Evet.
Hayır.
Kararsızım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Tepki göstermem, istemediğim bir ismi ısrarla takmamı söylerlerse tepki gösteririm. Hatta buna benzer bir şeyi yaşadık. Benim annem genç yaşta ölen teyzemin ismini bebeğime takmam konusunda çok ısrar etti. Zaten çok güzel bir isim değildi, bir de genç yaşta kaydedilen birinin ismini koymak kötü şans getirir gibi hissettim. Ama tabi ki onların fikirlerini de önemserim.
Bir çocuk sahibi olmak evet, harika bir duygu. Ama o doğduğu an kafanızda soru işaretleri oluşmaya başlıyor bile. Belki sizin onun için öncesinde düşündüğünüz bir isim vardır, hatta belki de çok içinize sinecektir.
Ama ona vereceğimiz ismin onu ölene dek temsil edeceğini ve seçtiğimiz isminde ona bazı şeyler katacağını bilmeliyiz. Ben bu sorumluluğu tek başıma alamazdım. Şimdi adı şu olur, bu olur gibi kolayca yorum yapabilsem de aileme ve akrabalarıma sorardım.
Onların özellikle de aile büyüklerinin fikrini alırdım. Yüksek ihtimalle de onların verdiği ismi koyardım. Yani bir tepki göstermezdim hatta ben rica ederdim ๑
Fikir beyan etmelerinde bir sıkıntı yok ama karışmak çok başka bir evre. Kimse kimsenin 9ay karnında taşıdığı çocuğa koyacağı isme karışamaz. Benim için koca da öyle elini masaya vurup, çocuğum erkek olursa adı şu kız olursa adı şu olacak diyemez.
Onlarında fikrini alırım tabiki ki ama ben karar veririm😊
Cevap
21Cevap
evlenmedim hiç bir cocuğum olsa sayet herkesten fikir alırım ama en son annesinin dediği olurdu herhalde çünkü 9 ay bi fiil karnında tasımıs sancısını cekmiş kişi kadın dır isim hakkı onundur soy ismi zaten ben veriyorum erkek olarak sıkıntı yok
Hiç kusura bakmasınlar çocuğuma isim verme hakkı bana ve eşime aittir.
Birçok konuda karışmamalılar
Hayır sonuçta çocuk bizim öyle isim takıntıları da yoktur sorun olmaz. Ben beğeniyorsam onlar da beğenir.
Fikir verebilirler ama ismi bu olacak diye diretemezler işte o zaman tepkimi koyarım
Evet. Benim daha şimdiden belirlediğim isimler var.
Tepki göstermem ama yine gider eşimle ortak karar aldığımız istediğim ismi koyarım
Fikir almakta ne sakınca var.. heyecana ortak olsunlar.
Hayır tepki göstermem çünkü yine bildiğimi yapacağım için extra tepki göstermeye gerek yok zaten 😅
Evet kızım doğduğunda kimseyi karıştırtmadım bu yüzden
evet gösteririm sonuçta benim çocuğum onların değil
çok istiyorlarsa karışmak çocuğu onlara bırakırım ne halleri varsa görürler
evet tepki gösterırırm onun ya da benım aılem karısmamalı
Ben istediğim ismi koymak isterim ama tabii büyüklerimde fikrini söyleyebilir
Yani onlardan isim konusunda yardım alırım ancak illa onların dediği olacak diyr bir kaide yok.
Önce bir kendime sağlam, aklı başında bir sevgili yapayım da gerisini sonra düşünürüz.😅🤣
İlk çocuk dede vb bahanesi koyabilir eşimin fikrini aldıktan sonra
Tepki göstermem pek tabi herkes fikri varsa söylebilir son kararı yine ben veririm.
Hayır.
Onlarda fikrini söyleyecek tabi ki
Hakları.
Herkes fikrini söyleyebilmeli
Fikirler ve dusunceler kim söylerse söylesin önemlidir veya önem vermek gerekir karsindakini kirmamak icin. Onlarin önerdigi isimi cocuguma verirmiyim onu bilemem.
Karışmaktan zıyade fikirlerini almak isterim tabiki de onların kararı da benım için önemli çünkü kararsız bir insanım ve karışıcaklarını da zannetmıyorum ama fikirlerini alıp o doğrultuda ilerleyebilirim
Bağırıp çağırmam sadece güzelce konuşurum
Fikir versinler ama ben zaten adını koydum hjfjf
Yoo. Yani iyi bir isim ise neden olmasın.
Hayır tepki göstermem
Soyadını benden alacaksa ismini kocam koyabilir, diğer türlü ben veririm ismini
evet karisirim tepki veririm
Yorum yapabilir ancak ben yine bildiğimi okurum.
Göstermem ama dinlemem de.
Ailem karışmaz sanmıyorum
Ailem benim kararlarıma karışamaz
Kimse karişmasin anasi babasi var o cocugun
kimse karışamaz, annesi karar verecek..
Hayır tepki vermem katisabilirler
Öncelik ebeveynlerin tabi ki
onlar fikrini söyler ben de karar veririm
Hayır ortak bi fikirde buluşabilir
onerilere acıgımdır da baskası karar veremez
Ortak bi yol bulunabilir bence
Ailem karışmaz
Evet tepki vererim
Hayır
Eşim ve ben karar veririm
Evet ebeveynlerin kendisi karar vermeli..
Tayyup koycam ben
Evet
Evet
Kocam da karışmasın
Karar bizde
Göstermem
Tepki gösterirdim
Kararsızım.
Göstermem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?