Fiziğimi bozulur diye kendimi kötü hissediyorum bu korkuyu nasıl yenebilir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşım genç eşim bakımlı kadınlardan hoşlanıyor fiziğim bozulur diye çatlarım şişerim vs diye hamile kalmaktan çok korktum ve sırf bu yüzden evliliğim bozulur eşim beni beğenmez vs düşüncesiyle 3 sene çocuk yapmayı erteledim. Sonra gerçekten istediğim zaman düşündüm ne yapmalıyım ne yaparsam fiziğim bozulmaz vs diyetisyenle beraber hamilelik sürecini geçirdim toplamda 11 kg aldım doğumdan 1 hafta sonra eski kiloma döndüm şu an doğumdan 3 ay geçti eski kilomdan 2 kg daha zayıfım hamileliğim boyunca hep hep hep yürüdüm. Ekmek makarna pilav paketli gıda vs tüketmedim tabiki canım istediği şeyleri yedim hamileydim sonuçta ama abartmadım. Son 1 ay kala normal doğum istediğim için hep squat yaptım bu sayede popoda sarkmadı. Çatlak konusunda takıntım vardı kilo DEĞİL beni çatlak korkutuyordu. İstisnasız her Allah’ın günü vücudumu yağladım ve kremledim deri esnek oldukça çatlaması zor oluyor ve derimin kurulmaması için hep çok çok çok su içtim. Karnımda 0 çatlak sadece sağ iç bacağımda çatlak oluştu. Oda rahatsız etmiyor
42 Yorumla- +1 yıl
8 aylık hamileyken nasıl squat yaptın? Doğuma yakın eğilip kalkamıyorsun bile
Cevap sahibi+1 yılDoğumhane de de squat yaptım
Ellerinle koltuk sandalye başı vs tut ordan güç al eğil kalk normal doğumu da destekliyor aynı zamanda. Doğum yapacağım günün sabahı ilişkiye bile girdim hamileliği hastalık olarak görmeyince herşeyi yapabiliyorsunuz
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılBence birçok korkuyu yenme yöntemi soğuk suya birden atlamaktır. Baştan nekadar düşünürsen düşün, nekadar pilan yaparsan yap, gerçekten şartlar bambaşka olabiliyor. Havuzun başında bekleyip, suya nasıl girerim’i düşünmek gibi bu.
Öncelikle söylemem gerekiyor ki, gerçekten çok haklı bir korku. Senin etrafında var mı bilmiyorum ama benim etrafım çok başarılı örneklerle dolu değil. Hamile kalan, çocuk doğuran patates gibi dolanıyor ebediyyen. Ve bu çok korkunç. Çünkü ben öyle bir görüntüye asla sahip olmak istemem. Ama şimdi, hamileyim. Ve edindiğim bir kaç bilgiye göre, hamilelikten sonra sarkmamayı veya eski haline dönme ihtimalinin hala olabilitesini istiyorsan, ozaman 30 kilo değil gerçekten normal olan 10-12 kilo alacaksın 9 ay boyunca. Ozaman o korkunç görüntüler de çıkmıyor. Bunlara ünlüler çok güzel örnek. Hoş, onlar bir nevi mecbur eski haline dönmeye, fiziğine bakmaya, vs. Ama disiplinle olabileceğine güzel örnekler bence. Başarısız insanları dinlemek yerine idoller edinirsen kendine bu düşünce korkunçluğunu yitirir.20 Yorumla
+1 yılBende doğum yaptım evet eski fiziğim yok sebebi ise gayret etmedim hiç spor yapmak için zaten doğumu yaptıktan kısa süre sonra eski fiziğine kilona dönüyorsun çatlağım sadece bir tane var oda olsun kızımdan bir hatıra sadece doğumdan sonra spor yap dengeli beslen eski fiziğinden daha güzel bir fiziğin olur ben yapmadım pişmanlıgını yaşıyorum ve diyete spora başladım 🤷🏻♀️
00 Yorumla
+1 yılÇocuk istiyorsun ama fiziğin bozulur diye korkuyorsun 🤔 İlginç...
O bozulur diye korktuğun fiziğin zaten hep aynı kalmayacak, bir gün bozulacak...
Sen hamile kaldıktan sonra ve çocuğu doğurduktan sonra eşin o kadar sevinecek ki, o senin muhteşem fiziğinin bozulduğunun farkına bile varmayacak00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
60
Cevap
92Cevap
+1 yılAnnellik Dediğin Fizikti İşti Bilmem Neydi Düşünmez Bir Anne Evladı İçin Gözlerini Herşeye Kapatır
Annelik Hiç Kolay Değildir Annelik te Babalık ta
Evlatları İçin Yapamıyacakları Hiç Bişey Yoktur
Anne Baba Engel Tanımaz
Gerçekten Anne Ve Baba Olmayı Hak Edşyorsanız Ve İstşyorsanız Sen Zaten Hiç Bişey Düşünmezdin Evdından Başka
Bu Dediklerimide Yanlış Anlamayın Kötüser Olarak Ve Kötü Sizi Sinir Edip Üzecek Bi Şekilde Anladıysanız Özür Dilerim Size Karışmak Haddime Değil Siz Nasıl Daha İyi Biliyorsanız Öyle Yaparsınız Tabide
Ama En Doğru Olarak Anne Evladı İçin Herşeyi Feda Eder Diye Bilirim Bir Baba Evladı Ve Ailesi İçin Aslan Olur Kaplan Olur Yapamıyacağı Bişey Yoktur
Neyse Fiziğnizde Ve Aynı Halinizde Bu Beğendiğiniz Vicudunuzda Kalmak İstiyorsanız Bunun İçin
Diyet Doktorları Var Nekadar Yemeni Ve Neler Yemeni Söyleyecek Doktorlar Var Hamilelik Doktorları Var Sağlıklı Hamilelik Doktorları Ve Uzmanları Var
Yani Anlayacağın Ablacım Uzman Ve Hekimlere Danışmanı Öneririm Sağlıcakla Kalınız İyi Akşamlar20 Yorumla
+1 yılEmin ol senden ve eşinden bir parça olma düşüncesi daha doğrusu o aşkınızın meyvesini kucağınıza alıcak olma hayali bile bunu yenmene yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Aslında ben de korkuyorum böyle dediğime bakma hatta herkes bana doğum yapamazsın vs. De diyor ama artık devir eski devir değil yani herşeyin bir kolaylığı var ve sonuçta ilk doğum yapan da biz olmıycaz dimi bu kadar insan yapabiliyorsa ve o bebeğini kucağına aldığında tüm acısını unutabiliyorsa bence biz de yapabiliriz, ha tabiki doğru insanla olduğun sürece bu kısmı da çok önemli 🙂
30 Yorumla
+1 yılHamilelikte aldığın kiloyu doğum yapar yapmaz veriyorsun. Aynı gün hatta. Ben çok şaşırmıştım sanki sırtımdaki ağır çantayı yere bırakmışçasına hafifliyorsun. Sonrasınds bebeği emzirirken süt olması açısından sürekli yemek yemen gerekiyor ama emzirmekle sarfettiğin kalori o yediğin yemeği eritiyor. şu an 6 aylık bebeğim var. O kadar yemek ,çerez yememe rağmen hiç doğum yapmamış gibiyim. Bu kilolu olan insanlar zaten kilo almaya müsait ve eritemeyen insanlar. Emzirme sürecinden sonra 9 ay sonra tahminen yine kilolarından düştüğünü söylüyotlar henüz 9 ay olmadım. Ama kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum sadece (o da herkeste çıkmıyor ) çatlaklar oluşuyor , onu da ya estetikle ya da bazı şekillerde yok edebiliyorsun.
10 Yorumla
+1 yılKadın vücudunun güzelleşmeşine önemli etkisi olan iki unsur söyleyeyim. 1. Hamile kalmak ve normal doğum yapmak. 2. Memelerin güzelleşmesi daha etkileyici bir hâl olması için , sütle dolup bebeğe emzirilmesi. Bazı abazaların kendilerine fırsat bulmak istediği şekilde olanla lütfen kıyaslamayalım onlarınki bir işe yaradığı için değildir.
00 Yorumlaçok kolay hamile kalmayarak bu korkudan korunmuş olursun. Konu açmak için açılmış kusura bakmayın da çocuk olduktan sonra sporunuzu yaparsınız vucudunuz kendini toplar ha bu arada çocuğa bakıcı tutamayacaksanız, spor yapmaya da muhtemelen fırsatınız ıolmayacaktır :D
00 YorumlaMerhaba ben yüzme antrenörüyüm, doğum haftasına kadar doğru antrenörler ile Pilates ve Yüzme yapabilirsiniz.
Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanıp sakatlanmadan, bölgesel olarak tüm kasları dinç tutmak mümkün, doğum esnasında da belirli kas gruplarının size yardımcı olacağını unutmayın.. Tabi sezeryan düşünmüyorsanız.
Yabancı kaynak maalesef yok. Türkçe kaynak yok. Youtube yuzmefit kanalımda Gebelik Dönemi / Öncesi Su Egzersizleri ve Yüzme isimli videomu dilerseniz ziyaret edebilirsiniz.02 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi zararları? Araştırdınız mı? Yoksa öylesine bir cevap mı? Çoğu havuzdan günlük örnek alınır ve lavabatuar da incelenir. Bu prosedür dür. Böyle bir durum yok. Tek yapmanız gereken günlük rapor tutulduğunu sormanız, azotlu veya tuzlu su ile hijyen ilk tercih olmalı.. Sadece site havuzlarına dikkat.
+1 yılBence 1. adım etrafındaki kendinden büyük ve sana sürekli "yemen lazım, şişmen lazım" diyen teyzeler varsa onların söylediklerine kulak tıka. Doğum kiloları zor verilir diyenlere de kulak tıka.
Hamilelik dönemi ve sonrası sporlar mis gibu kilo verenler var. Hamile kalınca da doktor kontrolünde yer içer ve spor yaparsın. Yine de ek olarak psikolojik destek al. Vücut güzelliğine aşırı takıntılı olmak sağlıklı bir psikolojinin işi değil.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğum yapınca kadın vücudu yenilenirmiş. Çoğu kadının yüzüne güzellik geliyor, zayıf olanların kalçası göğsü büyüyor, bizim toplumda anne baba olmak vasıf başarı olarak görülüyor, (psikolojik üstünlük sağlar), yaşıtlarına kız sen daha evlenmedin mi? Ne zaman çocuğun olucak diye hadsizce soru sorabilirsin 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçma bir korku ne yaparsan yap yaşlanıcaksın zaten. Güzelliğin edebi değil.
Üçüz filan doğurmadığın sürece ve 35 yaş üstü hamilelik yaşamamışsan çokta deforme olamaz bedenin, hızlıca toparlanırsın. Yaş ilerledikçe toparlanma daha zor, daha kötü oluyor.10 Yorumlahiç ünlülerden çocuğu olanların fiziğinin bozulduğunu gördün mü. sende instadan çocuğu olup paylaşım yapanlar onlara ulaş sırlarını sor... uygun spor ve diyetle sıkıntısız atlatırsın bence hamilelik sonrasını...
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç korkma bak benim sevgilim 42 yaşına girecek iki tane kızı var inan bana kadın 20 yaşındaki kız gibi öyle düzgün bir fiziği boyu posu var ki hayran kalıyorum yani eğer sen kendini salmazsan hiç bişey olmaz tabi başlarda doğumdan sonra bi süre vücudun az da olsa kötü görünebilir ama zamanla düzelecektir sen yeter ki dikkat et kendine canım benim 🤗🤗😊🌹
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeteri kadar çakıştıysan artık bir çocuk sahibi olmayı düşünüyorsun demektir ;) ilerleyen süreçte bu korkun geçecek ve bebek için yanıp tutuşacaksın 😎 eğer bekar veya kocan çocuk istemiyorsa yaz. Burada istediğin gibi fiziksel özellikleri olan biriyle tanış ve ilk Doğumun kolay olsun ;) (kısa boylu zayıf bir erkeği seçersen Doğum kolay olur)
00 YorumlaEğer sırf fiziğim bozulur diye çocuk yapmaktan korkuyorsan hiç yapma zaten o zaman.
Çocuk yapmayı düşünenler önce ben anne olmaya layık bir insan mıyım, bu sorumlulukları alıp halledebilecek çocuğuma layık olabilecek bir anne olabilir miyim gibi düşünceler gelmesi lazım başta bence.
Sadece senin için değil genelleme kurdum bu yorumumu.31 Yorumla- +1 yıl
Bence sen bu ablayı fazla ciddiye alma. O kadar saçma sorular soruyor ki...
+1 yıladımbaşı güzellik salonu ve estetik salonu var artık gebelik sonrası deformasyon için kür uygulayan bunlar tarih oldu artık bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAy hiç olur mu Şeyma Subaşına bak taş gibi onun kitabında yazıyor ilk ay şu kadar kilo ikinci ay bu kadar kilo o kitabı al oku bak 8 yaşında kızı var kadının fizik bu yani
00 Yorumla
+1 yılSonuçta şunu söylemek isterim ki insanın belli bir yaştan sonra istesede istemesede bedeni bozulacak, bu yüzden bence evlat olma sahibini bir kenara atarak bedenim bozulacak diğeri uzak durmak zor bir yaklaşım değildir.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılÇok gereksiz bir korku bu bence. Insan hayatinda ister istemez her döneminde kilo almiştır. Aynı zamanda vermiştirde.
Modellik mi yapiyorsun bilmiyorum ama sana bu konuda en büyük desteği eşinin vermesi gerekli.00 Yorumla
+1 yılHamilelikte alman gereken kilo 12 dir, eğer herşeyi yiyip abartmazsan doğumdan sonra eski haline dönersin. Yaş da önemli, 30 dan sonraki hamilelikte dönüş biraz daha yavaş ama yine de sporla çıtır olursun..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu ülke erkekleriyle üremesen de olur diye düşünüyorum
85 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
@Dumanseven aynen
- +1 yıl
@AxDEATHxANGEL napacak peki türk ırkı hırsız Fransız Arap birliğini kurulsun
- +1 yıl
Gitsin (hırsıza çevirmiş)
Cevap sahibi+1 yıl@canımcerenben soyadımızı vermeyeceğimiz çocuğu doğurmamakla başlayabiliriz
+1 yılBebeğini yeterince besleyip büyüttükten sonra sıkı rejim ve sporla eskisinden daha fit olabilirsin. Bkz: Anne olan tüm ünlüler 😂
30 YorumlaBenim 2 çocuğum var ve spor sayesinde şu an eskisinden daha da iyiyim. Önyargını yenmelisin, fizik o kadar da önemli değil. Çocuğunu kucağına aldıktan sonra her şey düzelir zaten. Fizik falan çok düşünme.
34 Yorumla- +1 yıl
Nasil yani ayik kafayla mi yapmamistiniz
- +1 yıl
Nasıl ya
+1 yılBozulmaz korkma nice kızlar gördüm 2-3 çocuk yapıp fiziği hala taş gibi olan
10 Yorumla
+1 yılNe kadar saçma takıntılarınız var, vucudun bozulsun ne olacak.
40 Yorumla
+1 yılEn güzeli hamile kalmamak böyle iğrenç bir dünyaya çocuk getirilmez.
47 Yorumla- +1 yıl
Seninle bu konuda birebir aynı düşünüyorum
- +1 yıl
@osmancorapcı senin fikrine ihtiyacım yok
- +1 yıl
Böyle ters ters cevaplar vermek için çok ugrasiyormusn sen?
- +1 yıl
@osmancorapcı sanane işine bak
- +1 yıl
Senin başına vurmuş belli sana hayırlı işler 😉
- +1 yıl
@osmancorapcı kapa çeneni her şeye yorum yapma
- +1 yıl
Tamam baby bı şey demedik keyfine bak 😉
+1 yılYauv, hamile kalmak Allah'ın emri mi, üst akıllar dünya nüfusunu azaltmak için salgın ve aşı çıkartıp duruyor sizin gibiler yüzünden.
24 Yorumla- +1 yıl
Helal Konuş Kız
- +1 yıl
Ayrıca vücudun bozulup bozulmaması, tıpkı güzellik ve sağlık gibi, çoğunlukla genetikle ilgili. Çatlak kremi kullanırsın falan ama herkesin vücudu doğum sonrası kusursuz olacak değil. O yüzden göze alıp bu yola girin. Biri demiş, bebeğinizin kokusunu alınca unutursunuz, kocanız sizi beğenmeyin aldatırsa, o zaman da o çocuğunuza sarılarak yüreğinizi ısıtmaya çalışırsınız bir çocuğa hem ana hem baba olmaya çalışıp da hayatta bir başınıza kalırken. Adamlar kadın daha hamileyken aldatıyorlar, o zaman aldatmayan, çocuk büyümeye başladıkça aldatmaya başlıyor. Erkekler durmaz. Annelik de en kutsal müessese falan değil. Geniniz sanki altın suyundan gelmiş gibi habire düğün, evlilik, çocuk hayalleri kurup durmayı kesin. Ülke batıyor, hala boğaz besliyoruz. Böyle ekonomik krizler olduğunda da parasız kalıp yardım kuruluşlarına gidiyorsunuz, onlar da size edinmekten aciz olduğunuz temel ihtiyaçlarınızı karşılamaya çalışıyor, sizin için sponsor bulmaya çalışıyorlar. Bu kafaları bırakıp önce eğitim ve kariyere odaklanın. Anne olunca ancak meşrulaştırılmış köle olup kalıyorsunuz. Biri geçen sormuş burada bebeğiyle alakalı bir soru, bebek doğmadan önce bebek bakımı hakkında kitap alıp okumaktan aciz bir insan oluyorsunuz. Dünyanın sırtına yük bindirmeyi bırakın. 40 yaşından sonra yaparsınız çocuğu, ununuzu eleyip eleğinizi duvara astığınızda. Hem o zaman vücudu bu kadar dert edeceğiniz mevzunuz da kalmaz. Yeri geliyor emzirmekten bazı annelerin memeleri sarkıyor ve yamuk yumuk oluyor, biri diğerinden daha sarkık oluyor, beterin beteri var, istediğin kadar krem sür yine de çatlak oluşabiliyor, çatlağın henüz kesin kez bir tedavisi yok. Bazıları da vardır krem bile kullanmazlar ama selülit, çatlak olmadan ve 1 ayda S-M beden olarak bu dönemi geçirir, fit olur, fit kalır. Bu bir kumar. Estetik ve gerdirme parası ayarlamaya çalışmak zorunda kaldığınızda ağlamayın.
- +1 yıl
Siz Bu Kafayla Giderseniz Oho hoh
Dediğim gibi sizin gibi yalnız kalıp sadece dünyanın derdini düşünmek ister siniz
Oysaki aklınıza gelmez ölüp geberip gideceğniz cehennemde bir yer kazqnacağnız işte sizin gibi mikroplar bu dünyanın ağzına çıkıyor siz sadece parayı düşinürsünüz pisliksiniz
Resmen bir yavruya bebeye anneye babaya demediğiniz şeyleri bırakmadınız
canım canım aptal aptal takılırsanız bu kofayla giserseniz kocanız çirkinlik yüzünden değil bu terbiyesizliğiniz yüzünden sizi aldatır ah siz türkler çok ahmaksınız
Biraz uyanında gerçek dünyayı düşünğn ölünce yer altını düşünün öldükten sonraki sözleriniz ne olacak onu düşünün allahım sizi haktan kuldan yana sayacak mı onu düşünün bu kafalıkla ceheneme kalırsınız cahil lik diyorsun ya sende ve senin gibilerde tam bi hrisyanluk yavurluk işte cahillik kafirlik buna denir... - +1 yıl
Yazdığım görüşün arkasındayım, zıt düşünceyi okumayacağım.
+1 yılBu kadın Fifty Cent'in 9 yaşındaki oğlunun annesi.
00 Yorumla
+1 yılBence anne olamamaktan kork fiziğin yerine gelir de ne kadar isteyip te anne olamayan kadınlar var bunlari düşün bence anne olmamaktan kork fiziğin bozulmasından değil
03 Yorumla- +1 yıl
kolaysa kendiniz dogrub burdan konusmasi kolay
- +1 yıl
Kolayı zoru alla seni kadın olarak yaratmış ve sen anne olabilirsin. Senin bedenin anne olabilir. Komik olan ne biliyormusun fiziğininin sonsuza dek aynı kalacağını düşünmek bir kere yazdığın şey bile saçma sanki sonsuza dek genç kalacaksin hiç kirismayacak hiç fiziğin bozulmayacak. Senin korkman gereken ileride tek başına kalmak kimsen olmaması sana anne diye satılan boynuna atlayan bir güzelliğin olmaması bundan korksan iyi edersin.
- +1 yıl
Keske görebilsen benim akrabam var kadının ömrü kariyer yapmakla geçti ve kadın hep der keşke genç yaşta anne olabilseydim şimdi istesemde olmuyor. Kadin kariyeri icin profesör olabilmek için evliliği ve çocuğu ikinci plana attı. Zar zor bir çocuğu oldu. Ve hep pişmanlık duyar. Fizigin sen iste isteme bozulacağını bil. Hayat senden gençliğini güzelliğini elbet çalacak kaçışın yok bundan
+1 yılYaşın doğruysa eğer bu yaşta doğum fazla deforme etmez toparlanırsin 35 ve bu yaşın üstündeki çoğu bayan bir tane çocuk doğurdugu zaman tabir caizse bildiğin babanneme dönüyor 😱
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇocuk doğurmayarak bu zamanda çocuk yapmak yanlış bence çocuğa yazık
60 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 307 cevap paylaştı. Dikkat edersen niye bozulsun. Takıntı yapmış olabilirsin doktora git psikiyatr ile konuş
20 Yorumla
+1 yılKorkun faydasız eğer anne olmak istiyor isen gerçeklerle yüzleşmen lazım. Her güzelliğin bir zorluğu var.
00 YorumlaÇocuk yapmak zorunda değilsin bir sürü sıkıntısı var çocukların sadece vücut değil şahsen evlensem çocuk istemem
00 Yorumla
+1 yılEşin çocuk istiyor ve sen bunu kabul etmiyorsan, ilerleyen zamanlarda kocam beni aldatıyor diye bir konu açılırsa çokta şaşırmam.
00 YorumlaBu olay sadece Türk kadınlarında oluyor ecnebiler 3 çocuk doğuruyor tahta gibi bizimki 1 tane doğuyor davul
00 Yorumlaboş ver çocuk yapma! Bu kafadaki biri çocuğu doğurunca da bakamaz. Annen böyle düşünseydi şu an bozulacak diye endişe ettiğin bir fiziğin de yoktu.
00 YorumlaParkta sana doğru koşan 2,5 yaşında tatlı bir kız çocuğu hayal edebilirsin mesela. Fırsatın varken bu mutluluğu yaşa derim
00 YorumlaFazla şekilci bir toplumda yaşıyoruz. Bunun yansımaları diye düşünüyorum. Ancak bence önemli olan sağlıklı olmak.
00 YorumlaInan kilo vermek 3 4 ayını alır
Emin ol yorucu olacaktır.
Korman fayda değil zarar verir bu hissi yemeliyim.01 Yorumla
+1 yılDiyet değil... Doğum sonrası sporrrrr mekik ve biraz ağırlık kaldırma ile o göbek düzelir... yoksa salarsın
00 Yorumla
+1 yılBende içimde bir canlı olmasindan çok korkuyorum. O yüzden hamilelikte kaçınyorum.
14 Yorumla- +1 yıl
O duyguyu yaşamadığım halde istemsizce bende korkuyorum daha doğrusu baya huylanıyorum çok garip.
- +1 yıl
Allahım Yarabbim Annelik Size Göre Değil
Allah Allah ya Oğlum Allahın Güzel İkramlarını Siz Hak Etmiyonuz
Siz Bence Aşktan Evlilikten Bebeklerden Uzak Durun İğrençsiniz
Siz Aileniz Olmasın Bence Siz Yapa Yalnız Yabni Domuzlar Gibi Yaşayınız
- +1 yıl
@HanifeYeşim birçok kadında olan bir piskolojik sorun ama çoğu kadın bu tarz düşünceleri bastırır. Piskolojik olarak normal. Olan bir durum. İnsanın yaşamamış oldugu bir durumdan korkması yani gayet normal. Senin gibi ler de kadın olarak kadınin en büyük düşmanı olduğu nu gösterir.
Annelik duygusu dediğin şeyde bile daima korku da vardır "ya bebeğime birsey olursa, ya ona iyi bakamazsam" gibi kaygıları olan anneler çoğunluktur.
Bu tarz korkularimizdan dolayı kötü anne olacağımız anlamına gelmez. - +1 yıl
@PembikGelin o kadar güzel bir şekilde ağzının payını verdin ki..👌👌 Linç eden arkadaş eğer sende korku yoksa asıl sen anne olma bence. Annelik demek bebeğini düşünüp sağlığını düşünüp endişe etmek korkmak demek. Bu kadar rahat bir şahıs kesinlikle anne olamaz olmamalı da..
+1 yılYedigine dikkat edip hem hamilelikte hem sonrasinda spor yaparsan bir seycigin kalmaz merak etme
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 326 cevap paylaştı. Fiziğin mi daha önemli evlat sahibi olmak mı? Çocuğun olunca fizik filan umrunda olmaz bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHamile kalmayarak...
Bir tercih yapmalısınız
Evlenmiş barklanmış birisi olarak fiziği neden seçersiniz onu da anlamış değilim tabi...
Sağlık hariç00 YorumlaNasıl bır kafan var yaa ınsanlar arayıp bulamoyor..
00 Yorumla
+1 yılElbet bozulacak, bu dünyada yerçekimi var.
Bırak bebişin bozsun bunu.00 Yorumla
+1 yılBir spora gidersin bisi olmaz kocanla gitsen birde harika
00 YorumlaSırf fiziğim bozulacak diye hamile kalmak isteyen birinden zaten anne de olmaz.!
00 Yorumla
+1 yılSpor ve düzenli beslenme aktivite vs hiçbir şey olmaz
00 YorumlaEmin ol fizigin bozulmaz dogumdan sonra duzenli bir spor ile eski görunumune kavusabılırsın
00 Yorumladün ilişki haram mı diyordun bugün hamile mi kalmak istiyorsun. yavaş ol şampiyon:)
00 Yorumla
+1 yılNiye bebeğim 90 60 90 mısın şimdi sanki 😂
Ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen😉00 Yorumlaspora gidebilirsin ama çatlaklar icin önerebilecegim hicbir sey yok hü
00 Yorumlahalsey diye bir şarkıcı var çocuk yaptı karnı dümdüz
00 Yorumla
+1 yılBazı şeyleri akışına bırakırsan atlatırsın sürekli böyle şeyler düşünüp içinde büyütürsen olmaz.
00 Yorumla
+1 yılKardeş spor yapacaksın diyet yapacaksın bak ünlülere bozmuyor adamlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır çabuk toparlanıyorsun diye biliyorum. O kadar hamile kalan da toparlıyor kendini.
Canını sıkma çiçeğim.10 Yorumla
+1 yılFiziğin bozulsa ne olur? Dünyanın sonu mu ya? Bana göbeğindeki çatlaklar gitmeyecek diyen çok bilmiş insanlar var gitmesin evladımın bedenime bıraktığı hatıra onlar diyorum. Sen bebeğini kokladiginda bakıyım düşünecek misin fiziğini!!!
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİşinde iyi bir diyetisyen ile çalışırsan çok az kilo alarak bitirirsin hamileliğini sonra spor yaptın mı eskisinden de iyi olursun
10 YorumlaSporunu yaparsan, düzenli beslenirsen hiçbir şey olmaz hatta eskisinden daha iyi olursun. Ayrıca ne yapacaksın ki fiziği? Anne olmaktan daha kutsal bir şey mi var? Bebeğini al kucağına emin ol fizik falan düşünmezsin.
00 Yorumla
+1 yılKaçıncı yüzyıldayız artık erkekler de doğum yapabilmeli 😜
00 Yorumla- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Fiziğim bozulur diye hamile kalmaktan çekiniyorum, bu korkuyu nasıl yenebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler