+1 yılYaşın küçük olduğu için hala ablası gibi hissediyorsundur. Zamanla geçecektir, onun annesi olduğunu hisset ve kafana kodla bu durumu. Umarım bir an önce adapte olabilirsin, gerçekten zor bir durum. Ben 19 buçuk yaşındayım ve benim için bile çok erken. Fakat üzülmemelisin, genç doğum yaptığın için bir yandan da avantajlısın. Gücün kuvvetin varken bir bebekle ilgilenmek daha kolaydır. Umarım halledebilir ve huzurunu koruyabilirsin 🌸
03 Yorumla
Soran+1 yılçok tatlısınız teşekkür ederim 🥺
- +1 yıl
Üzülme prenses 😐💜 Burada da saldıranlar olmuş, onları takma. Evet erken olmuş ama belli ki mecbur kaldın. Bu bir suç değil 💜 Ben eminim ki zamanla toparlayacaksın 🙂 Onu sevdikçe ve beraber vakit geçirdikçe ailenin bir parçası olduğunu hissedersin kuzum. Beraber salıncakta sallanmayı unutmayın 😅🌸
Soran+1 yıl🥺 🥺 yapacağım hepsini💞💞
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de 18de anne olmuştum. İşk başta başkasının bebeği gibi geliyordu. Ama zamanla geçti o his. Ben bir de ailelerin desteği olmadan baktım bebeğime. Lohusalık sendromunun etkisi de var. Eşin böyle öküzcük olmaya devam ederse çıkman zor olur. Bebek bakımı konusunda yardımcı olacak birileri olsun yanında. Bebeğini bol bol emzir sev. Hatta duşa bebeğinle gir. Sarıl koy göğsüne durun öyle suyun içinde. Tensel temas artırır bağlılığı bebekle. Emzirmek de.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim tavsiyeleriniz için🥺
Erken ama olan olmuş. Eskiden de bu yaşlarda anne olurmuş hep büyüklerimiz.. Sen artık annesin bunu kabullen, bu kötü bir şey değil yaşın küçük diye, hayırlısı böyleymiş.. Psikolojik destek al ayrıca...
00 Yorumla
Çocuk & Ebeveyn konusunda 428 cevap paylaştı. Bu bir çok anne de oluyor lohusa sendromu deniyor bir tek sen değilsin yani kafana takma bunu canım zamanla aşılır eşinin acilen tavrını düzeltmesi lazım sana yüklenmesin bilinçli olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur...
Soran+1 yılamin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yıl18 yaşında aynı olursa tabii ki bu kadar erken ki daha sen çocuksun onu nasıl benimseyeceksin.
00 Yorumla Olan olmuş bi kere erken veya değil bebeği tekrar gönderemezsin. O zaman sen de onu arakadaşın gibi gör ileride beraber geçireceğiniz, arkadaş gibi olacağınız, genç olduğunuz için birbirinizin halinden anlayacağınız birisi olarak gör. Sonuçta o senin evladın, senden bir parça. Hazır değilmişsin evet, biraz da zorla olmuş. Başkalarının aklıyla yürümen tabi ki kötü olmuş ama o da bir can ve ayrıca evlisin de onun canına son vermemen gerekiyomuş, demek ki yaşaması gerekiyomuş. Belki de ileride senin derdinden anlayan tek kişi olacak o. Eşinle de konuş sana destek olsun. Çok mutlu olduğunu onu çok sevdiğini ama yaşın gereği tuhaf hissettiğini söyle. Aile gibi vakit geçirin, bebeğinizle beraber ilgilenin. Bu şekilde eşinin desteğiyle alışman daha kolay olur. İstersen konuşmak istediğin bi detay varsa özelden yazabilirsin. Seve seve yardımcı olurum.
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim 🥺
+1 yılUmarım soru troldür. Ayrıca 18 yaşında evlenmiş olman ki çocuğun 18 yaşında doğurduysan 16-17 yaşında evlenmiş oluyorsun bu yaşlarda evlenmiş olman normal geldi de çocuk doğurmak mı anormal geldi. Erken mi diye sormuşsun zaten doğmuş. Olan olduktan sonra düşünmenin ne anlamı var ki.
18 Yorumla
Soran+1 yılevlenmek zorunda kaldım hamileliğimde kontrolüm dışında oldu aldırmak çok istedim ama izin vermediler erken değil diyerek alışırsın dediler ama alışamıyorum
Soran+1 yılteşekkür ederim çok incesin ama açmaktan hoşlandığım konular değil bunlar🥺
Soran+1 yılteşekkür ederim yeniden..
Soran+1 yıl🥺 🥺 💞💞
+1 yılÖncelikle sana üzüldüm canım erken yaşta doğum yapmışsın evlenince hemen çocuk yapmanız şart degildi 2 sene sonrada yapabilirdiniz suanki durumuna gelince kadınlarda normal bunlar ilk iliskilerinden sonra ve doğum yaptıktan sonraki zamanlar kendilerini tuhaf hissederler ama geçici bir şey bu eşinin destegiyle çabuk asabilirsin dicem ama eşinde destek oluyor gibi görünmüyor Allah yardımcın olsun bı an önce kendini iyi hissetmen dileğiyle ✨
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim 🥺
- +1 yıl
Canım durumunda ilgili beni bilgilendir olur mu 3 ay sonra da benim düğünüm olacak
Soran+1 yılgelişme olursa bilgilendiririm🌸
+1 yılÇağımıza göre erken olabilir ama mesela benim anneannem de 16 yaşında doğurmuş ilk çocuğunu şu an 57 yaşında ve torunları çocukları var kendisi geziyor çünkü çocukları önceden büyütmüş bir de çok genç yaş olarak anneanne profili olarak. Böyle düşün çocuğun ileride snaa arkadaş olacak ha bir de kız ise çocuğun varya çok yakın arkadaş olacaksınız 🖤
00 YorumlaBöyle çok soru var ya keşke yapmadan önce düşünseniz bunu o çocuklara yazık. Keşke ilk önce okuyup mesleğini eline alsaydın biraz daha olgunlsinca evlenseydin sende daha çocuksun. Uzmandan filan bı destek al imkanın varsa ya da annenle filan konus
12 Yorumla
Soran+1 yılisteyerek evlenmedim keşkesi yok okumadım da
+1 yılİlk başta normal genç olduğunuz için. Sonradan alışıp onu çok seversiniz. Babası için aynı şeyleri diyemem tabi.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur
+1 yılDaha kendin çocuksun içinde insan yetiştirmek için ne acelen vardı? Bu yaşta eşinin olması bile tuhaf.
03 Yorumla
Soran+1 yılyapabileceğim bir şey yok herkesin hayatı kontrolü doğrultusunda ilerlemiyor
- +1 yıl
Lohusa depresyonu için bir psikologla görüşüp düzenli yardım alabilirsin. Bu süreci yardımsız geçirmen çocuktan seni iyice koparabilir. Bebeğine zarar veren anneler bu durumu aşamadıkları için veriyor.
Soran+1 yılevet en korktuğum durum oydu zaten kendi psikolojimden dolayı çocuğa da zarar vermek... psikolog işini konuşacağım akşam eşimle
Gizli Üye(25-29)+1 yılBelkide lohusalık pskolijisini daha üstünden atamadın zaten hayatında ilk kez böyle bir sorumluluk alıyorsun zamanla alisacaksin o bebek senin herşeyin olucak dayanma gücün olacak sakın kötü düşünme onun sana ihtiyacı var sabırlı ol geçer bu durum
00 YorumlaAnnemde 18 yaşında ablamı doğurmuş ona da oyuncak gibi gelmiş ilk olarak ama yaş aldıkça anlıyosun anne olduğunu
00 YorumlaNormal bence yasin küçük çünkü e esin de evlenmeseydi yaşı 18 olan kız ile madem evlendi çocuk yapmasaydı 😑😑
00 Yorumla
+1 yılpsikoloğa gideceksin.
yaşın bir çocuk sorumluluğunu almak için çok genç sen ne dersen de
ve büyük ihtimalle doğum sonrası depresyondasın.00 YorumlaLohusalık sonrası depresyon olabiliyor kadınlarda, psikolojik destek alma imkanın varsa en kısa sürede...
00 Yorumla
+1 yılAnnelerimiz 15 yaşında doğum yapmışlar. 18 geç değil
012 Yorumla
Soran+1 yılgeç zaten değil olamaz da erken mi diye sormuşum soruda
- +1 yıl
Olum çocuk yaşta doğum yapmanın nesi normal geliyor ben anlamıyorum kendisi çocuk daha bide çocuk mu bakcak
- +1 yıl
O zaman dogru duzgun egitim ve bilgiye erisim saglanamazken ve farkli kulturlerle etkilesim dahi yokken nasil o zamanki 15ler simdinin 25 i oluyor? Sen ne diyorsun ya?
- +1 yıl
15 yaşında bir çocukla 25 yaşındaki bir insanı nasıl bir tutabiliyorsun 15 yaşında daha kendine bakamaz bide bebek mi bakcak?
- +1 yıl
Arkadaşlar ben annelerimiz eskilerde 15 yaşında evlenip çocuk doğuruyorlardı dedim. Arkadaş ta 18 yaşında doğurmuş. Evet günümüzde bu yanlış görülüyor çocuk gelinler şeklinde. Ve bazı yorumlarda 25 yaşında bile evlilik ya da doğum yapmayı geç olarak görürken haklısınız tabii. Peki bekaret yaşı maalesef 13 lere inmişken ülkemizde ÇOCUK KADINLAR hakkında neden konuşmuyorsunuz. Bunları hangi kategoriye koyalım. Cesaret mi Özgürlük mü? İkisi birden mi? En azından annelerimiz zamanında HELAL yoldan evlenip çocuk doğururlarken günümüzde ZİNA ne kadar haklı olabilir onlar karşısında?
Soran+1 yılya bekaret yaşı nerden 13e indi kendiniz element uydurdunuz çocuk gelinleri aklamak için... 13 yaşında birinin yaşadığı cinselliği de tepki veriliyor gayet? çocuk çocuktur rıza kavramı yoktur çocukluğunu yaşamalıdır çocuk gelinlere tepki gösteren herkes bu modda ama senin gibi kişiler çocuk gelinleri aklamak için element uydurup sadece gelinlere tepki gösterdiğimizi söylüyor:d asıl siz çocuk gelinlere tepki göstermeyip sadece sözde 13 yaşa inen bekarete tepki gösteriyosunuz sizin için evli olması yeter malum namus her şeyden önemlidir
Soran+1 yıl18 yaşının altındaki cinsiyet fark etmeksizin her bireye tepki gösterilmeli bu konuda. ailesi tarafından koca koca heriflerle evlendirilen çocuklar için helal yoldan diyip aklama yapamazsınız çocuk istismarını bu şekilde güzelleyemezsiniz çocuk çocuktur helali haramı yoktur
Soran+1 yılben de 16 yaşında zorla evlendirildim istismar edildim bizzat yaşayan birisi olarak diyorum tepki gösterin karşı çıkın normalleşmesine izin vermeyin benim gibi istismar edilen daha fazla çocuklar olmasın çocuk çocuktur helali haramı mı olur allah aşkına gelmiş element uydurup bekaret 13e indi ona tepki gösterilmiyor diye namus (?) adı altında çocuk istismarını güzelliyorlar şaka gibi
Soran+1 yılkendimi dedem yaşında adamla evlendirilmediğim için şanslı (?) hissediyordum böyle iğrenç boktan bi olay bu benim gibi kötünün iyisi olmayan dedesi babası yaşında adamlarla evlendirilen yüzlerce genç kız var çocuk var yemişim helalini haramını bunun helali haramı mı olur hayatımızı karartıyolar canımız namlunun ucunda korkudan tepki bile veremiyoruz zaten küçücük çocuklar ne gibi nasıl tepkiler verebilirler gelmiş çocuk gelin güzellemesi yapıyolar Çok kötüsün ya cidden Çok kötüsün
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet anne olmak için erken bi yaş ama bence yapabilirsin. Ben de 18 de anne oldum ve doğumdan sonra sarılık sebebiyle bebeğimi benden aldılar 3gün sonra, ben anne olduğumu o an anladım. sende şöyle düşün o bebeğin sana ihtiyacı var karnı senin sayende doyacak gazı senin sayende çıkacak onu sen rahat ettireceksin ve emin ol annelik en güzel şey. Her fırsatta kokla bebeğini kokusunu Çek içine onun konuş sürekli. o sana tepki verdikçe sen anne olduğunu anlayacaksın 😊
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 457 cevap paylaştı. 18 yaş çok erken tabi ki.. Ama zamanla alışırsın gibi
00 YorumlaSaglik odağındaki ebe ve hemşirelerden yardım al mutlaka yardimci olacaklar sana
00 YorumlaPsikoloğa gitmelisin daha sen çocuksun yadırgaman normal
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok erken. Boyunuzdan büyük işlere kalkisiyorsunuz. Bu yaşta ne evliliği ne hamileligi ya hayatın bitti gitti işte
05 Yorumla
Soran+1 yılisteyerek evlenmedim diye belirtmeme rağmen bu şekilde yargılama hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılBuluyorum. Engel olabilir misin?
Soran+1 yılhaklısın olamam, umarım çirkin kişiliğiniz ilerde düzelir
Cevap sahibi+1 yılBen değil büyük olasılıkla seni "alan" çirkin bir kişiliğe sahip tatlım. O yüzden beni anlamani beklemiyorum senden :)
Cevap sahibi+1 yılSenin gibi kendini bilmez bi ergenin söylediklerine aldiracagimi mi saniyorsun cidden? Sen benim kişiliğim hakkinda yorum yapacak bilgi birikimine sahip misin? Bence daha fazla zorlama kaybol
İki ihtimal var. Ya yaşından dolayı ya da lohusalıktan kaynaklanıyor.
00 YorumlaÇocuk hayattır.
O çocuk senin en iyi arkadaşın
Canın
Sana yabancı gelmesin00 YorumlaLohusalik ters tepebilir bazen, psikolojik destek almak iyi gelecektir
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yıl9 ayda ne yaptın anlamadım. Karnındaki çocukla konuşmadın mı hiç? Konuştuysan niye bu yabancılık?
00 Yorumla
+1 yılKendini anneliğe alıştır. Yaşım çok genç deyip sorumluluktan kaçma. Annen varsa onun deneyimlerinden yararlanabilirsin.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 653 cevap paylaştı. bu kadar erken çocuk sahibi olmak zaten doğru değil ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıyamam, bebek için çok erken ama artık olan olmuş.
00 YorumlaHenüz anne olmaya hazır olmadığın bir yaş olduğu için garip geliyor...
00 Yorumlapsikoloğa git istersen
01 Yorumla
Soran+1 yılöneren birkaç kişi daha oldu eşimle konuşacağım konuyu
+1 yıl18 yaşında evlenmek mi? Wtf
011 Yorumla
Soran+1 yılisteyerek evlenmedim biliyorum erken olduğunu
- +1 yıl
Ben de 18 yaşındayım isteyerek veya istemeyerek kimse beni evlendiremez ya sesini çıkarmalıydın
Soran+1 yılkanka nerelisin bilmiyorum ama doğuda işler öyle olmuyor öldürülebilirdim bile kabul etmeseydim gitsem nereye kadar kaçıcam illa bulurlardı
Soran+1 yılpolis falan diceksin şimdi görüyoruz polise giden kadınları da gidiyorlar 2 gün güvendeler 3. gün ölüm haberlerini alıyoruz bizim ülkemizde kadına adalet yok
Soran+1 yılumarım zamanla dediğin gibi...
Soran+1 yılolur*
- +1 yıl
Doğudan haberim var, yakın arkadaşım doğulu. Senin adına çok üzüldüm, şu an yapabileceğim tek şey kendi adıma konuşabilmek. Böyle bir konuda öleceğimi de bilsem evlenmek istemezdim açıkçası, sığınabileceğim birilerini bulmaya çalışırdım. Ayrıca artık sosyal medyada bu konuda çok duyarlı yardım alabilirdin ama neyse artık geçmişi konuşmaya gerek yok. Bebeğe alışmamanın nedeni heyecan olabilir mi? Yani düşünüyorum da benim de şu an bir bebeğim olsa benim olduğuna inanamazdım; küçük, canlı ve masum bir bebekten bahsediyoruz sonuçta. Ayrıca erken anne olduğunu düşünürsek durumunun normal olduğunu varsayabiliriz. Eminim ki zamanla bu duruma alışacaksın, tek yapman gereken onunla daha fazla zaman geçirmek. Eşin nasıl bebek konusunda? O da senin gibi heyecanlı mı yoksa soğukkanlı mı karşılıyor? ayrıca yaşını da merak ettim eşinizinx
Soran+1 yıleşim 23 yaşında o da henüz çok genç, teşekkür ederim fikirlerin için
- +1 yıl
Rica ederim. En azından yaşlarınız yakın, sana karşı iyiyse gerisinin önemi yok bence. Belki zamanla eşini de seversin, mutluluklar dilerim.
+1 yılHangi yöre burası diye sormak geldi içimden.
01 Yorumla
Soran+1 yılyöremi söylersem o yöredeki kişiler hedef gösterdiğimi düşünüp linçleyebilir boş ver
+1 yılPsikolojik destek alman iyi olur
10 YorumlaAllah sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür nasip etsin
00 YorumlaNormaldir bu ilk zamanlar yaşanabilir
00 Yorumlaİkinizde sabretmelisiniz düzeleceksin sakin kal
00 Yorumla
+1 yılYalnız buyumuyecek bebişin iste
00 Yorumla
+1 yılçok erken olmuş..
zamanla alışırsınız..00 Yorumla
+1 yılEvet çok erken sen daha çocuksun
00 Yorumla
+1 yılÇok erken tabi
10 Yorumla
+1 yılÇok erken
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılErken bir yaş dilimi
00 Yorumla En azından evlenerek olmuş. Ya evlenmeden olsaydı?
00 YorumlaErken olmuş hayırlısı olsun
00 YorumlaEvet yurda ver
05 Yorumla
+1 yılErken
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 320 cevap paylaştı. Kendin cocuksun daha
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılaşırı erken
00 Yorumla
+1 yılÇok erkenn.
00 Yorumla
+1 yılevet kendin çocuksun
00 Yorumla