Ben dünya Turuna cikmak istiyorum ve cocumu babasina wermek istiyorum bende arada görmeye gelirim tabi birde 1 sene falan kafami dinlemem gerek düzenimi kurmam gerek ama babasi bakmak istemiyormus neden hep biz annelere kalir?
Dünya turuna çıkmak istiyorum ama çocuğum var. Babası da bakmayı kabul etmedi. Ne yapacağım?

Dünya turuna çıkmak hemen hemen herkesin hayalini süsleyen bir şey.
Yeni ülkeler yeni kültürler tanımak, farklı yemekleri deneyimlemek, yeni insanlar tanımak… Kim istemez ki? Bunun için gerekli şeyler, maddi güç, cesaret, zaman ve sizi bağlayan bir sorumluluğunuzun olmaması. Bunların bir kısmı sizde var görünüyor fakat yalnız kalamayacak küçük bir çocuğun sorumluluğu sizi bağlıyor belli ki.
Çocuğunuzun bakımı eşiniz ile ortak bir sorumlukluk durumudur. Şu anda siz anne o da baba durumunda. Siz ne kadar sürede bir uzakta kalmayı planladınız bilemiyorum ama dünya gezisi en az bir - iki yıl sürebilir tahmini olarak. Bu dönemde çocuğunuz cesur bir annesi olduğunu düşünerek hayatına farklı bir bakış açısı katacaktır fakat aynı zamanda anne desteğinden uzak kalacak ve belki de terk edilmiş duygusu yaşayacaktır.
Eşinize gelince, sağlıklı evliliklerde eşler birbirinin hayallerine destek olması gerekir. Sizin hayalinize de eşiniz çocuğa bakmayı kabul ederek destek olmak isteyebilir ama istemeyebilir de… Bunu istemediği için (sebebinin ne olduğunu bilmiyoruz ama) onu suçlayamayız bu kişisel bir karar. Kendine göre sebepleri de olabilir ya da toplumsal cinsiyet kodlarına göre davranıyor olabilir. Bunun için onu anlamaya çalışmak ve belki sebeplerini de konuşmak gerekir.
Fakat bu güzel ve cesur kararınız için sizi tebrik ederim. Anne olmak çocuğun sorumluluklarını üstlenmek kısa bir zaman dilimi gerektiren bir süreç ama dünya turu hayatın başka dönemlerinde belki de evladınızla da birlikte yapabileceğiniz bir şey. Hayallerinizin peşinde giderken sevdiklerimizi bunun için istemedikleri bir şeye zorlamak ne kadar doğru belki bunu düşünebiliriz.