Hamileyim ama tadını bile çıkaramıyorum. Sevgilim sevindi, ben d silk başta mutlu oldum ama üniversite okurken nasıl altından kalkacağız bunun? Hayatımı bitirmiş mi olurum sizce?
Üniversite okurken çocuk sahibi olmak hayatını bitirmek mi demek?
Ne güzel, genç yaşta ebeveyn oluyorsunuz; tebrikler. Tamam, zor olacak ama bir süre sonra artık zorluk azalacak ve çok güzel olacak sizin için. Hem çocuğunuzun ebeveynleri ne güzel genç olacaklar işte. Şükredin en azından çocuk sahibi olabiliyorsunuz. Beni fiziksel ve kişisel özelliklerimden dolayı kimse sevmeyecek ve en büyük hayalim olan mutlu bir aşk evliliğini yaşayamayacağım. Allah analı babalı büyütsün; sağlıklı olsun İnşallah.
Anne olmak ile öğrenci olmak arasındaki ki ince çizgide gidip geleceksin.. Aslında, çok zor yıpranma payı var. Elbet bakarsınız bi şekil.. Lakin artık özgür olamazsın.
İyi de çocuk istemiyorsan senden çocuk bekleyen ve buna sevinen bir eşin ailesi var ortada. Neden evlendin?
Ya da hamilelik istemiyorsan korunma yöntemleri var ortada. İlla birini deneyebilir çocuk sahibi olmaktan korunabilirdin.
Şimdi her şey olmuş, sanırım biraz erken geldi sana bu hamilelik çevrene bakınca. Gerekirse bir yıl okulunu dondurur, hamileliğini devam ettirebilirsin.
Hem okulu dondurursan daha çok rahat edersin, çocuk da en az 4 5 aylık falan olur. Tekrar okula dönersin.
Kaç yaşında olduğuna göre ne okuduğunda göre aile yapına göre çok değişir bence. Şahsen ben yapamazdım. Çok zor bir bölüm okudum çünkü. Bundan bir iki yıl sonra ancak bir çocuğun sorumluluğunu alabilirim. Sevgilinin istemesi bir şey ifade etmez onun da yaşı küçük muhtemelen ailenden bir büyüğünle konuş teyzen olur ablan olur, ona göre adımını at. Önce ne istediğine karar vermen lazım. Sevgilin sana ve çocuğa bakabilecek potansiyelde mi? Sen akademik kariyerinden ve üniversite hayatından vazgeçmek istiyor musun?
Çocuğu kucağında sınava giren insanlar biliyorum, bitirmeden olması kötü olmuş. Keşke bir önlem alasaydınız, ekonomi bu kadar kötüyken zor gerçekten. Aileler destek olursa belki daha kolay geçebilir ama yine de ebeveyn olmak büyük sorumluluk...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aile destekliyor ve sevgilin sorumluluk sahibi ise sorun değil. üniversitede bir çok evli çocuklu kişiler görüyorum. 25 yaşında 2. Ünisi okuyan 2 çocuk sahibiyle tanıştım. Kariyerkerinide hayatıda benden iyi🤣
"Seni destekleyen insalar olduğunda endişe etmeni gerektiren bir şey yok, düzen ve dengeyi sağladığın sürece çok kolay" demişti.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevgilin sorumluluk sahibi bir ise sana yardımcı oluyorsa hayır bitirmez. Benim annem okurken, çalışmaya başlamış, üstüne gidip evlenmiş. Yettimiş mi anama? hayır! Birde beni yapmış.
Babam hep yanındaymış. O zamanlar belki zorlanmışlardır ama şimdi hayat onlara güzel. Benim annem gibi cesaretim okurken çocuk yapmayı bırak evliliğe bile cesaretim yok ama yapankar neler neler yapıyor...2 kişi yapamıcağınız bir şey yok.
Benim bi hocam vardı o da öğrenciyken çocuğu olmuş şu an doçent kendisi. Bir tanıdık da 15 yaşında hamile kaldı çocuğu şu an üniversite okuyor, kendisi matematik öğretmeni olmuştu, şu anda da okul müdür yardımcısı 😅 iş sende bitiyor.
Okulla ilişki bile zor gidiyor, çocuğu düşünemiyorum. Bence önce kariyerini düşünmelisin, okulunu sakın erteleme. Aileler falan destek olur evet ama yine de anne olmak büyük sorumluluk, kendini düşün bence sadece.
Neden bu kadar karamsar düşünüyorsun? Evet kolay olmayacak hem gebelik hem okul, doğumdan sonra da hem çocuk hem okul ikisi birlikte kolay olmayacak. Ancak ne imkânsız bu nede hayatını mahfettigin anlamına gelir. Üstesinden gelebilirsin
Yani, evli bile değilsiniz. Seni terk etmeyeceği ne belli? İyi bir baba olabilecek mi, yeterince tanıyor musun? Yani çocuk yetiştirmek laylaylom değil. Ciddi bir iş.
Örgun mu okuyorsun ve sevgilim dedigine gore evli degilsiniz ilk once evlilik ne zaman olcak onu dusun sevgilin ne diyor buna mesela yani evlenememen daha sorun olur unide biraz zorlanirsin herhalde hic daha once oyle birini gormedim 😅
Arkadaşım da 21 yaşında son senesi üniversite okuyor dört aylık hamile ama mutlu mezuniyetime denk geliyor doğum dedi zorbolacak ama yapacak bir şey yok 😊
Tavsiyem kariyerini netleştirdikten sonra çocuk sahibi olunuz. Ülkemizde her üni mezunu branşıyla ilgili bir masada çalışmak ki Avrupa'da üni mezunu ise intern (stajer) statüsünde 6 ay çalışarak masa sahibi adayı olabiliyor!!!
Eskiler evliklte keramet vardır derler. Hele bir nikah masasına okurun gerisi gelir inşallah. Çocuk doğunca da bereketiyle gelir zaten. Siz birbirnize destek olup gerisini düşünmeyin.
Ailen ne diyor sevgilinden hamile kalmana, baban hamile kaldin diye gurur duymustur seninle. Üniversite okuyorsunuz, seks yapiyorsunuz ama korunmasini bilemeyecek kadar cahilsiniz, olan iki dakikalik zevkiniz icin bebeklere oluyor.
Zor olacak gerçekten çünkü okulda saten stres olucaksın bir de bebek baya zor. Ama gözününkorkutmak istemem gerçekten çok istiyorsan bebeği ve üniyide bitirmeyi yaparsın. Ama hem bebek hem okul olma diyorsan ya bebekten vazgeçeceksin ya da okuldan
Üniversiteyi dışardan okuya bilir :) çocuk Amerika’da okuyunca amerikan vatandaşı oluyor keşke üniversitede doğunca direk üniversiteli olsa... bir taşla iki kuş :) rızkı veren Allah’tır...
Sevgilinmi evlenmedinizmi? Iyi guzelde ayrilirsa o cocugun hakki nolucak. Ayrica evliyken anneyken uni okumakta hic bir zorluk yok. Oku ve guzel bir idol olabilirsin
Daha evli bile değilmişsin ilk hatayı burada yapmışsınız neyse özel hayatınız o ama üniversite okurken çocuk sahibi olmak çok zor çevremde de gördüklerimden biliyorum bir şekilde okursun ama seni zor günler bekliyor diyebilirim
Ünili kızların erkeklerin geneli böyle erkek bir şey olmamıs gibi devam ediyor kimseye çaktırmıyor kız da evlenceği zaman utanmadan o kırmızı kuşağı bağlıyor evlenecek temiz insan kalmadı.
Konuyu biraz açabilir misiniz şu an nasılsınız mesela? Cidden zorlanıyor musunuz hem üni hem çocuk çevrenizde ki insanlar nasıl davranıyor bilgi almak istiyorum ❤
bence sevinmelisin üniversiteyi tekrar okuyabilirsin sadece ara vermiş olursun
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden bu kadar acele ettin üni bitene kadar sabredemedin mi hem keyfine göre çocuk yap hem de burada ağla. Niye yaptın çocuğu o kadar erken, başına silah mı dayandılar?