Bebek görünce içim eriyor en büyük hayallerimden birisi anne olmak rüyalarıma bile giriyor ama henüz 19 yaşındayım... Ne yapmalıyım☹️☹️
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kimi insanların daha erken duygusal olgunluğa eriştiğini, ancak 30’lu yaşlarına gelmiş olmasına rağmen bu sorumluluğu alamayan kişilerin de olduğunu anlatan Atçeken, “En ideal anne olma yaşı, kişinin duygusal olgunluğa ulaştığı yaştır. Anne adayı, hayata dair istek ve arzularının en azından bir kısmını gerçekleştirme şansını bulduğunda ve çocukla ilgili yeni sorumluluklar alabilecek gücü hissettiğinde anne olmaya en uygun yaşa erişmiş demektir” diyor.
Peki, genç anne olmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir? İşte Uzman Psikolog Şirin Hacıömeroğlu Atçeken’e göre avantaj ve dezavantajlar…
Avantajlar
Genç yaşta anne olmanın en önemli avantajı hamilelik döneminden itibaren fiziksel olarak daha sağlam ve sağlıklı olmaktır.
Birden fazla çocuk sahibi olabilme ihtimalinin daha yüksek olmasını sağlar.
Erken yaşta anne kimliği ile tanışan kişi daha erken olgunlaşır.
Dezavantajlar
Kadın, hayata dair bazı hedeflerini ertelemek zorunda kalabilir.
Kadın, ekonomik bağımsızlığı ile ilgili problemler yaşayabilir.
Henüz karı-koca ilişki sağlamlaşamadan ve bu kimlikler tam oturmadan erken anne olmak kadının aniden kendini anne kimliği içerisinde bulmasına neden olur. Bu durum ilişkide bazı problemlere yol açabilir. Çiftin arasındaki romantizm ve arkadaşlık yeteri kadar gelişemeyebilir.
Bir ev düzeni oturtamadan çocuk sahibi olmak ilişkinin stres düzeyini arttırır, gerginlikler artar.
Çift ekonomik olarak henüz rahat bir düzeye gelmediyse ilişki içerisindeki tartışmalar çoğalabilir.
#Nrsyh20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu kadar erken mantıklı değil en azından benim bakış açımda. Bir çocuk dünyaya getirmek onun hayatına ait tüm sorumluluğu da kabul etmek anlamına geliyor. Buna hastalık, bakım, besleme her şey dahil. Ayrıca ülkede bu kadar yoksulluk varken çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacak birikime sahip olmak da zor. Asgari düzeyde ihtiyacı karşılayarak büyütürsün ancak ama o zaman da ne kadar mutlu ve başarılı bir çocuk olur bilinmez. Bence biraz daha beklemelisin en azından 22-23. O zaman fikrin de değişebilir hayata dair bazı gerçekleri fark edebilirsin. 🌸
53 Yorumla- +1 yıl
@fbk94 evet, neden?
Çocuk yapmak için biraz hazır olmak lazım diye düşünüyorum. Hem yetiştirme bilgisi konusunda hem de maddi anlamda. Vücudun da hazır olmalı. Ne bileyim çocuğu yapacağın adamla olan ilişkin oturmuş olmalı. O kadar savunmasız ve anne babaya muhtaç doğuyorlar ki sen ona karşı ne kadar sevgi dolu, ilgili ve güvenilir olabilirsen o kafar iyi. Tamamen yaşadığın hayattan etkilenecek ve gelecekte senin ona ne yaşattığınla ilgili birey haline gelecek. Hepimiz seviyoruz çocukları ama hazır hissetmelisin diye düşünüyorum
31 Yorumla
neden olmasın erken yasta anne olmanin avantajlari cok beraber buyuyosunuz anne cocuk degilde arkadas sirdas gibi oluyorsunuz guzel bi duygu Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 24yasindayim 6yasinda oglum var 2 yaşında kizim ❤️sormak istediginiz sorular varsa kendi tecrübemle burdan yanıtlarım.
115 Yorumla
Soran+1 yılDilerim ki hayatınız boyunca sağlıklı, mutlu, hep beraber olursunuz. Çok teşekkür ederim yorumunuz için🌸🤍😍
- +1 yıl
ben sormak isterim gül?
- +1 yıl
Kac yasında evlendiniz
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
80
Cevap
88Cevap
+1 yılÖncelike evli misin bekar mısın ona göre yanıt veriyorum. mekarsan o yaşta ne yapacaksın boş ver derim ama evliysen o yaşta olur neden olmasın ki yorumlarda kimisi abartı ya da saçma yazmışlar bende 16 yaşında evlendim ve şu an 18 yaşındayım 2 bebeğim var zor ama güzel birlikte büyüyor birlikte öğreniyoruz avantajları çok yani bana göre eğleniyoruz gülüyoruz yeri geliyor birlikte ağlıyoruz 😂yani karar senin ama bekarsan düşünme oku okulunu bitir çalış kimseye muhtaç olma kocan bile olsa. Ha ben okumuyor muyum yoo okuyorum sadece tavsiye ettim bekarsan evlenme oku diye.
20 Yorumla
+1 yılaz bekle. erkenden yapınca eline ne geçecek? al 2010 yılında hamile kaldım.25 yaşımdaydım. 2011 yılında oğlumu doğurdum 26 yaşımdaydım. şuanda oğlum 11 yaşında ben 37 yaşımdayım. yanında genç anne olarak yer alıyorum ve bundan gurur duyuyorum. 18 yaşında çocuk doğurmak için 2002 de hamile kalmam gerekirdi 2003 te doğurmuş olurdum şuanda çocuğum 19 yaşında olurdu. yani demem o kişi biraz kendi hayatını yaşa ne bu acelecilik. daha kendini kurtarıp ayaklarının üstünde duramazken bir de sabinin günahına gireceksin. ben bu yaşımda boşanmış bir anne olarak ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum bileğimde bir bileziğim mesleğim var ama tek başıma olamazken bu istek yanıltmasın seni hedeflerinden alı koymasın... itiraf edeyim şöyle tombik bıngıl bıngıl mis gibi süt kokan mıncıklanacak bir bebek görünce benimde yapasım geliyor ama g. tüm yemiyor 😀
11 Yorumla- +1 yıl
@nursena1010 neyi?
+1 yılElbette genç yaşta anne olmak önerilmemesi gereken bir durum ama eğer ki birey, bu sorumluluğu kesin bir kararla istiyor ve bu sorumluluğun altına başarıyla girebileceğine inanıyorsa neden olmasın. Aslında 19 yaş çok erken bir yaş, daha hayatının baharındasın, gençliğini biraz daha yaşa derdim ben söz sahibi olsaydım eğer. Evlenip çocuk yapmak için en ideal yaş bana göre erkekler için 27 - 28, kadınlar için 24 veya 25. Neden bu yaşlar, çünkü her şey daha oturmuş, birikim yapılmış, eğitim tamamlanmış, iş bulunmuş, ev tutulmuş olsun diye. Bana kalsa geç 27- 28 yaşı ben 30 yaşımda bile evlenirim diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılAnne olmak hayalin ama daha çocukken çocuk büyütmek bencillik olur çocuğun için. Erken annelik güzeldir diyenler gelmeden önce çocuğu düşünmen gerek. Bu sorumluluk değil, evcil hayvan büyütmek sorumluluktur, 19 yaşında anne olmak bencilliktir.
61 Yorumla- +1 yıl
@nursena1010 ?
+1 yılBen 23 yaşındayım hiç öyle çocuğum olsun anne olayım derdinde olmadım,çocuk bakmak onun geleceğini düşünmek gerekiyor, kolay şeyler değil bunlar, iyi anne olabilmek, iyi ebeveyn olmak gerekiyor, iyi yetiştirmek gerekiyor bunları göz önünde bulundur ondan sonra düşünmek gerekir.
30 Yorumla
+1 yılbu soruyu bende merak ediyorum aynı yaştayız çoğunluk genellikle evlenme diyor haklılar hep eşin eline bakmak kötü ben zaten alışveriş hastasıyım ilk okul okumak daha güzel kendine ait para da yok sanırım bu düşünceler hormonal ben düşünmemiştim böyle hormonal falan 2 yıl sonra hem anne ol hem evi temizle kaynana kendi paranda yok alışveriş yapacak sigortasız köle gibi hisssetim ve zenginden ziyade okumuş ve öyle para kazanan bir hayırlı eş istiyorum beni cahil yerine falan koyar çok üzülür dört duvar arasında bunalım geçiririm ve çocuk sayısı da 1 olarak kalmaz karman çorman herşeyi senden bekleyen bir aile olur gibi geldi
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAgshs😂
Onu ben de çok istiyorum ama 19 yaşındayım çok istiyorum ama bir taraftan da şu anda olmaması daha doğru 24 yaşını bekliyorum ben 24 yaşına geldiğimde mutlaka kucağında bir tane bir kız çocuğu olur diye düşünüyorum kız bebeğim olur diye düşünüyorum ya da erkek fark etmez ama 19 daha çok erken biraz daha beklemek lazım.12 Yorumla
Soran+1 yıloh be yalnız değilmişim ahaha hadi umarım :D
- +1 yıl
O öyle olmuyor işte bende oyle dusunuyordum 28 imden gün aldm hala bi eş aday adaym yok
+1 yılÇok zordur ama en güzelidir anne olmak. Şunu aklından çıkartma, büyük fedakarlık yapmış olacaksın. Bence beklemelisin, 24-25 civarı en ideal yaş. Ben 21 yaşında evlendim ve hemen hamile kaldım, daha okuyordum da. Hem okul hem çocuk hem de kaynana derdini çektim. Şu an 26 yasindaym 3 ay once ikinciye anne oldum valla bazen cok zorlaniyorum kendime vakit bile bulamiyorum cogunzaman iyi dusun derim au an bence hayatinntadini cikarmaya bak cocuk elbette birgun olur
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🌸🌸 hepinize sağlıklı huzurlu bir hayat diliyorum❤️
- +1 yıl
Neyi sormak istiyorsun sena?
Öncelikle çocuğa iyi bir gelecek sağlayabilecek alt yapıyı hazırla, üniversiteni oku, meslek sahibi ol, iyi para kazan. Eşin olmadan da çocuğa bakabilecek kadar güçlü ol, hem maddi hem de manevi olarak.
Sonra da gelişmiş bir ülkede yaşama şansın varsa git orada yerleş, çocuğunu orada yap, bu ülkede ki insanların özellikle çocukların hali ortada.
Eğer gidemezsen de çocuğun iyiliği için çocuğu yapma. Acı gerçekler...20 Yorumla
+1 yılÇok zor gerçekten zor bir çocuk buyütmek onun sorumluluğu gelecekteki eğitimi eğitimine gelene kadar buyümesi hele desteğin yoksa çok çok iyi düşünmen gerek tamam çocuk sevgisi annelik duygusu çok farklı ama onun sorumluluğu ve yorgunluğu da çok farkli
10 YorumlaErken Yaşta Anne/Baba Birey Olmak Fikrimce Güzeldir; Fakat Daha Yaşınız Çok Genç Pek Önermem Psikolojik Sorunlar Yaşayabilirsiniz. Yaşıtlarınız Gezip Tozarken Siz Çocuğunuz Nedeniyle Arkadaş Ortamlarından Uzak Olacaksınız, Başka Başka Bir Sürü Neden Var. Güzel Bir Karar Ama Çocuk Sahibi Olmak İçin Çok Gençsiniz İleride Psikolojik Kronik Rahatsızlıklar Olabilir.
00 Yorumla
+1 yılKardesim bi otur oturdun yerinde ya erken yasta evlenip napcaksin erken yasta evlencen okumadan meslen olmadan elin oglu gidecek yeri yok die ezecek cocum var die sineye cekceksin okuluna bak evlilik cocuk sonra bakarsin once kendine bak
40 YorumlaMantıklı diyene kulak asma, kendin çocuksun daha. Öyle hep ufak kalmayacak, büyüyecek, büyüdükçe sorunları da büyüyecek. Sanki hep ufacık kalacakmış gibi tavırları var kadınların, büyük kısmı da Instagram paylaşımı için bebek istiyor adeta.
Kendi başına olmak hayatın tadını çıkarmek varken, bir de tuvaletini bile altına yapan varlığın peşinden mi koşacaksın?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenç yaşta anne olman çok iyi olur çünkü ileri yaşta kafa beyin enerjin herşeyi bitiyor:))) fazla abartmamak lazım yaşında bişey yok. Benim annem de 20de doğurmuş beni. Ben 34 te doğurdum keşke daha önce doğursaydım. Ona enerjim kalmadı artık hayat çok yordu.
10 Yorumlaİstersen kendini test et. Bir yuvayı ziyaret et bir günlüğüne çocuklarla ilgilen. her şey hayaller kadar kolay olmaz.
30 Yorumla
+1 yılTatlı geliyo olabilir diye doğurma sakın. Ona iyi bir hayat sunamayacaksanız çocuk felan dogurmayın. Önce kendinizi yetiştirin rica ediyorum sonra kişiliği bozuk çocuklar topluma uyum saglayamiyolar.
51 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Gizli Üye(25-29)+1 yılbakabileceğine inanıyorsan evet düşünebilirsin. ama bunun yanında ona babalık edecek güvenebileceğin bir adam var mı ve onun maddi manevi anlamda ihtiyaçlarını giderebilecek misin bunları düşünmen gerekiyor. belki bugün sen anne olmayı isteyebilirsin ama ilerde senin olan çocuk ona olan davranışlarından dolayı acı çekebilir öyle bir çocuk olduğum için bunu sana söylüyorum. çok iyi düşünmen gerek. iyi geceler.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl19 yaşında anne olmak bence sorumluluk gerektirir gerçi yaş kaç olursa olsun böyle ben mesela 25 yaşındayım ama çocuk bakabilecek ona yetebilecek gücü kendimde bulamıyorum yaşın genç okumana bak ilerde çocuğun olduğunda ona çok çok katkı sağlayacaksın inan bana
00 Yorumla
+1 yılEn azından birkaç yıl daha sabretmeniz sizin için iyi olacaktır yoksa başta aile sonra da çevredeki insanlarla uğraşmak sıkıntı. Bana kalsa şimdi çocuğum olsun çünkü çocuğumla büyümeyi çok isterdim. Hem çocuğumun babası da ne güzel genç olurdu.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvett çocuğumla büyümek benim de kafama yatıyo mqşsös bu düşünceden kurtulmalıyız sanırım..
- +1 yıl
Yaşlı halde çocuk yapmak da ne bileyim; hiç ilgimi çekmiyor jsslslsl
+1 yılZamanı gelince olursun. Gençliğini yaşa biraz. Her şey zamanında güzel. Şu an için erken
30 Yorumla
+1 yılEvli değilsen önce evlenmelisin sanırsam :)
Bu da çok normal dünyanın en güzel şeyi bence de anne baba olmak evlat sahibi olmak :) Allah nasip etsin cümlemize :)11 Yorumla
Soran+1 yılAmiin
yahu ne cocugu gencsin güzelsin nasıl bakacaksın ayrıca evlenecegin insan nasıl olacak hatta cocuk yapacagın insan kişi bunlar önemli şeyler dikkatli ol hata yapma
20 YorumlaHayatında sana değer veren biri varsa beraber bi çocuğa bakabilceğinize inanıyosanız neden olmasın. Çocuk istemekle olmaz bakabilcek maddi manevi güç gerek. Bunlar yoksa dünyaya gelecek çocuğada yazık
20 Yorumla
+1 yılkendini hazır hissediyorsan yaşın bunun için çokta küçük değil büyüklerimize nazaran zira geçmişte 12 yaşında olan kadınlar var bu doğru demiyorum elbette ama yaşın fiziken uygun eğer zihnen uygunsan erteleme
00 Yorumla
+1 yılBir yandan güzel bir yandan kendin. Daha gençken o sorumlulu almak yoruyor. Bakacaksın dışarı çıkamayacak uykusuz geveceler gaz sancıları evde yemeği temizliği ütüsü bulaşığı üzerine cocouk biraz hayatını yaşa
00 Yorumla
+1 yılYaşın Daha Çok Genç 19 yaşında elimde çocuk büyütmek çok zor benim sana tavsiyem 26-27 yaşını bekle erken evlilik her zaman hüsranla sonuçlanır Kendi düşüncem budur senin yerinde olsam erken yaşta evlenip hata yapma
00 YorumlaÇocuk yapmak icin evlenirsen, kocanı sevmediğin için ayni hızda da boşanırsın
Maymun iştahlılık yapma, ben 25 yaşındayım32 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru öyle oluyor zaten, zamanı geldi çocuk yapmalıyım diye apar topar evleniyorlar
Sonra kocayı da başlarindan atıyorlar
Bunlara inanan adamlara yazık
+1 yılOlgunluğa bakar ama ben bu devirde 19'un çok erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha Üniversite çağına yeni giriliyor ve olgunluk çok daha düşük. Hayat tecrübesini yaşadıktan sonra çocuk yapılmasını daha sağlıklı buluyorum.
00 Yorumla
+1 yılBen 18 yaşındayım ve çocuğum var bence sorumluluğunu aldığın sürece bişey olmaz anne olmak her kadının hakkı sonuçta ama evlendikten sonra yap sonra çok pişman olursun sıkıntı büyük olur😂😊
112 Yorumla- +1 yıl
sormak isterim bende
- +1 yıl
Neyi sormak istersin😊
- +1 yıl
bakarız
- +1 yıl
Çok erken yaşta evlenmişsiniz çocuğunuz kaç yaşında
- +1 yıl
Yok sevgiliyken oldu sonradan evlendim
- +1 yıl
Yok ya geziyorum yine sıkıntı yok benim için benim çocuğum sonuçta ben onla mutluyum😊
- +1 yıl
Annelik güzel bir şey mi
- +1 yıl
Olmaz mı istersen evlenmeden olsun ama. ne bilim senin kanın canın çok güzel bişey
- +1 yıl
Ya öylemi ne güzel
- +1 yıl
Ama gencecik iken anne olmak da çok erken sorumluluk almak demek hayata çok erken başlamak demek
Yaşı geldin de olmazsın bence ekonomi durumu biliyorsun çocukla düzgün ilgenmesin
10 Yorumla
+1 yılbence yanlus dusunuyorsun. bebek dunyanin en harika yaradilisidir. annenin herseyidir. cani canani yoldasi guvencesidir. ailenin temelidir. annenin huzurudur cizdigir yoludur ailesidir herkese karsi grurudur. ozlemidir esirgedigidir. kasidir gozudur nefesidir nesesidir esirgedigidir. yasin kucuk degil. asil simdiden anne olacaksin beraber buyuceksiniz. sonra zor ve gec olur
00 Yorumla2 sene daha bekle ve bu sürede yapabildiğinin en iyisi şekilde araştırma yap çocuk eğitimi öğretimi beslenmesi vb. Öğrenebildiğin her şeyi öğren ki o hayallerindeki bebişini rahatlıkla büyütebilesin
00 Yorumla
+1 yılEğer evli değilsen evlendikten sonra 1 sene beklemeni tavsiye ederim. Kocanla anlaşabilecek misin, evliliğiniz oturacak mı, sorumluluk konusunda nasılsın. Bunlar önemli.
01 Yorumla- +1 yıl
Bence erken evlenirse eger 2sene beklesin. İlk sene yapmayan ikinci sene yapiyor. yani adamın nasl bisry oldugunu en az 2sene de anlar. Sabredip beklesin yoksa bebek olursa o var diye boşanamyor kadnlar
15 dk lık zevk için hem kendinizi hemde çocugu mağdur etmeyin. Çocuk yapmak bu zaman da zor bebek bezinin fiyatları zaten uçuyor o çocugun sabah akşam yanında olmak zorundasın bide daha yaşında genç arada illallah edeceksin o yüzden bu yaşta sakın düşünme...
00 YorumlaAnneliğin yaşı yoktur ve güveniyorsan kendine olabilirsin ayrıca annelik dediğiniz şey tecrübedir tecrübeler de sadece annelik sorumluluğu altında olunca alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılAnne olmak çok büyük bir şereftir ancak bu genç yaşta anne olmayı istemek de çok tuhaf değil mi bak ben 24 yaşındayım halen baba olmaya kendimi hazır hissetmiyorum
015 Yorumla- +1 yıl
Bende olmak istiyorum ya
- +1 yıl
@simgee_yuuna Ben de baba olmak istiyorum ama halen maddi açıdan kendimi hazır hissetmiyorum evladımı mutlu etmeyeceksem yaşamamın ne anlamı var?
Kirada oturup da evleneceğime hiç evlenmem - +1 yıl
Haklisin benimde hayatim daha düzene oturmadi, daha iş bulamadim
- +1 yıl
@simgee_yuuna Ben çalışıyorum ama maaşım yetmeyecek ki bir de okuduğum bölümün mesleğini yapamıyorum
- +1 yıl
Evet herşeye zam geldi kadinlar kendilerine ped bile alamazken bebek bezi nasil alsinlar
- +1 yıl
@simgee_yuuna O kadar haklısın ki bak ben 4500 tl alıyorum sanki para uçuyor
- +1 yıl
Ülkenin başinda kim varsa değişmesi gerek
- +1 yıl
Tam nokta atışı yaptın keşke değişse de ülke bir şahlansa yediler yediler doymadılar çakallar
- +1 yıl
Ben ülkeden gidecem imkanim var ama vatan haini diyolar... ben neden türkiyede çocuk yapmak isteyeyim ki eğer burada kalirsam hiç olmaz
- +1 yıl
@simgee_yuuna Ben de ülkeden gitmek istiyorum askerlik de yapmak istemiyorum gelişmiş ülkelerde hiç askerlik yok mesela bir de ben bu ülkede bu şartlarda aileye karışamam
- +1 yıl
Sen nereye gitmek istiyorsun?
- +1 yıl
- +1 yıl
Vaktini beklemelisin dogru insani beklemelisin 19 yasindasin. Ama devir cok farkli eskisi gibi degil. Simdi es diye aldiginla yol yürüyemiyorsun olan cocuga oluyo
00 Yorumla
+1 yılAhh kuzum!! Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. Yaşin 19 gencecik, çitirsin daha. O bebeği yapmak için koca lazim kocayi bulmak kolay da. Sonra pişman olursan bide o can çöpe de atilmaz hani.
Hormonlarina yenik dusup de yapma boyle bi hata. Ama illede istiyorum diyorsan zaten reşitsin yani sen bilirsin.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende olmak istiyorum anne aynı yaştayız fakat önce kariyer önemli benim için çocuğumu süründüremem sırf istiyorum diye onu dünyaya getirirsem bu bencillik olur kötü annelik olur
30 YorumlaBenim rüyamda iki tane çocuğum vardı kundakta sonra onları umutmuşum aç kalmış sonra vicdan azabı çekerken bi uyandım oh dedim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaha çocuksun sen daha kuzum ya onun sorumluluğu çok ağır skilmek nedir biliyon mu sen? Ve insanlarla ugrascan yemektir kocadir zor iş oku hem çalış evliligi düşünme hayırlısı..
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbir hevesle cocuk yapılmaz bu marketten secip alacagınız bir atıstırmalık degil. bakacak maddi durumun yoksa gercekten ondan bi parça dünyaya getirmek istedigin bi insan yoksa yapmamalısın. seninki 8 yasındaki bi kızın oyuncak bebek istemesi gibi bişey heves ederek anne olunmaz. herkes annelik duygusal birşeydir desede annelik en çok mantık işidir.
20 YorumlaBilinç olarak hazır olmak gerekir. Yoksa ben anne olmak istiyorum baba olmak istiyorum dememiş kimse yoktur gibi
00 Yorumla
+1 yılbaba olmak istiyorum ama uygun eş adayı bulamıyorum aynı dert ama 19 yaşında evlenen çok arkadaşım var, tavsiye ederim ileride pişman olmazsın.
00 Yorumlanormal amma bir kadının en iyi doğruganlık yaşı 20 -23 yaş arası olabilir amma önce bir canım bulman gerek
00 Yorumla
+1 yılYani gerçekten istedikten ve altından kalkacağını hissettikten sonra gayet de olur hem arada az yaş farkı olması bence de güzel bir şey
00 YorumlaEvli ve mutluysan neden olmasın canım genç anne olmaak her zaman avantaj
10 Yorumla
+1 yıl35 40 yaşında anne baba olmak evlada yapılmış büyük bir hata imkanın varsa erkenden yap
10 Yorumlamantıksız. bana kalsa hiç doğurma. ama doğuracaksan da 30lu yaşlarına yakın dogur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha hayatın sillesini yemeden dur bakalım. Okul geçim derdi. Ben bunlarla uğraşmak istemiyorum dersen bütün her şeyi göze alırım diyorsan senin tercihin
10 Yorumla
+1 yılBende anne olmayı çok istiyorum Rabbım hayirli zamanda hayırlısını versin
11 Yorumla- +1 yıl
Ne sormak istersin
+1 yılSen manyakmisin neyin kafasını yaşıyorsun daha kendin çocuksun allah akıl fikir versin sana 😏
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmak için gerekli şartları sağlıyorsan yaş fark etmez.
00 Yorumla
+1 yılbir tane yavru köpek sahiplen. ondan sonra anlarsın ne demek istediğimi
00 YorumlaSen kendini hazır his ettikten sonra kimin ne dediğinin bir önemi yok
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce evlenmelisin? Ve bu kadar aceleci olmamalısın?
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılAnnenlere soyle sana kardeş yapsinlar. Daha kendin çocuksun napacaksin çocuğu
00 Yorumla Kızlara arada böyle istekler gelir bence isteğine yenik düşme erken çünkü.
00 Yorumla
+1 yılerken daha yiyenim erken hele evliliginiz tam bi otursun da önünü görünce yaparsın cocugu
00 Yorumla
+1 yılişi eline alana kadar pek mantıklı değil sıkıntı bakmak değil para
01 Yorumla- +1 yıl
neyi
- Devamını Gör (108)
Devamını Gör(153)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Anne olmak istiyorum ama henüz çok gencim. Erken yaşta bu sorumluluğu almak mantıklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler