Hamile olduğunu cümle aleme ilan etmek doğru mudur?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Hamile olduğunu cümle aleme ilan etmek doğru mudur?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Negatif enerjili, cahil ve kem gözlü çok fazla insan var herkese ilan etmeyi şahsen doğru bulmuyorum. Ben neredeyse 9 ay kimseye söylememiştim birkaç kişi hariç. Hemen çok bilmişler başlıyorlar yok efendim hamileyken saçını kestirme çocuğun ömrü kısalır, çok efendim asla şunu yeme çocuğun düşer, yok sakın şu ortama gitme, yok efenim şunu kaldırma düşük yaparsın bla bla bla. Şu zihniyetle muhatap olmamak adına ben gizli tutmuştum.
En güzelini yaptın sen
😎😎
Bence yanlış. Hamileyiiim demenin kime ne yararı var? Hamile olanların dar kıyafetler giyip bunu belli etmesi de bebeğe zarar verir. Ki bilimsel olarak araştırılmış ve açıklanmış bir durum. Hamile kadınların mümkün mertebe bol ve karnı sıkmayacak şeyler giymesi gerekir. Herkesin bilmesine de gerek yok
Doğru diyorsun
Eskiden, kadınlar karınlarını saklamak için türlü şeyler denermis, hamile oldugundan utanirmis,,, o günlerden bu günlere.. tabiki hamilelik utanilacak bir şey değildir, bunu saklamak için özel bir cabaya girmeye gerek yoktur, ancak hafta hafta fotoğraflarını çekip, sosyal medyada paylasmanin da pek doğru olduğunu düşünmüyorum. İnsanların kendi tercihi yine tabi..
Asla doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum
Cevap
13Cevap
Hiç gerek yok belli bir yere kadar kimseye söylememek lazım
Bence doğru değil
Herkesin kendi tercihi tabi ama ben doğru bulmuyorum. O çocuğu sağlıklı sıhhatli kucağına alabilecek misin bakalım bunu da düşünmek gerek. Ayrıca çeken var, çekemeyen var ne gözle bakıyor nasıl bir enerji yolluyor bilemeyiz.. Yakın çevre bilse yeter o da belli bir süre sonra bence
Aslında işte doğru olduğunu düşünmüyorum yani hani kapalı insanlar paylaşamaz açık insanlar paylaşabilir kavramında da değilim kesinlikle Sadece doğru bulmuyorum. Hamile olduğunu söyledikten sonra çok konuşmaya başlıyor insanlar yok şöyle yapma böyle yapma ya da ne bileyim yok nazar gelecek yok şöyle olacak böyle olacak insan bunalır ya ay gerek yok bence.
Ben bu konunun doğru oldugunu süşünmüyorum açık kapalı farketmeksizin kadınların ultrason fotoğrafıyla orada burada doto paylaşmaıs bence yanlış bir kadının en özelyeri olan rahim filmini sentanıdık tanımadık cümle aleme nasıl gösterebilirsin ne demek oldugunu herkes biliyor hamileleiğin az edep haya
Kekoluktur. Bizim şirkette bir kız 10 gün önce öğrendi ve hamimileğinden başka bir şey konuşmuyor. Bi soru soruyorsun çok yoğunuz abisi kızım stres olacak yapmayın gibi sıkko sıkko hareketler. Tamam ı mk bi tek sen hamile kaldın sadece sen doğuracaksın okey.
O top gibi göbek görüntüsü kadına has güzel bir görüntü. Allah isteyen tüm kadınlara nasip etsin.
Amin
Dua etmen oldukça iyi gardaşım
🙏 annelere can kurban
Amin amin
Doğru ya da yanlış diye bir şey söyleyemem herkesin kendi kararı. Sevinçli haberini nasıl isterse öyle paylaşır herkes ama ben gereksiz buluyorum. Özellikle de nazara inanan biri olarak riskli de bence.
Dünya alemin duymasına hiç gerek yok. Herkese söyleme taraftarı değilim sevinen iyi enerjisini veren kadar seviniyor gibi gözüküp kötü enerjisini veren kişilerde var Onun için 9 ayı sessiz sakin geçirmek isterim
Ben doğru bulmuyorum bunu.
Ailelere bile bence ilk 4-5 ay söylenmemeli en azından cinsiyet kesin belli olana kadar.
Cümle alemde bebek doğunca öğrenmeli..
Anne baba olmanın verdiği mutluluk bambaşkadır belki ama ben koca koca partilemelerin yapılmasına karşıyım biraz fazla buluyorum
bazıları hava atmak için genellikle çocuğu olmayana nispet yapmak için
bazıları da mutluluğunu paylaşmak için ilan eder
ama söylenmese bile belli olan bir şeydir
Bence değil olan var olmayan var ki nasip kucağına almadan sağlıkla hepsi boş ki zaten görünüyor karnı şiştikce bazısı çok abartıyor rabbimin sınavıda ağır olur korkarım
Cümle aleme ilan etmek bana doğru gelmiyor. Zaten şöyle bir durum var, ilk aileye denildiği zaman aile sağolsun tüm sülaleye haberleri yetiştiriyor.
Hemen hemen ilk gün ilan etmeyi ben doğru bulmuyorum hemen yaymaya gerek yok. Ama ayıpmış gibi saklamak da son derece yanlış.
Neyi ilan etmiyoruz ki , gece uyku saatimizden tut da sevdiğimiz en ince ayrıntıdaki damak tadımıza kadar. Gizem vs. hiçbir şey kalmadı.
aynı böyle duyururum işte instadan 😂😂😂yedi düvele kendimden bir adet daha Dünyaya getirmek üzere olduğumu söylemesem olmaz
En nefret ettiğim şeydir bilmesi gerekenlerin bilmesi daha mantıklı. Hamilelik sürecimi El alemi ilgilendirmez.
Mutluluğunu aile üyeleriyle ve yakınlarıyla paylaşması normal. Ama gösteriş amaçlı diğer insanlarla söylemesi, bana da saçma geliyor.
Yani hitap ettiğin cümle alemse olabilir ama benim için 1. derece yakınlarıma etmek daha doğru
İlan edilmese de mecbur bir şekilde anlaşılacak zaten, bunun doğrusu yanlışı olmaz ki.
Nazar degebilir birde aile ya da yakınlarıma söylerim gerisine durduk yere söylemek saçma
Hayır bence yakın akrabalar hariç diğerleri olmamalı yani belki arkadaşlarımla olur o kadar yani
Saklamak da yaymak da saçma. Üremeniz kimsenin umrunda değil sakin olun jdjsh
Hamile oldugumu ogrendigim an mutluluktan sabahın köründe herkesi tek tek aramıştım doğru mu bilmiyorum ama o an mutluluktan heycandan ilan edesin geliyor
Aman nazar değer... doğru değil gadası😬😅
İçimde bir canlı yaşıyor olacak, bu mucizeyi tabiisi saklamam. Önüme gelene de söylemem
Herkes artık her seyi ilan ediyor ki. Evliler bile yatak odasında neler yaptıklarını gösteriyor
Çok saçma kendi aranda yaşanması gereken bir şey bence
Hamile olsam öyle herkese söylemezdim açıkçası. Kime ne ki benim bebeğimden
Yani aile bireylerine evet ama diğerlerine soruyorsa söyler işte
Söylenilebilir ama party, kutlama falan aşırı gereksiz ve saçma tıp ki şu cinsiyet partileri gibi
Kadınlar ne yaparsa yapsın haklıdır. Aksi tartışmaya kapalıdır. 😊
ademin ilk eşi lilittir ve lilit günahından dolayı hergün 100 çocuğu ölür ve buna şöyle der
erkekleri doğduktan 8 gün, kızları ise 20 gün içinde öldürmeye çalışır buna göre söylenmemesi gerekir.
Regl olduğunu bile cümle aleme söyleyen bacılarımız sağolsun hamile kalsalar evrene bomba atarlar
Benim arkadaşım herkese hamile olduğunu duyurdu nazardan bebeğini düşürdu
Çok kötü olmuş
Evet kötü oldu cümle aleme duyurursa öyle olur büyük ihtimal ablası kem göz yaptı çünkü yıllardır çocukları olmuyo
Yazık olmuş ya dikkat etmeli bundan sonra
Umarım eder
Eder eder
Ders oldu ona da artık
İlla ki olmuştur
Benim teyzem doğurunca anneannemlerin haberi olmuş utancından söylememiş evet teyzoş abartmış ama ben de parti falan yapmayı düşünmüyorum nazar için iyi değil
Bence doğru ya yeni bir insan oluyor sonuçta napsın saklasın mı herkesten
Hiç de anlamıyorum böyle insanlara tamam hamilesin tebrikler büyük iş basarmissin diyesim geliyo
Evlendikten sonra normal şeyler değil mi ki
Doğurunca öğrenecek herkes zaten gerek yok.
İlk üç ay geçtikten sonra olabilir 😄
Hiç hoş değil gülünç..
bu kafayı anlamıyorum
Hayır ilan edilmesi gerekmiyor
Nazar diye bir şey var yapmayın şöyle şeyler
Aile dışında söylenmesi gerekmez..
Kadınlar her şeyi şovla süslemeyi seviyor
Tüm dünyanın duymasına gerek yok
Yeni moda oldu
Gerek yok herkesin bilmesine
Ne gerek var
doğru tabi