Hamile oldugumu ogrendim ancak bunu sadece daha esim biliyor aileme de soylemek istiyorum ama ablam henuz yeni bosandi ve maalesef hic cocugu olmadi yillarca tup bebek tedavisi gordu ama ne yazik ki fayda gormedi simdi o zaten depresyonda iken nasil ona hamile oldugumu soyleyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Sosyal Medya+1 yıl
Sevgi dolu bir iletişim dili herkese iyi gelir.
Öncelikle almış olduğunuz bu sevindirici haber için sizi tebrik ederim. Duyduğunuz insani hassasiyet gerçekten çok kıymetli insanlığın dahada bencilleştiği bir dünyada kendinden çok sevdiklerini önemseyen insanların varlığı bizlere ümit veriyor. #iyikivarsınız
Ablanızın yaşadığı durum eşinden ayrılması gibi nedenler tabii ki zor. Fakat bunun sebebi siz, evliliğiniz veya doğacak bebeğiniz değil. Bu haberi duyduğunda sizi suçlayacağını düşünmeyin.
Bu güzel haberi verirken sadece içten sevgi dolu sözlerinizle size ait bir bebekten öte ailenize katılacak bir bebek şeklinde müjde verirseniz emin olun size kırılmak yerine teyze olacağı için sevinecektir.
İnsanlarla bir haber paylaşırken doğru zamanı beklemekte önemli hani eskiler eşref saati derler ya işte o saat gerçekten doğru bir zamanda doğru bir şekilde bu haberi vermeniz bu durumu kolaylaştıracaktır.
Ablanızı hamilelik döneminizde gerek doktor kontrolleri gerekse bebek alışverişi gibi konularda sürece dahil edebilirseniz; kendisinin içinde bulunduğu duruma pozitif bir katkı sağlayacağını umuyorum.
Son olarak endişeniz çok kıymetli ama bunu sizden geç olmadan doğru bir şekilde öğrenmesiz sanırım en doğrusu sizden başka birisinden duyması kendisini incitebilir.
Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.170 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ablanın koruyucu anne olması için iyi bir fırsat. Bence onu bu konuda teşvik etmelisin. Belki kendi çocuğu olmadı ama ihtiyacı olan çocukların annesi olur. Böylelikle depresyondan da çıkar. O zaman söylersin.
60 Yorumla
+1 yılSöyleme tabi ama duyduğu zaman üzüleceğini sanmıyorum, aksine sevinecek ama özel olarak sen söyleme, senin hamilelik durumun duyulur, saklı kalmaz. Ablan da çok sevinecektir.. Sen ne güzel bir kardeşsin ki sevincini bile tam yaşayamıyorsun, sevinirken bile onu düşünüp buruklaşıyorsun. Rabbim kolay doğum nasip etsin, sağlıkla sağlıcakla büyütün inşallah 🌷
70 Yorumla
+1 yılYani ablanla özel olarak konuşarak hatta ailenden önce ilk ona söyleyebilirsin ilk seninle paylaşmak istedim büyütürken bana yardımcı olurmusun senin yardımınla daha kolay ve güzel büyüteceğime inanıyorum şeklinde konuşabilirsin ki bu ablanın içinde durumda bulunduğu durumdan daha kolay sıyrılıp topatlanmasınada sebep olabilir
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
49Cevap
Ablanın bu durumu öğrendikten sonraki psikolojisini az çok tahmin edebiliyorum, üzülecek ve sana çok imrenecek ama bunların hiçbirini sana belli etmeyeceğine eminim. Teyze anne yarısıdır, elbet bir yanı da mutlu olacaktır.
Çok gizlememeni öneririm, herkes duyduktan sonra ablan eğer senden değil başka birinden duyarsa çok daha fazla üzülecektir.81 Yorumla
+1 yılŞura Suresi 49/50 der ki;
Göklerin ve yerin egemenliği Allah’a aittir. O dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları bahşeder, dilediğine de erkek çocukları bahşeder.
Yahut erkek ve kız çocuklarını birlikte verir. Dilediğini de çocuksuz bırakır. Şüphesiz O her şeyi bilir, her şeye gücü yeter.
Bize düşen imtihana razı gelmek ve bunda da hayr olduğunu bilmektir. Ablanızın imtihanı bu yöndeymiş, hem annelik doğurmakla olmaz ki? Ne güzel evlat kadar sevilen yeğeni oluyor hem de ne mutlu olur inanın..
5 yeğenim var ve çocuğum yok (evli değilim) kendi çocuğum olsa yeğenlerimden fazla sevemem. Kirpiklerine zarar gelse kalbim yanar öyle diyeyim.
söyleyin o yüzden çekinmeden.
Allah hayırla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🌺30 YorumlaSonuçta teyze olacak, o kadar güzel bir şey ki. Anne olamamışken en azından anne yarısı olabilmek, tabii kendi adına biraz üzülebilir ama korkacağın kadar bir şey yok asıl söylemezsen neden söylemedi, nazar değdireceğimi, kıskanacağımı mı düşündü diye daha çok üzülür
20 Yorumla
+1 yıltabiki söyle.. ne güzel teyze olacak. aslın senin böyle düşünmüş olman ve bu hesabı yapmış olman daha kötü değil mi? yarın bir gün cocuğun olduğunda ona sevdirmezsin. halbu ki gidip ona inş doğar sende anne yarısı olursun.. 2 cocuktan sonra tam anne olursun gibi şaka vari bir gerçekliği söyle... yani sevinceğini düşünmelisin. belki tekrar evlenir. bu kes onu hamile bırakacak bir ekrekle evlenir :D
02 Yorumla
Soran+1 yılAblamin kendisi hamile kalamiyor
- +1 yıl
o zaman senin bebeği kendi cocuğu gibi sevinmesi lazım. teyze olacak.. teyze demek anne yarısı demek. ama terettürlerinde haklı isen asıl büyük tehlike bu.. ha özel olarak ona söylemen değilde annene söylerken sanki normal bir şeymiş gibi söyle ve ona da teyze olacaksın diye söyle.
+1 yılEğer söylemezsen daha çok kırılır. Nasilsa ortaya çıkacak. Normal ses tonuyla, çocuğu olmadığı ve boşandığı için hiçbir hassasiyet eklemden soylemelisin. Bazen insanlar kendilerine normalmiş gibi davranılsin isterler bence bu da böyle bir durum. Saglikla evladinizi kucağınıza almanızı dilerim.
10 Yorumla
+1 yılAblani en gülen halinde yakalamani tavsiye ederim
Görüntulu konuşursaniz sadece minik bebek ayakkabisi göster ya da gerçekte göster ozaman anlayp dugulqnp sana satılacaktır.
Bişey gostermem lazım diyip bu yöntemle gözlerinle ifade edebilirsin. sağlıklı günler dilerim 😊00 YorumlaAslında ona ilk söylemek daha doğru olur ablan sonuçta senden daha çok sevineceğini düşünüyorum. Ablalar kardeşlerine düşkün olur Kadınlarda her zaman Annelik içgüdüsü ön planda olur. Böyle bir durumda olduğundan sevinçli haber alması onu bir nebzede olsa mutlu edecektir
00 Yorumla
+1 yılSakladığını önerirse daha çok üzülür. Hani onu dışladığını, hor gördüğünü düşünebilir. O yüzden ablanla paylaşmalısın. İster istemez biraz sevinecek, biraz üzülecektir. Allah ablanıza şifa verir de dilerim tez zamanda o da gelecekdeki eşiyle bir evlada sahip olur. Sizinde evladınız sağlıklı olur inşallaj🙏
00 Yorumla
+1 yılçok düşünceli bir kardeşsin ablan çok şanslı. ama bence senin çocuğun olmana sevinir. benim de ablam hamile tabi ki ablanı onun kadar anlayamam ancak yeğenim değil de kendi çocuğum gibi seviyorum. teyze bir tanedir. hele bir doğsun ablan da iyi olur mutlaka.😊
00 Yorumlazaten o her gün sokakta onlarca çocuk bebek ve hamile kadın görüyor. eğer sen ondan gizlersen ve sonradan başka birinden öğrenirse bu sefer yine kendini suçlayacaktır. bence en güzeli ona değer verdiğini hissettirerek paylaş bu durumu ve onun yanında fazla bebek heyecanını hissettirmemen daha iyi olabilir sadece. ama geç söyleme sakın
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle senn çok güzel bir insansın. Bu ince düşünceye sahip olman çok güzel. Ama bence ablan teyze olacağı için çok sevinir, mutlu olur bence ona bunu güzel bir şekilde, samimi bir şekilde söylemen lazım. Bence mutlu olur. 💓💓💓
00 YorumlaHerkesin imtihanı ayrı şimdi söyleme 3 4 ay sonra söyle anlar o zaman zaten sen de iştahım artmıştı dersin biraz atlaması gerekiyor kardeşinin ve psikolog a gitmesini öner ya da ailen önersin
00 Yorumla
+1 yılKoruyucu anne olabilir ve teyze anne yarısı sayılıyor beraber büyültürsünüz bende teyzeyim benim kucağımdan inmez annesinden çok benimle zaman geçirir benimle uyur benimle kalkar benimle yemek yer benim işim olunca dışarı benimle gelir yani söyleyebilirsin bu durum onu da sevindirebilir diye düşünüyorum
00 YorumlaÖncelikle hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün, sağlıkla inşAllah.
Ablan elbet öğrenecek sorun etmemelisin. Evet biraz imrenebilir ama teyze olacak. Senin anne olacağını değilde daha çok, onun teyze olacağını aklına sok. Daha iyi olur
Sağlıkla kal<301 Yorumla- +1 yıl
Tek benim değil beraber büyütelim ypsb
Şu sitede gördüğüm en güzel soru ve en güzel detay bu olabilir. Sen ne güzel bir insansın! İyi ki varsın! 🙏
10 YorumlaEninde sonunda öğrenecek. Sadece sürece yayman ya da sıcağı sıcağına yakınınız olan (annen olabilir mesela) başkasının söylemesi seni rahatlatacaktır.
00 Yorumla
+1 yılNe kadar saklayabilirsin ki...
İnce düşünüyorsun anlıyorum ama bir noktada bilecek
Ha şimdi ha 3 ay sonra00 Yorumla
+1 yılailene söyle ama ablana söyleme bir süre belli olduğunda anlar zaten
02 Yorumla
Soran+1 yılOyle mi
- +1 yıl
bence öyle
+1 yılSenin bebeğin onun bebeği sayılır teyze olacak sonuçta anne yarısı sayılır sevinmeli bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılSebinir elbet ama yinede o burujluk olur
Anne yarısı olacak tabi söylemelisin. Bana kalırsa çok sevinir hem kendi adına hem senin adına
10 Yorumla
+1 yılSöylemen onu da mutlu eder. Hem yeğeninin olacağını öğrenmek, keyfini yerine getirir
10 Yorumla
+1 yılDaha 9 ay var inşallah hemen söyleme sonra zaten duyar kendisi
10 YorumlaNe tatli kardessin ya annene söyle o ablana söyler sevinirde ona bakarsan her cocuk gorunce ici burkulur kader
40 Yorumla
+1 yılNe alakası var söylemesen de karnın büyüdünü zaman belli olmayacak mı?
00 YorumlaBaşlıkta adın soyadın yazıyor ama gizlisin ne bu ya?
00 Yorumla
+1 yılSöylemezsen daha kötü sonuçları olabilir. Eninde sonunda öğrenecek
00 YorumlaEvet Ama Psikolojisi Bozulabilir Ablanın Elinde Sonunda Öğrencek Zaten
00 Yorumla
+1 yıldoğurunca ya da karnın şişince zaten öğrenicek saçma olur
00 Yorumla
+1 yılşu an cidden çok büyük strese girdim okuyunca nasıl yapacaksın Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılYani evlisin hamile kalman çok doğal ablanda bunu bilmesi gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılBence söyle en az senin kadar sevinir bence teyze anne yarısıdır
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 702 cevap paylaştı.
s +1 yılSöylemezsen daha çok kırılır bence. Çok da gözüne sokmadan, aşırı sevinmeden söyleyebilirsin
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,2b cevap paylaştı. Anneni ara ben hamileyim ablama demelimiyim dememelimiyim de ^^
00 YorumlaSenin de çocuğun oldu abla de sevinir. Senden çok o bakacak emin ol. Ona moral ver..
00 YorumlaAblan olgunluk göstermek zorunda. Sen sevincini paylaşabilirsin.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılUzun yıllar bizimde çocuğumuz olmadı. Ablan krndi adına da mutlu olacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSöyle ama normal bi şekilde söyle. Hani fazla neşeyle değil normal bir şeymiş gibi. Ablanın yanında çocuk konularına dikkat edersin
10 YorumlaEet soru güzel
Onunda çocuğu olacağını
Ne şanslısın senide annesi derim
Çocuk çok şanslı ırkı annesi olacak
Gibi olabioir00 Yorumla
+1 yılKendi evladıymış gibi görmeli kardeş dediğin aksine sevinmeli
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sen söyle yeğenini çok sevecektir ablan
Başkasından duymasın00 YorumlaUygun bir dille söylemelisin nasılsa öğrenecek senden duyması daha iyi
00 Yorumla
+1 yılBiraz atlatsın öyle söyle
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIllaki duyacak hamile olduğunu sevinir bnce yeğeni olacağına duyduğunda
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZaten öğrenicek. Endişelenmekte haklısın ancak gizlemek sadece kaçınılmaz olanı erteliycek
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var , boşanmış olabilir depresyona vs tabiki vardır ama söylemen daha doğru olur bence teyze olacağı için onun için mutlu bir haber olacağını düşünüyorum
00 YorumlaBenim teyzeminde olmuyormuş o yüzden adımı teyzem koymuş hattaa evlatlık veriyorlarmış beni omonn tonrom😧
02 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani
Senin çocuğun olacakken üzülemez diye düşünüyorum. Senin adına sevinir. Hatta ona kendi çocuğu gibi bakabilir. Söylemekten çekinme.
01 Yorumla
Soran+1 yılElbette sevinir ama icten ice de uzulur bence
Şu kız kardeşlerin her zmn şansı vardır bu değişmez kural
06 Yorumla
Soran+1 yılSans mi
Soran+1 yılDeme oyle
- +1 yıl
yemin ederim hep böyle ya ablalar hep şanssız
+1 yılBu sonuçta ablanın elindeki bişey değil onun hiç çocuğu yok diye sen hamile kalmazsın anlamına gelmez hem ona söylemezsen daha çok üzülür
00 Yorumla
+1 yılSöyleme ailenden öğrensin boşanma nedeni çocuğu olamaması mı
05 Yorumla
Soran+1 yılEvt
- +1 yıl
Boşanöayı kim istedi ablan mı eşimi yani ablan kendini mi suçladı
Soran+1 yılEsi istedi
- +1 yıl
Yuh be adamız diye gezer güzel kardeşim boşuna demiyorlar yüzü güzel olacağına kalbi güzel olsun benzer olay başıma geldi o ayrılmak istedi ben kabul etmedim gerekirse olmasın diye tqbi sonunda aldstılıp bırakıldım şimdi başkası ile ama Allah büyük değmiyor aslında ama ben yine de yapamazdım gerekirse olmasın eminim o kişinin çocuğu yine olmayacak yaşları kaçtı ne zaman dır evliydi
- +1 yıl
?
Knk 3 ay dolsun söyle.
Düşük olma ihtimali azalsin00 Yorumlaelbet öğrencek, söyle ama fazla abartmadan... Allah onada nasip etsin insaAllah
00 Yorumla
+1 yılDeniz hanım, olaya çok iyi yaklaşmış, tebrik ederim.
00 YorumlaBence söyleme ablan biraz atlasın hem senin çocuğunda iyice gelişir öyle söylersin
00 Yorumla
+1 yılSöylemelisin Çok üzmeden kırmadan Bir Süre bekle hemen söyleme
00 Yorumla
+1 yılablana uzuldum allah nasip etsin inşallah ama er ya da geç örenecek
00 Yorumla
+1 yılSöyleme. Çocuk doğduktan sonra falan gelirse yatağın altına saklarsiniz.
00 Yorumla
+1 yılSöyle senin için mutlu olması gerekiyor. Ablan o senin.
00 Yorumla
+1 yılÖzelini niye burda anlatıyosun evlilikten soğuttunuz
00 Yorumla
+1 yılSöyle onun kısır olmasına sebep olan sen değilsin
11 Yorumla
Soran+1 yılDegilim tabi ama simdi o uzgunken benim boyle
- Devamını Gör (40)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bi'Bilen Deniz Unay yanıtlıyor: Hamile olduğumu öğrendim. Bunu, çocuğu olmayan ablama söylemeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım