Evlatligin zorluklari nelerdir sizce çocukken guz3lde büyüyünce ne olur ne gibi sorumluluklari olur acaba ben çok istiyorm evlenince bir evlatlık çocuk edinmeyi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGeçen din dersinde evlatlığın dinen uygun olmadığı konuşulmuştu. Ben biraz garipsedim açıkçası. Ama sonrasında kesinlikle hak verdim çünkü anne ile evlatlık alınan oğul arsında abdest bozuluyor yani nikah da düşüyor ya da evlatlık alınan bir kız için de bu geçerli, baba ile abdest bozuluyor.. Yani dinen uygun olmadığı için kabul etmezdim. İllaki yardımlar edilir, destek olunur ama evlatlık alınamaz..
075 Yorumla- +1 yıl
nE?
- +1 yıl
saçmalık
- +1 yıl
@Berfin__18 nesi?
- +1 yıl
her şeyi
- +1 yıl
@Berfin__18 kitaba uymak saçma yanii.. Siz bilirsiniz.
- +1 yıl
kitapta yazan her şeye uyuyor musun
- +1 yıl
@Berfin__18 çok şükür uymaya çalışıyorum. Hatalarım var, çok var. Düzeltmeye çalışıyorum. Becerebiliyor muyum, Rabbim bilir. Ama kitabın tümüne uyumak, sanırım en güzel gayem
- +1 yıl
😦 hiç duymamıştım bilmiodumda. Şok oldum. Aklım almadı ataştırmalıyım
- +1 yıl
KHFLKHDFKSHFKSJFHSKJF TAMAM :)
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir araştırmanızda fayda var. Ben de ilk duyduğumda şaşırmış, tepkimi de dile getirmiştim ama sonradan araştırınca mantıklı da geldi.
- +1 yıl
Gerçekten harammış 🥺 çok şaşırdım yaa 😢
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir tabi ki de koruyucu aile olunur. Bakımı yapılır, gül gibi de yetiştirilir ama ev ortamında yalnız kalınamaz. Ben de önceden çok isterdim, doğurmayı değil de evlatlık edinmeyi ama öğrenince bunu maalesef.. Ama bu onlara göstereceğimiz sevgiyi de ilgiyi de azaltmaz. Yani bi yetimin tebessümüne sebep olmayı hiç kimse engelleyemez. 🌸
- +1 yıl
Lan siz ciddisiniz cidden kjdfhdfhksdjhfkdjsfhksdjskf
- +1 yıl
@Berfin__18 yok kardeşim goy goy yapıyoruz burda. Laf olsun yeter. Sen takma bizi, sal burayı
- +1 yıl
keşke goy goy yapsaydınız ciddi olmanıza üzüldüm
- +1 yıl
@Berfin__18 neye üzüldün ki
- +1 yıl
Bende anlamadım yani Allahın kuralları bunlar biz karar vermiyoruz. Yaratan Rabbin yasaklarımı goy goy?
- +1 yıl
zihniyetinize üzüldüm
- +1 yıl
Zihniyet değil bu Müslümanlık
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir tamam kanka ben size bir şey demiyorum :)
- +1 yıl
@Berfin__18 üzülmekte çok haklısın, insan ister istemez üzülüyor. Sanki yetimler, kimsesizler dışlanıyor gibi hissediyorsun ama inan öyle değil. Sen helalin dışında kimse görmesin diye başına örttüğün tülbenti, oğlum dediğin bi erkeğin yanında çıkaramazsın çünkü senden süt almamış. Hocanın da dediği gibi eğer küçük yaşta süt verebilirsen, helal olur.
Eve de davet edebilirsin, uyulması gerekenlere uyulması şartıyla.
Belki de çoğumuzdan daha büyük sınavlara tabii olanları, üzülenleri, bizden kat be kat iyiliği hak edenlere sırtımızı dönmeyiz. Bak benim en büyük hayallerimden biri kimsesizlere ait. Onları bulup, onlarla ilgilenmek, söyleyemediğim onlarca şeyi yapmak.. Sırtımı dönmek değil, bu kesinlikle isteyeceğim bir şey değil - +1 yıl
KHKDJSHKFJHSDKJFHSKFJHSDKJFS cidden akşam akşam sizle uğraşamam çok yoruyorsunuz insanı
- +1 yıl
@Gökyüzününkanadıı Çok güzel yazmışsın ama anlamak istemiyor boşver
- +1 yıl
neyini anlamak istemiyorum abi mal mısınız niye abdest bozsun küçük çocuk siz kafayı mı yediniz
- +1 yıl
madem din bu kadar umrunuzda kapalı mısınız?
- +1 yıl
Küçük çocuk büyüycek 🙄 biz kafayı yemedik sadece bizim bilmediklerimizi Allah bilir. Biz ondan iyimi bilcez. Allah uygun görmemiş nokta. Allaha hesap sormak kimin haddine?
- +1 yıl
Evet kapalıyım
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir madem dinine bu kadar bağlısın tamam kapalısın hiç sevgilin oldu mu ya da erkeklerle göz kontağı kurup onların omzuna bile olsa dokundun mu
- +1 yıl
Ayrıca bi günah işlemiş bile olsak direk dinimi terk edelim ya da başka günahlarıdamı yapalım? Günahı düzeltmeye çalışmak yerine? Şeytanın en sevdiği tuzağı değilmi bu? Amann zaten şu günahıda işliyorsun hadi gel bunuda yap demek. Evet Şeytanın en sevdiği tuzak bu nerde görsem tanırım
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir kimin sözüydü unuttum "ölü diriltmekten daha zoru anlamayana anlatmaktır" demiş.. Hayırlısı
- +1 yıl
@Berfin__18 illaki bi kusur bulup "al sen önce bu hatanı düzelt" mi diyeceksin
- +1 yıl
çok şükür uymaya çalışıyorum. Hatalarım var, çok var. Düzeltmeye çalışıyorum. Becerebiliyor muyum, Rabbim bilir. Ama kitabın tümüne uyumak, sanırım en güzel gayem
bunu sen dedin bende merak ettim uyuyor musun diye aa yoksa uymuyor musun günah değil mi aaaaaaa - +1 yıl
Pardonda benim günahlarımı sorgulamak senin haddinemi? Ben hesabımı Allaha veririm😄 herkes hesabını Allaha verir Kula kimse hesap vermek zorunda değil. Ben gübahsız değilim evlenmeden önce bi sevgilim olmuştu uzaktandı görüşmemiştik ama yinede mesajda dinimizde uygun değil. Kimse günahsız değildir bende değilim. Allah aff eder inşallah. En azından düzelmek için çabalıyorum. Nasıl olsa günahkarım diyip dine sırt çevirmiom
- +1 yıl
@Berfin__18 gülüyorum bu tepkine kusura bakma.. Tabi ki de günahlarımız var, insanız. Ama mesele bunu düzeltebilmekte ve tekrara düşmemekte.. Anlatabiliyor muyum
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir kanka o zaman kimse de inanmak zorunda değil isteyen herkes istediği gibi yaşar gelip burda milletin bekçiliğini yapıp geri kafalı konuşmayın neymiş abdest bozulurmuş bir gidin işinize ya sevgilin varmış al bu da zina sayılıyor yakıştı mı senin gibi birine akp li olduğunuz da belli
- +1 yıl
milletin bekçiliğini yapmayın koyunlar sizi
- +1 yıl
@Berfin__18 yahu istiyorsan araştır beni hiçbir yerde akp yi savunduğumu hatta diğer partileri sırf siyaset için savunduğumu göremezsin. Kişi Müslümanlığını yaşıyorsa direk akp li diye damgalamayın
- +1 yıl
koyun olduğunuz için akpli dedim yani bu kadar mal olduğunuz için,
nisa suresinde kadınları dövebilirsiniz diyor cidden buna okey misin? - +1 yıl
@Berfin__18 koyunlar sizi.. 😂😂 Allah'ım akıl fikir..
- +1 yıl
Ben söyledim ama zaten günahsız değilim demedim ki? ama günah olan bişeyede günah değil demem. Akp le değil Müslümanlıkla alakası var. Yorumlara açık değilsen o zaman soru sorma kimse sana inan demio. Dinsiz olabilirsin ama sende saygı duymalısın Müslümanlara. Kız dinimizde caiz değil demiş senin dinin değilse bulaşma bu kadar basit eşekciğim.
- +1 yıl
Evet nisa suresindeki o ayete herkes kafayı takmış. Çnkü içinden seçiyorsunuz o kdr güzel yazılar varken gidip onumu buldun hesap sorcak? Msla kadınlarla ilgili o kdr güzel ayetleri neden sormuyorsun? Cennet annelerin ayaklarının altında olması veya kız çocuğunun cennet anahtarı olması? Bunlar ilgini çekmez. Ha o ayettede kadınları dövebilirsiniz demio bi iyice araştır öyle gel.
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir müslümanım kanka merak etme sadece sizin şu saçmalıklarınızdan bıktım koyun olduğnuz için akpli dedim cidden sizin zihniyetinizden ben yoruldum yani o kafayla nasıl yaşıyorsunuz yazık...
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir neden koruyucu erkek oluyor neden erkek üstün olarak görülüyor uygunsuz davranışta bulunursa yatakta yalnız bırakın devam ediyorsa vurabilirsiniz diyor niye kadınlar erkeklerin kölesi kjdsksdjkskjsdjksd iyi şeyleri araştır diyorsun ama sonuçta yazıyor değil mi? neden buna cevap veremiyorsunuz ki çünkü mantıklı bir açıklaması yok
- +1 yıl
cidden başımı ağrıtamam yarın izlerim
sonuçta bunun üstünü kapatamazsınız insan ne yazdığını anlayabilir sizinki sadece bu kadar saçma bir olayı belki kurtarırız düşüncesi - +1 yıl
Dinsiz kanka inanırmısın bizde size üzülüyoz. Üzülünce napiosun msla? Veya bişeyi çok isteyince. Kime anlatiosun? İnsanlaramı? Kaç kere kazık yedin insanlardan? ya da sıktınmı onları aynı şeyi defalarca anlatarak? Bunalttınmı dertlerinle? Biliomusun biz 100 kere aynı konuyu anlatsakta Allah bizden sıkılıp bunalmıyo ve en önemlisi bize ihanet etmio. Huzuruna herzaman kabul edio
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir KJDSKJSDKJDSKJDS kendi düşüncenden ötürü çevrenin kötü olduğunu anladım müslümanım bunu demiştim insanlara anlatıyorum hayır kazık yemedim çünkü çevremdeki insanlar anlayışlı kişiler sizin gibi yobaz değiller tamam allah sizden bıkmayıp ihanet etmiyor KJDSJDSKJDSKJDS ıı tamam şey siz sanırım kafayı yemişsiniz yani birazcık allahına yalvar da psikolojini düzeltsin KLJDSKJLSDKJLDSAKJLADSKJDSLDS
- +1 yıl
Peki neden kadınlar için cennet daha kolay 😄 cennet ayaklarına serilmiş. Niye erkeklerin ayak altında cennet yok? Kadınlar erkeklerden daha çok geçmiş kuranda neden? Erkek çocuğu niye cennete anahtar değil? Bunları niye sormuyosun? Niye kadın doğum yaptığında günahları sıfırlanio ama erkekte öyle bi fırsat yok? Kadınlara namaz izni verilmiş erkeklerde neden yok? Bunları sordunmu hiç? Niye cennet erkekler için daha zor
- +1 yıl
Yoo benim çevrem iyi sen rahat ol ama böyle iyi kalsın diye tabiki yalvarıcam. Sonuçta kaderimiz onun elinde. Ne olucağımızı başımıza neler geliceğini sadece Allah bilir
- +1 yıl
Müslümanmısın? Şok oldum 😦 dinsiz gibi konuştun vallahi ateist sandım
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir cennet kadınlar için daha mı kolay güldürme beni cidden evlenmeden seks yaptın günah 1 sevgili yaptın günah 2 erkeklerle göz kontağı kurdun günah 3 yanlışlıkla erkeğe dokundun günah 4 kapanmadım günah 5 kocanın dediklerini yapmadım günah 6 neden kadınlar erkek çocuğu doğurmak zorunda hissediyorlardı neden kız çocukları gömülüyordu ya da okutulmuyorlardı neden? niye kadın doğum yapmaktan başka bir işe yaranmıyor gibi görünüyor
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir dine haklı yorum yapanları ateist zannetmen komik
- +1 yıl
@Berfin__18 şu an sana vaktimi harcadığıma deymezmişsin onu anladım, kusura bakma. Bana da eyvallah
- +1 yıl
haklı olduğumu bilip gitmen
- +1 yıl
haklıyım biliyoorsun neyse tanrı seni kutsasın ;)
- +1 yıl
@Berfin__18 uğraşmaya değmemen..
- +1 yıl
o kadar uğraştın haklı olduğum için gitmen
- +1 yıl
1 Evlenmeden seks erkeklerede günah 2 erkekler içinde kadınlara bakmak günah 3 yanlışlıkla erkeğe dokunmak günah değil bilerek dokunmak günah ama erkek içinde geçerli 4 kapanmadın günah ama erkekte açık kadına bakınca günah 5 kocanın dediklerini yapmadın günah diye bişey yok koca da kadına güzel konuşmalı aksi si ona günah 6 cahiliye dönemiyle islamı karıştırma İslam geldiği gibi kız çocukları gömülmedi islam bunu yasakladı. Peygamberimiz kızlarını omzunda taşırdı. Senin söylediklerinin dinle alakası yok.
- +1 yıl
@Berfin__18 aynn öyle sen nasıl istiyorsan öyle olsun😅
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir Lan oha KLDFKLJDSFLKJFDSKJFDLKJSLKJF ya cidden kendi hemcinsin lan nasıl bu kadar aşağılanmayı kabul ediyorsun ki cidden bak bunda ciddiyim bunu merak ettim neden
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir kesinlikle uzun uzun açıklamaya değmez.. Cahiliye dönemi ile bu dönemi kıyaslayana uzun uzun açıklamaya kesinlikle değmez
- +1 yıl
Farkındayım günümüzde erkeklere herşey helalmiş givi davranılıyo ama bunlar cahil insanların hataları dinin değil. Erkekler diz üstü şort giyemez haram. Erkeklern tesettürü göz kapaklarındadır. Kadına ikinci kez dönüp bakmaları haram. Onlar için daha zor bence. Kadın bedenini örtüyo bitio çok basit kadın için. Ama erkek için çok zor yani bir kez görüyosun diyelim birinin saçı açık. İkinci kez dönüp bakamazsın günah. Günümüzde çok zor. Kadınlar için günah olan herşey erkekler içinde geçerli
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir evlenmeden seks yaptım günah 1
kapanmadım günah 2
erkeklere bilerek dokundum günah 3
erkeklere baktım günah 4
aynı zamanda biseksüelim günah 5
ama asla yardımları mı esirgemem her türlü yardım ederim iyi bir insanımdır upss tüh ya cehenneme gittim aa sende ordasın - +1 yıl
Bu dünyada ortalama yaşayacağım süre 80 sene falan oda kesin değil belki yarın ölcem kimse bilemez. Belki 2 senem kaldı belkide 10 senem kaldı. Ben bu derdin tasanın olduğu, Hz. Adem in ceza olarak gönderildiği dünyayı ebedi cennetemi değişeyim? Burası imtihan dünyası. Allah örtün diyorsa konu kapanmıştır kural koyduysa bitmiştir. Allah ne derse o. Çnkü burası imtihan yeri hiçbirimiz kalıcı değiliz. Gençliğimiz güzelliğimiz hepsi geçici. İnsanlar Rüyadadırlar ölünce uyanırlar. Allah hakkıyla uyanmayı nasib etsin
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir bu abazalık kadınlar için daha zor öyle aval aval bakmaları olsun sözlü tacizi fiziksel tacizi olsun tecavüzü olsun kolay mı? erkek için zor değil bakmasınlar olur biter bu konuda kesinlikle haklıyım
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir allah ne derse yapacaksan kadın olarak yandın
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir gözünü seveyim daha fazla uğraşma. Yahu gerçekten değmez. Ki ben artık bildirim almak istemiyorum, lütfen
- +1 yıl
Yoo yanmadım. Yapmayanlar yanio genellikle. Yaptığın iyiliklerin ne anlamı var ki onu Allahın rızası için yapmadıktan sonra. Karşıdaki Allah razı olsun demedikten sonra. Bi iyilik yapiosan Allahı düşünerek yapmalısın. Kadınlar için daha zorsa bile bu olay Ahirette günahlarına kefaret olucak. Allah çektiğin tüm sıkıntıların mülafatını kat kat verecek Ahirette. Varsın zor olsun. Allaha sırtını dayadıktan sonra herşey hall olur
- +1 yıl
tm
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir kocana kölelik etmekten mutluysan iyi şans böyle biri zaten anlamaz neyse rahatsızoluyormuş iyi geceler umarım fikrin değişir
- +1 yıl
Ben kocama kölelik etmiyorum kocam işe gidiyor ben evde çocuklarımıza bakıyorum. O işten geliyor birlikte temizlik yapıyoruz bazen yemek yapamıyorum eşim yapıyor. Hayatı paylaşıyoruz. Ve gayet mutluyum halimden umarım sende gerçekleri görürsün. Hayırlı Geceler
- +1 yıl
@Sevgiiyileştirir eveeeet sohbet bittiğine göre hayırlı geceleriniz olsuuun. Hakkımızda en hayırlısı
- +1 yıl
güzel sohbetti sinirimi attım hepinize iyi geceler öptüm <3
- +1 yıl
@Berfin__18 😂 💞
En İyi Cevaplar
+1 yılKız arkadaşım istiyor tabi bende isterim onlarca anne baba şefkatinden mahrum Yavrucak var sahiplenmek sevaptır ancak bu devirde şöyle sorunlar çıkıyor, mesela bi iki tanıdığımız evlatlık kız aldılar çok iyi bakıp büyüttüler ancak kız ergenlik döneminde vücudunu ve cinselliği keşfetme zamanına gelince sorunlar kendisini göstermeye başladı.
Mesela gece 1-3 gibi eve alkollü gelmeler,
ya da gelmeyip erkek arkadaşlarının evinde kalmalar,
Kötü çevre edinince yapilan uyarılara karşı hep şu cevabi vererek kendilerini hakli çıkarıyorlardı;
- Siz benim öz ailem değilsiniz ve karışmaya hakkiniz yok ben çocuk değilim istediğimi yaparım.
Diyerek kendilerini savunurlar. İşte bu süreçten sonra ailenin işi zor çünkü kendisini o eve ait hissetmeyen o çocuk her konuda kendisini özgür zannedip kendi başına istediği kararı alıp uygulamaya koyulur.
O tanıdıklarımizın kızları da 3 erkegin bi arada yaşadığı alkolün eksik olmadığı arkadaşlarının evinde yasamaya ve para karşılığı ilişkiye girmeye ve şov yapmaya başladılar.
Tüm hepsi öyle değil tabiki de, güzel yetiştirirsen hayırlı evlat olur tabiki de ama zamanı geldiğinde çevresi şu sözlerle onun beynini yıkamaya başlayacaktır;
- Onlar senin öz ailem değil onlar ne karışır ya sen kendi kararlarını alabilirsin artik onları dinleme onlar senin mutsuz olmanı istiyorlar hatta o yüzden Allah onlara çocuk vermemiş o çocuğu da mutsuz etmesinler diye.
Gibi gibi cümleler ile beynini yıkamaya çalışacaklar.
Allah evladında hayirlisini versin.42 Yorumla- +1 yıl
Amin amin. Ne güzel bir noktaya değinmişsin.
- +1 yıl
Ahir zamandayız maalesef zor evlat yetiştirmek. Herkes senin gibi olamıyor maalesef
+1 yılBen bir kadının dogurmadığı bir çocuğa en içten bir şekilde annelik edebileceğine inancım tam. Benim bir çocuğu sevebilmem için doğurmam şart değil. Eşim böyle bir karar alsa sevinirim ve saygı duyarım ancak çocuğun bunu bilmesi ve soy bağını değiştirmemiz gerekiyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
24Cevap
+1 yılBenim 2 büyük hayalim var birincisi kök hücre için kan verdim biriyle uyuşmasını istiyorum birine can olmak istiyorum. İkincisi 2 çocuğum olsun istiyorum biri benim öz evladım biri de esirgemeden evlatlık almak istiyorum. Tabi önce bunu eşimin kabul etmesi gerekir ben kendimden eminim asla çocuklarım arasında ayrımcılık yapmam eşimin de yapmasını istemem
10 YorumlaValla sıkıntı olmazdı herhalde ya bakardım ben kendi çocuğum gibi hemde
ileride kendi çocuklarımds olursa geçinip giderler. Hatta süper olur isterse maddi durumuda el verirse eşimin 2-3 evlatlık alabilirdim. Bende 4 çocuk yapsam tamamdır işte daha ne misss gibi aile00 Yorumla
+1 yılBöyle bir dünyaya yeni masum bir ruh getirmek bence ona haksızlık olur. Bu kötü dünyaya gelmiş birde sanki yetmezmiş gibi hayatı yetimlik ve öksüzlükle daha da kötüleşmiş bir ruhu kurtarmak kadar güzel bir şey olabilir mi?
10 Yorumla
+1 yılYetimleri çok severim, eşimden önce ben almak isteyebilirim 😂
12 Yorumla- +1 yıl
:)))
+1 yılEvlendiysem bunun mantığı ancak bir çocuğu kurtarmak olur. Bunun yolu da yenisini yapmak değil evlat edinmek.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten eşim kendi evladımızdan o çocuğu ayırmayacak ise seve seve kabul ederim. Fakat iki gün sonra evlatlık diye herhangi bir ayrımcılık yapar, o yavrucağa en ufak sesini yükseltir veya el kaldırırsa o evliliği kökten bitiririm.
00 Yorumla
+1 yılDinen sakıncalı olduğunu öğrendiğimden beri pek uygun bulmuyorum, o nedenle ben kendi adıma istemezdim ama bir yerden de iyi bir şeymiş gibi geliyor insana.
13 Yorumla- +1 yıl
Nedeni de şu, çocuk sonuçta başkasının evladı senin değil, öz olmadığı için ergenliğe girdikten sonra aynı evde yaşanması helal olmuyor, o nedenle yani. Amaç iyi olabilir ama netice böyle.
+1 yılValla evlenirsem bende evlatlık almayı düşünüyorum çok mantıklı bişey senide takdir ve tebrik ederim
10 Yorumla
+1 yılBen çok memnun olurum. Zaten böyle bir düşünce bende de var hele bir de teklif eşimden gelirse daha da mutlu olurum 😊
00 Yorumla
+1 yılHerhangi bir sebeple çocuğumuz olamıyorsa alırım sağlıklı iken formum bozulur vs diye düşünüp isterse almam kimse kusura bakmasın
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEğer sağlık sorunlarımız bizi anne baba yapamayacaksa evlatlık almak sakıncalı değil
00 Yorumla
+1 yılistemem kendi kanımdan ve yeteneklerime sahip olmak zorunda
010 Yorumla- +1 yıl
Allah vergisi yetenek olur
- +1 yıl
yoo bizim bütün aile resme yeteneklidir
- +1 yıl
Çalışılmış bir yetenektir kaç yaşında resme başladın
- +1 yıl
çalışma yok doğuştan yetenek var bu yüzden grafik bölümündeyim abim ve ablamda öyledir
- +1 yıl
Resme yetenekli kocamı bulursun peki
- +1 yıl
ne alaka o ya
- +1 yıl
Babasına cekebilir annen mi resme yetenekli baban mı
- +1 yıl
bilmem ben evlatlığım onlarla değilim
- +1 yıl
Nerde gercek annen baban seni neden bırakmışlar
- +1 yıl
uzun hikaye boşver
Kotu bir tepkim olmazdı, neden olmasin birlikte dusunurduk bu konuyu
00 YorumlaKalbine yeniden aşık olurdum ve hemen kabul ederdim
00 Yorumla
+1 yılEşim yok fakat öyle bir durum olursa ilerde Olabilir hoşuma gider.
00 Yorumlakendi kanimdan olsun isterdim. ama saglik sorunlari varsa elbette olur evlat edinmek
00 Yorumla
+1 yılÇocuğu olmayan çiftler için oldukça uygun bi seçenek bence
00 Yorumla
+1 yılEğer çocuk olmuyorsa, imkansızsa olabilir ama olmayabilir de. Ortak karara varılmalı bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyani cocugun kendisi dert masraf bence hic girismeyin kendiniz de yapmayin 2 kedi sahiplenin
11 Yorumla- +1 yıl
Ben at çiftligi satın aldım en iyisi böyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstemezdim. Evlatlık olan yavru kedi falansa o zaman tamam
00 Yorumla
+1 yılKabul etmem, istediği kadar destek olsun, sınırsız kredi veririm ama evlatlik almayi kabul etmem.
16 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum, doğru bulmuyorum.
- +1 yıl
Evlatlik alinilmasini...
Ya tüm cocuklari evlatlik alalim ya da hicbiri olmasin. - +1 yıl
Saçma, birinin bile hayatını kurtarmak neden saçma olsun ki
- +1 yıl
Herkesin fikrine saygı duyarım.
istemem, kendi çocuğummuş gibi davranamam malesef
02 Yorumla
+1 yılDurumumuz ve vaktimiz varsa neden olmasın
10 YorumlaBen de istediğim için sorun olmaz.
00 Yorumla
+1 yılBiz yaparız bebeim ne gerek var
00 YorumlaGeniş düşünmek gerek emin değilim
00 Yorumla
+1 yılAynı düşüncede olmamız beni aşırı mutlu ederdi
00 Yorumla
+1 yılİstemem ruhum o kadar kabullenici, özverili değil
00 YorumlaTepki vermem taktir ederim
00 YorumlaSen iste 2 tane alalım pembe çukulatam
00 Yorumla
+1 yılBen kabul etmezdim
10 Yorumla