Yeni doğan bebeğinizin yüzünü sosyal medyada paylaşır mısınız?

Kime neyi gösteriyorum veya ne amaçla gösteriyorum? Hayatımdaki en özel insanlar olan çekirdek ailemi ve en özel anlarımı sosyal ağlarda umuma açmamın mantığı nedir? Bakın ne kadar mutluyum çatlayın demek mi.. veya ne... Ben bunu mantıklı bulmuyorum.. Doğru da bulmuyorum.. Ben zaten yakın çevreme haber veririm bebeğim olduğunda, onlar da dilerlerse tebrik ederler dilerlerse gelip ziyaret ederler.. Ama internette yayınlamak bana anlamsız geliyor.. tamam herkesin kendi seçimidir. Dİleyen paylaşır , garipsemem eleştirmem ama , be adam madem yayınlıyorsun , bebeğin yüzünü gülen surat emojisiyle kapatmanın mantığı nedir.. bunu yapacaksın madem , hiç yayınlama.. ya da tamamen yayınla..
Yav paylaşmayın. Türlü türlü şeyler duyuyoruz, son 20 yılda insanlığımızı çaldılar.
Bir de bunun ister nazarı deyin, ister negatif enerjisi vs. vs. el kadar sabiyi umuma açmayın.
İkincisi hepimizin bebeklik fotoğrafları var ama sosyal medyada paylaşılmamış bebekliklerimiz. Bilmiyoruz yaşamadık kendi adımıza. Ha biz kendimiz karar veririz o ayrı. Aynı şekilde o kararı da çocuğa bırakın, 18 yaşını beklemeye gerek yok ama dediğinizi idrak edebilecek yaşta olsun en azından.
Bence bırak bebeğin yüzünü paylaşmayı, bebeğin olduğunu hatta evlendiğini, işe girdiğini bile saklayacaksın. Mutluysan, hele de eşin herkesin sahip olmak isteyeceği türden bir eşse seni ayırmak mutluluğunu bozmak için elinden geleni yaparlar. Birinin hayatını mahvetmek insanlara zevk verir olmuş artık. Bir de nazar faktörü var tabi. Ben mesela nazar olunca hastalanırım başım ağrır gerilirim uyuyamam gecelerce. Sırf birkaç like için bu eziyetleri niye minicik yavruna veya eşine çektiresin ki. Bilmesinler hayatındaki güzel gelişmeleri. Bilseler bu sana ne kazandıracak ki? Faydası ne olacak yani? Aksine kendi kendini zarar görme riskine atacaksın.
Paylaşmam hiçbir şeyini paylaşamam hatta hamilelik dönemini de paylaşamam çocuk 4-5 yaşına gelir anca paylaşırım…ben nazara inanırım bize fazlasıyla nazar değer bu da insandan insana çok değişiyor…bu durum yüzünden benim ablam 2 kere bebeğini kaybetti o da herkes duyunca haberi olunca nazar değdi sadece bu yüzden değil normal hayat yaşantımızda da çok değer bize mutluluk harammış gibi algılıyorum artık…hatta mutlu olsam da insanlarla paylaşmama kararı aldım.
Görüş
48Görüş
Paylaşmam
bence sacma yeni doğan bebek 18 yasına geldiğinde benden habersiz bu resimleri ne hakla internete koydunuz derse ne cevap vereceksiniz cocukta olsa onun bir birey olduğunu unutmadan ona saygı göstererek büyütürseniz o da size saygı duymayı öğrenir o yüzden sosyal medya da osa farklı bir yerde olsa koymamakta yarar var derim
Hayır paylaşmam. Kullanıyorum İnstagram ama kendi fotoğrafımı bile sık koymuyorum. Hatta son gönderim 2019 falan. Gerek görmüyorum. Sürekli hikaye paylaşan yediğini içtiğini paylaşanlarada anlam veremiyorum. Bir yere gittiğimde yemek yemeye, sinema, vs aklıma bile gelmez telefon. İnsanlar anı yaşayamıyor.
Çocukların fotoğraflarının konulmasına da hepten karşıyım açıkçası. Etraf sapık dolu. Gereksiz.
40landıktan sonra paylaşmıştım. Öncesinde çok miniklerdi kıyamadım. onda da bu şekilde. Hele kızım, bu resimde 2kilo bile değil, nasıl kıyayım☺️🙈
Maşallah☺️
yaa ama bunlar çok tatlılar 😍 Allah analı babalı büyütsün
Maşallah 💖
Gizleyenleri çünkü nazara inanan biriyim ve bebekler çok sık nazar olurlar bu sebepten İleri de bebegim olursa ilk 40 gün ne dışarı cikarim ne eve birini alırım ne de hernahi bi yerde bebeğimi paylaşırım
Yok ya abartma. Görmeye gelenleri de mi almazsın eve
Ben kapıdan dönerim eğer ki bebek ziyaretine gittiğimde hediyemi verip döndüm bana da öyle yapsınlar yanımda biri refakatçi kalsın yeterli
Tabi o senin fikrin saygı duyarım
Gizlemek için bir sebebim yok. Bebeğimin başına gelen bir şey olur da bundan sosyal medyada paylaşmamı sorumlu tutmaya kalkan olursa onun da ağzına s. çarım. 2021 oldu yıl artık biraz akıllansınlar. Ha, yine de paylaşmayabilirim o ayrı konu. Bana kalmış yani. Ben kedilerimi de her an paylaşmam.
Kimseye bir şey demem ama ben biraz zaman geçmesinden yanayım. En azından 40'ını geçsin. İkide bir nazar değmesin diyenlerden değilim ama nazar değmesin. 😀
Paylaşana bi lafım yok ama nolur paylaşınca gizlemeyin. Çok itici ve varoşça. Dünyada milyarlarca insan var ve tek üreyebilen çocuk yapabilen siz değilsiniz. Çocuğunuz bi haltmış gibi ya da millet çok s*kliyormuş gibi yüzünü kapatayım vs yapmayın. Nazar boncuğu koyanlar ayrı kanser.
Günümüz iyi durumda değil çocuk tacirleri istismarcıları var asla paylaşmam fotoğrafını çocuğumun veya bir yakınımın çocuğunun
Bence paylaşılmamalı. Paylaşmak isteyen de yüzüne ifade koyup da paylaşmasın ya doğru düzgün paylaşsın ya da hiç paylaşmasın.
Nevermind albüm kapağındaki bebek bile şu an büyüyüp o fotoğrafına dava açabiliyorsa şimdiki nesil neler yapmaz. Bu yüzden hayır diyorum.
Paylaşanlar hakkında da paylaşmayan hakkında da bir şey düşünmüyorum herkesin kendi çocuğu kendi kararı
Yüzünü paylaşmam ama elini kolunu vs güzel bi şekilde çekersem paylaşırım. Normal paylaşıp yüzüne emoji koymam😁
Yani belki ilk doğduğu gibi değil ama 1-2 veyahut da 3 ayından sonra resminin paylaşılmasında bir sakınca bulmuyorum
Paylaşmam. Dün bir arkadaşım da yeni doğan çocuğuna Instagram sayfası açmış. 🤦🏻♂️
Neden böyle bir şey yapma gereği duyar
anlamıyorum?
Asla paylaşmam bence saçmalık. Sosyal medyaya karşıyım, evlenirsem 2-3 sene çocuk yapmam zaten. 6-7 çocuğumun olmasını istiyorum inşallah bakabilirim.
Akrabalara bile göstermeyi düşünmüyorum sosyal medyada da mümkün değil ailemi sosyal medyada paylaşacağımı sanmıyorum.
Yüzü herzamn kapatılmalı ve sık paylaşılması uygun olmaz tâbi nazar ve kem göze inanan insanlar için bu
Seviyorsam kimseyle paylaşmam.
Çok isteyen gelir görür. Canlı.
Sonra nazar deyer..
Kendi fotoğraflarımı bile paylaşmayı sevmiyorum. Çocuğumu asla
En İyi Görüş