selam KS ailesi son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum oldu ve bunu sizlerle paylaşmak istedim avm olsun bebek çocuk mağazası DeFacto LCW bebek çocuk ürünlerine acayip bir şekilde zam yapmış ve günümüzün Türkiye şartlarında çocuk yapmak kimse istemiyor haklı olarak bir bebek arabası beşik biberon ve kıyafet almaya kalkarsanız bu epey tuzlu oluyor ve maalesef buna her ailenin gücü yetmiyor siz bebeğinize çocuğunuza ikinci el eşya alırmısınız örneğin bu beşik olur bebek arabası olur veya herhangi bir eşya görüşleri merakla okuyacağım 🥰❤️#çocukebeveyn#kimsebilmesinbeni
İkinci el bebek çocuk eşyasına bakış açınız nedir?
Elbette olabilir.. Mevcut ekonomik şartları kenara koyarsak zaten eskiden birbirlerinin kıyafetlerini vermezmiydi insanlar.. Kıyafetler atılmaz bekletilir çoöugu olan birine verilirdi imece şeklin e sürür giderdi o kıyafetler :)) Mevvut şartlara dönersek ekonomi berbat kıyafetler oyuncaklar uçmuş geçen kuzenimin kızına hediye alayım dedim bebek istiyordu fiyatlar müthişti.. 650 tlye bebek mi olur :) bu yüzden elbette bazı ürünler 2. rl alınmaya ildir ya da tercih edilmeyebilir ama genel olarak normal bir durum :)
Bence kullanabilir. Cogu saglik vs dicekte bu kadar kasmayin mkkk. Cocugu hayati boyunca mikroplardan uzak tutmak cocuga en buyuk zarardir.. cunku soyle dusun bir ulke var ordusunun hic bir savas tecrubesi yok. Hic bir egitimi yok. Bir savasta o ordu diz cokmekten baska bisey yapmaz. Biz sokaklarda buyuduk camurda buyuduk. Coplerden bakir toplayip satardir sonra o parayla torpil alip patlatirdik. Sonuc ne mi. 2 yilda bir hasta ya olurum ya da olmam. Korona mi hic asi olmadim hic korunmadim hicte yakalanmadim agir. Sadece 2 3 kere pozitif arkadaslarla temasli oldugumdan 1 gunluk hafif ates ertesi gun bomba...
Bebekler hassas olduğu için uygun bulmuyorum ben…? Bak bak bak bak bak.. Çamaşır makinesi denen birşeyi duymamış herhalde…Neyse bu alttakine mesajdı. Olabilir ben kötü bulmuyorum, sonuçta bebekler fazla giymiyor kıyafetleri her ay büyümedeler.. bir ay giydiği 2 ay sonra kısa geliyor. Sorun yok bence.
Açıkçası pek tercih etmem bunu. Evet her şey inanılmaz zamlandı ama nereden aldığına göre de fiyatlar değişiyor. Kendimi zorlayıp sıfırını alırdım sanırım çünkü ikinci el olduğunda hem kimin nasıl kullandığını bilmiyorsun hem de hastalık vs kapma olasılığı daha yüksek oluyor ☾
Benim bebeğim olsaydı ikinci el alacağım şey muhtemelen onun temasta bulunmayacağı şeyler olurdu örnek: Süt sağma makinası Anne bebek telsizi Benek kamerası Dönence vs
Ekonomik durumum iyi ise bebeğime herşeyin en yenisini ve en kalitesini almak isterim elbette her anne baba gibi.. Fakat maddi olanak yoksa ikinci el bebek çocuk eşyası da alınabilir.. "Çocuğun yediği helal giydiği haram" diye güzide bir, Atasözümüz de vardır bu konu ile ilgili. Çünkü bebekler hızlı büyüdüğü için ve giysiler eskimeden dolapta kaldığı için bu söz söylenmiş herhalde
Dolap uygulamasından zıbın ve pantolon gömlek almıştım oğluma. Lc waikikide bir zıbın 70 TL. Ben 30 tanesini 100 TL’ye almıştım dolaptan :) bir kaç kez giyip büyüyorlar gerek yok vermeye o kadar para diye düşünüyorum
şu an maddi durumum iyi olduğu için bilemem bebek eşyalarının fiyatlarını da bilmiyorum ama ilerde bütçe yetmezse tabiki alirim zaten bizim ailede bir kıyafeti 3 4 çocuk giyiyor kuzenlerim çocuklarının kıyafetlerini verir diye düşünüyorum