Anne nasıl olursa çocukta hemen hemen onun gibi oluyor mesela küçükken ben hatırlıyorum da en kötü olduğum zamanlarda genelde annem de kötü olurdu çünkü aslında benim kötü olmam annemin piskolojisinden kaynaklıydı diye düşünüyorum asla düşünce bütün Taşlar yerine oturuyor yani ailenin içinde ne kadar huzur varsa çocuk o kadar huzurlu oluyor
Çocukların karakterine etki eden temel şeylerden biridir, annenin duygu durumu.
Çocuklar dünyaya geldiği andan itibaren annelerini örnek alır. İster erkek, ister kız bebek olsun bu durum fark etmez. Çocuklar için anneleri mükemmelliğin vücut bulmuş halidir çünkü. Bu yüzden annelerin bazı negatif duygularını kontrol edebilmesi gerekiyor.
Mesela üzgün ve yorgun olduğunda bunu çocuklarına yansıtmamalı. Anneler her daim enerjik ve pozitif olmalı demiyorum, kesinlikle. Çünkü onlarda insan. Dinlenmeye, uyumaya onlarında ihtiyacı var.
Ama bir kadın hayatı boyunca yorgun ve mutsuzsa bunu çocuklarına yansıtamaz. Çünkü sırf bu tutumu yüzünden çocuklarından mutluluğu, hayal kurmayı ve olumlu daha pek çok duyguyu saklamış oluyor.
Çocukların karakterini etkileyen bir diğer şey de, annenin ruhsal sağlığıdır.
Soruda da bahsettiğiniz gibi hep mutsuz ve yorgun olan bir annenin ruhsal sağlığı iyi değildir. Psikolojik olarak çökmüş, yorulmuş kişilerin ebeveynlikleri de sekteye uğrar.
Çocuklarına yeterli ilgiyi ve mutluluğu gösteremezler çünkü. Bu yüzden de ebeveynlerin her şeyden önce ruhsal sağlığını koruması gerekir.
Tabii evin atmosferi ve evde aile bireylerinin birbirine karşı yaklaşımları da bunu etkiler.
İçinde sürekli küfredilen, hakaretler edilen bir evin içinde sağlıklı çocuklar yetişmesi mümkün değildir. Özellikle de bu çocuğun kardeşi yoksa ve yaşı küçükse. Eve hakim olan duygu her daim huzur olmalı. Huzurun olmadığı bir yerde ne mutluluktan ne de sağlıktan bahsedebiliriz çünkü.
Yani annenin olaylara karşı sergilediği tavır, duygusal tutumu çocukları oldukça etkiler. Bazen farkına varmasak bile onlarda inanılmaz bir etki bırakabiliyor ๑
Evde iş yaparken şarkılar söyleyen işten eve gelince bizimle oyunlar oynayan bir ailenin kızıyım annemin neşesi babamın enerjisi bizlere geçti ben bu açıdan çok şanslıyım bu neşe ve enerji genetik bir miras bize ve çocuklarımıza
Tek anne değil anne ve babanın durumu etkiler. Kadınlar cocouklari anasının evinden getirmiyorlar ya da tek başlarına yaşayıp yapmıyorlar ya da sadece kadınlar çocuklarına ilgi göstermiyor