Bebeğim yeni doğdu sürekli uyuyor. Doktor 2 saatte bir beslemem gerektiğini söyledi ama ben istediğim zaman uyandıramıyorum, uyurken de emmiyor. Uyanır gibi oluyor azcık çekiyor ama sonra yine uyuyakalıyor. Ne yapmalıyım?
5 aylık bebeğim var benimki de çok uykulu bir bebekti :) Mamayı yer yer uyurdu, uyandırmak da hiç kolay olmazdı. Bugünler gerçekten çok özleniyor, o yüzden doya doya yaşamanı sürekli bebeğinle ilgilenmeni öneririm :)
Yeni doğan bebek nasıl uyandırılır?
Yeni doğan bebek nasıl uyandırılır?
Ben genellikle dudak kenarlarına dokunarak uyandırma yoluna gidiyordum. Yeni doğan bebekler genel olarak dudak kenarlarına dokunulunca bunu hissediyor ve emmek için hazırlanıyorlar :) Tabii bunu yapmadan önce de sakince kucağınıza alıp emzirme pozisyonuna geçmeniz gerekir. Bu şekilde uyandırmanız daha kolay olur, aynı zamanda kucağınızda olacağından bebek de kendini güvende hisseder.
Parmağınla topuğuna sertce vuracaksın. Anca öyle uyanıyorlar. Başka türlü uyandiramazsin. Yenidoğan olduğu için sık sık beslemen lazım ve sadece bu şekilde uyanıyorlar. Tecrübe ile sabit.