Bence kürtaj olan kişi katil oluyor bir daha bebeği olmaması lazım sizce?
evet katil
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır tatil olmuyor bazen aldırmak zorunda kalıyorsun çocuk dünyaya mesela sakat gelecekse ne yapacaksın aldıracaksın değil mi çünkü kimse sakat bir çocuk sahibi olmak istemez onun vebalini almak istemez bakamayabilir ya da mesela para yoktur ekonomik durum müsade etmiyordur aldırabilirsin çünkü çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamayacaksın yazık değil mi bazen aldırmak zorunda kalırsın
Ne kadar korunulsa da ilişki esnasında, hamile kalma riski hep vardır. Daha çocuk yetiştirme sorumluluğunda değil ise kişi veya ciddi bir sağlık sorunu var ise ve mecbur olması gerekiyorsa bence katil olmaz, direkt katil damgasını yapıştırmam ben açıkçası. Fakat, keyfiyen istememek veya bebek, genetik hasta olacak down gibi, bunu bilip aldırmak istemek fazla üzücü bir durum...
Bu konuda çok kesin konuşur, katildir net derdim. Hatta adeta nefretle bakardım onlara. Ama olayın bilmediğim tarafları da varmış. Mesela maddi olarak bebeğe bakamayacak olmak, yetiştiremeyecek kadar genç olmak vs gibi. Sebeplerini dinleyince hak vermeye başlıyorsun. Ama hiçbir bahane bir bebeğin canını, yaşama hakkını almaya yetecek kadar geçerli olamaz ☾
Cevap
2Cevap
Bilemem mesela tecavüze uğrayan bir kadın düşün tecavüz sonrası gebe kaldı şimdi o kadın çocuğu aldırsa katilmi oluyo
bence de katil
Niye katil oldum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?