+1 yılDiğer yorumları okumadım ama açıklamayı yazdığına göre insanlar seni suçlu bulmuş. Ben sana hak veriyorum. Eşinin yaptığı şey saygısızlık. Ama artık hamile ve yapacak bir şey yok. Mecbur doğuracak ve bakacaksınız. Yalnız benden sana bir tavsiye. Rica da olabilir bu söyleyeceğim tam bilmiyorum.
İstenmeyen çocuk olma psikolojisi hiç iyi bir sey değil. Bunu çocuğa en ufak bir şekilde bebekken bile hissettirirseniz, yükünü ömür boyu taşır. Evet, bebekken bile. O çocuğun suçu yok. Artık yapacak bir şey de yok.108 Yorumla
Soran+1 yılkadınlar eşimi haklı buluyor. kadındır canı çekmiştir diyorlar sanki erik istedi canı. çok ilginç cidden.
teşekkürler, tabi ki bebeğin bi suçu yok- +1 yıl
Hayır maalesef yasalar karşısında kadınla eşit hakkın yok. Yasalar erkeği bu konuda ikinci sınıf vatandaş olarak görüyorlar. Kadın çocuğu isterse doğurur, erkeğe de zorla baktırır. Kadın istemezse, erkek alınmasını istemesen bile çocuğu aldırır, erkek hiçbir şey yapamazsınız.
- +1 yıl
Sonuçta o bebeği anne taşıyor babanın buna karışması saçma tabi ki anne karar vericek
Soran+1 yıl@pumpkindaily ne diyosunuz siz ya, 9 ay karnınızda bebek taşıdınız diye allah da ilan edin kendinizi
- +1 yıl
@pumpkindaily Anne karar verecek babanın hakkı yok diyorsanız, o zaman baba da istemiyorsa bakmayacak kadın da ona karışmayacak. İşinize gelince eşitlik, işinize gelince erkek karışamaz.
- +1 yıl
Bebeği erkek taşısa yine aynı şeyi söylerdim bebek doğduktan sonra tabi ki iş değişir birtek baba değil anne de çocuğuyla ilgilenmek zorunda
- +1 yıl
Senin gibi çocuğum olsun istemem zaten defol git cjjccglhl
En İyi Cevaplar
Sorunun başında “çocuğa hazır değildik” diyorsun. Oysa ki hazır olmayan sadece sensiz. Eşin hazır ki, çocuk istiyor ki, doğum kontrol haplarını bırakmış. Yani sadece sen kendini hazır hissetmiyorsun. Öncelikle bu tespiti yapalım.
Yeni evli olmamızda sorun yok.
Kavgaya gelince, İnan her evli çiftler kavga eder, bu da çok normal. Abartacak bir şey yok.
Maddi yönden korkma. Her can rızkı ile beraber gelir. Göreceksin en azından paran bereketlenecek. İnançlıysan Allah yardım eder.
Yok o senin eşin. Emin ol çoğu ailede bu tür plansız hamilelikler olabiliyor. Sen eşine güven, sev onu. Sakın kaba davranma yalnız bırakma.
Oturup tatlılıkla konuşun;
Bana sorarsanız bu size güzel bir hediye olmuş, doğsun, birlikte severek el ele büyütün ve sakın çocuğunuza istenmeden doğduğunu, istenmeyen bebek, istenmeyen çocuk olduğunu söylemeyin, psikolojisi derin yara alır. Yok eğer erken oldu, büyütemeyiz derseniz ortak karar alın ve gecikmeden saldırın, ama bunun günah olduğunu da bilin, çünkü o bir can.
💝 Çocuk aslında iki tarafında rızası olarak yapılmalı. Böyle plansız vevtekbtarsflı bir ani kararla hamile kalmasına da züldüm. Tekrar söylüyorum sakın ha doğarsa çocuğu reddetmeyin. Unutmayın ki onun bir günahı yok.
Semin de dediğin gibi hiç bir tedbir %100 koruma sağlamaz unutma bunu. Yani sen de kudurlusun, senin de tedbir alıp prezervatif kullanman gerekirdi. En sağlam yöntem bebek istemiyorsanız eşinin rahmine spiral taktırın, uzun bir düre belki 10 yola kadar dursun, rahatça seks yapın, cinsel ilişkiye rahatça girip içine gönlünüzce bolalıp birlikte haz da alabilirsiniz ve içiniz rahat olur.
Karar sizin, birbirinizi üzmeyin. Size ömür boyu ailecek mutluluklar diliyorum… #06romeo 😎44 Yorumla
Soran+1 yılEşim hazır değil. Ben şu an başbakan olmaya kendim hazır hissedebilirim ama bu gerçekten hazır olduğum anlamına gelmez. Sadece kendi küçük aklınca oyun oynamaya çalışmış.
Her evli çift kavga eder. Kavga edince evdeki tabak çanağı komşunun kapına dayanıp bir sorun mu var diyeceği kadar duvara vurup kavga etmezsin.
Plansız hamilelik değil bu, planlı hamilelik.
Fenomen olmak istiyorsunuz herhalde anlamsız bi ton şey yazmışsınız- +1 yıl
Bu benim görüşüm. Üstelik aldırmak da dahil, her alternatifi de sundum size. Karar sizin.
Zaten sen en baştan hiç korunmayarak en büyük sorumsuzluğu yapmışsın. Hiç bir tedbirinin %100 korunma garantisi vermediğini de biliyorsun. Bunu unutma.
Ayrıca ben zaten üç etikette Fenomenim.
Bu etikette de sadece sana görüş yazdım.
Soran+1 yılEvlilik güven demek ya hani, istemiyorum prezervatif dedi kullanmadım. Bileydim böyle küçük akıl oyunlarına girişeceğini kullanırdım. Spiral için doğum öneriyorlar doğum olmadan uzmanlar önermiyor.
- +1 yıl
Benim mesleğindeki ünvanım Kontrol Mühendisliği. Sıkça severek söylediğim bir cümle var. “Tedbir itimada, itimat da tedbire mani değildir.” Tedbirli olmak şart.
Henüz hâlâ yolun balındasınız. Daha fazla gecikmeden oturup konuşun ve ortak bir karar alarak ona uyun. Birbirinizi asla suçlamayın. Gerekirse aile koçuna, aile danışmanına ya da bir cinsel terapiste birlikte gidin, destek alın. Bu sizin birbirinizi daha iyi anlamanızı, birbirinizi daha iyi tanımanızı ve güvenmenizi pekiştirir. Kurup dökmeyin. Birbirinize anlayışla yaklaşın. Empati yaparakbortak katar alın. Daha da çok mutlu olabilirsiniz.
+1 yılEşinin yaptığı yanlış ama şöyle de bir durum var. Çocuk planla yapılacak bir şey değil. Korunan kişilerde de azınlıkda olsa hamilelik olabiliyor. Ben nasip olduğuna inanıyorum. Biz evliliğimizin ilk yılı düşünmedik 4 yıldır evliyiz 3 yıldırda çocuk için tedavi görüyoruz. Maalesef bize o izlediğimiz dizi filmlerden ne zaman istersek çocuk sahibi olabiliriz algısı yaratılmış. Halbuki o öyle değil. Simdi esimde bende keşke ilk evlendigimizde oluruna bıraksaydık diyoruz ikimizde de sorun yok ama olmuyor. Bende evliligimin ilk yılı doğum kontrol hapi kullanmak gibi bir hataya düşmüştüm. Şimdilerde normal yollarla gebelik elde etmek çok zor bizzat doktorum söyledi bunu artık çoğu çift tedaviyle çocuk sahibi oluyor. 20-30 yaş araliginda tüp bebek tedavisi gören hastaları var. Bence neden diye sorgulama Allah onu sana nasip etmiş al onu başının üstünde tut şeytanın vesvesine gelip yanlış bir karar alma boyle şeylerle zihnini bulandirma baba olmanın sevincini yaşa sağlıkla huzurla büyüsün inşallah.
14 Yorumla- +1 yıl
@Esport zaten başta da belirttim yaptığı yanlış diye çocuğu başkasından yapmamış sonuçta onun çocuğu bu saatten sonra neden niye diye sorgulamanın bir anlamı yok
- +1 yıl
Anlasamadiklari aşikar olup evlenmiş bunun sorgusu yapılmamış çocuğun sorgusu yapılıyor asıl yanlış olan bu.. bazen doğru bildiklerimiz bugünün yanlışı olabiliyorlar esin o ilaçları almaya devam etseydi yıllarca çocuk için tedavi gorcekti belki de bir servet harcayaktin hayra yormak lazım helede böyle önemli bir konuda eşinin kalbinin kırma affet sevincini kursağında bırakma yazık
+1 yılÇok bencilce ve şımarıkca bir şey. Gerçekten kadına saygısızlık yapılmasını pek destekleyen biri değilim ama küfür de etsen hakkındır. Çocuk bu, sebze ya da kolye değil ki, istedim aldım diyebilsin. Uykusuz kalacağın, hamilelik tribi çekeceğin, masraf yapacağın ve hayat boyu maddi ve manevi sorumluluğunu taşıyacağın bir şey. Hadi sana acımıyor da, çocuğa da mı acımamış? Maddi imkan yokken, sırf bebek sevmek için doğurmak çok bencilce. Boşansan bile hakkın şu an, ben olsam affedemezdim, boşanmasam da çok eziyet eder, burnundan getirirdim.
88 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötü bi durum bilmiyorum
- +1 yıl
Pardon?😂 Adamın 365 gününü etkileyecek bir kararı kadın, sırf bebek sevme hissini yaşamak için tek başına karar veriyor, hatta maddi imkanı bile yokken, bebeğin hayatını riske atıyor ve nazik mi olmalıyız. Komiksiniz, zaten böyleleri terk edilmeyi hak ediyor.
BEN BU ADAMLA EVLI OLSAYDIM VE BENDEN IZINSIZ HAPLARIMI DEGISTIRSEYDI, HAYATI ONA ZINDAN EDERDIM.
RIZASIZ OLAN HER SEY TECAVUZDUR - +1 yıl
Şiddet göstersin dediğimi hatırlamıyorum. Haksız çıkınca kendini savunmak için " 9 ay seni karnım da taşıdım" diyerek savunmaya geçen anneler gibi konuşma. Bu site insanların hayatlarıyla ilgili fikir belirtelim diye kuruldu zaten, ne yazacağımı sana soracak değilim. şu an 50 yıl ömrün varsa, 50 yılını da maddi ve manevi olarak etkileyecek bir kararı kocan tek başına verdiğin de, olan olmuş diyip susacağını da hiç sanmıyorum. Şu olayı erkek yapsa, 15 20 kız linç ederdi.
- +1 yıl
"9 ay seni karnimda tasidim" denilmesi kadar sacma bir cümle yok sanki cocuk dogmadan once dogmayi istemiste kendini annesinin karninda tasitmis gibi sanki cocuk dogmak istemis gibi, ailesi istedi diye annesi, babasi karar alip cocuk yapti diye annesinin karninda 9 ay kaldi diye cocuk aileye borcluymus gibi cumle kuruluyor oysaki cocuk aileye borclu degil ailesi cocuga borclu, güzel bir hayat borclu cocuk dogmak istemesi sonucta bu karari annesi, babasi verdi.
- +1 yıl
Bence de öyle, sanki biz diyoruz bizi doğurun diye 😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Kadınlar kadını savunmak adını resmen saçmalamışlar!
Yok abartılacak bir konu mu, yok doğum kontrol hapının yan etkileri...
Evet gayet abartılacak bir konu bu, bir insan dünyaya getirmekten bahsediyoruz burada, eve koltuk almaktan değil. Eşini tuzağa düşürüp hamile kalmak nasıl bencil ve anlamsız bir kafa yapısıdır?
Doğum kontrol haplarının zararı ayrı bir konu, eğer kullanmak istemiyorsa eşine söyler eşi prezervatif kullanır, hazır olunmadan bir "İNSAN" dünyaya getirilmez.
Kadının tarafını tutmak adına saçma sapan bencilce ve cahilce bir davranışı savunmayın lütfen.
Kadının yaptığı şey sorumsuzluğu, cahilliğin ve bencilliğin doruk noktası resmen!!!92 Yorumla
Soran+1 yılne koltuğu kardeşim, erikten bahsediyoruz. canı çekmiştir diyolar, insanın canı çocuk çekti diye çocuk mu yapılır
+1 yılMerhaba...
Sorunuz bugün sürekli karşıma çıktı.
Aile ilişkilerine pek görüş yapmayı sevmiyorum, sonuçta iki tarafıda tanımıyorum, tek taraflı bakış açısıyla yanlış bir söz etmeyi kendimce doğru bulmuyorum.
Soruyu, başlığı, detayı okudum.
Yeni evlisiniz, mutlu evlilik yoktur, her çift kavga eder tartışır.
Bebek konusunda haklısınız, kendinizi hazır hissetmiyormuşsunuz, eşinizin bu kararı tek taraflı almış olması sizi üzmüş.
Fakat!
Artık üzülmek veya kara kara düşünmek yerine gerçeği kabul etmelisiniz.
Bir bebeğiniz olucak, iyi bir aile olmak için ilk adımı atmalı bebeğinizi sevgi ile kucaklamalısınız.
Eşinizin yapmış olduğu davranıştan ötürü mesul tutmanın, trip atmanın bir manası yok artık.
Evliliğinize eşinize bebeğinize odaklanın.
Bebeğinizin sağlıkla gelmesi dileğimle🙏
Sevgilerimle Flora 🌺92 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar naifsiniz - +1 yıl
@aylinmelisa böyle düşünmeniz beni mutlu etti, çok teşekkür ederim 💐😊
+1 yılEşiniz resmen karadan gemileri yürütmüş sizinde ruhunuuz duymamış böyle bu durumda insanın eşine en yakınına bile güven duymaması çok normal.
Bence çocuğu istemiyorum bu bencilce davranışının sonucuna katlanacaksın hamile kalırken benim rızamı aldın mı?
En kısa zamanda ayarla randevunu aldıralım diye ciddi ciddi direet. Ya aldırırsın ya da boşanız dee🤭 bi yalvarsın bi yalvarsın gerekirse annesini vs arar seninle konuştururr vs iyice diret iyii bi korku yaşasınnnn sonra ikna olmuş gibi yap
aklı başına gelir 😅 Baksın eşten habersiz iş cevirmek insanları slk yerine koymak (hamile kalmak ) nasıl oluyormuş görsün.. 🤷♀️ iyice pişman oldum affet diyene kadar bozuntuya verme durumu. Sonrasında duzelecektir diye umut ediyorum :)50 YorumlaKonuştuğunuz ve ikinizin de karar verdiği halde biriniz tarafından cayılması iyi değil konu ne olursa olsun. Hap kullanmak yan etkiler veriyor diye duydum belki bu yüzden kullanmak istememiştir başka çözümler arayın. Ayrıca hamile kalmamış henüz yani hala kararınızı net olara açıklayabilirsiniz. Bu konuyu tekrar konuşmanız gerek. Bazıları sırf çocuk için evleniyor çünkü. Bazılarında takıntı bile olabiliyor. Bu isteğin altında eşiniz psikolojik olarak sahte hamilelik bile geçirebilir. Dikkatli olun.
42 Yorumla
Soran+1 yılyok hamile şu an, yan etkisinden değil hamile kalmak için bıraktığını itiraf etti
- +1 yıl
şu an hamileyse artık bunu tartışmak geç anca hamileliği 3-4 aya kadar durdurabilir ama bunun günahına girersiniz. Hiç hoş olmamış yaptığı. Böyle ciddi konuda te başına karar vermişse sizi yok saymış demektir. Ama bunun acısını masum bebekten çıkaramazsınız. Eliniz mahkum ayrılın diyemem bazı üyelerin yorumları gibi. Cahillik etmiş derim. Bebeğinizin olması sizi de mutlu edecek hem onu sevmezseniz doğan çocuğa ileride baban seni istemiyordu demesi travma olur onun da yaşantısına zarar gelir. Yani ortada artık bir can bir bebek var yani ve siz onun babasısınız. Bunu kabullenmeniz lazım.
İşte böyle bencilce sirf kendileri istiyor diye cocuk yapiyor ebeveynler hic dusunmedi mi yani ben cocuguma ne verebilriim diye üzücü sonra cocuklar dogduguna pisman oluyor 2 kisiye zar zor yeten gelirle 3. Bir insanin aileye katilmamasi gerekir cocuk kendi kendini var etmiyor sonucta, bir tarafin istemesiyle olucak bir sey degil bu yani maddiyat onemli helede bu devirde ekonomi vs biliyorsunuz, hata yapmis gelirinizi arttirmaya bakin cocugunuza iyi bakin ona guzel bir hayat verebilirsiniz umarim cunku dogmakta onun hic bir sucu yok.
Unutmayin o kendi var etmedi siz onu var ettiniz veya eşinizin istegi uzerine oldu, dogdugunda o size borclu olmayacak, siz ona borclu olacaksiniz guzel bir hayat borclusunuz, maddi gelirinizi arttirmaya bakin ve guzel bir hayat verin ona...50 YorumlaOlayı amma büyütün ha arkamdan iş çevirdi falan diyerek baba olacaksın gelmişsin burada bu tip bir soru soruyorsun sorumluluk almaktan bu kadar korkmayın Allah verdiği canın hesabını tutmuştur sen merak etme kısmetiyle gelir diye bir söz var sizin oralarda pek kullanılmıyor sanırım bana bunu eşim yapsa ona kızmayı bırak sarılıp öperim. Mesele çocuksa akan sular durur maddi olarak hazır değilsen hazır olacaksın arkadaşım her kadın anne olmak ister nerdeyse bu onların yaradılışında var kimseyi böyle bir şey yaptı site suçlayamayız baba olacağını idrak ederek daha olgun davranmaya çalış
52 Yorumla- +1 yıl
Hem haklısın hem haksız. Evet çok güzel bir his olan da olmuş. Ama şöyle olsaydı adam isteyen biri olsa ara sıra dile getirse bebek konusunu evet kadın sürpriz yapabilir muhteşem olur. Ama hazır olmadığını belirtiyor. Mesela maddiyatı da geç belki bu dünyanın çilesi belki koruyamama korkusu olabilir bazı insanlar zamanla bu konuda olgunlaşır. Nasıl biz kadınlar hazır değilsek saygı duyuluyor erkeklere de duyulmalı bu konuda. Bir bayan olarak hemcinsimi kınıyorum. Yanlış. Ama maalesef kadınlar her şeyi istediğine göre keyfine göre yapar. Ben de şahsen. Ama bu başka bir şey ya. Yanlış.
- +1 yıl
@sezarınhakkısezara yanlış doğru kapsamı dışına çıkmış artık olay evet keşke senin dediğin gibi olsaydı daha sağlıklı ilerledi her şey ama doğru ya da yanlış artık ortada bir canlı var ve bunun canından kanından çocuk konusu benim ince çizgi bu konuda mızmızlanan kişileride kusura bakmasın zayıf karakter olarak görüyorum. Baba olacak adam gelmiş burada karın korunmadı hapları gördüm diye mızmızlanıyor.
Hepsini geçtim özel hayatın bu kadar ulu orta yerde tartışılması bile abes ne garip insanlar olduk hiç bir eşin dostun yok git konuş bu olay eşe dosta bile anlatılmaz ama neyse
Yaptığı yanlış ama belli ki çocuğu ilişkinizi güçlendirecek bağ olarak görüyor. Evet bu bakış açısı da yanlış ama artık buna takılamayız, olan olmuş.
şu an o çocuğa güzel ve huzurlu ortam vermelisiniz ve o huzur hamilelikte başlıyor. Eşini stresten uzak tut, sağlıklı beslensin ve kontrollere hep birlikte gidin, yalnızlık hissetmesin. Unutma, mutsuz anne = mutsuz çocuk.
Evlat bu, senin de kaderinde babalık şu âna yazılmış, dua et sağlıkla doğsun, hayırlı evlat olsun. Gerisi kendiliğinden gelir.40 YorumlaBende 5 yıldır evliyim bizimde zamansız bi şekilde oldu ikimizde maddi acisindan istemiyorduk (tabi manevi olarak çok istiyordum) evliligimizin henüz 6nci ayından hamile kaldım gunlerce ağladım sizlandim tabi manevi olarak çok istediğim için eşim hep benim isteğimle oldu sandı ama çokta sorun yapmadı gelen rizkiyla gelir dedi ve gerçekten de öyle oldu eşiniz büyük hata yapmış çocuk anne babanın isteğiyle olmalı evlilik bunu gerektirir ama lütfen aldırmak gibi bi yanlış yapmayın evet bu zamanda çocuk yapmak ta bakmak ta çok zor ama inanın ki bi gülmesine bütün kederleriniz yok olur evlat huzurdur huzurunuz sizden habersiz ve planlı gelmiş ama sonuca bakın belki de sizin için bu çok daha iyi olacak belki de hiç tahmin etmediğiniz kadar iyi bir baba olursunuz
30 Yorumla
+1 yılyaptığı doğru değil ama siz erkekler hazır olmuş haliniz bile biz kadınların hazır olmamış haline bile eşit değilsiniz çocuk konusunda. Doğuracak olan kadın zaten, ki her çocuk kendi kısmetiyle dünyaya gelir. belki maddi anlamda iyileşeceksiniz, niye hemen umutsuzluk içinizi kaplıyor ki? bence olumlu düşünüp destekleyin. Hamile kalmak isteyip kalamayan, tedavi olup anne olamayan kadınlarda var. ki o haplar bırakılınca kimisi hamile de kalamıyor hemen. bence çok güzel bir haber. şimdiden anneli babalu büyüsün inşallah 😊
31 Yorumla- +1 yıl
Yaa boş boş konuşmayın doğuracak olan kadın falan diye
popon don bulamadınız mı bağlayacak erkeğe sardırırsınız ne biçim babasın ne biçim adamsın diye. Bu cümleleri kurmayı kendinizde hak buluyorsan eşşek gibi erkeğinde rızasını alacaksınız noktaa 😒
Eşiniz kesinlikle hatalı. Hamilelik ve çocuk doğurma çok çok büyük sorumluluk. Ve istemediğini net belirten partnerine karşı insan bunu yapmamalı bence. Ya çocuk için evlenmiş ya da bu yolla evliliğini garantilemeye çalışıyor bilemedim. Sonuçta ikinizin konuşmanız ve çözüme ulaştırmanız lazım. Gerekirse psikolojik destek alın birlikte. Burdakiler sizi ya da eşinizi tanımıyor, neler yaşadığınızı bilmiyor. Normalleştirmek de doğru değil, aldır, boşan diye kesin önerilerde bulunmak da. Hakkınızda hayırlısı diyelim
10 YorumlaYargılamak haddime değil. Görüş paylaşmayacaktım sonuç olarak dışarıdan iki çift gözleriz ne yaşadığınızı ne hissettiğinizi bilmiyoruz. Yinede paylaşımda bulunmak istedim..
Şunu belirtmek isterim ki eşinizin böyle bir durumu gizlememesi gerektiği konusunda hem fikiriz. Danışmalıydı tek taraflı çocuk kararı alınmamalıydı evet.
Ama olmuşla ölmüşe çare yok sonuçta evliliğiniz dahilinde olan bir hamilelik. Hazır olmadığınız için muhtemelen gelecek kaygısı yaşıyorsunuz ve kendinizi köşeye sıkışmış hissediyorsunuz.
Ama insanın çocuğunun olması kadar güzel birşeyde olamaz muhtemelen. Bence güzel yanlarını düşünün ve kendinizi baba olmaua hazırlayın. Kendinizide eşinizide yıpratmaya ve o çocuğuda istenilmeyen çocuk ilan etmeye gerek yok.
Hakkınızda hayırlısı böyleymiş. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde kokusunu hissettiğinizde bütün bu sıkıntılardan arınacağınızı düşünüyorum 🙏☺️10 YorumlaBir erkeği ondan izinsiz baba yapmak tecavüzle aynı şeydir. Bunu savunan kadınlar erkek olsalarmış tecavüzcü olacaklarmış. Bu iğrenç bir şey. Bunu normalleştirmeye çalışan kadınlar en kötü insanlardır.
Tepkinizi ne kadar ile götürürseniz götürünün haklısınız.
Ben olsam onunla olan bütün bağımı koparırdım.70 Yorumla
+1 yılNe yapmalısın? Yapacak bir şey yok, Allah sağlıkla analı babalı büyütsün.
Kızların yazdıklarını okuyunca bazılarında ikiyüzlülk sezdim. Aynı durumda bu sefer erkek korunmasaydı kadın hamile kalsaydı manastır destanı yazarlardı yorum olarak; şimdi ise olan olmuş yazıp geçiştirmişler. İlginç : )
Senin güvenini eşin tekrar kazanmak zorunda. Sakın çocuğu aldırma vs yapmayın. Allah, hayırla ve sağlıkla büyütsün.70 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılBence güveni yerle yeksan eden bir hareket. Çocuk öyle, ben istedim, ben karar verdim diye yapılacak bir şey değil. İki tarafta hemfikir olmalı. Hazır değilseniz değilsiniz. Eşiniz şimdi hamileyse maalesef seçenek kalmamış ama sizin yerinizde olsam çift terapisine giderdim. Düzenli olarak gidildiği takdirde gerçekten çok etkisi oluyor.
52 Yorumla
Soran+1 yılsinirlenmek istersen yorumlara bak kardeşim. kadının canı çocuk istemiştir nolcak diyenlerle doldu
- +1 yıl
Yok ya, öyle şey olur mu. Sinirlerim bana kalsın.
+1 yılKadınların bunu normalleştirmesine kesinlikle aldırma. Bu konuda onların sana verecekleri yanıt ve tavsiyeler zerre işine yaramayacaktır.
Bu yaptığı çok ciddi bir kırmızı alarm. Bir tane daha hata yapmaya hakkı yok. Çocuk olmasa aslında boşanma nedeni ama geç kalmışsın.
Bir de bir daha asla doğum kontrolünü bir kadına bırakma.54 Yorumla
Soran+1 yılabi aynısını ben yapsam neler derlerdi tahmin edebniliyosun dimi? düşünsene bi kadını o istemeden hamile bırakıyosun... tecavüz diye dava ederlerdi kocalarını
- +1 yıl
Onlar derler ama güzel olan şu ki okumak zorunda bile değilsin.
Böyle durumlarda genelde kadınlar Sisterhood über alles modundadırlar. - +1 yıl
Bunun dediğin gibi adamın karısını zorla hamile bırakmasından farkı yok. Pardon var: Sen çocuğu aldıramazsın.
Yine de çocuk güzel şey, bu karının yaptığını iyileştirmez ama çok büyük ihtimalle şu an hissettiğin kadar da kötü olmayacak.
Soran+1 yılasla farkı yok abi, iki türlü de işin içinde hile hurda var çok ayıp cidden
+1 yılhazır olmayan birinin üstüne ahmakça gitmek nedir adam kendini maddi manevi olarak hazır hiseetmiyor işte sırf çocuk olsun diye yapilan evlilikler yuUnden hem nüfus patlaması hemde bu kadar cahil eğitimsiz lüzumsuz insan dolu herkesin anne baba olmak gibi zorunluluğu mu var bencillikten vazgeçin bende zaman varsa kürtaj yaptirmalisinjz
56 Yorumla
Soran+1 yılabi kendi de hazır değil. biz çok kavga ederdik mahalleyi birbirine katardı evde ne varsa kırardı, ayrıyız diye böyleyim evlenince öyle olmaz dedi. daha bi tartışmamız olmadı ben ne bileyim kavga edince aynılarını yapmayacağını, böyle anne mi olur
- +1 yıl
onun mükemmel olduğunu var sayalım sen kendini baba olmak için yeterli görmüyorsan sana saygı duymalı evet herkesin hayali mutlu bir yuva ve çocuk ama sırf kendi istediklerimiz için bir çocuğu anne babasız bir hayata mahkum bırakmak kimsenin hakkı da değil haddi de
Soran+1 yılben zaten hiç istemiyorum da demedim ona, kendimizi bi oturtalım dedim bi bakalım nasıl ilerliyoruz dedim. yaptığı çok saygısızca
- +1 yıl
Kac aylık hamile eşin eğer ihtimaliniz varsa aldırın
Soran+1 yılyok abi aldırmam çocuğun bi suçu yok ama eşime güvenemem bi daha sanırım
- +1 yıl
tabi ki tercih senin ben annesiz babasız büyümüş bir çocuğum ve ne kqadr zor olduğunu çok iyi biliyorum umarım sizde biyle olmaz
Eşinin bunu gizli yapması kötü bir durum ama hamilelik tek taraflı olmuyor biliyorsun. Bunu istemiyorsan en iyi önlem erkeğin aldığı önlemdir. Ama olan olmuş bu saatten sonra kavga çıkarsan ne değişecek. Sonuçta senin çocuğun. Kendini buna hazırlayabilirsin. Biraz daha zamanın var.
56 Yorumla
Soran+1 yılKendi istemedi prezervatifi abi, gerek yok dedi. Güvendim ben de ne bileyim alttan alttan komplo kurduğunu
+1 yılBilader siz başta hatayı yapmissinjz başta zaten normal bir ilişkiniz olmamış mı evlilik yapmışsınız kusura bakmayın güvenin olmadığı yerde ne evde bereket olur ne de evlilikten hayır olur bu arada mevzu adece çocuk değil aslında, güvensizlik seni bu şekilde masumca görünen bir şey de bile manipüle etmiş olsa bile, bu iyi bir şey değil, üzgünüm.
60 Yorumla
+1 yılYaptığı büyük aptallık
Güya çocuk olunca iyice bağlanırız diye düşünmüş
Boyle insanlara sinir oluyorum
Benim eşim korundum deyip korunmasa ve hamile kalsam asla affetmezdim herhalde çocuğu da aldirirdim
Hiç kimse kusura bakmasın kadın doğuruyor olabilir ama çocuk sadece kadının değil erkeginde bir parçası onunda sorumluluğu böyle bencillik yapamaz hiçkimse. Ben hazır değilken böyle emrivaki ne oluyor resmen bana saygısızlık. Fikirlerimi beni ciddiye almıyor demek60 YorumlaEvlilikte bu tur oyunlari kadinda yapsa erkekte yapsa hic uygun bulmuyorum yapan taraf kendini akıllı sanarak yapiypr ama sonrasinda ortaya cikincq diger taraf kandırılmış hissediyor bu iliskiye iyi olmuyir bana göre eğer istiyorsa seni iknaya ugrasmaliydi
62 Yorumla- +1 yıl
dürüstlük güzeldir
+1 yılArtık yapılacak bir şey yok. Her şey nasip biliyor musun aslında. Nasipte varmış, bu kadar üzülme. Tamam belki erken ama sonuçta canından bir parçan olacak. Demek ki dünyaya gelmek, nefes almak nasibinde olacakmış.
Bundan sonra artık eşine güvenmeyip tedbirli olursun..
Bundan sonrası çok güzel olsun sizler için60 Yorumla
+1 yılEşinin doğum kontrol hapı kullanmayı bırakmasının başka sebepleri olabilir. Doğum kontrol hapları regl gününü geciktirebiliyor veya daha erken olabiliyor. Belki eşin bunu yaşamıştır ve kullanmak istememiştir. Kİ sadece etkisi bu da değil, hormonların dengesini fena halde bozuyor. Eşine sinirlenmek yerine onu kırmadan bu konuyu konuşup bir çözüm bulmanızı öneririm.
42 Yorumla- +1 yıl
Baya bilgi sahibi siniz hap ile ilgili bir ksc şey sormak istiyorum yeni başladık bizde yardımcı olur musun lütfen
Soran+1 yılİyitaf etti çocuk istediği için bıraktığını
Güncellemeyi okuduktan sonra dahi sığır gibi inat eden, anlamamakta direten varsa, onları görmezden gelebilirsin soran. Yapacak bir şey yok durumuna gelince. Kandırmak aldatmak değil. Demek ki onun senin ile ilgili şüpheleri yok, senin onunla ilgili şüphelerin var. Evliliği yürütebilme babında. Eh... acele edip evlenmeseydin? mesela. Yargılamıyorum. Olana da bazen olmuş demek gerekiyor.
42 Yorumla
Soran+1 yılkandırmak gayet de aldatmaktır abi. kelime anlamı olarak bile öyle. hileyle yapılan, karşısındakinin dikkatsizliğinden, ilgisizliğinden yararlanarak onun üzerinden kazanç sağlayan kişilerin yaptığı şeydir aldatmak, tam da eşim gibi. güveninin olmasının bir önemi yok, çocuğuyla ortada kalan kadınlar da eşlerine güveniyordu ama güvenmemeleri gerekiyordu, değil mi? ben en azından geleceği görebiliyorum, henüz hazır olmadığımızı anlayabiliyorum. onun anlayamaması çocukluk, çocukluk olarak da çocuk yapmaya hazır olmadığını bi kez daha kanıtladı
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5aylık evliyim. İlk haftalar hap kullandım ama eşim kimyasal hormonlarını bozar diye içmemi istemedi bıraktım. Prezervatif ile korunuyoruz. Arada aniden hazırlıksız olduğumuz da ise (çok nadir) kullanmıyoruz Ve geri çekilme yöntemini uyguluyoruz. Allaha şükür başımıza daha böyle bir felaket gelmedi. Evlilikte başta böyle konular konuşulmalı. Siz konuşmadınız galiba. Hem eşin ayıp etmiş, hem de yazık olmuş evliliğinize de doğacak çocuğa da.. Eğer aldırabiliyorsanız aldırın çok geçmeden. Sonuçta başta kan pıhtısı oluyor. Yine de siz bilirsiniz. Hakkınız da hayırlısı olsun.
23 Yorumla- +1 yıl
Aldirmasini isteme. Kedi köpek 🐶🐕 yavrusi degil ki.
- +1 yıl
@sesslikveolum kedi köpeğin yavrusu can değil mi hayırdır?
insan olunca mı canı tatlı oluyor?
Cevap sahibi+1 yıl@çikolataçikilop ama evlilikleri yara alacak büyük ihtimalle çocuk yine olur önemli olan evliliği sürdürebilmek
Gizli Üye(18-24)+1 yılBilerek yaptıysa eğer. O çocuğu aldırmanızi ya da bi şekilde doğumu iptal etmenizi öneririm. Karın büyük bir hata yapmış. Siz daha yeni kavgalı dönemden çıkmışsınız. İlk önce birbirinizle anlaşmayı öğrenin. Size büyük bir atasözü bırakıyorum “Birbirini sevmeyi beceremeyen eşler çocuklarını da sevemezler” . İnan bana çocuk sahibi olmak hayattan nefret etmene sebep olacak. Önce çocuk sahibi olmak istediğinden emin olmalısın. Çocuk yetiştirebilceğinizden emin olmalısınız. Çocuk yetiştirmek daha anne karnında başlar. Bu iş çok ciddidir. Hatta hayatın temeli çocuk yetiştirmekte yatar. O yüzden eğer moralin bozulduysa o çocuğu mutlaka aldırın bişey yapın. Eşinin böyle bir şeye niyetlenmesi doğru değil. Birlikte zamanı gelince karar vermeliydiniz. Eşini bu konuda uyarmalısın. Senden gizlerse eğer böyle bişeyi. İleride de çocuğu hakkında bazı şeyleri gizliycektir. Senden devamlı bir şeyler gizlemesi doğru değil. O çocuğun hayatına büyük oranda yansır bunlar. Lütfen o çocuğu aldırın.
21 Yorumla- +1 yıl
Yazık sizin gibi zihniyete hiç mi vicdanınız sızlamadı bu yorumu yaparken tabi neden sızlasın ki o canı taşıyan süz değilsiniz baba da delisiniz siz insanlara şeytani akıl veren gölge katillersiniz !!!
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk öyle bir şey ki, eşlerden birinin istemesi ile olması asla doğru değil. Hem evlilik ilişkisi için, hem hamilelik süreci için, hem çocuk için. Yani aslında eşlerin kendisi için bile bu konuda böyle büyük bir emrivaki yapmaması lazım. Şimdi yarın öbür gün gecenin bir yarısı aşerip de evde yok ama canım elma çekti dese, sen de kin tutan biriysen ona ben mi istedim çocuk yarın yersin desen ne diyebilir ki? Ne kadar beklenti halinde olabilecek. Bu hassas döneminde bu en ufak şeyi bile içine atıp travma olarak geçmişinde hatırlayacak. Sonra da hep seni suçlayacak. Hamilelik süreci bir kadının ömründe en önemli dönemlerinden biri. Umarım böyle şeyler yaşatacak biri değilsindir. Umarım karnında kendi canının bir parçasını taşıdığını da unutmazsın. Ama böyle büyük bir sorumluluğu sana zorla dayatması tabii ki yanlış. Artık yapacak bir şey yok iyi tarafından bakarak kendini telkin et
20 Yorumla
+1 yılHocam cidden çok zor bir durum. Eğer eşini seviyorsan ve çocukları da seviyorsan artık olan olmuş demekte fayda var. Eşinle aranda buz dağı yaratmanı istemem ve doğru da olmaz. Önünüzde zorlu bir 9 ay geçecek ve soğuk girmesi her şeyi daha kötü edebilir.
KAlbindeki iyiliğe ulaşıp onu affetmenin bir yolunu bul diyebilirim. Eşinin yaptığı inanılmaz derece bencilce ve tek taraflı bir şey fakat seviyorsan kadını bunu affedebilirsin.50 Yorumla
+1 yılYaşadığın çok büyük bir ikilem. Tahmin edebiliyorum. Bir yandan seviyorsun bir yandan çok kızıyorsun ki haklısın kesinlikle. Eşinin yaptığı etik dışı bir davranış. Aman olan olmuş diyerek de yaşanmaz. Gerçekten hamile mi doktora gittiniz mi bilmiyorum ama eşini karşına alıp düzgün bir şekilde konuşmalısın ve eğer tepkini belli etmezsen yaptığının negatifliğini asla hissetmeyecek. Sonradan tekrar yapma cesaretinde bulunacak. Boşan diyemem bu herkesin kendi kararıdır ama zorla bir şeyler de yürümez.
50 YorumlaGüven evliliğin temelerindem biridir ve bunu sarsmış, yerle bir etmiş. Allah kolaylık versin cok zor durum, Tam kapıyı vurup gitmelik ama suçu olmayan bir Bebek de doğacak. Ama onun hatrina ne kadar ayakta durar, bilmiyorum, kan dondurucu. Tart kafanda bu hareketen sonra Eşini bidaha ciddi alabilir misin, biz ne desek boş olucak.
51 Yorumla
+1 yılMinikhırçınkedi nick'li üyenin tavsiyesi hoşuma gitti çokta iyi olur şunları ekleyebilirim sakın çocuğu aldırmak gibi bir gaflete düşme çocuk olduktan sonra sorumluluğun çoğunu eşine yükle ve hamilelik sürecinde üzerine titreme ama çocuğun sağlıklı doğmasına engel olacak şeylerden uzak dur ve ayrıca eşinin yaptığı yenilir yutulur bişey değil nefsi arzular için böyle bir davranış karşısında ben neler yapardım inan bişey diyemiyorum
62 Yorumla
Soran+1 yılyok abi çocuğun suçu ne zaten. ama eşime bi daha güvenemem bilmiyorum devam edebilir miyiz
- +1 yıl
Devam edersiniz böyle düşünme ama bende olsam eşim benden habersiz ikimizi etkileyecek kararlar alsaydı olgunluğundan şüphe eder kontrolü elime alırdım
+1 yılBu durum da kadının erkeğe tecavüzü olarak değerlendirilebilir.
Çocuğu ebediyen karının karnında tutamayacağına göre, doğum sonrası için planlama yapacaksın tabii ki. En sağ duyu öneri bu olur. Kişisel görüşüm ise boşanma sürecini başlatman. Böylesine hassas ve müşterek rızaya dayanan bir konuda hayat arkadaşını oyuna getiren insanın seni çok da önemsediğini sanmıyorum.33 Yorumla- +1 yıl
çok komiksin kadının tecavüzü de ne saçma bunlar evli ya çocuk değiller sonuçta hap zaten 100de 100 korumuyor. Eğer gerçekten aşirı bi isteksiz olsaydı. işini hap a bırakmaz kendi de korunurdu. Benim eşim haplara güvenmez kendide tedbir alır.1 tane çocuğun sorumluluğuda bu kadar ağır olmamalı saçma geldi. her haltı biliyor hala kadına kızıyor. Kadınlar anne olmak ister zaten kendi korunsun tecavüze uğramasın😂😂😂😀😀töbe ya.
Soran+1 yıl@pamukprensesikimöptü adam gayet haklı. Evli olmak çocuk sahibi olmak zorunda olduğumuz anlamına gelmiyor. Aynısını ben yapsam ağlarsınız burada
- +1 yıl
RIZA: Olur bildirme, razı olma, isteme, istek.
İnsanların evli oldukları kişiler üzerinde rızasız eylemde bulunma hakkı yoktur. Bu her iki taraf için de geçerlidir. Bunun önemini anlamak gerçekten ama gerçekten toplumlar için en önemli hususlardandır. Daha uzun açıklamak isterdim ama senin sosyo-kültürel yapını az çok tahmin ettiğim için fazla uzatmayacağım. Umarım bu kelimenin önemini yaşayacağın bir hak gaspı ile öğrenmeden anlarsın.
@pamukprensesikimöptü
u +1 yılKardeşim sen bu kadınla evlenmedin mi? Birlikte bi gelecek kurmak için değil mi? Tamam yaptığı doğru değil, asla. Ama bu denli abartılacak bir konu mu, orası tartışılır. Evli çiftsiniz, eninde sonunda olacak bir şey bu, çocuklar rızkıyla bir gelir derler. Otur konuş eşinle, ben olsam aldırmam, eşim olacak insan aldır desede yapamam. Onu bırakırım çocuğumu bırakmam yani. Ama belki senin eşin, çocuğu aldıracaktır sende rahat edersin 🤦♀️🤦♀️
315 Yorumla
Soran+1 yıleninde sonunda olacak evet kendimizi hazır hissedince, birikimi yapınca, evliliği oturtunca. 2 ayda değil yani
- +1 yıl
Allah’ın işine karışılmaz, normalde o ilacı kullanınca hemen hamile kalma gibi bi durum olmuyor. Eşinle arandaki bağı sıkı tut bunda güven sarsılması gibi bi durum yok bence. Konuş aldırsın o zaman
Soran+1 yılallahın işi ne alaka yav kadın ilaçları bırakmış. hemen hamile kalan da bi ton insan var
- +1 yıl
Ya asıl sorun eşinin sormadan etmeden böyle arkasından iş çevirmesi. Yoksa yanlışlıkla olsa zaten adam başta olan olmuş napalim şeklinde tepki vermiş. Direk güven sorunu bence ama konuşup halledilirse güven tekrar sağlanabilir
- +1 yıl
@fettuccine aynen katılıyorum
Soran arkadaş, Allah nasip etmediği için hamile kalamayan onca kadın var, neyse konuyu uzatmaya gerek yok, tabii ki yaptığının doğru olmadığını da belirttim - +1 yıl
Mesele Allah'ın izin vermesi ya da vermemesi değil. Siz şöyle düşünün.
Hamile kalmak istemiyorsunuz ama eşiniz doğum kontrol haplarını bir şekilde siz farkettirmeden değiştiriyor ya da kullandığı prezervatifi ucunu bir yeri kasten zarar vererek sizin hamile kalmanıza sebep oluyor ve ardından bunu eşinizin planlayarak yaptığını öğreniyorsunuz.
Çocuk değil onun nasıl olduğu problem bu ilişkide - +1 yıl
Haydaa tamam sizde yazdıklarımı güzel okuyun. Doğru olduğunu söylemedim ilk yorumumdan beri yanlış diyorum zaten. Ayrıca Eşim böyle bir şey yapsa bu kadar abartacağımı düşünmüyorum, Eşim sonuçta, tek söyleyeceğim şey “böyle oyunlara gerek olmadığı”
Soran+1 yıleşin sonuçta olmuyor işte işin içine böyle oyunlar girdiği zaman. eşine de güvenemeuyeceksen kime güveneceksin, hadi çocuk doğdu ben bu kadınla nasıl ilişkiye gireyim ona güvenmeyip kendim korunsam abinin dediği gibi ucunu keser kondomun
- +1 yıl
İşte mesele hamilelik ya da çocuğun olması değil. Evliliğin en temel birimlerinden olan güven sütununun zarar alması. Yoksa bende kendi şahsi yorumumda " KAlbindeki iyiliğe ulaşıp onu affetmenin bir yolunu bul diyebilirim. Eşinin yaptığı inanılmaz derece bencilce ve tek taraflı bir şey fakat seviyorsan kadını bunu affedebilirsin." diye belirttim.
Ama yarattığı etki çok yıkıcı. - +1 yıl
Bir kız haklı ne diye evlendim o zaman iki ben de yaptım aynı şeyi ucunu iğneyle deldim şansıma o da koptu ortadan ikiye ve sonra da söyledim ben böyle yaptım diye hiçbir tepkide bulunmadı ya bir ay sonra geldi çocuk istiyorum diye 2 aylık kızımız var çocuk evin neşesidir canım. Sen şimdi böyle yaptı güvenmiyorum vs. diye boşanmayı aklına koyuyorsun ya inşallah Allah seni çocuğa hasret bıraktırır da yalvarırsın. Sen de boşalmasaydın içine çok mu zor gelince çıkartmak.🤬
Soran+1 yıl@CansuKaya1207 iğrenç bir evlilik sizinki. tiksindim. dışarı boşalma da bi kontrol yöntemi değildir daha doğum kontrollerini bilmeden eşinizi kandırmaya çalışmışsınız o da saf herhalde gülüp geçmiş. iğrenç
- +1 yıl
Ne bilip bilmediğimi sen daha mı iyi biliyorsun ayrıca eşim istemiyor şimdi ben kontrol iğnesi vurulma önerisini sunduğumda bana kızmıştı senin iğrendiğine evliliğe herkes hayran kalıyor canısı sen saf diyorsun ya kör kendini görmezmiş
Soran+1 yıl@CansuKaya1207 iğrenç, kocanı kandırıp ilerlettiğin bi ilişki, evlilik. çocuğun duysa doğmamayı tercih ederdi. iğrenç
- +1 yıl
Ben kandırmadım kandırıyordum olmadı sonra gelip kendisi istedi. Ben ne dersem diyim sen kendi doğruna inanacaksin zaten o yüzden hadi ordan git o kızın hayatından da bence
Soran+1 yıl@CansuKaya1207 kandırıyordun olmadı işte. yalancının mumu yatsıya kadar. o da seni kandırıyordur emin olabilirsin, erkekler bu tür şeyleri çok içselleştirir
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şeyi normalleştirdiğimiz gibi bunuda normalleştirmişsiniz gerçekten tebrik ederim sadece klavye insanlarısınız heralde kendi hayatınızda böyle bir şey olsa asla söylediğinizin bir cümlesini bile yapmazsınız hep bostan laflar
size gelince siz gayrimeşru bir bebek sahibi olmuyorsunuz Sevmişsiniz evlenmişsiniz bir yuva kurmuşsunuz eşinizin yaptığı evet çok yanlış kendinizi hazır hissetmeden böyle bir durumda kalmamalıydınız ama süpriz gibi düşünün belki hayatımıza mutluluk renk getiricek kötü düşünmeyin hemen ama bazı insanların yorumları gerçekten iğrenç mide bulandırıcı yok çocuğu aldır yok boşan gerçekten eğer sizde bu düşüncede seni zaten hiç evlenmeyin merhameti olmayanın evliliği de uzun sürmez aynı şeyi eşiniz için de geçerli eminim hatasını anlayacaktır ama size Allah tarafından gönderilen evlat acısı çeken o kadar insan varken size bunu hediye eden Rabbimize kucağınıza aldığınızda şükür edeceksinizdir 🦋15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOo O peki o zaman sizin öneriniz sanırım kürtajla kolları bacakları parçalaya parçalaya koparılsın anne babada rahat uyusun😉
Cevap sahibi+1 yılSizin dediğiniz gibi bence değil durumun durumları Türk Vatandaşı Türkiye’de yaşıyorlar ve bir işleri var elbette bir çocuğa bakabilecek kadar güçleri olur nice kadınlar var tek başına evlatlarına bakıp büyüten
Cevap sahibi+1 yılAyrıca tavşan gibi çoğalmazlar arkadaşım abartma elbette bu sefer yaşamışlar bir daha önlemini alırlar o kadar da insanlar aptal değil
Cevap sahibi+1 yılBu senin söyledin eski çağı insanları korumayı bilmiyorlar 15 20 tane çocuğu oluyor burada bir tane çocuktan bahsediyoruz
Cevap sahibi+1 yılİşte ben de your musunuz da bir kere hata yapmışlar bir daha bunu yapmazlar diye düşünüyorum zaten ben de Bilinçsiz anne babaların çocuklarını hak etmediğini ben de katılıyorum ama bu çiftin böyle olduğunu düşünüyorum baba biraz duygusuz gibi geldi bana anneyi bilemiyorum onu da dinlemek lazım iki tarafı dinlemeden bence bir şey diyemem ama ortada bir can var sonuçta ona göre bir karar verilir hiç anlaşamazlar bile bile ayrılırlar ama çocuk bence alınmamalı sonuçta oda bir can ve onlardan olan
+1 yılYabancı ülkede erkek arkadaşı prezervatifin ucunu kesince kız şikayet etmişti ceza almıştı aklıma o geldi 😂 ama her türlü bu yaptığı suç iki gün önce benim de aklıma böyle bir fikir geldi ama yapmadım çünkü suççççç. Yine de olan olmuş belki bebek olursa evliliğimiz daha iyi olur hiç ayrılmayız kafasına girmiştir maalesef çok geç senin için.
40 Yorumla
+1 yılBir çocuğun ihtiyacı anneyse sevgi babadır şu an maddi gücümüz yok sözünden ne kadar sorumluluk sahibi bir insan olacağını anlayabiliyorum ama eşine bir ceza kesmelisin sonuçta kötü bir şey yapmamış da olsa sizi her seferinde farkında olmadan kandırmaya çalışmak aliskanlik haline gelebilir kesinlikle haklısınız yaptığı aşırı bencilce ve ben olsaydım bir daha hiç bir konuda guvenemezdim
40 Yorumla
+1 yılyani eger gercekten cok cocuk sahibi olmak istiyosa ortak bi karara varmaniz gerekirdi ama zaten olan olmus bundan sonrasini dusunmeniz onemli cocuk sahibi olmak kolay degil birikim yapmaniz lazim cocuk icin zaten oyle sip diye dogmuyo 9 ay gibi bi sure var onunuzde gecmis olsun 😕
40 Yorumla
+1 yılGöstermiş olduğunuz tepkide çok haklısınız. Güncellemede bahsettiğiniz gibi aynısını siz yapsanız eşiniz belki size daha fazla tepki verirdi. Çocuk işi planlama gerektiren her iki tarafında kendini her anlamda hazır hissettiğinde karar verilmesi gereken büyük sorumluluk gerektiren bir olay. Hangi mantıkla böyle bir şey yaptığı konusunda pek bir fikrim yok. Belki sizi kendine bağlama konusunu garantiye almak içinde yapmıs olabilir. Ama şöyle de bir şey var ilk kez gebe olan anne adaylarının ilk gebelikleri ya düşükle sonuçlanıyor ya da kimyasal gebelik olabiliyor belki böylede ilerleyebilir süreç. Bu herkeste oluyor diye bir şey tabiki yok. Ama siz iyi tarafından bakın önyargılarınızı yıkın sonuçta eşiniz sizin çocuğunuza hamile 🤰
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGitsin aldırdırsın... Ya aldırırsın ya da boşanırız net demelisin. Hayırdır mq sadece onun çocuğumu olucak... Hazır değilmişsin ve sana saygı göstermemiş eşin. Boşanma davası açsan direk haklı görülürsün. Hatta boşan. Boşanmalısın acilen. böyle ciddi bir konuda tek taraflı karar alan iler de ne yapar...
70 YorumlaBu sitenin çoğu cahil burdan fikir almaya değmez. Cevaplarını ve sorunu okudum; sonuna kadar haklısın. Bana yapılsa delirirdim heralde, bi insan getiriyorsun hayata bunu nasıl bu kadar basit görüyorlar anlayamıyorum. Yalancı ve bencil bi eşle hayat nasıl geçer bilmiyorum.
ülkenin hali ortada; mutsuz bir aile olacaksa ve tam anlamıyla çocuğa bakmak zorsa aldırın veya boşan.
Yok boşanmam ya da henüz imkan varken duygusal sebeplerle aldırmak da istemezsen olumsuz tavırlarını yansıtmamalısın haklıyken haksız konuma gelirsin. Uzun ve zor iş sabır diliyorum. Hakkında hayırlısı.30 Yorumla
+1 yıl1 tane çocuk olmalı evin neşesi çocuk bizde 3 tane var çok yorucu oluyor bazen ama onlarla oyunlar oynamak öpmek koklamak tüm dertleri yorgunlukları siliyor. Bu durumu neden bu kadar abartıyor sun 1 tane çocuga bakamayacak mısın genelde sorumluluğun çogu annede oluyor. abartma
18 Yorumla
Soran+1 yılİğrenç
- +1 yıl
aldırsın o çocuğu senden baba olmaz evet Çok kötüsün
- +1 yıl
Şu yoruma iğrenç diyebilen tıynette birinden baba olmaz umarım annesi aldırmak durumunda kalmadan Rabbım kaderini dogmadan cenneti tayin etmiştir. Bosanirlar daha iyi bir baba adayı bulur yazık üzüldüm kadına
- +1 yıl
aynen öyle normal değil bu beyefendi
Soran+1 yıl@Hayatcokbayat89 şu yoruma iğrenç diyorum çünkü iğrenç. Çocuğun sorumluluğu annede diyebilecke kadar iğrenç bi fikir
- +1 yıl
çoğunluk annede eşim işe gidince yanında gotürmuyor
Soran+1 yılEe evde popo büyütüyorsun diye sorumluluk sende mi oluyor? 8 saat çocuğu evde oturtup tv karşısında bulaşık yıkıyorsun diye sorumluluk sahibiymiş, bak sen
- +1 yıl
sabah birine kahvaltı hazırlayıp taa ebemin şurasındaki okula bırakıp eve geliyorum evi temizliyor. diger 2sine kahvaltı hazırlıyorum. öglen ebemin taa şurasındaki okula gidip sabahçı olanı alıp öğlenci olanı birakıyorum. Eve gelip öglen yemegi yapıyorum. Ödevlerini yapıyoruz. Ufak oğlumla da ilgileniyorum yemek yapmalıyım sâat 4 gene okul yolu gorundu. Eve gel yedir doyur temizle emin ol o got buyumuyor. Sende bunu yapacak got yok 1 taneye bakamıyorsun agla dur
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden hep kadından doğum kontrol hapı kullanmasını bekliyorsunuz kendin prezervatif taksana. O haplar çok mu iyi sanki, hapı kullanıp hamile kalsaydı bir şey demeyecektin demek ki sen de buna göz yummuşsun. İstemeseydin bebek kendin korunurdun, o hapların %100 korumadığını bile bile ilişkiye girmişsin. Bütün suç kadında mı yani? Bence dön bir kendine bak.
44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvlenmeseydin awq sen de ben kadına acıyorum şu tavırlarınla sana evet demiş sana katlandığı için şükret bence.
Soran+1 yılAnca görüş kaldırırsın işte kabul edemediğin için
Cevap sahibi+1 yılSen de anca görüş kaldırırsın. Sen yapmasan yapmazdım. Senle evlenenin aklına z#ıçayım
Soran+1 yılNe kaldırdım bacı ben dkfkf
Gizli Üye(18-24)+1 yılMaddi bir gelirin yoksa düzenin yoksa neden evlenirsin onuda anlayamadım. Yoksa evlenme. Herseyin tam olmalı evlendiğinde. İkinizinde. Direk çocuk olcak diye bir şey de yok. Siz sadece cocuğada hazır olacak durumunuz olmalı evlenirken. Anlıyor musun? Git boşa. Buraya yazarken ne oluyor ki. Boşan hamile karından. Mecbur bakacaksın. ya da boşayıp nafakasını verirsin çocuğunada.
410 Yorumla
Soran+1 yılmaddi bi gelirim yok düzenim yok nerede dedim?
Cevap sahibi+1 yılSorunda maddi yönden bakamayacağını belirtmişsin zaten.
Soran+1 yılmaddi olarak hazır değiliz dedim. bakamam demedim. çocuk yapmak sadece altını bezlemek değil, çocuğa iyi bir gelecek sunmak da birikimle oluyor
Cevap sahibi+1 yılBirikimini evlen eden önce yapmalısınız
Soran+1 yılnerede yaşıyorsun sen almanyada mı? türkiyede ortalama 25 30 yaş aralığındaki bi çift nasıl hem evlenmek hem çocuk için birikim yapacak?
Cevap sahibi+1 yılAlmaniyada değilim. Yurtdışındayım ama. Bu arada 25 30 ne ya. Çabalayan 25inde zaten herşeyi olur
Soran+1 yılyurt dışında olduğunuz belli, yüksel lisans mezunuyum aldığım maaş 4 bin. 4 bin gelirle kira mı vereyim hem evlilik hem çocuk için birikim mi yapayım
Cevap sahibi+1 yıl@hotdog çomarı sana monte etmemi istemiyorsan o zaman yol al seni ilgilendirmez
+1 yılYaptıgı gerçekten çok yanlış ortak verilecek bir karar çocuk. Ve evliliğin ilk yıllarında çocuk yapmayı gerçekten çok yanlış buluyorum. Çünkü daha evlılık oturmamış oluyor. İlişkiden tamamen emin olmadan çocuk yapılmamalı bence. Ama yapacak bir şey yok. Olmuş bir kere.
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle hemcinsim die asla savunmayacagim cocugu tek basina buyutmicek sonucta cok bencilce hareket etmis ben olsam kavga cikariridim senide dusunmeliydi seni kandirmamaliydi sana soylemeliydi bu istegini simdi o cocuk baba sevgisi olmadan buyuyunce cocunu sevmedi die zirlicak hanfendi karsilikli konusun karar verin ve eger gercekten hicbir sekilde bir bebege hazir degilseniz aldirin hicbir cocuk huzursuz imkansiz ortamda buyumeyi haketmez ben olsam cok kotu kavga cikartir konusmazdim
10 Yorumla
+1 yılResmen sahtekarlık yapmış. Hiçbir şekilde hazır değiliz demişsin. Bir daha bu kadına nasıl güveneceksin?
92 Yorumla- +1 yıl
Sana mı güvensin🙂
- +1 yıl
@feyziiihüsnü ne alaka simdi ya?
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bu duruma da Empati yapmak biraz zor Ama eşin Demek ki istedi ya belki de bebek sizin için daha iyi olabilir aranız düzelir hayatınıza sizden bir parça girecek o kadar da kötü bir durum değil bence Tamam maddi olarak hazır değilsiniz belki manevi olarak da hazır olmayabilirsiniz ama yine de iyi günde kötü günde birbirinizin yanında olmanız gerek bu duruma da birlikte göğüs görmeniz gerekir böyle bir durum için herhalde bebeğini terk edeceğini Ben düşünmüyorum
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada bu durumu normalleştirmeye çalışan zekası düşük insanları boş ver. Senin onayını almadan bunu yapması iyi bir durum değil, yol yakınken bunu konuş ve ona göre karar ver. Bu tür başına buyruk insanlarla ömür geçmez.
90 Yorumla
+1 yılBu önemli bi karar senden gizli yapması çok yanlış ikinizinde hazir olması gerekir ama demekki çok fazla istemiş herseyi göze almış bence size tavsiyem bu konuyu kapatın ve hayata daha pozitif bakın kafanızda büyütmeyin düşündükçe eşinizden de soğursunuz 3tane oğlum var inanın bu hayatta yaptığım en iyi şey onlar babaları içinde geçerli bu oda öyle düşünüyor ve maddi olarak hiç bir zamn hazir olmayabilirsin işin maddi kısmına girecek okursak hayat sürprizlerle dolu ne olacağını bilemiyoruz varken yok yokken biranda ortaya çıkar para hem rızkı veren Allah sen onu düşünme artık olan olmuş ve tadını çıkar
00 Yorumlaçocuk olunca işte evlilik garantiye alınır falan diye düşünmüştür belki. Yaptığı şey hoş bir davranış değil ama bebek dediğin bereketi ile gelir sevinmeye bak sen. Bizimde tam tersi ben istemiyorum eşim istiyor. Bakalım hayırlısı olsun
50 YorumlaYazık olan çocuğa olacak istenmeyen çocuk anne babası istemeyen ve şu an annesinin karnındayken bile hissediyor bunu bilip ona göre davranın o bebegij suçu ne ?
53 Yorumla
Soran+1 yılBebek benim bebeğim. Ona her şeyi sağlamaya çalışırım, yapacak bi şey yok. Eşim konusunda aynı fikirde değilim düşünüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir bayan olarak söylüyorum geçmez yürümez bu. Böyle bir kadın ya da erkekle ömür geçmez. Bazı kararlar ortal alınmalı. Özellikle çocuk yapmak. Belli ki seni elde tutmak istiyor. Nasılsa masraflar da senden. Ayırmak günah ya da bunları demek ama yol yakınken vazgeç bundan, ömür geçmez.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEmpati yapıyorum kesinlikle bu çocuk olayı karşılıklı olarak konuşulup karar verilmesi gereken bir durum düşüncenede katılıyorum çoğu çift evlenip hemen çocuk yapıyor bu o kadar yanlış ki birbirlerini tanımadan anlaşabiliyolar mı bakmadan çocuk yapmaları yanlış ki sonrasında ortada kalan mağdur olan çocuklar oluyor eşinin yaptığı çok yanlış hiç tasvip etmedim
37 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar evlendikleri an çocuk sahibi olabilir bence bunda yanlış bir şey yok
Cevap sahibi+1 yıl@xCuppycake ona lafım yok ama şu dönemde boşanmaların fazla olduğu bu zamanda düşünmek gerek çocuk bir sorumluluk gerektiriyo
- +1 yıl
Bence insanın kendine güvenmesi gerekiyor önce ben tek başıma bakabilir miyim diye keşke bilinç olsa ben kendimi biliyorum sevgilim de biliyor kişiliklerimiz oturmuş beklemek çok saçma geliyor bize tabii bunda yaşının 40 olmadı da bir etken
Cevap sahibi+1 yıl@xCuppycake yaşınız 40 ise bana görede geç kalınmış yani en fazla kadın için 27 hadi 28 sonrasında Yaş ilerledikçe belli hastalıklar ortaya çıkabilir ve doğum zor olur ama beyefendi gibide kendinizi hazır hissetmiyorsanız beklemek en iyisi
- +1 yıl
Hayatımdaki insanın yaşı 40 benim degil
Cevap sahibi+1 yıl@xCuppycake yani bacım 40 yaşındaki adamda beklemesin artık dede olacak yaşta 😂
- +1 yıl
Hahha tamam 20 yaşında çocuk yapsın da beceremesin baba olmayı
+1 yılburada "aman noolmuşki" diyenlerin iki yüzlülüğü insanın midesini bulandırıyor. Birisini aldatmak illa başka birisiyle yatmak ile olmuyor. Adam aldatılmış.
70 YorumlaÇocuk aslında iki tarafında rızası olarak yapılmalı. Resmne sizi kandırmış. Üzüldüm. Ama çocuğu reddetmeyin. Unutmayın ki onun bir günahı yok.
82 Yorumla
+1 yılSizin en büyük hatanız evlenmekmiş hacı , sevgililik düzelsin diye evlenen ilk defa duydum , hadi evlilik düzelsin diye çocuk yapanlar var eşinde büyük ihtimal bunu yapmış ama ben sana söyleyeyim olan o garibim çocuğa olacak keşke hiç evlenmeseydiniz zaten senin tavrından buraya bunu sormandan aile yapısına uygun biri olduğunu düşünüyorum , tamam burada takıl konuş gül cinsel şeyler sor ama bunu da sorma be kardeş git ailene eşine dostuna danış.
60 Yorumla
+1 yılKonu sadece çocuk değil aslında, güven var işin içinde, seni bu şekilde masumca görünen bir şey de bile manipüle etmiş olsa bile, bu iyi bir şey değil, üzgünüm.
60 YorumlaKürtaj diyenleri anlamıyorum bu kadar mı canileştiniz? Kardeşim haklısın sonuna kadar eşin hatta yapmış. Ama artık o senin çocuğun, o çocuk için bir şeyler yapmalısın. Buradaki bazı kişilerin aldır demesini dinleme. Bu hayat senin tabi karışamayız ama eğer kürtaj yaptirirsaniz ilerde kendinizi affedemezsiniz.
60 Yorumla
+1 yılBelki çocuğun sizi daha çok başlayacağını düşünmüştür. Yaptığı affedilir bir şey değil fakatolan olmuş. Ne sitediğine sen karar verebilirsin ancak. Sakin kafayla düşün. Burada sana kim ne derse boş
60 Yorumla
+1 yılBenim arkadaşım da vardı böyle, bilerek doğum kontrol hapını içmiyordu. Hatta eşinin yanında içiyormuş gibi yapıp çıkarıyordu sonra. Eşler birbirine saygı duymalı bu konuda, ayrıca doğum yaptıktan sonra herşeyle ilginince aklı başına gelir.
40 YorumlaHaklısınız. Ortaya bi çocuk gelecekse bunu her iki tarafında istemesi gerek. Yaptığı hiç hoş değil. Ama artık olan olmuş bi dahakinr önlemi karşı tarafa bırakmazsın sende. Şu saatten sonra hamileliği zehir etmeye gerek yok
40 Yorumla- Devamını Gör (157)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat