Çocuklarını suiiatimalden korumak isteyen ebeveynler onların auralarını oluşturmalarına izin vermelidir.
Aman parkta seni bir yabancı amca çağırıp şeker verirse alma.
Gitme kimsenin yanına.
Sakın dokundurma kendine.
Seni alıp kaçırırlar bizi bir daha göremezsin demek çocuğa mahremiyet hissi kazandırmaz. Onu sosyal yaşamda korkak hale getirir yanlızca.
İster dedesi, ister amcası, ister babası, ister başka biri olsun; Seni öpebilir miyim? dediğinde çocuk kendini güvende hissetmiyorsa, bunu fark edip "HAYIR" diyerek rahatsızlığını dile getirip sınırlarını çizmelidir.
Ben komşumun kızına (9 yaşında) , kadın da olsa erkekte olsa yabancı kişilerin sana vermek isteyecekleri hiç bir şeye yönelme , konuşmak isterlerse de aynı şekilde uzaklaş diyorum. Akıllı saatte aldım , GPRS sistemi ile takip ediyoruz. Ayrıca konuşma ve mesajlaşma özelliğide var. Birinin ona zarar vermek için yaklaştığını fark ettiğinde ya da özel noktalara temas etme gibi bir eylemde bulunduğu an yüksek sesle bağırarak sesini duyurmasınıda söyledim. Allahım bütün çocukları art niyetli pisliklerden korusun.
Merhabalar.. Benim kendi görüşüm şu ki, evde aileler mutlaka çocuklarını yüreklendirmeli ve mahremiyet eğitimi vermeli.. Çocuğun psikolojik olarak cesaretlendirilmesi sesini çıkarabilmesi adına çok önemli bir adım kesinlikle.. Evde ailesinden yeterli desteği gören çocuklar bu tarz durumlar yaşadıkları zaman daha rahat bir şekilde aile ile paylaşabilir diye düşünüyorum.. Kesinlikle ebeveyn olarak çocukları gözlemlemeleri gerektiğine inanıyorum.. Bazen çocuklar kendilerini ne kadar güvende hissederlerse hissetsinler diyalog kurmaktan geri durabilirler.. O zaman da ailenin gözlem gücüne dayalı hale geliyor bazı şeyler.. Tabi ki en başta da hasta ruhlu insanların sokakta rahatça gezinmelerine engel olmaları gerektiğine ve cezaların arttırılması gerektiğine inanıyorum.. Keyifli geceler..
Çocuklar için en önemli örnek ebeveynleridir. Onlar anne/babasını taklit eder. Bu beşeri münasebetlerde de böyledir. Bununla birlikte , bizim toplumdaki davranışlarımız onların , güvenip güvenmeme , hareketlerimiz de olağan davranışlarını belirler. Soru sorduklarında , tıpkı yetişkin bir insan ile konuşuyormuş gibi , ciddiyetle ve olabildiğince sade anlatımlarla bunu izah etmek gerekir. Tanıdık / yabancı ayrımı da bunlardan biridir. Üzülerek söyleyebilirim ki , günümüzde çok ama çok dikkatli olmamız lazım.
Çocuklarla diyaloğa girecek insanları en temel davranışlarını analiz edebilmeleri konusunda örnek davranışlar sergilememiz lazım.
Bedenlerinin onlara özel ve onların özel olduğunu öğretmeliyiz. Onların elbise giyimi veçıkarılması durumunda kız ise annenin, erkek ise babanın ondan izin alarak yardımcı olması lazım. Onlara istemedikleri bir durumda bağırmayı öğretmeliyiz.
Anne babamızdan gördüğümüz belli başlı şeyler var bu konuda. Aynı açıklama kısmındaki gibi. Yabancılar ile konuşmamak ve kimseden yiyecek gibi şeyleri kabuk etmemek başta geliyor. Sonrasında özel bölgeler dediğimiz bölgeleri öğretmek gerekiyor. O şekilde ola sevilmenin yanlış olduğunu açıkça anlatmak gerekiyor anlayacakları dilden.
Çocuğun özgüvenle yetişmesi çok önemli kendinin birşeyleri başarabilmesi kendi kendine yapması
Çocuğa kızmamak birşeyler yaparken özgür bırakmak uzaktan gözlemlemek lazım kırıp döktüğü şeyler için kızmamak lazım kendini ifade edebilmesini sağlamak lazım
İstemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. İstemediğin durumda HAYIR demelisin. Benim dışımda kimseyle tuvalete gidemezsin. Sana hoşuna gitmeyen bir şey yaparsam söylersem bana bunu söylemelisin. Bu senin bedenin. Kimse dokunamaz. Ne olursa olsun bizden saklama. Sana kimse kötü davranamaz. Sana vuramaz. Kötü söz söylemeyemez...
Çocukların hiyerarşik yapıya aşırı boyun eğmeyen insanlar olarak yetiştirilmesi gerek. Maalesef suiistimal eğilimi olan psikopatlar çok. Saygı, kurallar falan çocuğun özsavunmasını kesinlikle bloke edemez olmalı. Hangi akrabaya güvensizlik hissederse başkaldıran bir çocuk olmalı. Siren çalar gibi,"o bana saldırdı" diye herkese de anlatsın ki, sapık yerin dibine girsin. Nefret ediyorum çocuklara saldıran ve kendini adam diye satan herkesten. Cehennemi boylasınlar.😈😈
Benim çocuklar yaş olarak bu konuda tavsiye olayını geçtiler ama ben şunu söylüyorum başkalarının sizi hangi anlamda olursa olsun zehirlemelerine izin vermeyin kendi doğrularınızla yaşayın...
Birgün çocuğum olursa ona bana herşeyi anlatabilmesi için güven vereceğim öncelikle ve onun anlayabileceği şekilde herşeyi anlatmak çocuğun bilinçlenmesi için yeterli olacaktır.
Su sartlarda cocugumuza herseyin dogrusunu yanlisini ogretmeliyiz cunku insanlar kotu bunu evlatlarimiza acikca yasina gore belkide destek. alarak anlatmaliyiz geleceginiz icin onemli