gunaydın KS ailesi malum yaz geliyor çocuklar evde çok bunaldı kendilerini sokağa attılar bu günkü sorumuz böyle olsun sokak çocuklar için ne kadar güvenli bu duruma nasıl bakıyorsunuz çocuklar özgür olmalı sokağa mı çıkmalı yoksa tehlikeli diyip evde mi durmaları gerekiyor #kimsebilmesinbeni
Maalesef güvenli değil, şimdiki nesil gerçekten şanssız. Biz akşam ezanına kadar eve girmezdik özellikle yaz tatillerinde sabahtan sokağa çıkmaya başlardık. İleride hayırlısıyla ebeveyn olursam güvenli bir yer olmadığı sürece çocuklarımı bende sokağa çıkarmam diye düşünüyorum.
Öncelikle tebrik ederim fenomenliğini. Yeni gördüm 🥳 Soruna dönersem de ben bir sorun görmüyorum çocukların sokağa çıkmasında. Ama çok uzaklara gitmeyecekler ve ebeveyn gözetiminde olacaklar. İnsanlardan çok uzakta, tenha yerlerde değil; eve yakın, arkadaşlarıyla oynayabilirler.
Mesela saklambaç gibi büyük bir alan gerektiren oyunlardan da uzak duracaklar. Çünkü apartmanda oturuluyorsa diğer apartmanlardaki insanları tanıyamayız. Site gibi güvenlikli bir yerse istediği oyunu, istediği yerde oynayabilir. Ama yine de ebeveynlerin bildiği, görebileceği yerlerde olmalılar. Çocukları güvenli olmadığı gerekçesiyle evde tutarsak psikolojisi de, ruhsal sağlığı da değişebilir Thanx ✰
tehlikeli bir durum yok başlarında beklediğin sürece bende çok sokakta oynadım küçükken tabi annem veya birileri başımda beklerdi bence çocukları özgür bırakmak lazım sürekli evin içinde sık boğaz şekilde iyi değil
Eskiden Biz de sokakta az oynamadık zaten Olması gereken bu bakma şimdi internet geldi teknoloji geldi yani artık çocuklar Eve kapanır oldu yaştan bu sokak oyunları zamanında çok iyiydi ve aynı zamanda çok eğitici idi
Biz ufakkende çocuk kaçırmaları vardı duyuyorduk. Bu birazda sosyal medyanın kullanımının artmasıyla daha çok gün yüzüne çıktı bence. Evde PC, tablet, telefon başında oturmalarındansa sokağa çıkmalarını tercih ederim.