Eşim zor bir dönemden geçiyor. Hem çocuk hem iş sorumluluğu boyunu aştı. Ben elimden geldiğinde yardım oluyorum ama benim de işim çok yoğun. Nedense anneler kendilerini daha sorumlu hissediyor çocuklara karşı. İçinden keşke doğurmasaydım diyor mu acaba diye düşünüyorum bazen.
Çocuk bazen bunaltabiliyor. Hiç keşke doğurmasaydım dediğin oldu mu?
Bunu söyleyeceğini düşünmüyorum. Uykusuzluk, yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı stres zor tabi. Senin annen, onun annesi yardımcı olabilirler. Süt de veriyor, hem süt vermese bile mama yapıyorsa ekstra uykusuz kalıyor mama hazırlayım derken.. Çalışan bir anne, ekstra yoruluyor tabi.. Kahve keyfi yapamıyor, hızlı hareket etmek zorunda, kaç kez nefes alıyor mu diye kontrol ediyordur.. Allah bağışlasın, ömrü bahtı güzel olsun inşallah.. Bu dönem zorlu bir dönem. Süt veriyorsa regl olamıyor olabilir, bazı kadınlar süt verirken regl olmaz.. Regl olmamakta strese sebep olabilir.. Bakıcı tütün diyeceğim, güvenmek zor. Evlat;tüm mal varlığından önemli.. Bu dönemler geçici, emzirme dönemi bitince, tuvalet alışkanlığı bitince eşin rahatlayacak ve bugünleri çok özleyecek.. Süt izni alabiliyor bildiğim kadarıyla.. Bu dönemler geçici, nasıl geçtiğini anlamayacak, sende ona destek ol.. Hem çalışıyor, hem çocuğuyla ilgileniyor. Yardıma, desteğe, anlaşılmaya ihtiyacı var
Bana çok garip geliyor çocuk yapmak. bir kadın olarak bir daha toplumda kadın olarak algılanmayacaksın. sadece annesin ve evlisin. sahibin var. bundan sonra kimse sana teklif dahi edemeyecek birşeyleri. Gencecik yaşta kadınlığını feda eden kadınlar bana çok garip geliyor. hiç mi kendinize acımıyorsunuz? cinsiyetsiz bir varlıksın artık. hadi büyüyünce biraz rahat edersin ama çocuklu kadına da kim yanaşacak?
Ahahahahhah çok güldüm bu yoruma:)) cinsiyetsiz varlık mı:) kimse yanaşmıyor sanıyorsunuz yani:) Hiç garip gelmesin size hiç üzülmeyin. Eğer güzelsen, akıllıysan ve iyi olmak için her şeyin sahibiysen neyini feda etmiş olursan ol sana her türlü yerden ve her şekilde yanaşıyorlar. Emin olabilirsin ki tecrübe konuşuyor.
Çocuk kesin pişmanlık Çok çocuk aşığı değilsen Arada bir çocuk yapasım geliyor tatlılar diye Sonra yeğenime 2 saat bakınca yorgunluktan ölünce Bir de yaş da aynı değil ya sıkılıyorsun Sev sev nereye kadar Bıktırıyor yani Karşılıksız sevmek zor Annelerin sevgisine herkes sahip olamaz
Çocuk bazen bunaltabiliyor kötü bir cümle olmuş. Böyle olacağını biliyor olmalıydınız bu dengeyi herkes sağlamıyor çocuğu olan kadının çalışmasını da doğru bulmuyorum ilgi azalıyor daha çok stres oluyor. bakıcıya bırakılıyor o çocuğun anneye ihtiyacı var.
Bu devirde çocuğu olan insanlar çok şanslı bana göre gadası. Çünkü çocuğu olmayan tüp bebek tedavisi gören çok insanımız var. Bir insan çocuğu yaramaz diye böyle bir cümle kurmak isterse aklına bebek sahibi olmak isteyen insanları getirmelidir. Çünkü çocuk evin neşesidir. Dün ben yeğenimi saatlerce kucağımda gezdirdim. Onun mutlu olması benim mutlu olmam demektir.
benim iş yoğunluğum onun 2 katı diye öyle söyledim. yaz tatilinde izin aldığımda çocukla hep ben ilgilendim. bi baba olarak dediğiniz gibi bu benim görevim zaten. keşke zamanım olsa da daha fazlasını yapabilsem.
Icinden keske dogurmasaydim demiyordur, demez. O onun evladi, baskasinin cocugu olsa kaldirmaz agir gelir fakat insan kendi cocuguna off demez 70 yasina gelse ve cocugu hala ona muhtac olsa yine off demez. Evlat sevgisi baskadir. Herkesin apalagi kendine topalak demisler. Hatta ona baktikca iyi ki dogurmusum der. Umarim zorlu sureci atlatirsiniz🌼
Keşke doğurmasaydım dediğim hiç olmadı ama biri alsın şu çocuğu bir gün kafa dinleyeyim duş yapayım insan gibi sakin sakin yemek yiyeyim dediğim zamanlar oldu. Her anne bu evreleri geçirir. Anne olmayan doğum yapmayan anlayamaz
Anlık öfke krizlerine sebep olsa da Kendimi dövdüğüm zamanları bilirim falan Ama hiçbir zaman keşke doğurmasaydım demedim Bana onun kadar iyi gelen başka bir şey yok bu dünyada, her zaman iyi ki🙏🏻
Anneler nedense daha sorumlu mu hissediyor🤣🤣hey Allahım kadınlar insandır erkekler insanoğlu sözünü duydun mu kadınlar bu dünyanın vicdanı işte annelik bir başkadır tabi beceremeyenlerde var bunu ann3 olup birde çalışmak zorundaysan bitiyor hayatın ablamdan biliyorum genede yaranamazlar ama
aslaaaaaa öyle bir şey demem... 2 oğlum 2 gözüm...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok dedim hatta yüzlerine diyorum sık sık. Yanlış biliyorum ama bende insanım dayanamıyorum hatta devamında keşke annem de beni doğurmasaydi diyorum o kadar zor benim için
@casperman bu çiftler çocuklar için iyi birsey değil ama bazen o noktaya geliyorum o kadar da seviyorum onlar benim için herkesten herşeyden önce gelir ama keşke yapmasaydım da diyorum işte
Arkadaşım dedim ya çok yanlış olmasına rağmen böyle cümleler kullanılıyor insan psikolojisi bu önemli olan sinirleri sağlam tutabilmekte ve bu cümleleri kullanmamaya özen göstermekte. Çünkü o çocuğun psikolojisini de bozar ki bu en kötüsü hastalıklı bir birey yetişir Allah muhafaza
@casperman yok çok şükür çünkü onlar da biliyor onlara olan aşkımı. Sevgim de çok güçlü kimseye benzemez ama tabi doğru değil Söylesemde geri zaten kendimi de katıyorum yani onlara değil kendi doğumuma kızıyorum asıl. Çünkü onlar değil suç, benim. En kötüsü de anne sen doğmasaydın biz hiç doğamazdik iyi ki sen doğdun ki biz de olduk deyince düşün beni bitiyorum o an😔
Tahmin ediyorum evlat bu tabii ki hiç bir şeye benzemez. Ama en kötü çocuklarını çok duygusal hassas yapar. Mümkün olduğunca kendin için bile öyle deme 🙂 kaç yaşında çocukların
Gülümsemen çok güzel ama ne kadar gülümsese bile insan için dünyasını da böyle gelgitler yaşıyor iyi bir sırdaş arkadaş eş dost ile sohbet kafanı dağıtır ya da bir kaç duble rakı 😂😂😂
Sanmıyorum annelik çok kutsal bir şeydir cennet sonuçta annelerin ayaklarının altına serilmiştir pişman olmaz neden olsun o çocuk şifa olmuştur her şeyi ile yani öyle kötü düşünme olmaz
normal anneler öyle diyemez anne bebek bağı ileri safa da bir bağ anlatılacak bir şey değil yaşanmadan da anlaşılmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben öyle bir donemden gectim cocugum cok yaramazdi ve cok neseli bir insan iken depresyonda gibi bir döneme girdim. Esinizi destekleyin biraz disaru cikin sosyallesin.