selam KS ben geldim sitenin kraliçesi çocuk/ebeveyn fenomeni olarak size elimden geldiğince güzel kaliteli merak uyandırıcı sorular sormaya çalışıyorum... peki sayın KizlarSoruyor üyeleri başlıktada bahsettiğim gibi çocuklar pahalı oyuncaklar pahalı eşyalar almayı doğru buluyormusunuz bu bir ihtiyaç mı bir israfmı size göre çok yüksek meblalar verip alınan oyuncaklar ne kadar doğru siz çocuğunuza pahalı oyuncak alırmısınız ama bana soracak olursanız ben almazdım çok büyük meblağlar harcamam oyuncağa iki güne kırılıyor ve yazık günah israf bana göre hadi o zaman gelsin efsane görüşler 🥰#çocukebeveyn #kimsebilmesinbeni #anneçocuk
Çocuklara pahalı oyuncaklar alınmasını doğru buluyor musunuz?
büyük ihtimalle çocuğun yok :) diğre bir fenomende aşağıda doğru bulmuyorum demiş. zira onun da çocuğu yok :)
ama benim var. Ve evet bazı oyuncakların paraya kıyılarak alınması gerkiyor. Eğitici oyuncak bazen basit bir montessori tarzında ev yapımı oyuncak da olabilir bazen de çocuğun gelişimine yönelik özel bir oyuncak. Mesela LEGO'yu ele alalım. Eğer elini sürekli ağzına götüren, elindekileri belirli bir yaşta yemeye çalışarak tnaımaya çalışan bir çocuğun varsa ki bunları her çocuk, bebek yapar; gidip pazardan oyuncak almazsın. zira malzeme, kalite, zehirli ürünler kullanılmaması yapımında önemlidir. Ve yine LEGO gibi el göz koordinasyonunu yaratıcılığını geliştirmeye yönelik markalara dünya para verirsin. Bu kesinlikle yanlış değildir. Yani pahalı oyuncak demek illa saçma sapan oyuncak demek değildir; çocuğun sağlığı için de paradan feragat edilebilir
Pahalı olarak bakmaktansa ben hem anne hem okulöncesi öğretmeni olarak çocuklara fazla ve gereksiz yani eğitici olmayan onların gelişimini desteklemeyen oyuncaklar alınmasına karşıyım. Az materyal çevre uyaranların yoğunluğunun azaltılması eşittir sınırsız hayal gücü yani yaratı iliklarinin desteklenmesi taraftarıyım... Soru çok yerinde olmuş tesekkurler.
Kedi için eve yuva, yatak, oyuncak, ilginç şeyler alırsınız. Ama o kedi ya poşetin içine girer oynar, y da karton bir kutu bulsa içine girer orada olmaktan keyif alır.
Çocuklar da aslında aynı. Biraz oturup onlarla oyun oynasanız. Onlar gibi küçülüp hayatkları dahil olsanız bu bile yetiyor onlara. Misal gazete ya da bir kağıttan gemi yapın ve bir leğende yüzdürün. İnan o kadar keyif alırlar ki. ya da o kağıttan uçak yapın ya da şapka yapın. İsterseniz terlikle oynayın. Onların dünyasına girerseniz zaten mutlu oluyorlar. Onlar eşyanın ne kadar para ettiğini bilmez. Onlar sadece beni ne mutlu eder ona bakalar. ya da keyif almaya çalışırlar.
Çocugum yok ama onlara sürekli bir şeyler alma taraftarı değilim. Aldığım zaman da para ya pek bakmam direk alırım. Sürekli almak veya her istediğini almak yanlış bir şey. Gerçek hayatta herşeye ulaşamayacağını bilmesi gerekiyor. Çocuk da olsa anlaması gerekiyor.
Ama dediğim gibi aldığım zaman da alırım. Bayramlar da veya özel günler de yeğenimi feneriuma götürür set yapar giydiririm 😊 bu da benim fantezim😅
Doğru veya yanlış demek doğru değil, genel olarak çocuğun gelişimi ve hayal gücü için önemli olan pratik oyuncuklar almak. yapabileceği ya da geliştirebileceği
Daha dün yeğenime oyuncak aldım. Zaten uretim sektörü iyice zayıflamış, hep aynı tip şeyler var, çocuklar da iki oynayıp sıkılıyor. Ne alsam da dikkati en fazla 1 saat sürüyor. Bütçe dahilinde alabileceklerimi alıp mutlu etmeyi seviyorum. Bir çocuğun gözündeki mutluluk her şeye değer, varsın sonra kırsın.