Eşimin arkadaşının çok sorunlu bir evliliği var. Erkek boşanmak istiyor ama kadın direniyor. Çocuk yapıp kocasını elinde tutmak istediğini söylemiş. Çocukları böyle şeylere malzeme yapmak ne kadar doğru?
Eşini elinde tutmak için çocuk yapmak ne kadar mantıklı?
Tek kelimeyle iğrenç. Bu insanlar bir ilişkinin bittiğini neden kabullenmiyor niye? Şimdiden patlak veren bir ilişkiyi çocuk toparlayabilir mi, ne büyük saçmalık! Benim dayımla yengemde çok büyük sorunlar yaşadılar. Anlaşamıyorlardı. Konuşmuyorlardı bile. Muhabbet denen bir şey yoktu. Bir taraf diğer tarafı aptal ve sohbet etmeye bile layık dışı görüyordu. Yengem muhtemelen sorunun kendinde olduğunu, hamile kalamadığı, düşük yaptığı için, vs. böyle olduğunu düşündü. Ard arda 4 tane çocuk doğurdu sonra, her sene bir tane. Sonra ne mi oldu? Şimdi bütün o çocuklar perişan. Öfke dolu bir evin içindeler. Babasının annesine saldırdığına şahit oluyorlar, annesinin kendini öldürmek için intihar girişiminde bulunduğunu görüyorlar, bir kaç yıl geçsin, babasının dost tutup onuda hamile bıraktığını, ve annelerinin gidecek hiçbir yeri olmadığı için evde cinnet geçirmeye devam ettiğini, dışardan hiçbir yardımın gelmediğini görecek ve kavrayacaklar. Ve yengemin dediğini aktarayım son olarak “Çocuklarım olmasaydı, bir dakika düşünmez, alır başımı giderdim”. her şey dahada çirkinleşmeden, bence herkes yoluna gitmeli. Bide anlamadığım hiçbir zaman anlamayacağım nokta şu: Senden boşanmak isteyene direnmek için ne denli gurursuz olmak lazım. Seni istemiyor. İs-te-mi-yor! Kabullenin artık ruh hastaları!
Dünyanin en sacma en mantiksiz olayi dusunemeyen insanlarin yaptigi bir olay boyle bir durumda olan cocuga olur baska bir sey degil yani cocugun hayatini mahfetmekten baska bir sey degil cocuklarda bir insandir bireydir sayginiz olsun bee ailelerin cocuklara hic saygisi yok sanki bir esyaymis gibi davraniyorlar hep kendi istekleri olsun vs bir de seni ben dogurdum gibi sozleri oluyor kdkfksf napalim diz falan mi çökelim tapalım mı, dogurdunda kendin istedin diye yaptin dogarken secemiyoruz bari dogduktan sonra rahat birakin anne baba cocuklarin sahibi degildir cocuklarda birer bireydir mantikli dusunun azcik sen dogurdun diye komple tum haklarini yonetecegin anlamina gelmiyor bu onunda istekleri olcak bu onun hayati bu sistemin degismesi şart bosanicam cocuk yapayim kurtuluruz kafasida bitmelide nerdeee cocuklari mallariymis gibi gorurler birde benim sayemde burdasin gibi sacma sapan egolari olur sanki biz istedik gene kendi kararlariyla olan bir seydi biz onlara borclu degiliz onlar bize borclu istemedigimiz bu dunyaya getirdikleri icin, neyse cok uzadi anladiniz siz 😂
Şimdi onu şunu belirteyim ki gitmek isteyen adamı yani adamsa çocuk bile yerinde tutamaz mesela ben bir kızın olduktan sonra boşandım kızıma rağmen ve eşimin yüzünden oldu bu.. ben mesleğimle alkali yani bir görevden dönerken kaza yaşadım ve ben 3-4 ay komada kalmışım kazadan da 1 ay sonra yani komadayken kızım doğmuş.. ama benim boşanma sebebim exeşimin gidip annesi gilde kalması benim yanıma gelmemesi vesaireydi ve şu an kızımı da göstermemek için elinden geleni yapıyor o şahsiyet üstüne üstlük dava açmış benim exeşim kaza geçirdi beyin hasarı yaşadım kızıma zarar vermesinden korkuyorum ve boşanma gerçekleşirken mahkemenin vermiş olduğu baba ile kızının görüşmesi kararının kaldırılmasını istiyorum diye
Çok mantıksız. Sakat düşünce bu. Kadının ihtirası yüzünden masum bir çocuk ömür boyu sağlıksız bir ailede mutsuz olacak. Çocuğun bir canın günahı ne. Neden para için hırs için düşüncesizce davranabiliyor bazı insanlar, anlayamıyorum. Herkes samimi ve mutlu olmalı. Bencillik yapmamalı. 😎
Çocuk bir amaç uğruna kullanılmamalı, bu bir çözüm değil ve elinde tutmasına neden olsa dahi tek taraflı bir sevgi sağlıklı olmuyor. O çocuğu bu ortam altında büyütmek ne derece doğru? Ben söyleyeyim sonunu. Adam belki vazgeçecek boşanmaktan ve evden uzaklaşmak için her şeyi yapacak, komidinin üstüne para bırakıp gidecek ve bu şekilde mecburi bir babalık, bana göre babalıkta değildir. Kadın tek başına çabalayacak, bu sefer o da boşanmak isteyince olan çocuğa olacak. Elde tutmak için bir çaba sarf edilmemeli, çiftler bunu içinden gelerek yapmalı. Sorunları ya da problemleri ne bilmiyorum, büyük küçük fark etmiyor. Ortada yeteri kadar sevgi yok anladığım kadarıyla, aşamamalarının nedeni de bu zaten. Olmuyorsa eğer sakıza çevirmenin bir anlamı yok, bazen o ipleri bırakmak, tutmaktan daha fazla cesaret istese de doğru olan bu olabiliyor…
Mantıksız tabi ki. Ben öyle kurtulan bir evliliğe de şahit olmadım, tam tersi kadının vücudunun bir şekilde deforme olması o erkekleri daha çok soğutuyor. Her önüne gelenin çocuk yapması da mantıksız. Bence insanlar belirli psikolojik testlerden geçmeli ve çocuk yapabilir kimliği falan verilmeli. Gerçekten önüne gelenin tavşan gibi üremesinden nefret ediyorum.
Hiç doğru değil , çocuk yapacak , sonra çocukla birlikte ortada kalacak , bazı şeyleri bazen olmuyorsa bırakmak gerek , arkadaşına lütfen söyle sakın böyle bi hata yapmasın , ömür boyu bi çocuğu güldürmeye çalışmakla ömrü geçer, çocuk sadece herşeyi daha da zorlaştırıyor , çocuk yokken mis gibi ayrılsınlar işte, dünyanın sonu değil ya ,
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanın değeri ney ki türkiye de bir dölden gelişicek fetüsün değeri ne olsun... Çocuk yapılmasının en çok nedeni bu + çocuğu kullanmak amaçlı. Babamın 15 kardeşi var. 18 yaşına kadar babalarına tarlada ırgat olmuşlar. Herşeyi açıklıyor aslında çocuk olmanın değerini ve ne ifade ettiğini.
Zaten çocuklar, çocukluk dışında her şey için kullanılır oldu. Küçücük yaşta makyaj yapıp topuklu ayakkabı giydirilenler mi dersin, kocasından boşanmamak için koz olarak kullanan mı? Neden çocuğa sadece sevgi ve hayat anlatılmıyor? Neden sadece hayatınızda farklı ve onu değersiz hissettirecek yerlere koymak yerine bebeğinizi kalbinize koymuyorsunuz? Bir çocuğun olduysa her bakışı ruhuna işler, minicik bir tebessümü bile huzuru anımsatırken onu bir eşya olarak görmek neden? ₪
Bir erkek için evli kalmanın iki sebebi olabilir evladım. Çocuk veya aşk. Dindar kişiler için düzenli cinsel hayatı da ekleyebiliriz. Bir kadının kendisine aşık olmayan erkeğin yanında kalmaması lazım. Çocuk yapmak da burada erkeğin fikri olmadığına göre adam kadından nefret ediyor belli. Kadının gururu yok ve muhtemelen adamla parası statüsü için birlikte olmalı.
- İstenmeyen bir çocuk, - Mutsuz, zorla evli kalan ve sürekli eşini sevmediği için aldatan çaresiz bir adam, - Sürekli her şey için çocuğunu suçlayan, gözünü hırs bürümüş psikopat bir kadın.
Bir kadının hayatında alacağı en aptalca, en saçma ve en acımasız karar. Kendi çıkarları doğrultusunda bir çocuğun hayallerini, geleceğini ve ruhsal dünyasını yerle yeksan etmek için atılacak bencilce bir istekten başka bir şey değil bu! Elinde tutamıyorsan, bırak gitsin. Ama kalkıp bu kafayla çocuk yapayım dersen saf zalimlik ve budalalık halidir bu.
Bazı kadınlar bu kafada çoçuk yapıp adamı elimde tutarım sanıyor aldatılinca çocuk var o Yüzde boşanaman demek için Çocuğu kalkan olarak kulanıyorlar kendine bile saygısı olamayanı erkek nasıl sevsin düşünmüyorlar
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aptallıktan başka bir şey değil. Cehalet işte. Örneği çok. Evlilik daha da boktanlaşıyor, olan çocuklara oluyor. Adam koşarak uzaklaşsın, çocuk bereket getirir vs gibi sözlere aldanmasın. Anne baba iyi ebeveyn olmadıktan sonra çocuk da sorunlu bir birey olarak yetişir, gelecekte başka insanların hayatını mahveder. 😄
Yapılabilecek en büyük yanlışlardan olur bu. Temelleri sallantıda olan ve gelecek garantisi olmayan bir evliliği kurtarmak için çocuk yapıp sonra çocuğun hayatını zindan etmeyin. Önce temelleri sağlamlaştırın sonra çocuk yapın.
Mantıklı değil. Yanlış düşünce. Boşanacaği varsa Boşanır Çocuk olmuş olmamış bir şeyi değiştirmez. Eşini tutmak için onun yerine kendini değiştirsin. Bunun için çocuk yapılmaz.
Kimse kadınlığı ile elinde tutamadigini çocuk ile tutamaz ☺️ anca oyuncak olur o ilişkide çocuk bence elinde tutmaya da çalışma değer verdikçe tepene çıkar giden her türlü gider rahat bırak giderse hoşçakal de paşa paşa arar seni
Eğer hiç bir şekilde düzelmeleri mümkün değilse doğru değil. Ama kadın'ın böyle bir niyette olmadı (her ne kadar kötü olsa da) yine de yuvayı devam ettirme isteği var demektir.
Kendilerini yetistirememiş insanlar ve bu şekilde düşünenler bi zahmet çoğalmasınlar. İnsan anlaşıldığı yerde çiçek açarmış. Ne kadına ne erkeğe ne de o evde büyüyen çocuğa hiç bahar gelmeyecek anlaşılan.
İlerlemiyorsa ayrılmak en mantıklısı çocuk olduktan sonra da sorunun ikili olduğu bariz anlaşılır. Sonra ayrı anne baba da büyüyen bir çocuk. Çocuğa da bunları yaşatmaya hakları yok. Ayrılsinlar mümkünse.
Bu kötülüğü su anda kendisine yapıyor, sevmeyen biriyle evli kalmaya çalışıyor,, ama aynı şeyi masum çocuklara yapması kabul edilebilir bir şey değil,, gemi zaten batmış, yeni yolcular almanin ne anlamı var,, beni istemeyeni ben hiç istemem ya
Çok mantıksız sonra olan çocuga oluyor iyi mi yani zarar veriyorsa taraflar birbirine madden ya da manen bir arada durmanın anlamı yok ayrılık daha iyi
Haklisiniz ömür geçmez o kadınla Bi insanın bi " dur artik" noktası olacak Kendine ben napiyorum diye soracak Şimdikiler egosundan burnunun ucunu göremiyor maalesef
çocuk aile olmak ve topluma yararlı bir birey yetiştirmek için alınması gereken bir karardır eşini elinde tutmak için çocuk yapmak boş bir çaba hatta doğacak çocuğa yapılan bir haksızlık olur gidecek olan her şekilde gider
Yaaa yürümiyen bir evlilil için çocuk gibi kutsal bir varlık kurban edilirmi? Cok cok 3 5 yıl daha tutcak yanında sonra ayrılcak sonra olan cocuğa olcak anne bi tarafda baba bi tarafta cocuk bi tarafta az onurlu olup istenmediğini kabullenmek lazım…
Büyük konusmak istemiyorum sadece işi yokuşa surersiniz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
😂şey varya erkekler bi konuda utanıp sıkılıp arkadaşlarımın şu sorunu var bu sorunu var diye soruyorlar onlara döndü bu soru bence bi nebze mantıklı ama çok değil tabiki
Bu düsünceye zerre ınancım yok Şu an 3 yasında ve gelısm geriligi olan kızım var ama babası defoldu gitti evı terkedp bir cocuk asla yuvayı kurtarmıyo sakın onun ıcınde cocuk yapmayın yazık olan onlara oluyor
Çocuk olsa bile belli bir süre kalır ondan sonra tekrar boşanmak ister yani işin sonu yine boşanmak. Çok mantıksız ama tabi kocasının karakteride ve tavrı da önemli
Evet çocuğu yap, sonra seni aldatsın çocuğunla öylece kal. Arkadaşlar lütfen ya biraz mantık. Zaten kafasına koymuş biri çocuk olsa da olmasa da yapar bunu. Bari doğurduğunuza acıyın piskolojisi ne kadar kötü olucak onu düşünün
Çocuk yapar baslarda belki onun heyecanindan sevincinden düzelie gibi olur cocuk buyuyunce sorunları artar ve ayrılık çocugada yazik olur en iyisi aranizda cozulemeyecek sorun varsa cocugu bi cozum yolu bulmayip cocuk olmadan ayrilmaktir
Mantiksız oyuncak misın sen yani severse gitmez haa gidiyorsa pasa gonlu bilir neden birini elinde tutma cabasina girsin ki biri boyle hataalrdan dolayi sorun cocuklar cekiyo hazir olmadan cocuk olammali
Niye boşanacaksin ki? Zor mu bu kadar hayat. Her nereye gidersen git ayni bo. kun soyu. Eee. Yap bebeni bak keyfine. Yazıkmokur diyenlere de kaz. ik olur de girsin. Eşini elinde tutmak ne mantik. o senin eşin canın kadının