Devam sütüne ilk kez geçiş yapacak ebeveynler zamanı nasıl belirlemeli? Bazı bebekler hem anne sütü hem de devam sütü içiyor. En doğru zaman aralığı nasıldır?
Anne sütü de alan bebeklere günde 3 kez devam sütü yeterli
Devam sütü sadece gece yatarken verilmeli, bebeği tok tutup iyi uyumasını sağlar
Bebek acıktıkça devam sütü ile takviye edilmeli, yediği kadar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Devam sütü bebeklere hangi zaman aralıklarında verilmeli?
Açlık durumuna göre değişir bu. Hem anne sütü hem devam sütü içiyorsa bebeğin yemek düzenine göre ayarlanabilir. Diyelim bir bebek 2 saatte bir acıkıyor. (tabi bunu en iyi annesi bilir.) 1 öğünde anne sütü bir öğünde devam sütü içiyorsa 4 saatte bir devam sütü verebilirsiniz. Ben bu rakamları örnek olarak veriyorum siz bebeğin açlık durumuna göre ayarlamalısınız.
Bebek hem anne sütü hem de devam sütü alıyorsa zaman aralıkları değişkenlik gösterebilir. Bebeğin karnının doyup doymadığını en iyi anne bilir. Gün içinde huzursuz olmuyor, ağlamadan aralıklarla uyuyabiliyorsa anne sütü yeterlidir. Devam sütü ise gece daha rahat uyusun diye verilebilir.
Sadece devam sütü alan bebekler 2-3 saat aralıklarla beslenmelidir. Yenidoğan için 2 saatte 60 ML mama yeterli olacaktır. 2-3 aylık bebekler için her öğünde 90 ML 4-6 aylık bebekler içinse 120-150 ml mama hazırlanabilir. Zaten siz verseniz bile bebeğiniz fazlasını yemeyecektir :) Bunun için rahat olabilirsiniz. Ben de devam sütü kullandım, kullanmaya da devam ediyorum destek olarak. Tercihim SMA oluyor, kalitesine ve içeriğine güveniyorum. Doktorum da önerdiği için içim çok rahat.
Bence aralıkları bebeğin ayına, devam sütünün içeriğine göre değişir. Ben Celia markasını kullanıyorum 8 aylık kızıma. Gece 12 gibi besliyorum sabah 8e kadar hiç uyanmıyor.