Eşimin ailesi koyu Trabzonsporlu ben de Galatasaralıyım. Çocuğum benle aynı takımı tutsun istiyorum ama onlar da çocuk Trabzonsporlu olsun istiyorlar. Sizce kimin hakkı?
Anneler karar vermeli.
Babalar karar versin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çocuğun hangi takımlı olacağına anneler mi yoksa babalar mı karar vermeli?
Milletin derdine bak ya. Bugune kadar takim tutmak, mac izlemek insanliga ne gibi bir yarar sagladi? Ulkenin gelismesine falan yarar sagladi mi ya da kisisel gelişime olumlu etkileri olan bir olay mi? Bence hicbiri degil. Insanlarin birbirini kırdığı, ana baci küfür ettikleri, insana zerre faydasi olmayan bir sey bu takim tutmak, futbol izlemek falan. Bizim ulkenin insanlari edepli, adam akilli izlese hadi neyse. Sacma sapan fanatigi olan insanlar var. Mac icin karısını, cocugunu uzen insanlar var. Cocugunun dogumuna bile yeterince sevinmeyip, tuttugu takim kazaninca kupa kaldirinca havalara uçan bir kesim var. Ve bunlar bana aşırı sacma geliyor. Ve akıllı, akli basinda olan insanlarin ben takim tuttugunu fanatik oldugunu gormedim.
Hadi belki arada zevkine, kafa dagitmak icin izlenebilir. Seni oldugun olumsuz ruh halinden birazda olsa kurtulmayi saglayabilir. ama fazlasi zarar her seyde oldugu gibi. Fanatik olmak, hicbir maci kacirmamak, mac uğruna ana baci kufur etmek, mac ugruna eşini, cocuklarini kirmak/gormezden gelmek, cocuklarin bile hangi takim tutacagina kafa yormak falan bunlar aşırı seyler bence. Cocuklarin hangi takimi tutacagini dusunmektense simdiden cocuklara yatırım yapmak, dil ogrenimi sağlamak, cocugun istedigi ilgi alaninda oldugu konularda yetismesini sağlamak bu dusunceden daha önemli. belki soruyu soran bu kadar fanatik degildir bilmiyorum ama cevremde o kadar fanatik var ki. Onlara gore de yazdim yorumumu. 90 dakika mac izleyip herkesi kiran, karisina falan kufreden ayak altinda dolasma diyen, bunu memleket meselesi haline getiren o kadar gereksiz kisiler var ki. Umarim soruyu soran bu radde de degildir. Benim cocugum olsa maç kelimesini bile bilmezdi bir gereği ve faydasi yok çünkü. Bu ulkenin anne babalari olarakta cocuklarimizin adina karar vermemeyi de bir turlu ogrenemedik ne yazik ki.
Çocuğun kararı olmalı. İyi de daha bebek derseniz size vereceğim cevap şu olur: "Peki o bebek yaşına rağmen düştüğü durumdan haberdar mı? Mesela iki tarafında onu adını dahi bilmediği birtakım uğruna çekiştirip durduğunu biliyor mu?" Eğer cevabınız hayırsa çocuğu futbol takımlarından uzak tutmanın zamanı gelmiş demektir ₪
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çocuklar karar vermeli bilinçli anne baba olmak istiyorsanız çocuğunuzu bir renge boyamaya çalışmayınız
Anne babalarımızın bize yaptığını biz çocuğumuza yapmayalım
Vay MK ikinizde diktatorsunuz bırakın çocuk kendi karar versin. Belki futbol sevmeyecek. Bayan tenis müsabakaları izlemeyi seven biri olur. ya da bayan voleybol
Cocuklar secer bunu benim ablamin 3 cocugu var ikisi fenerli babalari fenerli cunku biri galatasarayli. En kucukleri ben galatasarayliyim diye galatasarayli oldu teyze babadan agir basti 😏