merhaba KS ailesi bu günkü soru hem gerçekler olsun hemde varsayımlar bu varsayım sizin için olsun diğeri zaten benim hayatımın gerçekleri bekar iki çocuklu anne olarak hep merak ediyorum korkularım var içten içe çocuklarım var her anne baba çocukları için en iyisini ister fakat aşık olduğunuz adamın veya kadının iki çocuğu olsa bu sorun mu sizin için çocuklu kadına aşık olunur mu veya çocuklu adama o çocuğa o kadın veya adama sahip çıkacak kadar koca yüreğe sahip birimisiniz yoksa istemem el âlemin çocuğundan bana ne ben kendi çocuğuma bakarım kafasındamısınız #kimsebilmesinanne #annebebek #anneçocuk #çocukebeveyn #çocuklarınaaşıkkadın ❤️
Sevdiğiniz kadın veya adamın çocuğu olsa o çocuğu öz çocuğunuz gibi sever miydiniz?
Elbette böyle bir durumda ki iki birey için karşı tarafın çocukların mesuliyetlerini üslendikleri gibi onları da bağrına basmaları gerekir.
Benim de kızım ve oğlum var. Şu halimle bile evlenmek çok zor açıkçası. Çünkü kolay bir karar değil. Yeniden bir Aile kuracaksınız. Bu konuda bazen çok düşünürüm. Çocuklu bir Bayan ile evlensem nasıl olur diye. Ama işin içinden pek çıkamam.
Burada çiftler zaten birbirlerini beğenmiş olacaklar burada bir sıkıntı ok. Önemli olan çocuklar arasında ki iletişim. İlla ki Kıskançlık düzeyi olacaktır. Yeni bir düzen kuruluyor diye huzurun bulmasını hiç kimse istemez. Çünkü çocuklarında bir yaşam alanı var. Onlarında mutluluğu çok önemli. Sadece iki kişinin sevmesiyle işler hâllolmuyor.
Onları anlamak, onların yaşındaymış gibi düşünüp, hissedip karşılık vermek gerekiyor. Evde vakit geçirirken ayrı ayrı oturmamaları gerekiyor. Kaynaşma çok önemli. Çocuklarda kıskançlık anlaşmazlık maalesef oluyor.
Önemli olan çocukların uyumu ve anlaşmaları. Eğer bu sorun baştan aşılırsa çok daha huzurlu bir yuva olur. Evlat bu sevilir. Zaten bu yüzden insan karşı tarafın çocuğu var diye birlikteliği kabul ediyor.
tam da benim durumum benim çocuğum yok evlendiğim adamın 2 tane çocuğu var ama büyükler babalarıyla araları limoni görüşmüyorlar annem çok karşı çıktı ama ben birşekilde ikna edip evlendim çocukları sevmeye gelince seviyormusunuz derseniz sevmiyorum sevmek zorundada değilim geçen kaynanama ulaşamayınca eşim panik yapıp kızını aradı o baba dedikçe cinlerim tepeme çıktı kötü bir üvey anne değilim zaten hiç karşılaşmadık kız 27 yaşlarında falan evli oğlan 23 yaşlarında annesiyle yaşıyor aslında benim derdim çocuklarla değil ama onlara her baktığımda anneleri aklıma geliyor onlar o kadının çocukları diye içimde olumsuz duygular oluşuyor en büyük Arzum eşime sağlıklı sıhatli özürsüz kusursuz vatannına milletine hayırlı vicdanlı merhametli bir evlad verebilmek Rabbim isteyen herkese nasip etsin amin
Sana bunu annesi babası ayrılmış ve babasının bir başkasıyla evlenip ondan da iki kardeşi olmuş biri olarak yazıyorum, başta da onüç yaşında babama şöyle demiştim,"ben sizin ayrılmanıza kızmadım, senin bizden ayrılma biçimine kızdım", sanırım bunlar hayata dair gerçekler ve yaşanabiliyor. Yalnız şunu eklemek istiyorum; kendi adıma, böyle bir durumda ben kimsenin çocuğunu ondan daha fazla severek hadsizlik derecesinde bir sevgi ortaya koymam doğrusu. Bu biraz yalakalığa girer gibidir. Daha insanca ve arkadaşça davranılmalı sanırım. Böylesi daha samimi ve dürüst. Fakat endişen olmasın derim. O güzel kâlpler de -en az kötü kâlpler kadar- çok var..
Ben severim. Yeğenim var onu da kendi oğlum gibi görüyorum. Sevdiğim kadının çocuğu da olsa büyük bir ihtimalle alışır kendi çocugum gibi sahiplenirim. Kendimi tanıyorum.
Sevebilirdim veya sevemeyebilirdim. Adamla aile mi kurmak istiyorum yoksa sadece sevgili miyiz buna bağlı olarak değişir. Aynı zamanda çocuğun bir anne figürüne ihtiyacı var mi buna göre de değişir. Annesi yaşayan ve annesiyle görüşen bir çocuğa annelik yapmak benim haddime olmaz. Saygısızlık olur.
Severim derim ama biliyorum kendi çocuğum kadar sevemeyeceğimi. Ya da en ufak bir hatada sonrasında ne kadar dellensem de ona karşı daha tahammülsüz davranacağımı..
O yüzden öz çocuğum gibi severim ama kendi çocuğumu sevdiğim kadar sevemem ne kadar uğraşsam da. Çünkü kendi bebeğinle aranda gözle görülmez bir bağ oluşuyor ve başka bir çocukla o bağın oluşması gerçekten çok zor ☾
Öyle birisi sevdiğim olamazdı ben ve eşime özel olmalı her şey çocukları çok çok severim ama sevdiğim erkeğin sadece benden çocuğu olmalı diğer türlü asla evlenmem onunla
Ben zaten evliliği düşünmüyorum, çocuk da istemiyorum. Olur da birgün evlenmeye karar verirsem kesinlikle çocuk istemeyen bir kadınla evlenirim. O da yüzde 1 ihtimal.