Merhaba 🌺👋
Yaşayacaklarını birinci ağızdan anlatmak isterim.
Kürtaj olurken adet sancısına benzer bir sancı çekeceksin. Ağrını azaltmak için sana genital organından bir iğne yapacaklar. Bu sancını azaltacak. Kürtaj olman hazırlık süren dahil 5 ila 10 dakika sürecek. İçini açıp kazıyacaklarını falan düşünme. Şırınga düşün kan alınan. Onun ucunda iğne olmayanını ve daha büyük olanını içeriye sokacaklar ve ileri geri hareketle içerideki kan pıhtısını o şırınganın içine çekecekler bir yandan. Çünkü 6 haftalık iken kan pıhtısı gibi zaten. Bu kısımda sancı hissetmen normal.
Kürtaj sonrasında sana ultrasonla bakacak içerisi güzelce temizlenmiş mi diye. Ultrasonla da baktıktan sonra seni beklemen için o alanda bulunan bir yatağa alacaklar burada 15 dakika ila 30 dakika arasında uzanman gerekiyor.. çünkü mide bulantısı baş dönmesi olabilir.
1-2 gün arası adet kanamasına benzer kanaman gelebilir canım. Ancak bu sorun değil. Sancın ise 1-3 saat arasında kaybolur.
Geçmiş olsun. Bakmak istemediğiniz zamansız vir bebeği yetiştirmek hem bebek hem sizin için çok kötü bir durum. En doğru kararı vermişsin.
Karar size ait elbette hakkınızda hayırlısı olsun.
İstediğiniz kadar korunun hiç biri % 100 korumuyor maaelesef
Operasyon için endişelenmeyin. Tavsiyem uyutularak yaptırmanız. 15-20 dakika sürecek bir anestezi veriyorlar ve o arada işlem bitiyor. Sonrasında sancı kanama bir 15 gün kadar sürüyor. Reglden biraz fazla belki.
Bu arada eşiniz kızmış ya, biraz araştırsın madem işi bu :) tamamen koruyan tek bir yöntem yok yumurtalıkların alınması dışında. sizin suçunuz yok bu konuda. üzerinize gelmesin.
Ayrıca sizin ne yapacağınıza da o karar veremez. Okuduğumdan biraz baskın bir adam imajo çizdi bende.
G. z*kali sözde ahlak sahibi tipler hemen. başlamışlar günah.. vs diye akil satmaya. Madem günahı sevabi çok onemsiyorsunuz çocuğa siz sevabina ücretsiz dadilik yapın o vakit.
Istesen bunu 1 saat dahi yapmazlar. Ama çeyrek porsiyon akillariyla millete ayar vermeye çalışırlar.
Bir yakinim olan kadin da kazayla hamile kaldigi 3. bebeğini aldiracakti ama yakinindakiler gunah.. vs biz sana yardim ederiz bakmanda diye onu ikna ettiler. Sonra vaadettikleri yardımı unuttup hepsi kendi hayatina daldi. Bebek çok hareketliydi ve kadın bebeğe bakmakta o kadar zorlandı ki psikolojisi bozuldu.
Bazen böyle akıl satanlarin hepsine yaş odunla dalasim geliyor.
@kadirsins Nasıl yani katlansinlar? Sana bana mi soracaklar ne yapacaklarını? Yolda yürümesini bilmeyip te devamli ureyenler bize mi soruyorlar?
Aynen öyle @aerolite
@kadirsins biz korunduk hamile kalmak bizim suçumuz değil katlanmak zorunda değilim o hücre yığınına
@kadirsins O zaman insanların hayatını etkileyecek böyle önemli bir konuda kararı onlara bırakacaksın. Çünkü seçimlerin olası sonuçları sadece onları etkileyecek.
Fikir almak için yazdım
Burası Özgür bir platform isteyen istediğini soruyor
Bendeki eş sende olsa sen de çocuk aldırırsın bana ne kadar baskı yapıyor biliyor musun ben psikoloğa gidiyorum psikolojimi bozdu
Buradaki insanların fikrini etkilemesine izin verme. Senin mutluluğun, senin hayatın her şeyden daha önemli. Fikrinden sakın vazgeçme lütfen
Vazgeçmem aldıracağım ikimiz de istemiyoruz
Cevap
83Cevap
İkiniz de istemiyorsunuz belli ki. Böyle bir durumda kalsam ben de aldırmayı seçerdim. Yine de eşinin çocuk konusundaki tepkisi biraz aşırı geldi açıkçası. İleride daha sakin bir zamanınızda bu konuyu bir kere saha masaya yatırmalısınız diye düşünüyorum
İki kere yatırdık hep aynı sonuç kimse bu çocuğu sevmiyor
Aldırma Allah vermiş demekki yani birazcık ara ver biliyorum çok zor bir karar ama bir kere eğer o çocuk ederse bir daha hiçbir zaman hiçbir işiniz yolunda gitmeyecek Allah sizi onunda sınıyor işte Dünyaya getir bebek sonuçta bereketiyle gelir
Kariyer daha önemli
Çocuk sonra da olsa olur
Ya denemenize rağmen bir daha olmazsa?
madem karar verdiniz neden soruyorsunuz
Fikir almak için
Karıyer daha önemli diyor karıyeri bir candan daha önemliymiş, daha sonrada olurmuş can değil eşya gözüyle bakıyor
Kariyer tabiki de daha önemli karnım kariyer sayesinde doğacak çocuk sayesinde değil
Allah hayırlı eş nasip etsin herkese sizde istemeseniz o çocuğu zaten bu zihniyete gelemezsiniz. Günah vebalini alıyosanız sizin kararınız ama unutmayın ki Allah’ın verdiği canı sadece Allah alır kimsenin haddine değil hele ki daha fasulye tanesi kadar olmayan bir bebek için bu bence sizin sınavınız o çocuk mutsuz bir ailede büyüyeceğine bu kafa yapısında anne babada sizin için doğru olan bu olandır ama bu sınavdan sonrada bir daha Allah nasip edebilir mi bunuda düşünmelisiniz herkesin kendi hayatı kimse karışamaz tabi ki ama bence böyle bişey yapmayın daha sonra çok pişman olucaksınız eminim buna bu bir sınav çünkü bu sefer pişmanlık keşke asla bir şeye yaramaz iyice düşünün ben bir daha bebek sahibi olamazsam diye? ya da bu bebek dünyaya geldiğinde gerçekten annelik yapabilir miyim? Kariyer dediğimiz gibi bi gelecek maddi açıdan rahat olmaz fazla parada böyle düşüncelere sokar adamı maddiyat kazanılır ama sadece bu dünyada maneviyat ise bu hayata getirdiğimiz ve yetiştirdiğimiz çocukların mutluluğudur.
Korunurken hamile kalabilmek nasıl bir başarı bunu anlayamıyorum...
Eşim istemiyor demişsin ama belli ki kendinde istemiyorsun. Bir cana, evladına kıymak ne kadar büyük bir günah.
Doğum kontrol hapı + prezervatif e buna rağmen bebek olduysa doğurmamak istemem gayet normal çünkü istenmeyen bir hücre yığını o
Yani ben olsam hicbir kariyer mevki makam para pul o cocuğu aldırtmama kesinlikle sebep olamaz ben kıymam evladıma eşim isterse yemin edebilirim ki eşimi hayatimdan aldırırım bu dünya boş ben çok iyi biriyim demiyorum ama yaşayip o mezara giricem o sübyan yakama yapışıp bana neden kıydın demesini istemem bu sizin kararınız ama bu kararı verirken günahınıza ortak ve şahit edinmeyin öbür alemde size akıl hocasi olan herkes mahkemede hesap vericek yargılıyanda yaradan olucak rızıktan neden korkuyorsunuz gelecekten nasil emin olabiliyorsunuz anlıyamıyorum
Kariyer çocuktan önemli..
Bir canı almaya hakkın yok senin madem istemiyordun çok çok dikkat edecektinOnu veren Allah sen değilsin. Bir insanı öldüren tüm insanlaro öldürmüş gibidir. Unutma onunda hesabı var. Belki burada değil ama Ahirette. O kadar isteyen insanların eline geçmeyen çocuk Rabbim sana layık görmüş vermiş sende bunuyon.
Biz günahı göze aldık onu doğurmak istemiyorum
Ben pişman olmam
İnsanlar "KORUNMAMIŞSINIZ PÜÜ SİZE" falan diyeceğine biraz araştırma yapsa keşke. Prezervatifler %98 etkili. Şu an prezervatifle korunarak seks yapan her yüz çiftten ikisinin çocuğu olacak.
Bunun vicdani sorumluluğu tamamen sana ait. İkiniz de istemiyorsanız aldırabilirsiniz elbette.
Bence yorumlardaki dindar ve ahlak sahibi imajı vermeye çalışan çok bilmişleri takma. Siz hayatınızda kaç kere bu sorunu yaşadınız da bu şekilde konuşup bide üstüne hakaret ediyorsunuz ya?
Ayrıca sen bu çocuğu doğursan da bu çocuk büyüyünce annem babam benim doğmamı istememiş diyecek yıllar sonra bile. şu an biyolojik açıdan kendini tamamlamamış bile herkes can almak günah demiş bu cahillikle on çocuk yapıp saçma sapan yetiştireceğinize aldırın çocuğu.
Bence sen de aldırmalısın hem hazır değilsin hem kariyer peşindesin hem eşin hazır değil.. pek çok sebep var ben bir kaç yıl beklerim sonra kariyer yaparım diyorsan bu da yanlış çünkü her halükârda çocuğu ihmal edeceksin ki annesinin ihmal etmesi ne kadar doğru emin olamıyoruz o nedenle inan en mantıklı hareket çocuğu aldırman.
Bu şekilde düşünüyorum karar senin hoşçakal 💫
Karnında bir çocuk yok şu an. Çocuğu aldırmak lafı doğru değil. İkiniz de istemiyorsanız sorunun pek bir anlamı yok sanırım, gebeliği sonlandırın. İlk defa böyle bir şey olacağı için doğurganlığına bir zarar vereceğini sanmam zaten doktor bu bilgileri size verir. Hangi yöntemle korunuyodunuz merak ettim ama daha etkili bir şeye geçseniz iyi olacak.
Bir çocuğun katli için biz mi olur verelim. Çocuk senin çocuğun ister öldür ister yaşat. Mesela ben de ilk çocuğumu aldırmak istemiştim sonra aldırmadım kadın doğumcum yakındı yapma dedi; ilk çocukları aldırmak sağlıklı değildir dedi ve pek çok şey… vazgeçtim bir biçimde. Ya sonra bir daha olmazsa dedi tabi içimden aman ne olmayacak yahu diye düşündüm ama aldırmadım vazgeçirdiler. Sonra da bir daha hamile kalamadım ve çocuğum olmadı. Tedavilere rağmen olmadı. Bu riskleri göze alıyorsan aldırabilirsin. Karar senin. Her riski düşün.
bir çocugu diridiri gömmek olur ve çok günah buna sebep olan yapan doktor anne baba çok büyük bir ceza vardır ALLAHIN yaratğı bir cana kıymak düşün internette anne. 6 aylık bir çocugunu dövünce nasıl sinirleniyoruz vijdanı olan sinirlenir siz ondan da kötüsünüz kürtaj yaptırarak kariyerine engel olacak diye düşünme yarın bir gün hangi kariyere gelirsen gel seni meslekten atılmama gibi bir garantin var mı. bel ki okursun bu yazıyı ya da okumazsın ama yapmayın yarın anne olunca anlarsın o vijdan azabi ile yaşayamazsın ALLAH okadar büyük sana ker kapıyı açar çocuklar hiç bir şeye engel değildir. inşallah ALLAH sizi bu kararınızdan döndürür ve yapmazsınız. ama sizin iradenizde ve kaderiniz.
Provakaston kokan, tüm insanların uyuzuna gidecek donelerin ard arda sıralandığı, fazla yorum alma amacı güden paylaşım 👍
Görselleri de sen mi hazırladın.
Olduğunu iddia ettiğin hamilelik için bu kadar uğraşılmıyor 👍
👏👏👏👏👏 doktora yapıyor arkadaşım, ancak kürtaj sonrası kanama konusunda cevap arıyor burada.. yersennn
Normal şartlarda kesinlikle kariyer daha önemli ama çözüm kürtaj değil korunma olmalı. Kadın korunmalı, erkek prezervatif takmalı ve tüm bunları yaparken içine boşalmamalı. Bu yazdıklarımı yapmak zahmetli hatta saçma gelebilir ama kürtaj olmak dan cana kıymak dan iyidir
Korunmamıza rağmen hamile kaldım
Çok günah ve canice bir şey. Madem istemiyorsunuz kesin korunma önlemleri alsaydınız. Hepsi bir yana, sağlık açısından da çok tehlikeli özellikle ilk hamileliğinde kürtaj olanların yumurtalıkları zarar görüp birdaha hamile kalamayabiliyor. Bugün elinizin tersi ile ittiğinizi yarın mumla ararsınız
Korunmamıza rağmen oldu ve istemiyoruz
Olmasaydı
Olmasaydı mı😅 emin ol tercih şansı olsa sizin gibi kıt akıllı bir aile istemezdi. elinde değil ne yapsın çocuk
Yani o kadar korunmaniza rağmen o çocuk olduysa demek ki Allah gerçekten evlat sahibi olmanızı istiyor evlat sevgisi başkadır çok büyük sorumluluk ama aynı zamanda da çok güzel hisler. Karar sizin tabiki de ama kararınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Iyi günler
Zaten sen de istemiyormuşsun. Yaşın gençken doğurman güzel olurdu aslında. Sonra kariyer diye diye geleceksin 40 yaşına. Bu sefer hamile kalmak isteyeceksin ama kolay kalamayacaksın daha üzüntülü bir süreç. Bakacak insanlar varken o cana kıymak yerine dünyaya getirirdim ben olsaydım. Umarım ileride pişman olmazsınız eşinle.
İstemiyorum diyorsun soruyu eşim aldırmamı istiyor diye soruyorsun. Sen doğurmak istesen ekonomik özgürlüğün de var pekâlâ doğurur bakarsın kaldı ki kaynana demiş ben yardım ederim diye. Kimseye yükleme sen doğurmamayı tercih ediyorsun. Kararını verdiğine göre de kimsenin seni yönlendirmesine gerek yok.
Çocuğu aldırır iseniz bütün samimiyetimle söylüyorum yaşadığınız hayat size kabus olur hayatın hiçbir anlamında ne bir tat alır nede huzurunuz olur bile bile çocuğunuzun yaşamına son vermeyin kariyerin yüzünde kendi evladın canın kanın olan bir yavrunun canına kiyacaksan eğer yere batsın kariyeriniz
Günahı göze aldığını söylemene rağmen hakarete varan laflar edenler olmuş. Kendi ahlaki değerlendirmelerini kendilerine saklasınlar. Kayınvalidenin destek olması güzel ama sen de eşin de istemiyorsun. Çocuğu yaparsanız ve ileride hayatınız beklentilerinize ve hayallerinize uygun gitmezse çocuk yapma kararınızı ve hatta çocuğu içten içe sorgulayacaksınız ve suçlayacaksınız. Doğru bir karar vermişsiniz bu nedenle.
Eşinin kariyer kariyer diye kendini yırtmasının sebebi çok para alacak olman seni düşündüğünden değil yani gözünü para hırsı bürümüş kendi evladına kıyacak kadar Allah böylelerinden korusun para için evladını istemeyen vicdansız adamdan her şey beklenir. Zaten iyi durumda kariyerin kaynananda bakacağını söylemiş Allahın verdiği cana kıyıyorsunuz yazık para delileri.
İnşallah kürtajdan sonra asla çocuğun olmaz çocuk hasretiyle yanıp tutusursunuz ama inşallah asla hamile kalamazsin sizden bi cacik olmaz hak etmiyorsunuz
Attığın başlıkla, soru içeriğini bir okur musun, resmen kendinle çelişiyorsun.. eşim aldır diyor napicam diyorsun içerikte de kariyer çocuktan daha önemli gün aldım diyorsun, sizin gibileri ciddiye alamıyorum...
Büllüğüne sahip çıksaymış beyefendi. Ekonomik durumunuz anladığım kadarıyla düzgün yani aldırmak için sebep yok. Doktoranı bir yıl ertelersin. Ama öyle adamdan da baba olmaz o ayrı.
Allahım ne günlere kaldık sanki bekar bir insanın yazısını okuyorum sanırdım evliyi görene kadar umarım bu çocuğu aldırdıktan sonra tekrar çocuk hasreti çekmezsin veya hayırsız evlat Sahibi olmazsın ama bu kafayla bu ihtimaller çok yakın kariyer diye diye insanlığımızı kaybediyoruz ayrıca doktora okumak istiyorsun beli başlı eğitim görmüşsün ama şu korunmayı nasıl beceremiyorsunuz küçücük canlara kıyıyorsunuz anlamış değilim 🤦🏻♀️
Aslaa.. Öleceğini bilsen yapma arkadaşım. Naçizane tavsiyem. Buna hakkımız da yok zaten... Hem ne hoş ne muhteşem bişey düşünsene hamile olman bi canlı getiriyor olman dünyaya ve bu bir insan. Çook masum, tertemiz bi melek... KIYMA LÜTFENN...
Hay etsinler öyle karıyere, o candan daha mı önemli kürtaj cinayettir nokta. Ağaç sevgisi edebiyatı yapanlar bebek katletmeye gelince normal diyorlar. Kaynanan bakar. Cinayet işleyip cehennemde karıyer yapmak istiyorsanız siz bilirsiniz.
Ayrıca belliki troll yukarıdaki paylaşımla altta yorumlara verdiği cevaplar zıt. Milleti kürtaj cinayetine teşvik etme hareketinden başka bir şey değil
Henüz o canlı değil ki bu yüzden cinayet sayılmaz. Çiftler ebeveynliğe hazır değillerse olmasınlar zaten bir bireyin sevgisiz büyümesine sebep olacaklar. Kariyeriniz de başarılar dilerim. Allah evlat sahibi olmak isteyenlere nasip etsin diyelim..
Ya zaten eninde sonunda cocuk yapmayacak misiniz? Kürtaj senin icin de saglikli bir sey degil. Ben yaptirmazdim herhalde ama bu kadar onemli bir seye bastan cok dikkat etseydiniz. Gunahini falan dusunme. Kendi cikarlarina gore dusun.
Çocuk istemiyoruz ikimiz de düşünmüyoruz
Günahını neden düşünmesin?
Aldir o halde. Ki eşinin kariyer yapmani istemesi cok hosuma gitti.
@EricaFeuer Günahı umrumda değil dindar değilim
Günahını göze alıyorum demişsin. Zaten bende Altın yaprak isimli kişiye dedim bunu. Ayrıca dindar olup olmaman gerekmiyor bunun için.
Gunahini dusunmesin cunku olmayan seyler yuzunden hayati zindan etmesin kendine.
Olmayan şey nedir burada?
Evet eşim çok düzgün bir insandır kadınların eğitimine kariyerine çok önem verir
tANRI yok mu altın yaprak
Yok.
Al işte kendini modern sanan birtakım gruptaki klasik feminist zihniyeti. Dini boyutunu geçtim. Can alıyorsun tabi sen merhametten ne anlarsın?
Ne cani ya? Dogmus değil bir sey degil. O zaman adet de gormeyelim siz de bosalmayin, yazik o kadar potansiyel insan cope gidiyor.
Yalnız aynı şeyler değil O canlı bir varlık cenin olduktan sonra insandır o da. Hücre falan değildir gelişmiştir belli bir yere kadar. Kürtaj ise onu öldürür. Birde feminizm kadını erkeği çocuğu aileyi koruyormuş aynen baya koruyor (!) Amerikan emperyalizminden ideolojilerinden ne zaman vazgeçeceksiniz acaba?
Valla feminizm şu bu hic umurumda değil. Dollenme olmasi da hicbir sey değiştirmiyor. Ona bakacak olan ana babasidir size kolay tabii, cocuk dedigin seyin derdi omur boyu bitmez. George Carlin'in "doğmadan once cok kiymetlisin, yasama hakkin falan filan ama dogduktan sonra o hicbiri seni s*klemez" gibisinden bir lafi vardi. Aynen öyle. Hak hukuk falan umurunuzda olan seyler degil aslinda sabit fikirlisiniz ve inada bindiriyorsunuz durum bu. O cocuk dogsa ne dogmasa ne, ha regl ile vucuttan atıldı ha kurtajla alindi ayni sey. Dollenme oldu diye birey mirey değil o.
Yumurta ve spermin konuyla alakası yok burada. O çocuktur ve yumurta spermden farklıdır. Adam akıllı korunsunlar o zaman.
Pff embriyo bile olmamis bir döl yumurta ve spermden farklıdır ama dogmus bir bebekten farklı degildir? Birak allasen.
Fikrine bağlandığın ve zihniyetin belli olduğu için daha fazla konuşmaya gerek yok.
Aynı şeyi ben de senin için düşünüyorum.
Benim zihniyetim ne?
Bagnaz dinci zihniyeti.
Hahaha al işte. Dini boyutu seni ilgilendirmiyor olabilir bunu işe katmadan da yorumumu yaptım ve senin dinine inanışına da hiçbir şey söylemedim.
Bu fikre sahip olmanin esas sebebi din değilmiş gibi...
Dini boyutu dışında merhametle alakalı kısmı var. Dinin olmasa bile işin bu kısmı var ben katil değilim. 👍🏻
Biz de değiliz korkma.
Bir sıkıntı olmadığı halde zevkten çocuk aldırana ne denir?
Kürtaj yaptırmış denir.
Tamam (!)
Aman Allah'ım. Kariyer çocuktan önemli mi? İnsanlar yıllarca çocuk sahibi olamıyorken. Bu nasıl vicdan Ya Rabbim. Katilsiniz
Ekmek yemek önemlidir çocuk bana ne fayda sağlar ki
Bu akılla devam edin siz. Okuyup okuyup hep boş okumuşsunuz. YAZIK!
Doğum kontrol denilen bir şey var herkes her çocuğu doğursaydı Çin gibi etrafı insanla dolu cahil bir ülke olurduk!
Hâlâ cahilsiniz. Cahillik okumakla bitmiyor işte. Katil sud
aldır diyosa bence aldır. iyi bi baba olamaz demek ki çocuğa yazık tek büyütücem triplerine gerek yok
aynen öyle aldıracağım
Ayy zaten simdiden baslamissin minnak bezelyeye hakaretler etmeye sakin dogurma, sizin gibiler yuzunden psikolojisi bozuk, sevgi gormemis nesiller yetisiyor. Sonra gelsin siddet, taciz, tecavuz. Aldir hemen.
anlıyorum zor evet belki anne olacak bilgiye de sahip değilsindşr ama çocuk kariyerine engel olmaz diye düşünüyorum ayrıca doğurmazsan hep rüyalarına o çocuk girer ve vicdanın sızlar.. tabii en doğru kararı gene sen bilirsin ben senin ortamını yaşantını bilemem ama vebalini eşin alır büyük ihtimalle çünkü destek olacağına aldır demiş
Vicdanım sızlamaz o daha bir hücre yığını her çocuğu doğursaydık her yer çocuk olurdu doğum kontrol denilen bir şey var
Tabi sen bilirsin
Ama anne olmayı isteyip olamayanları düşün
Belki bir daha çocuğun olmayacak
Çok pişman olacaksın keşke olsaydı diye belki de..
Alakası yok gayet de olur ilerde istersem konuştum doktorla sorun yok
Tabi sorun yoksa iyi sen bilirsin.. sen de haklısın karşındaki kişiyi daha iyi tanıman lazım
Sizin ben medeniyetinize sokay. m vicdanınıza tüküreyim insan diye dolanırsınız ortada şimdi kendi çocuğunu öldürüp kariyer yapacaksın o kariyere sahip oluncada kim bilir daha kimleri öldüreceksiniz pislikler yazık günah 😓
Sonuçta bir canlının hayatına son veriliyor iyi düşünmek lazım yaradan hesabını sorar mutlaka. Onun verdiği canı almak cinayettir. Demekki okumak cahilliği almıyor ne diyeyim bilemedim Allah akıl versin.
Kariyer daha önemli değil bebeği aldırırsan, sonra çocuğun olmazda kariyerin sana çocuk vermeyecek. Ayrıca bunun vebali de büyüktür. İyice düşün öyle karar ver.
Sonra çocuğum olur kariyer çocuktan sonra olmaz asıl
Kaynanam, annem biz bakarız çocuğa diyorlar sen doktoranı yaparsın dediler ama eşim çok zor biri ve sinirli onu zorla baba yapamam
Ulan herşeyi kafanda halletmişsin bitirmişsin ne yapacağına karar vermişsin kan gelip gelmemesine mi merak ediyorsun ay şaka gibisin gelse ne yazar gelmese ne yazar. Detayda sorduğun soruya bak bullshit!!!
İstemiyorsunuz madem. O çocuğu siz sevgisiz de bırakırsınız sevgisiz büyüyen çocuklarda benim gibi oluyor. Ben onların arasından geldim iyi biliyorum. Tercih sizin, ama dediğiniz gibiyse eğer ve güvensiz bir ortamda iseniz yapılacak şey belli
Korunamamışsınız. 1 saatlik zevkiniz için de 1 çocuk daha kurban gidiyor. Sizden zaten ebeveyn olmaz. Utanmadan birde burada yazmışsın, yazık kafana.
Ay sen manyak mısın ya cocugu doğur kaynanan da sana yardımcı olur Allah sınıyor demekki seni sonra istersen belki de olmayacak eşinde tutturmuş olmasın kariyer daha önemli diye siz iş ile kafayı bozmuşsunuz insallah böyle insanlara denk gelmem nasıl bi zihniyettir bu
Bizim de 2. Çocuğumuz korunmamiza rağmen sürpriz olmuştu, eşim çok ağladı aldiralim ben hemen 2. çocuk istemiyorum diye. Fakat ben araştirdim ve kürtajın gerçekten cinayet olduğunü çok büyük günah olduğunu öğrendim ve eşimi ikna ettim aldırmadık. Şimdi 11 yaşında dünya iyisi tatlisi bir kizimiz var ve iyi ki nefsimize uymadik o zaman. Eşim de iyi ki aldirmadik dedi ve kizimiz çok rahat büyüdü o kadar uslu terbiyeli rahat bir çocuk ki Allah'in nasibi gerçekten, sakın nefsinize uymayin kardeşim.
o şey bebek değil hücre yığını. kürtaj konusunda halkımız çooooooook cahil.
Keşke eşinin ve senin annen size hamileyken kariyerleri için kürtaj yaptırsaydılar.
Kaynanam ve annem ilkokul mezunu
@TheBatuş en tehlikeli insan türü bunlar.. bencilliğin karanlığı ruhların da ışık söndürme eylemi yapıyor. Bunlar dünyayı yöneten güç olsa sokakta zevk için insan öldürürler Şu an vicdanlı oldukları için değil güçleri imkanları olmadıkları için sokakta insan öldürmüyorlar. Güçleri olduğunda karnındakini öldürmesi benim söylediğimin kanıtı.
Kafanda kuruyorsun
Okumak ile zekâ aynı şey değil. Kafan almıyor diye kafanda kuruyorsun diyemezsin. Bir de diyorsun ki ben günahı göze aldım.. al bir bencillik daha ona yazık olacak demiyor da günaha girecem ama göze aldım diyor. Günah olmasa neler yaparsınız siz tanrı bilir. Gerçi olsa da yapıyorsunuz.
Bak soru başlığında eşini suçlamışsın ama açıklamada ortak karar olduğunu söylemişsin o da sende istemiyorsanız bu bir ortak karardır suçlayacak birini arama madem cocuğunuz olmasını şuanda istemiyorsunuz aldırın eşim çocuğu aldırmamı istiyor ne yapmalıyım ne ya sanki bir tek o istiyormugibi insanları başlıkla yanıltma lütfen
eşin çok haklı kariyerini yap doktoranı yap. şimdi gelen geçen herkes kürtaj oluyo nenim de annem olmuş kürtaja cinayet diyenler cahildir çünkü bebek tam oluşmadan kürtaj oluyo zaten o kalp atmadan yapılabiliyo, bebek oluşuyosa doktorlar kürtaj yapmıyor zaten.
26 yaşında kalmak ideal zaten niye aldırıyosun bu yaşa kdr kariyer yapmamissan geç kalmışsın sen baya 40 yaşında olursun anne
Doktora yapıyorum yüksek lisans yaptım zaten
Bir şey diycem de çocuk doğurmanın hamile kalmanın yaşı mı var çok geç kalmışsın ne ya çocuk gelin mi olsaydı bu kız bu ne saçma bir yorum
Kadın 26 yaşında neresi çocuk bunun 😃
@kalbindesakli91 hayır onu demiyorum 17 18 inde mi evlenseydi 20 li yaşlar da bence çocuk icin yine çok erkendir. Rahme düştüyse aldırılması taraftarı değilim ama 20 li yaşlar çocuk için evlilik için çok erken
@Acisizolmaz evet ileriki yaşlarda daha sıkıntı çıkabilir herşeyin bir zamanı var
Herkes nasibiyle dünyaya gelir, kariyer yapmana engel değil. Ben bir cana kıyamam. Bir de o can benim kanım canımsa asla. Puanların hazırsa illa ki yapılır.
Madem kararın kesin, kanı doktora sorsaydın ya. 1-2 yılın önemi de yok. Eşin iyi çıkarsa boşu boşuna katil olmuş olacaksın.
İkimiz de istemiyoruz
Eğer istememek kalıcı ise tüplerinizi aldırabilirsiniz ya da eşiniz kendini vezaktomi yaptırabilir. İleride çocuk sahibi olunacaksa ha biraz önce olmuş, ha sonra hiçbir önemi yok.
Bu konuda endişelerin de var, yoksa bu kadar detay vermezdin. Sadece kan gelir mi diye sorardın
Çünkü çocuk kariyere engel bir şey değil bu devirde eşler karı koca çalışıyorlar çocuğa anneannesi - babaannesi bakıyor ama eşim illa ki istemiyorum dedi kendisi çok sinirli biri
Baskı gördüğüm için psikolojim allak bullak oldu
Zaten herşeye karar vermişsin, yok kariyer yok doktora tırı vırı..
Onca cümle içinde sorduğun tek şey, kürtaj sonrası kan gelir mi? Olmuş.
Biyolojik olarak düşün bakalım, sence gelir mi?
Keşke anne ve babalarınız da 'Kariyer daha önemli ' deyip sizi aldırsalarmış!
Ben olsam aldırmazdm o bana emanet ruhu falan onunda yaşamaya hakkı vardı günahı da büyük ama siz bilirsiniz sizin hayatınız
Yanlış yaparsın aldırırsan çok büyük günah sizin evladınız o da can kayınvaliden de destek oluyomus o da yardım eder sana aldırma yazık
Kürtaj günahtan ziyade cinayet yani. Çocuk senin çocuğun ve aldırmak isteyen bir eş var. İnanılmaz gerçekten
Kürtaj yaptırma canım zaten olan olmuş bana kalırsa şimdi olmasa bile 2 yıl sonra çocuk isteği olacak bence hiç düşünme kürtaj yazık etme tekrar dan düşün diyorum
Düşündüm, doğurmak istemiyorum.
Konuşmak anlatmak istersen konuşalım canım
son kararım çocuğu aldıracağım konuşulacak bir şey yok
Herkes çocuk ister olmaz bunlar da olan çocuğu aldırmak ister. Umarım bir daha çocuğunuz asla olmaz 🙏
Bir başka cana kıymaya ne senin ne kocanın hakki var! O da artık bir insan bir can. Bunun vebali çok büyük!
Bunu cahil biri yapsa yerden yere vurulur. Ama şimdi okunuş iki insan yapıyor. Bakalım ne karar çıkmış
Korunmanıza rağmen nasıl hamile kalıyorsunuz? Kondom bu konuda yetersiz mi veya garanti değil mi arkadaşlar cevap verir seniz sevinirim.
Anne olmaya hazır değilsen aldır gitsi. Kafana taktığın ne ki, ikinizde istemiyorsunuz sevgisiz büyümesin. Zamanında gelsin hakettiği değeri alsın
Yıllardır korunmasız seks yapıyorum istem dışı hamilelik yaşamadık nasıl bir amatorluk sizinkisi madem amatorluk yaptınız aldırmayın yazık değil mi
Kariyerin daha mı önemli? Yüreğindeki eksik evlat sevgisini kariyerine sarılarak dindirirsin artık!!!
Bence aldirma cocuk engel degil benim annem doktor asistanken ogle arasinda dogurmus beni bir sekilde buyutuluuor cocuklar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?