Üç çocuğumuz var. Ve ben 4. İstiyorum. Allah aşkına ben size zor bakıyorum. Diyor ben çok istiyorum çok. Israr ediyorum. Ama istemiyor. Çoçuk rızkı ile gelir değil mi
? Nasıl ikna ederim
? Nasıl ikna ederim
Yapmayın, etmeyin lütfen.
Eğer imkanınız yoksa bu konuda ısrar etmeyin. Eşiniz bu konuda güç yetiremeyeceğini düşünüyorsa daha fazla zorlamayın. Çocuk rızkı ile gelir, evet. Çocuk geleceği için bir ton borç yapılır, bir kaç sene heba edilir, gerekirse kardeşlerinden kesinti yapılır, çocuğa takviye olarak döner.
3 çocuğunuz var ve 3 çocuğa gerçek anlamda güç yetirebildiğiniz takdirde 4. çocuğu düşünmeniz daha sağlıklı olur...
Ha nasıl ikna edersin, birlikte olurken bir anlık gafletinden yararlanırsın. En fazla bu olur... Bence ikna etme.
cut.
Çocuk rızkıyla gelir de adamı da çok zorlamamak lazım zor bakıyor madem, onun stresi yıpratır adamı. Mantıklı hareket edin. Hepsine bir gelecek sağlamak çok zor. Ben de 4 kardeşim ve dördümüzün de geleceği maddi olarak parlak değil, ne yaparsak kendi çabalarımızla yapmaya çalışıyoruz ve bu durum çok zorluyor.
İkna etme adam haklı bakıp para getiren sen değilsin belli ki adam belirtmiş zor olduğunu kolay geçindirebilse sanki kendisi de istemicek çocuğunu git önce doğurduğun evlatlarına yakından ilgi ver bir çocuk daha dünyaya salacağına ve eşine maddi anlamda zorluk çıkaracağına
Üç tane çocuğunuz varmış allah bağışlasın. Eşin istemiyorsa zorlamak olmaz. Sonuçta ikiniz için de büyük sorumluluk hele ki dünyanın ve ülkenin son zamanlardaki durumunda çocuk sahibi olmak kat kat daha zor. Eşin altından kalkamayacağını biliyor bilinçli bir adam sana da söylemiş açık açık. Üstelik üç çocuk varmış zaten. Bence zorluk çıkarmayın kendinize. Eşinizi istemediği bir çocuğa zorla ikna edip de yaparsanız ilerde çok büyük sorunlar çıkabilir aranızda.
Cevap
103Cevap
Ben şunu anlamıyorum, çocuk rızkı ile gelir.
Suriyeli kapicimiz var. Geçenlerde 6. cocugu doğdu. 9 mu ne istiyorlar. Çocukları bahçede olunca , başka çocukların elindeki eşyaları görüyorlar ağlıyorlar. O çocuklara yazık değil mi? Kari-koca çalışan bir çift var apartmanda tek çocukları var ikinci çocuğu yapmaya korkuyorlar nasıl bakacağız vs diye
Çocuk rızkı ile gelmez Allah akıl fikir vermiş bir hurafeye inanarak çocuk dogurulmaz hayat pahalı o çocuklar büyüdükçe masrafları artacak sen farkında mısın? Her biri ayrı külfet oluşturacak ben memur çocuğuyum aileden kalma daireler var arsa var bizim bile zorlandığımız dönemler oldu ki artık diğer insanları düşünemiyorum bile. Eşinin dediğine göre çalışmıyorsun da belli ki. Hayat 3 tanesine eziyet olacak 4. Yü de rahat bırak bari git azıcık ekonomiye bak kendi keyfiniz için rezil ediyorsunuz küçücük çocukları.
Ben ikinciyi düşüne düşüne kafayı yedim kaç sene detaylı düşünmeden sonra şu an cesaret ediyorum yeni yeni siz nasıl 4. Çocuk düşünüyorsunuz valla şaşırdım yanlış anlamayın ama sadece rızık değil mesele yeme içme alt değiştirmeylw bitmiyor o çocuğun ggeleceğini de düşünmek zorundasınız psikolojik olarak hazır mısınız, diğer çocuklar bu durumu nasıl karşılar eşiniz maddi manevi kaldırabilir mi?, yaşamı boyunca o çocuğa ne verebilirsiniz... Daha birçok şey bunların hepsini tek tek düşünerek karar verdik benim 1 tane 5 yaşında çocuğum var ben bunları düşünüyorsam sizin daha çok düşünmeniz ve süzgeçten geçirmeniz gerekiyor yoksa dünyanın en zevkli şeyi çocuk yapmak fakat bir çocuğu dünyaya getirmekle iş bitmiyor sonra o çocuklar hazır olmayan bir ortamda büyüdüklerinde hem topluma hem aileye hem çevreye faydalı olmuyorlar maalesef.. eşiniz yeniden baba olmaya hazır değilse zorlamayın derim hele hele bu ortamda kat kat zorlanacaktır biraz da eşinizin açısından bakın derim
Zaten 3 tane varmış daha ne kadar olacak ki yeterli 3 çocuk artık yeterli bence
Normalmiş den kastınız nedir?
Cinsellik hayatın ayrılmaz bir parçası fakat hani 2022 de yaşıyoruz ya birçok korunma yöntemleri mevcut ya her cinsellik yaşadığımızda çocuk yapmamız gerekmiyor ya
Kendimi kimseye ispat edecek değilim yoksa soruyu soran gibi 3-4-5 diye eşimi darlardım
Cinselliğe aç , görgüsüz , istekli birisi değilim hiç olmadım da hani yorumuzuna göre diyorum olan vardır illaki ama siz cinsiyet ayrımı yaparak ve tamamen genelleme yaparak konuşuyorsunuz şu an
Bu iste bi terslik var normalde erkek ister kadin kabul etmez onu kravatindan sertce kavrayip hafiften burarak sertce duvara vur sirtini acitarak deki senden bi cocugum daha olsun bre gafil adam etkilenip 4. cocugu istemezse bende kadin degilim bak o kadar diyom
Harbi komik miydi be o kadar ksksos
Aman guluver gitsin ya hep uzulcez mi dlpdps
Bide millet trol veya hayvanmisin okadar doguruyosun demis dogurmak nedir ya ustelik bunu yazanlarin cogu hemcinsimiz erkekler bile daha uygun bi sekilde dile getirmis 4. cocuga olumsuz baksalarda bu nedir dogum yaomak denir ona kendileri her halti yiyo evlenmeden once kim bilir kac dogmamis cocugun hucrelerini ogun agzinda bugun kicinda baska bi gun baska yerinde tasimislar belliki gelmis burada ahkam kesiyolar pislik insanlar ya baskalari adina karar vermeyi nasil hak goruyolar kendine anlamak mumkun degil aptal insanlarya
Rızkıyla bitmiyor ki çocuk büyütmek bu devirde 3 çocuğun geleceğini kurmak bile oldukça zor eşin haklı bence
Çocuk rızkı ile gelir diyerek on tane yapalım mı sence ne kadar mantıklı bu napacaksin ki o kadar çocuğu okutabilecek misin ona güzel büyüyeceği bı dünya sunabilecek misin bu zamanda aklı olan Bir çocuk yapar bu adi dünyaya çocuk getirmek büyük Bir sorumluluk kendi keyfimiz için yapıyoruz onların günahına da giriyoruz
3 nummara süpriz geldi 9 ay ağladım şimdi iyki gelmiş diyorum ama zor valla zor cocuk büyütmek, uykusuzluk var öbür iki ergen var onlarda ilgi bekliyor, kocada ilgi bekliyor. Insan kendinede bakmak istiyor. Birde benim yardımcım olduğu halde zorlanıyorum. Bir bebek insan eve bağlıyor eşinle arasına ister istemez mesafe koyuyor hele birde uyumuyorsa. Doğurupda ne yapıcan. Öbür ücünün kıymetini bil onların sırf karınlarını değil ruhlarınıda doyur
He rızkı ile gelir kanka tevekkül diye bir şey var dinimizde o rızkı demek Allah aç bırakmaz demek ama aç kalmamak demek istediğini alabilmek değil. Aynen çocuk holding sahibi olarak doğacakmış senin karnından hatta karnından çocukla beraber altın kemer çıkacakmış bi defol git ya
Size zor bakiyorum diyor adam sen hala o egoist bencilce dusuncelerin yuzunden adamin istemedigi cocugu dunyaya getirecen sonra bakmayinca suclu olur durumu yoksa suclu olur, neden? Sirf senin bu bencilce anlayissiz dusuncen yuzunden, yok yani cocuga yazik olacak bide senin gibi annesi olup senin yuzunden cocugun babasiyla alakasi olmayip baba sevgisi gorememesi. 3 neyine yetmiyor, bir tane olur gene anlariz…
Evet ben çok bencilim bu çoçuk olunca ben geceleri uyuyamayacağım sürekli onunla ilgilenicsm işim iki katına çıkacak ama bencilim günlerce uykusuz kalacağım tek erkeğe zorluğu yok bunun senin deyimine göre ben kendime de yazık ediyorum. Ve ben bu çoçuğu istiyorum. Ve ben 3üne aslan gibi bakıyorum bak bakalım hepsi özgüvenli kendini ifade eden okullarında öğretmenlerinin hayran kaldığı öğrenciler.
Yahu kadin kadin bu zaten senin gorevin Anne baba olarak, sen bunu kendinden bi ekstra is bi fedakarlik olarak mi goruyorsun? Bu zaten yapilacak seyler anne ve babanin, yani bunu marifet olarak gormen anlatman soyle yapicam boyle yapican - Ee zaten yapican kocan istese de istemese de degisen bir sey yok anne babanin gorevi bunlari yapmak Evet biliyoruz ne var bunda? Ne kadar sacma bi yorum
Ulan babanın görevinde zaten eve bakmak? Çocuklara bakmak onu neden o zaman fedakarlık olarak gösteriyorsun? ? Bu kadar çelişkili cümle kuran bie dediği bir dediğini tutmayan bir aptalsın?
Ya sen m*anyakmisin kizim. Ben nerde ne zaman babanin eve bakmama gibi gorevi oldugunu yazmisim, kormusun sasimisin? Harbiden bi tarafindan uyduruyon geliyon burada sanki cok normalmis gibi butun bu dediklerin kendini savunuyon ya hala PES yani.
Iyi gunler…
Ya yok öyle bir şey her çocuk rizkiyla gelir deniyor sonrasinda sokak aç çocuklarla dolu niye rızık icin çekiliş mi yapılıyor. Ya kendi zevkiniz için şu dünyaya çocuk getirmeyin ya
Pardonda bu devirde geçimi nasıl sağlıcak?
Bunun bezi var
Maması var
Kıyafeti var
3 tane yapmışsın otur yerinde de şükret
Milletin olamıyor sen 4 tanenin peşindesin
Ne doyumsuz kadınsın sen ya
Harbi yazık eşini düşün
Bezle mamayla kıyafetle iş bitse iyi ya geleceği?
Çocuğun rızkını kim veriyor acaba? Tek taraflı bakma ve ileride bu çocuklar okuyacak iyi bir eğitim saglamak birebir ilgilenmek sizin sorumluluğunuz bunu yapabilecek misiniz? Çocuk yap büyüt değil sadece ebeveyn olmak
Ama eşine de hak vermelisin. Yani cidden zor artık yaşam. Evet çocuk rızkı ile gelir ama bi yerde de eşine anlayışlı olmalı ve empati yapmalısın. her şey istemekle olmuyor.3 çocuğun var işte Allah bağışlasın.
Çünkü geçiminizi o sağlıyor ondan olabilir mi? Sen anca çocuk doğur. Nefret ediyorum böyle hemcinslerimden.
Rızkı ile gelmez. Adamın maddi durumu el vermiyor ki 4. çocuğu istemiyor. O çocuğun her türlü ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek maddi duruma sahip değilsen, ona katacak bir bilgi birikimin yoksa neden çocuk yaparsınız ki?
Ben istiyorum. Kısarız
Neden kısıyorsunuz? Diğer çocuklarınızı rahatlıkla büyütmek varken. Kocanız kendini hazır hissetmiyorsa zamana bırakın
Ben bebek istiyorum. Korunmayı kestiğim anda karnımda bitt
Allah kocanıza sabır versin.
Sağol
Abi hayvan gibi üremeye ne gerek var
Hayvandan seni ayıran bir zekan düşüncen mantığın yok mu? Eşin zor bakıyorum diyor ne saçmalıyorsun
Hayvan gibi uremekmi oluyo bu anneanne babaanne dedelerimize hakaret ettin Şu an cirkef kari seni
@rovingeye48 onlar da nüfus planlaması yapmayı bilmiyordu daha doğrusu o dönem üretmek gerekiyordu çünkü hayvanlara tarıma onlar bakacak bu yüzden ne kadar çok çocuk o kadar çalışan demek. Ama günümüzde böyle bir durum yok. O yüzden günümüze göre yaşamak gerek ve bakmayacağım iyi şartlar oluşturamayacağın çocuğu doğurma ak gerek. S. Lak.
Aynen kanka rızkı ile gelir sen futbol takımı kur daha iyi. Ne kadar çok çocuk o kadar çok gelir ohhh misss.
Takımın adı hazır KS spor😀
@Dildarbesi36 Hayır rızık spor. :D
Olabilir
Cocuk rızkı ile gelse dünyada çocuklar açlıktan ölmezdi dimi?
Kimse ölmüyor
Ölen yok
@Yusuf0138 gelde anlat bu beyinsizlere
Çocuk rızkı ile gelir amenna ama şu da var. Karnı bir şekilde doyar o çocuğun. Önemli olan beyni nerde doyacak. Hepsinin de beynini sen doyurabilecek misin?
Bence dördüncü çocuğu yapmak yerine üç cocugunun her açıdan iyi olabilmesi için motivasyon biriktirmeye gözlem yapmaya bak.. Eminim anneleri olarak onlara fazlasıyla yetiyorsundur ama yaşamak yeterince sıkıntılı gelecek göründüğünden daha da kötü.. bir daha düşünmenizi tavsiye ediyorum hanımefendi.
Tam tersi olmuş normal de erkekler ister, kadınlar istemez çocuklar büyüdükten sonra arka arkaya olunca gerçekten olmuyor. büyüdükten sonra yapın kızınız liseye geçince yapın.
Eşin istiyor ise Haklı üstelik yapmış olduğun olay hiç doğru değil. 3 dahi çok 1 ya da 2 sinin ileri de sizler yüzden Kötü bir hayatı olursa bunun sorumlusu siz olacaksınız
Eğer yaş aralığın doğru ise çok igrendim sendenNiye biliyor musun zaten 3 tane var 4. İle iyice yayık gibi olacaksin evde çocuk yuvası Zaten artık kocanla da yılda bir anca yatarsın iğrenç bir hayat.
evet ama ordaki rızıktan kasıt ölmeyecek kadar ayrıca ben istiyorum nasıl yani bunun okulu ilgisi emeği var
Ya allah aşkına 3 taneyi sen düzgün yetiştir 4. Yü öyle yaparsın. Hepsini yapıp yapıp çayıra salar gibi etrafa salıyorsunuz
Troll soru olduğu bu kadar belli olmamaliydi knk ya.
Bunu duyan allah cocugun iki canta dolusu para ile yollar zaten
Fikir ayrılığı boşanma için güçlü bir nedendir. Eşinizin istemediği şey ikinizin yapabileceği bişey olduğundan. Kararına saygı duymalısınız.
Kocan 4. çocuk istemiyorsa niye ikna etmeye çalışıyosun tamam rızkını veren allahta 3 neyine yetmiyor
Eyvallah çocuk rızkı ile gelir de yahu günümüz ekonomik şartları malum adam gayet haklı konuşmuş üstelik kedi gibi o kadar doğurup napcan
Bence de fazla olur. Onunda karar verme hakkı var. Bence ısrar etmeyi bıraksan ikinizin huzuru için daha iyi olur
saçmalama, rizkiyla gelme yalanına da inanma. öyle olsa çocukların açlıktan öldüğü bir dünyada yaşıyor olmazdık.
Cocuk rizki ile geliyorsa bu kadar afganin ne isi var burada. Afrikadakilerin haline bak. Tavsan gibi doguruyorsunuz
Arkadaşım 3 çocuk yapmışsınız zaten 4. sü niye?
Kaldı ki doğum kadınları çok yıpratan bir şey.
Her doğum yaptığında daha da yaşlanıyorsun.
Hahaajah 4. Çocuk mu? bacım 3 neyinize yetmiyor? Adam istemiyorsa, zorlanıyorsa ki bunu da kendisi söylemiş yapmayın boş verin.
Çok çocuk isteme sebebin nedir anlamış değilim 3 yeterli bence de adam haklı
Seviyorum
👍
Kaç yaşında hamile kaldınız şu an kaç yaşındasınız?
Soruyu ben sordum
Yaşınız çok önemli 4. çocuk için ve çocuklarında yaşı çok önemli bebeğinizle düzgün bir şekilde ilgilenebilecek yaşta olmanız lazım.
34
Çok geç değilmiş en azından yaşınız kalabalık aile seven insanları anlarım ama eşiniz istemiyor, maddi anlamda yük artmasaydı bile istemiyorsa bence düşünmeyin eğer ki Allah nasip etmek isterse zaten hamile olursunuz istemesenizde hamile kalınca da bebeği aldıracak haliniz yok
Korunma ya da eşinin prezervatiflerine suikast düzenle hamile kalirsanda sürpriz biçimde oldu dersin gidipte kürtaj olacaksın demiyecek ya sana
Yeter bacım yeter 3 tane olmuş adamda takat kalmamış
O mı doğurdu
Bir şey olmaz
Adam haklı bacım, bu zamanda neyine güvenip çocuk istiyorsun
Kendime
bakamayacağınız çocuğu doğurup çocuğa eziyet etmeye gerek yok
Bakarım neden bakmiyim?
maddi imkanlarınız el vermiyormuş işte. düzgün bir hayat sunamayacaksanız yapmayın çocuğu. ne romantiksiniz
Veriyor. En lüks kurslara özel okullara gönderiyoruz o bir tane daha olursa onu da göndermem özel okula özel yerlere diyor ama o da gitmesin devler okulları var
Inlara güzel bir gelecek kuramicaksanuz yapmayın orada burada helak olurlar baskasinin giyidigi yedigi ictigi seyleri imrenerek buyumesinler rizkiyla gelmez cocuk oyle olsaydi butun cocuklar esit sartlarda buyurdu
Cocuk rizkiyla falan gelmez bu bos laflari artik birakin
Çocuk rızkı ile gelmez. Elindeki 3 çocuğu düzgün yetiştir öncelikle yahu
Çocuk rızkı ile gelir de adam da para sıçmıyo ya 😁
Bakanayacagin çocuğu yapmayın abi. Mesele çocuk yapmak değil. Mesele ona bakmak
Maddi durum elverişli değilse istememek konusunda haklı olabilir.
Biz 2 kardeşiz fazlası zarar bence ileri zaman da karar verirsiniz
Kanka şu ekonomik durumda kocan fazlasıyla haklı değil mi sencede
30 yaşına kadar 3 çocuk yaptıysan bekle daha 20 yıl var ikna edersin.
2 yeterli ya kocan hakli tüpleri bağlatin en iyisi ya
Eşinin yerinde olsam 4. yü de bulur adını ya Yeter ya da sana ithafen Durkadın koyardım.
tek başına bakmasın madem bir kocan daha olsun rızık rızıktır
Senin gibi cevval kadınların sayısı artsa. Bıktık eğitim megitim masalı anlatan sünepe kadınlardan
3 çocugu topla cık karşısına deki ''Bunlar senin kardeş istiyor '' :D
2 tanesine Allah ömür versin gerek yok bence de kocanın aklı başına geç gelmiş
He he popon elmas dolu bez bağlayıp bırakıyorlar. Küçükken leylek masalı bile daha inandırıcı dimi?
yaptım oldu dediğinde bir şey diyemez. yakasına yapış bırakma sakın. 🧟
Önce bir işe gir sonra masraflarını ben karşılayacam yapalım dersin
Yeterde artarda 3 tane demekki bakamiyormus ki istemiyor şükret yeter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?