Merhaba, ilk ay hamilelik duygusuna alışma, heyecanını yaşama, ikinci ay belirtilerini daha net farketme, eşine hamile olduğunu kabullendirebilme, üçüncü ay bulantıların başlaması ve yemeklerden uzak durma gibi şeylerden dolayı pek bir şey hissettirmez, ancak 4. Ve 5. Aylar gebeliğin tam benimsendiği, fetüsün cinsiyetinin de belki olması ve hareketlerini tam olarak hissetmeye başlandığı için çok daha keyifli ve mutlu geçer, sonraki aylar ise, doğum korkusu, fazla kiloların nasıl verileceği, bebeğin malzeme hazırlığı vs derken hep kaygı ile geçer ☺️
Hamile olan kadınlar genelde ilk 3-4 ayı çok seviyorlar. Çünkü bu ilk aylarda oldukça rahat ediyorlar. Yaşamış oldukları mutlulukların tarifi bile mümkün değildir.
Aslında şöyle ilk iki aydan sonra bir çıkmaz olur üçüncü dördüncü ve beşinci ay çok rahat olur daha sonrasında çocuk yavaş yavaş artık katı gıdaya geçiş dönemi derken vs bayağı bir zorluk çekersin en rahat dönem genelde üçüncü aile beşinci ay arasında olan zamandır diyebiliyorum ben genelde bütün bebekler o dönemde çünkü artık rutin bir hayata giriyorlar ama altıncı aydan sonra artık geçiş dönemi filan zor oluyor
Bu kadından kadına değişir 😊 Hamileliğimin 5. Ayına kadar kusmalı, yeme bozukluğu olan kilo kaybı yaşadığım neredeyse ölümden döndüğüm, sonrasında ise erken doğum riski ile 9. Ayımın başına kadar yatarak geçirdiğim bir gebelik geçirdim.. Tüm hamilelerin tek derdinin ayakkabısını giyeyemek olduğu bir gebelik geçirmesini dilerim 🙏