Ben dünya Turuna cikmak istiyorum ve cocumu babasina wermek istiyorum bende arada görmeye gelirim tabi birde 1 sene falan kafami dinlemem gerek düzenimi kurmam gerek ama babasi bakmak istemiyormus neden hep biz annelere kalir?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
merhaba.. çocuğunu eğer varsa başka bir yakınına vermeyi deneyebilirsin. çocuğunun yaşı küçük sanırım, anlıyorum senin kafanı dinlendirmeye ihtiyacın olabilir ama unutma çocuğunun da sana ihtiyacı var şu anda. bir yıl boyunca dünyayı dolaşıp kafanı dinlendirebilirsin ama o bir yıl içinde o çocuğun zaman zaman sana ihtiyaç duyacağını da aklında bulundurmalısın..
10 Yorumla
- +1 yıl
be olsam bi kaç gün kafamı dinledikten sonra onu da alır yola çıkardım çok özlersiniz herşeyden önce o sizi çok özler ve ihtiyacı var... hem onun için de eşsiz bir tecrübe olur bağınız kuvvetlenir... diğer türlü hep bir yanınız yarım kalır keyif alamazsınız zaten
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
99
Cevap
74Cevap
- +1 yıl
Çocuğa anne kadar baba da bakmalı. Bu gibi boşanmış çiftlerde bu sorun çok yaşanıyor. Çocuğun yükü daha çok annede oluyor. Ama yeri geldiğinde babalar da taşın altına elini koymalı. Senin de kendi alanını yaratmak istemen, dünyayı gezmek istemen hakkındır. İlla ki nasıl annesin sen diyenler çıkacaktır. Aldırma. Umarım çözüm bulursun.
00 Yorumla - +1 yıl
Neden 'kendi' bebeğine bakmak istemiyorsun? Düzenimi kurmak istiyorum demişsin ama bir insan anne olunca kendini ondan bağımsız düşünemez.
Benimde dünyayı gezmek gibi bir planım var, herkes gibi. Ama bebeğim varken 'kime bıraksam ben bunu' diye bir anlık bile düşünmem. Hiçbir anne düşünmez, düşünmemeli. O senin bir parçan, onunla beraber gitmek sandığından daha eğlenceli olmaz mı?
Hem küçük yaşta farklı ülkeler görmesi onun dilini ve yaratıcılığını da geliştirir. Farklı kültürler, farklı insanlar görmüş olacak. Bunu istemez misin? Ayrıca bunu gerçekten nasıl düşünebiliyorsunuz? Kendi çocuğunuzu rahatlıkla nasıl bırakıp gidebiliyorsunuz? Diyelim ki babası kabul etti. Siz farklı bir ülkede rahatça seyahat edebilecek misiniz? Yanınızda kalbinizin yarısı yokken... Neyse daha fazla konuşmayayım şimdiden kendimi tutamadım ๑00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Fake misin? yani şu soruyu ciddi ciddi sorduğuna inanmak istemiyorum. Madem böyle hayallerin var niye cocuk doğuruyosun? Anne baba olmak sorumluluk ister işte belli olgunluğa ulaşamadan cocuk yapınca böyle oluyo. ayrıca dolar olmuş bilmemkaç tl nasıl cıkıyosun sen dünya tutuna bacım? millet şehir dışına çıkamıyo o kadar paran var madem bakıcı tut
81 Yorumla- Soran+1 yıl
Bakiciya birakmam cocumu Ben babasi babasidir ondan da ayri sonucta ne alaka biraz da o baksin
- +1 yıl
Nice anneler var çocuğundan ayrı kalıyor ağlıyor üzülüyor, sen dünya turu diyorsun, koskoca bir yıl! İş için olsa bir nevi anlarım ama çocuğunu annesiz bırakmayı, onu başkalarına emanet etmeyi nasıl göze alıyorsun?
Babası da kabul etmediğine göre güvenecek kimsesi yok bu çocuğun yazık...41 Yorumla- Soran+1 yıl
Babasi almasa birakmam ztn ne alaka
- +1 yıl
Her şeyi bıraktım, arada gelip çocuğuma bakarım, nedir ya sanki kendin dokuz ay karnında taşıyıp doğurmamışsin gibi konuşuyon
Dünya turuna çıkmak istiyorsan kocanla ve çocuğunla çık. Ha bunu yapamıyorsan neden evlendin sen sorumluluk sahibi bir kadınsın şu an ve sorumsuzca davranıyorsun.413 Yorumla- Soran+1 yıl
Istemiyor gelmek cocuk
- +1 yıl
Ha bide yorumları okudum çocuk istemiyor diyorsun la hangi insanoğlu dünya turuna çıkmak istemez yaaa bahaneye gel xnxxxnnx
- +1 yıl
Yaw he heeeee
- Soran+1 yıl
Istemio bikti. gezmetkn
- +1 yıl
Şimdi dünya turu normal basit bir tur değil çocuk neden reddetsin bahaneye gerek yok çocukla çıkmak istemiyorum de bu kadar
- +1 yıl
herkes sen değil gezmeyi sevmiyor olabilir
- +1 yıl
Ya bir yürü git
- +1 yıl
güzel kardeşim
- +1 yıl
ml ya herkesi kendi sanıyor
- +1 yıl
skr git
- +1 yıl
Sende
- +1 yıl
ayn ayn ondan
- Soran+1 yıl
@zAntiSosyalz benim cocum okula gidene kadar 7/24 tatilde denizdeydi allahin her günü bikmasi normal
- +1 yıl
Aynısını baba istese çok rahat yapabilirdi ve hiç kimse de "çocuk babasız yapamaz" diye konuşmazdı. Ama mesele anne olunca, çocuğa bağımlısındır, baba her istediğini yaparken anne yapamaz. Cinsiyetçi bir toplumuz maalesef ki. Norveç ya da hollanda da bu soruyu sorsaydın asla linç yemezdin bu kadar.
29 Yorumla- +1 yıl
Feminazi
- +1 yıl
Babada çocuğu anneye bırakıp gidemez anne tek başına o çocuğu yapmadı birşeyler yapmışsınız çocuk doğmuş ondan ölene kadar sorumlusunuz çocuk büyük sorumluluk bakamayan yapmasın her çocuk anne babasını yanında ister küçük bile olsa çocuklar hisseder aynı şeyi erkekte sorsa linç yerdi emin olabilirsin
- +1 yıl
Düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum. Olmasi gereken budur. Ama bildiğin üzere çürük erkek müsvetteleri yüzünden feminazi hortlamış durumda olması gereken eşlerin karşılıklı saygı ve sevgi şeklinde anlaşmalarıdir.
- +1 yıl
Ne alakasi var eger bi baba cocugunu ve esini evde tek birakip dunyanin vi taraflarinda tek basina geziyorsa bu onun ne kadar bencil bi insan oldugunu soyler herseyi feminizme baglamayin
- +1 yıl
Feministlik eşini bulana kadardır (.) 🤩
- +1 yıl
Keyfi bir durum için çocuk bırakılmaz iş olur acil bir durum olur bırakırsın, kadın dünya turuna çıkacağım çocuğu da babaya bırakacağım diyor, aynısını erkek söylese asıl daha fazla tepki görür karını kızını yanlız bırakıp kendin dünyanın öbür ucunda keyif yapacaksın der herkes.
- +1 yıl
@zulsukooo53 çok haklısınız bell hooks un kitabında anlattığı gibi feminizm veya maskulizm herkes için değil, bana göre eşitlik, adalet herkes içindir. Yeni dünya düzeni köleligine gerek yok.
- Soran+1 yıl
banada göre esitlik fakat Ben 15 yasinda Anne oldum o yandan 8 Sene gecti hep Ben baktim Ben ayni yerde duramiyorum bunalim geliyor cocum gezmekten de bikmis istemiyormus benle gelmek babasinda kalmak istiyormus dedi sorun ordaa yani kendisi gelmek istemiyor zaten
- +1 yıl
Anlayamadım?
- +1 yıl
Annelik fedakarlık demek.
Biraz ertele..
Hem sen çocuğundan bir yıl nasıl ayrı kalacaksın, her şeyden önce o çocuk sensiz yapabilir mi tatlım?
Anne kokusu her çocuk için vazgeçilmezdir 🌸101 Yorumla- +1 yıl
Aynen yaşlanınca gider artık ertelesin biraz, babası keyfini bozmasın
tamam babasınında bakması lazım ama bi erkek kadın gibi bakamaz ve sen ayrı kalabilecek misin çocuğundan...
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Annemde burada zaten gelip gider
- Soran+1 yıl
Öyle denicem bakalim bir ise yararsa güzel olur tesekürler
- +1 yıl
eşinin annesine bırak o adamı da boşa evde bi işe yaradığı yok zaten
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Ise yaradigi zaten yok ondan bosandim coktan 😆 ama onun annesi yok
- +1 yıl
dis atan slklara bak sorsan hepsi hizmetkar gibi davranıyordur bi bktan anladıkları yok anca sahte annelik taslasınlar
- Soran+1 yıl
Öyle gercekten hepsi geri kafali yapcak birsey yok hani benim cocuma sordum gelmek istiyormusn yok babamda kalmak istiyorum dedi bende ona göre davrandim sanki cocumunn istemedi birsey yapcakmism gibi 😂 cok gülüncler
- +1 yıl
al birini vur ötekine işte
- Soran+1 yıl
Öyle vallah
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Anasını satayım nasıl insanlarsınız siz ya, ananem çiçeklerini komşusuna emanet eder de bize gelir iki gün kalamaz içi rahat etmez bi gün sonra gider kendisi bakmaya seninkisi evlat bir de şaka gibi ya sorumsuzsanız yapmicaktiniz çocuk
62 Yorumla- Soran+1 yıl
Baba Anne ne fark ediyor?
- Cevap sahibi+1 yıl
Fark etmiyor ikiniz de çocuğunuzla ilgilenmek zorundasınız ama annelik farklıdır ya annelik içgüdüsü diye bir şey var duymadın mı hiç?
Analar analar ah ah nerde o eski, analar üşurmu, diye başına zırt pirt kontrole giden hasta iken gözünü kirpamadan basında bekleyenler kocası bakmadığı için değil kendi içi rahat etmedigi için vicdani simdikiler qy askim bugin sen yarın ben seveyim ay aşkım bugün ben yıkadım yarın sen yıla bebeği ay aşkım bugün sıçtı ben yarın sen resmen diz üstü bilgisayar gibi ödünç mal gibi oyanli bu yani o paylaşıyorlar bebeği 😁😁
20 Yorumla- +1 yıl
Çocuğunuzdan bir eşya zorunlu bir görev üzerine atılmış bir yük gibi bahsetmen ne kadar acı çocuk yapmaya ehliyet getirilmeli kadınsın evet yine kocandan üstünsün ama bu senin insan artığı olduğunu değiştirmiyor yazık o çocuğa yazık
30 Yorumla - +1 yıl
Paran varsa çocuğunla birlikte gez. Aksi halde çok s*lakça bi istek
61 Yorumla- Soran+1 yıl
Gelmek istemiyor
- +1 yıl
Kocanı masa süsü diye mi aldın evine sen niye geziyorsun da o evde bebek bakıyor? Beraber tur yapsanız kaliten mi düşer?
50 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
yurda ver çocuğu 2nizden de bi b. k olmaz. Ben 5 daka görmesem endişeleniyorum. Dünya turuymuş
144 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
sa.. lak bunlar 10yıldr evden çıkarmıyor eşim demek benim yerimde olsa kocayı boşayacak bu 3 cocuk u birakıp gidecek gezmeye
- Cevap sahibi+1 yıl
😂O hep ten sorunlu ama 2miz de sorunlu olsak bu cocuklara kim bakacak ister kazayla olsub ister bilerek. O cocuk kendi tercih etmedi doğmayı senin 5 dakalık şehvetin arzuların için bi canlı meydana geliyor. Onu sensizlikle sınamaya hakkın yok günahsız yavru o esim ne yaparsa yapsn cocuklarımı asla bırakmam
Bütün herkes stresli.. tabikide seninde kendine göre sıkıntıların vardır bilemeyiz sonuçta. Ama o çocuğun geleceğini düşün... çocukluğuna git... annen seni bırakıp dünya turuna çıksa ne yapardın. Ya Allah aşkına artık yuvalar dağılmasın. Emin ol dünyanın neresine gidersen git herzaman geçmişe bakıp keşke deyip duracaksın... her gecen gün hayatın zorlaşacak. cunku biz bu dünyaya keyf için değil... imtihan için geldik..
31 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle katılıyorum
trollun de böylesi :D sanki çocuk değil kedim ya köpeğim var diyor
60 Yorumla- +1 yıl
İstemeyebilir ama babası sonuçta bakmak zorunda. Bakacak sen git çocuğu bırakıp boş ver istesin istemesin. Seninde dinlenmeye ihtiyacın var. Gdonun sonuçlarına katlanmalıyız.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Öyle cocum kendisi istedi babama gitcem dedi benle gezmek istemiomus falan ondan dolayi
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Kısa bir süre için olsa ne biçim baba derdim, ama bir yıl uzun. Bir de adam çalışıyorsa hiç bakamaz
16 Yorumla- Soran+1 yıl
Annem war burada tabi
- Cevap sahibi+1 yıl
Çocuk sahibi olmak çok zor, insan kısıtlanmış hissediyor. Özellikle de anneler🙄
- Soran+1 yıl
Cok hemde ama gel dedim cocuma kendisi istemiyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Yalnız git o zaman, kafa dinlersin hem
- Soran+1 yıl
Aynen bencede cok iyi olur
- +1 yıl
bu nasıl bir gamsızlık yav, hayret. neyse umarım Trol birinin sorusudur. insanları sinirlendirmek içindir. küfür yemekten zevk alan birinin sorusudur. zira böyle bir terbiyesizlik olmaz , olmamalıda.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne alaka cocuk kendisi istemedi gelmek sordum Ben
- +1 yıl
Evcil hayvandan değil çocuğunuzdan bahsediyorsun... evet baba olarak o da bakmak zorunda ama çocuğun en çok anneye ihtiyacı var bırakıp gitmen o yavrucakta nasıl yaralar açacak farkında mısın?
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Kendisi gelmek istemedi kendi karari
- +1 yıl
Kaç yaşında peki
- Soran+1 yıl
8 yasinda ama annemi daha cok seviyor annemde burada yakinda zaten
- +1 yıl
Babası bakmayı kabul etse nasıl bırakacaksınız? sonuçta ise gidecek ve o çocugun okulu dersi ödevi olacak babası işten dönene kadar yanlız kalacak evde..
- Soran+1 yıl
Dersler okulda yapcak 16 gibi okuldan eve anneme gecer 19 gibi babasi alir plan öleydi
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Hadi diyelim çıktın dünya turuna eşin bakıyor çocuğa
Çocuğunu görmeden nasıl gezip yiyip içeceksin
Köpek bile yavrularını terk etmiyor buyuseler bile yavrularini bitliyor
İnşallah soru trol dur...40 Yorumla Sanırım evli değilsiniz ayrıldınız eski eşinizle anlaşma yapın o bir yıl baksın dönüşte sen bir yıl bakarsın böylece ortada sorun kalmaz bakmayı kabul etmiyorsa ailene bırak ya da bir dadı bul sen gelene kadar bakması için
00 Yorumla- +1 yıl
Kafa dinlemek her annenin hakkı ama çocuğunu bırakıp bir sene kafa dinlemek ne demek? Ben iki gün görmesem aklımdan çıkmaz yani.
30 Yorumla - +1 yıl
Dolar bu haldeyken dünya turuna cikiyorsan ona da çözümün vardır
Annenlere bırakırsın ya da bakıcı bulursun30 Yorumla - +1 yıl
O cocugu kime birakacaksn? Senden baskasuna anne demesini ister misin? Duzgunce bak birakma onu bence dünya turuna sonra cikarsin
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Babasi war annem war burada ztn de kendisi git dedi
- +1 yıl
Hmm annene bırak en iyisi gerisine güvenme.
- +1 yıl
Emin misin çocuğun olduğuna, veya anne olduğunuza, sözleriniz gerçekten beni düşündürttü, umarım troldür.
110 Yorumla- Soran+1 yıl
Kendisi dedi gelmek istemiyor babamda kalmak istiyorum dedi
- +1 yıl
Çocuk kendi kararlarını verebilecek yaşta değil, nasıl bir travma yaşayacak sizden sonra?
- Soran+1 yıl
Weriyor ama niye tavrama olsun gelip gitcemmm mecbur
- +1 yıl
Kaç günlüğüne gideceksin?
- Soran+1 yıl
Ilk 3 ay sonra geri gelirm yine giderim falan
- +1 yıl
Kaç yaşındasın ve kaç yaşında anne oldunuz? Eğitim durumunuz nedir?
- Soran+1 yıl
24 egitim olursa ne oliyor ki meselaa ne fark yani
- +1 yıl
Farkı olur demedim, bir soru sordum.
- Soran+1 yıl
Hmm egitim yok okdr
Dimi ama. https://vm.tiktok.com/ZSeB7MRCE/
20 Yorumla- +1 yıl
Sen anne olduğuna emin misin? Çocuğunu bırakıp dünya turuna gitmek hangi annenin düşündüğü bir şey olabilir? Bide babasını sucluyorsun
20 Yorumla hanımefendi bağlı ve sorumlu olduğunuz bir hayatınız var nasıl olurda gezmeye çıkmayı düşünürsünüz !! ailecek olsa tamamda yanlız sizce mantıklı mı?
20 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bir Hikaye yazmışsın
Hayel Ürünü
Dünya Turuna nasıl hanği Parayla çıkaçaksın.
18/ işe 24 yaşındasın.
Çoçuğu niye yaptın böyle bir niyetin vardı.00 Yorumla - +1 yıl
Çocuk okula gitmicek kadar küçük ise sen al yoksa sabret biraz daha illa hayallerini gerçekleştirirsin ama belkide şimdi zamanı değildir.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Okulu gerekli bulmiyorum gerci ama kendisi gelmek istemedi sordum
- +1 yıl
Arkadaslar esim dememis babasi demis. Birlikte cikin demissiniz ayrilar sanirim.
30 Yorumla - +1 yıl
Çocuğunla çık yahu😀 yabancılar bebeleriyle geziyor
30 Yorumla ya var ya soru soracam diye soru soracak kadar özgürsün geliyorsun burada insana psikolojik şiddet uyguluyorsun asıl bu nedennn?
10 Yorumla- +1 yıl
Ailecek gidin 😂dünya turu ne be o nasıl bişey nasıl biri düzen bı anne bir yıl çocuğu bırakıp nere gider bence biraz uçuk bir sey
10 Yorumla - +1 yıl
Dünya turuna çıkacak paran varsa ona güvenilir bir bakıcı tutmak zor olmamalı
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Baba ne bakici ne 😆
- +1 yıl
Babası adam değilmiş bi daha yapalım desen olmaz demez ama h... n herif
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Degil hep cok agresiv piskoljim boziyor
- +1 yıl
Manavdan karpuz alır gibi çocuk dünyaya getirmenin kötü sonuçları.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Babasi sonucta babasini da görsün ne alala
- +1 yıl
Sen de benim gibi sorumsuz bi insansın, o zaman niye evlenip çocuk yaptın, ne gerek vardı Allah aşkına ya
10 Yorumla - +1 yıl
Düzen çocuk doğmadan önce kurulur, doğduktan sonra değil. Babası istemiyorsa çocuk da gelmiyorsa büyüyünce çıkarsın.
10 Yorumla Dünya turuna çıkacaksın ve önündeki tek engel çocuğun mı gerçekten?🤣
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynen ona sordum dedim gel gelmek istemiyor cünki kendisi lüx sever ben ama uygun gezmek ustiyorum
- Soran+1 yıl
Istiyorum
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Cocuklar anneye muhtaç babaya değil çok bencilsin madem hür olmak istiyon neden doğurdun bir sene aaaa azmis...
41 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
ben bırak çocuğu kendi kardeşimden azıcık uzak kalsam hemen özlüyorum sarılmak öpmek onunla vakit geçirmek istiyorum siz küçücük çocuğunuzdan ayrı kalmayı nasıl düşünebiliyorsunuz
20 Yorumla Şimdi bir şey diyeceğim çocuk olana kadar niye aklına gelmedi bu iş
20 Yorumla- m+1 yıl
Kendinizi gerçekleştirmeden, belli düzen kurmadan ve psijolojik olarak hazır olmadan çocuk sahibi oluyorsunuz. Ondan sonra durum bu
01 Yorumla - +1 yıl
Kulaklarım düştü Şu an
Pardon gözle okuyorduk demi01 Yorumla- Soran+1 yıl
Hahahha
- +1 yıl
Onu çocuk yapmadan önce düşünecektin hayatım ben mesela yılbaşına İngiltere'de gireceğim 🤣
09 Yorumla- Soran+1 yıl
Öyle bende Italya Ben geziyorum zaten istedgim gibi tek Şu an karaiplere falan uzak yere daha uzun süre kalmak planim
- +1 yıl
İyiymiş beraber gezelim
- Soran+1 yıl
Gezelimm ingiletereye gelemm tek Vize sorun olio
- +1 yıl
Vallahi ben en son 4 yaşındayken gitmiştim benimkiler halletmiş vizeyi müziği şimdi de gidelim diyorlar da bilmiyorum artık gidelim dedikleri gibi onlar hallederler
- Soran+1 yıl
Cok iyi haletilerse bende yurt disi pasport alcam ama bi kac ay sürer
- +1 yıl
Aman bizim var da ne oluyor dur ya öylesine Turgay nasılsın
- +1 yıl
Ahdhd pardon Turgay kısmı yok 🤣
- Soran+1 yıl
Vize gerekmioki ozmn benim schengen war tek
- +1 yıl
İyiymiş
Ne kadar saçma sorular var🤔Şahsen ben ne evli olduğuna inanıyorum ne de çocuğun olduğuna
10 YorumlaHahahaha niye kabul etsin kafanı bekarken dinleyecen ana ounca değil:D :D
10 YorumlaÇocuğunla beraber gez çok güzel bir anı olur sizin için ☺️
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Andaval evet böyle durumlar anneye kalır buna çok mu şaşırdın bu türkiyede değil dünyanın neresine gidersen bu böyledir çünkü anneler içgidüsel olarak çocuk yetiştirmeye meyillidir bu hormonlar babada yoktur çocuğu anne yetiştirmelidir. Eğer gibişmeden önce bunu düşünmediysen yapıcak bir şey yok o çocuğun ne suçu var.
10 Yorumla Dunya turunu sen gotunde girursun güzel kardeşim buraya gelmis sen asa karanlik koseye gidersin acarlar marmaraygibi cocuk cikartiyo bide olmayan seyi güzel kardeşim
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 609 cevap paylaştı. piyasada bu döviz kuru ile en fazla köşedeki bakkala kadar gidersin 😂😂
30 Yorumla- +1 yıl
Cami avlusuna bırak... çocuğunu babası da olsa tek başına bakamayacağını bile bile bırakmak istemen aynı şey. Senin ihtiyacın var onların yok mu? Bence sen ilk anne nasıl olunur bu konuda bir eğitim al dünya turu sonraya kalsın.
10 Yorumla - +1 yıl
Çocuğunu ve eşini bir sene kendinden ayrı bırakmak ne kadar mantıklı sorgulanır. Onlar da seninle gezse ailecek çok daha zevkli olacaktır halbuki.
44 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
of Allah'ım 🤦🏻♀️
- +1 yıl
evli değiller
Oğlum yorumlar çok toksit konu kız oldumu kadının hakkı ayrıl canım falan erkek oldumu erkek değilmisin ve gene erkeğin sevgilisini haklı diyorlar
00 Yorumla- +1 yıl
Kanka ne yasiyosun Allah aşkına çocuk yapana kadar aklın neredeydi
50 Yorumla Sırf yorum yapılsın diye yazılmış bir soru bence.. 🤔
50 YorumlaÇocuk diyor eşim diyor ve kendi başına dünya turundan bahs ediyor bu kadar bencillik fazla değil mi sence yazık degilmi onlara
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya eski esim ztn tam bir aptal ama cocua sordum kendisi gelmek istemedi
- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(168)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Dünya turuna çıkmak istiyorum ama çocuğum var. Babası da bakmayı kabul etmedi. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Dünya turuna çıkmak hemen hemen herkesin hayalini süsleyen bir şey.
Yeni ülkeler yeni kültürler tanımak, farklı yemekleri deneyimlemek, yeni insanlar tanımak… Kim istemez ki? Bunun için gerekli şeyler, maddi güç, cesaret, zaman ve sizi bağlayan bir sorumluluğunuzun olmaması. Bunların bir kısmı sizde var görünüyor fakat yalnız kalamayacak küçük bir çocuğun sorumluluğu sizi bağlıyor belli ki.
Çocuğunuzun bakımı eşiniz ile ortak bir sorumlukluk durumudur. Şu anda siz anne o da baba durumunda. Siz ne kadar sürede bir uzakta kalmayı planladınız bilemiyorum ama dünya gezisi en az bir - iki yıl sürebilir tahmini olarak. Bu dönemde çocuğunuz cesur bir annesi olduğunu düşünerek hayatına farklı bir bakış açısı katacaktır fakat aynı zamanda anne desteğinden uzak kalacak ve belki de terk edilmiş duygusu yaşayacaktır.
Eşinize gelince, sağlıklı evliliklerde eşler birbirinin hayallerine destek olması gerekir. Sizin hayalinize de eşiniz çocuğa bakmayı kabul ederek destek olmak isteyebilir ama istemeyebilir de… Bunu istemediği için (sebebinin ne olduğunu bilmiyoruz ama) onu suçlayamayız bu kişisel bir karar. Kendine göre sebepleri de olabilir ya da toplumsal cinsiyet kodlarına göre davranıyor olabilir. Bunun için onu anlamaya çalışmak ve belki sebeplerini de konuşmak gerekir.
Fakat bu güzel ve cesur kararınız için sizi tebrik ederim. Anne olmak çocuğun sorumluluklarını üstlenmek kısa bir zaman dilimi gerektiren bir süreç ama dünya turu hayatın başka dönemlerinde belki de evladınızla da birlikte yapabileceğiniz bir şey. Hayallerinizin peşinde giderken sevdiklerimizi bunun için istemedikleri bir şeye zorlamak ne kadar doğru belki bunu düşünebiliriz.