Ben de eşim de çalıştığımız için gece bebek ağlayınca sırala kalkıp bakıyoruz. Yakın arkadaşımız kocasından şikayetçi. Gece asla uyanmıyormuş bebeğe bakmak için. Sizce gece bebeğe bakmaya kim kalkmalı?
Baba çalışıyorsa anne kalksın.
Hem anne hem baba çalışıyorsa dönüşümlü kalksınlar.
Baba çalışıyorsa zaten genelde anneler kalkıyor ve baba uyanmasın diye gayet sessiz olmaya çalışıyor. Ancak iki ebeveyn de çalışıyorsa, dönüşümlü olarak kalkmalılar.
Bununla birlikte (eğer çok büyük bir borç varsa, baba işsizse ya da evi idare etmeye tek kişinin maaşı yetmiyorsa ayrı) bence anneler çocukları doğduktan sonra çalışmayı bırakmalı ve çocukları belli bir yaşa gelene kadar da çalışmamalıdır. Çünkü çocuklar (anneleri çalışmadığı halde şımarık ve yaramaz olan çocuklar da var ancak onların ki bambaşka sebepten.) anne figürü evde yoksa ya da az ilgi veriyorsa depresyona girip, ebeveynlerin dikkatini çekmek için kavga edip, yaramazlık yapıp ya da tamamen içlerine kapanıp ''Beni gör artık!''imgesi vermeye çalışıyorlar. Ve maalesef anneler / babalar çocuklarına VERMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUKLARI sevgi ve ilgiyi vermek yerine ''bu çocuk yaramaz'' deyip ceza veriyor, dövüyorlar. Bu yüzden evde sevgi dolu, ilgili bir anne figürü şart. İlaveten, babalar işten yorgun geldiler diye çocuklarıyla oturup yarım saat ilgilenemeyeceklerse lütfen prezervatif kullansınlar. Dünya nufusu gayet çok, insanların üremesine gerek yok.
Babalar ama nedense bu seçenek yok. Çok saçma sadece babanın çalıştığını düşünmek türkiye de de bir sürü hanede kadın işe gidiyor baba çalışıyor gözükmek için kahvehaneye yaşadığınız ülkenin gerçekliğine gözlerinizi kapatmış ataerkil bir toplum kurmuşsunuz.
Anne çalışmıyor olsa dahi, bebege sadece annenin bakması yine doğru değil,, baba dışarıda çalışırken anne evde yan gelip yatmıyor, ev işleri dile kolay pratiğe zor islerdir,, o yüzden anne çalışıyor olsun ya da çalışmasın bebege bakmak için babanın yardım etmesi gerekiyor
Çalışma ve yorgunluk durumuna göre degisebilecek bir durumdur. Mesela sadece baba çalışıyorsa anne daha sık kalkabilir ama bu demek değil ki baba hiç kalkmayacak. Tatil günlerinde destek olmalı.
Babanın çalışıyor annenin ise tüm gün evde kalıyor olması gece ağlayan bebekle annenin ilgilenmek zorunda olduğunu göstermez. Çünkü işte olan birinin harcadığı efordan çok daha faza enerji harcıyordur muhtemelen anne bebeğiyle uğraşırken. Bu yüzden her durumda anne ile baba dönüşümlü olarak uyanmalı bence.
Ahh çok zordur o ilk aylar. Kesik kesik uykuları oluyor hep. Lohusalıkta hassas bir dönem üstelik. Kadının her türlü desteğe ihtiyacı oluyor. Kadın çalışmasa da erkek bu zamanda destek olmalı. Gün içerisindede sürekli anne bakıyor ilgileniyor bebekle zaten üstelik bi sürü bambaşka işlerde kadına yük oluyor. Dinlenme fırsatı olmuyor asla. Biz hep beraber kalkıyorduk. Emzireceksem ben ilgileniyordum. Onun dışında eşim ilgileniyordu. Duruma göre paslaşıyorduk. Bu sayede ikimizde bu dönemi rahat ve sorunsuz şekilde atlattık şükür.
Annenin çalışmıyor olması, bebeğin tüm sorumluluğunu onun sırtına yıkmaz. Anne de yapacak, baba da. Baba anneye destek olsa ölmez. Çocuk iki tarafın da çocuğu. Kadın da evde oturmuyor tüm gün hem çocuğa bakıp hem ev işleri yapıyor. Evlilik deyince herkes eşit sorumluluk alacak. Yok öyle yağma.
Tabii ki çocuk sonuçta sadece annenin ya da sadece babanın çocuğu değil çocuğun bakımını anne ve baba eşit olarak yapabilmeli bence ebeveynlik bunu gerektiriyor bir baba çocuğunu uyutabilmeli yemeğini yedirebilmeli alt değiştirme olayına bir şey diyemiyorum Çünkü alt değiştirmenin annenin yapması gerektiğini düşünüyorum bu benim fikrimdir kesin böyle olmalı demiyorum
Çocuk ne yalnızca annenin nede yalnızca babanın değil. Hem anne hem baba o çocuğun yüzerinde eziyyete katlanmalı. Neyazık ki şimdiki durumda birçok babalar bu eziyyete katlanamıyorlar ama işi yalnızca anneye bırakmak da doğru değil. Doğru baba çalışıyor yoğun iş gününün sonunda yorgun olabilir. Ama annenin de eziyyetini unutmamak lazım. Eğer bir baba işte çalışıyorsa bir anne evde belki de babadan 10 kat daha çok çalışıyor, daha çok eziyyete katlanıyor.
Iki secenekte sacma. Annelik babalik vardiya usulu yapilmamali. Cocuk bu senin calismana yorgunluguma bakmaz. Ikiside kalkacak o cocuk rahat edene kadar huzur bulana kadar gerekirse göz kirpmayacaklar. Anne baba olmak baska, annelik babalik yapmak baskadir.
Bebek anneye tapulu bir arsa veya toprak değil. Birlikte yaptıysanız birlikte de bakacaksınız. Sorumluluk 2 kişiye ait. Anneye %90 yükleyip baba %10 ile babalık yapıyorum demesin. Çocuk her ağladığında, her kustuğunda, her altını pislettiğinde bireylerin biri diğerine çocuğu yıkmamalı. Zira çocuğu biz yaptık biz bakalım sorumluluğunda büyütmeyecekseniz, tek bir kişiye yük olarak yıkacaksanız yapmayın. Korunma denen bir yöntem var!
Anne kalksın diyemem çünkü çocuğun peşinden hep o koşturuyor. Anne diyemem. Çocuk bakmak kolay değil aga. Gece ağlıyorsa çocuk tavsiye annesi emzirdikten sonra yavaşca yerine koy ve uyumasını bekle. Dadımdan tavsiye bro.
Anne çalışmasa bile babanın da kalkması gerekir, çocuğu birlikte yaptılar, ikisinin de çocuğu.. Kadın eşi işe gittiği vakit ekstra mesai yapıyor. Onun için kesinlikle babanın anneye yardım etmesi gerekli
Çoğunluk eşit olsun demiş. Hayat müşterek ya haklısınız. Ama unuttuğunuz bir şey var. Kadın erkek eşit değildir. Kadın erkek bir bütünün birbirini tamamlayan iki parçasıdır. Asla eşit değildir. Herkesin görevi ayrıdır.
Kadın ya da erkeğin doğası farklı. Çocuğun ilk ve en önemli öğretmeni annedir. Babanın görevi farklı. Başımıza eşitlik kavramı çıkararak saçma sapan şeylere yol açılıyor.
Baba kalksa emzirecek mi cocugu anlamadım benım içim rahat etmez ya istıyorsa benımle kalksın tabı uyutma kısmında yardımcı olabilir ama dönüşümlü olmaz bu iş bence
Yine de istemezdim sıcaklık ayarına vs kendım bakmak ısterdim içim rahat etmezdi bilmıyorum o zaman eşinizide çalışıyorsa baba kalkmalı dıye şıklara ekleseydınız keske
anne baba ikisi de çalışıyorsa tabiki sırayla çok iyiymiş, birbirini desteklemek önemli. Anne çalışmıyorsa bile babanın hiç kalkmaması kabul edilemez. Kadın çocuğu tek başına yapmadı
Kim uyanmaya meyilliyse , uyku derinliği hangi bireyin daha düşükse o kalkar. Cinsiyet söz konusu olamaz bu konuda çünkü eşler birbirine yardımcı olmalıdırlar efendim.(İyi günde, kötü günde ya haniii)
Ben biraz manyaktım eşim çalışmasada ben mık dese fırlardım altı maması hastalığı derken büyüdü çok özledim o günleri. Tamam tuhaf ama evlat büyüyünce insan özlüyor
ağladığını duyan kalkar, biz kadınlar babalarını şikayet ederiz kalkıp bakmıyorlar diyede bebekler genelde acıktığı için gece uyanır, babası kalksa emzirebilecek mi sanki
Bence bunun bir sırası olmamalı ilk duyan uykusu hafif olan baksın. Bakacak durumda değilse eşini güzelce uyandıracak bebeğimize bakar mısın diyecek. Bilmiyorum ben bebeklerden korkarım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çocuk bakmak işe gitmeye benzemez. Mola yok, dinlenme yok tamamiyle zorlayıcı ve yıpratıcı bir süreç. Bir kişinin üstüne yıkılmamalı ve baba da yardımcı olmalı elinden geldiğince
şaka şaka hayat müşterektir eşit şekilde bakılmalı çünkü o ikinizin de bir parçası eşiniz çalışmıyor olsaydı o bakardı ama ikiniz çalışıyorsunuz sorumluluk eşittir
anne ve baba dönüşümlü kalklmalı tek kişide sorumluluk olmamalı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence her ikisi Ama ablam her defasında enişteme 15 dakika sen 15 dakika ben bakıyım diyor ablam sabaha kadar uyuyor eniştem bakıyor çocuğa😂😂hep böyledir bu iş