İkisi de çok kaliteli, anne sütüne yakın olan bebek maması markaları. İkisi arasında seçim yapacak olsanız hangisini tercih edersiniz? Daha önce kullandınız mı? SMA mama mı, Aptamil mi?SMA mama mı, Aptamil mi?
Anne sütü az geliyorsa veya hiç gelmiyorsa bebek sütleri gerçekten kurtarıcı oluyor. SMA mamayı daha kaliteli buluyorum ve besleyicilik açısından anne sütüne daha yakın bence. Ancak bebekler bazı mamaları içmezken bazılarını içebiliyor. Bir de yeni doğan bebeklerde gaz sorunu oluyor, sindirim sistemleri yeterince gelişmemiş oluyor. Seçeceğimiz mamayı bu ayrıntılar da etkiliyor.
Yeni anne ve baba olanların en büyük problemlerinden biri de mama seçimi yapmak. Bir sağlıklı ve anne olarak size deneyimlediğim mamaları karşılaştırmak istiyorum.
Sma mama mı, Aptamil mi? Hangi mama daha iyi?
İkisi de çok kaliteli ve doktorlar tarafından önerilen mamalar. Bunda bir problem yok açıkçası. Doktorum bize SMa mamayı önerdi. Bu nedenle bir süre onu kullandık. Sma mama ile başlayalım öncelikle.
SMA besin değerleri
SMA mamasının besin değerleri şu şekilde;
Kalori 67 kcal
Karbonhidrat 8 g
Protein 1 g
Yağ 3 g
Doymuş Yağ 1 g
Tuz 0.05 g
Şeker 5 g
A Vitamini 71 IU
Potasyum 74 mg
Kalsiyum 76 mg
Demir 0.9 mg
Çinko 0.7 g
Bebek devam sütleri arasında sma en iyi markalardandır. Gaz problemi yaşayan bebeklere de doktorlar tarafından tavsiye edilir. En iyi devam sütü listesinde rahatlıkla ilk sıralara yerleşiyor genelde. Benim kızıma çok iyi gelmişti çünkü bir ara gaz problemi yaşıyorduk. Anne sütüne de yakın bir mama. Senin için sma mama yorumlarına baktım. Mamayı yeren yorumlara denk gelemedim, anneler genelde memnun kalmışlar.
Bir de Aptamil mamasına bakalım. :) Aptamil için rahatlıkla ülkenin en iyi maması diyebilirim. Beni pek çok ebeveyn de destekler. Doktorların da göz bebeği olan bir mama markasıdır. Sma mı aptamil mi diye sorarsan rahatlıkla Aptamil derim. Bu Sma mamasının kötü olduğunu göstermez ama Aptamil bir başka açıkçası.
Aptamil besin değerleri şu şekilde;
Kalori 65 kcal
Karbonhidrat 7 g
Lif 0.8 g
Protein 1 g
Yağ 3 g
Doymuş Yağ 2 g
Tuz 0.1 g
Şeker 7 g
Sodyum 19 g
A Vitamini 49 IU
Potasyum 81 mg
Kalsiyum 54 mg
Demir 0.6 mg
Çinko 0.5 g
Aptamil besin değeri böyle. Anne sütüne en yakın mama olarak bilinir bu arada. Bebek mama karşılaştırma yaptığımızda da gördüğünüz üzere Aptamil'in daha iyi olduğunu görebilirsiniz. Tabi şöyle bir şey var. Her bebek aynı değil. Benim kızıma gaz problemi konusunda Sma daha iyi geldi mesela.