriyor.
Hayır yok kız olmak avantaj bu zamanda
Yaşadıkları ülkeye göre engeller artıyor.
Abaza erkekler
Eved varrr
Gericilik en büyük engel