AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Bir fleksiteryan olarak, fleksiteryanı öneriyorum ben
Vegan büyüteceğine abur cubur ve fast food tarzı şeylerden uzak büyüt. Et ve süt ürünleri insanlar için çok çok çok önemlidir. Bitkilerden aldıklarımız bizlere yetmez.
Bol et yerse iri ve güçlğ olur sebze meyve yerse cılız olur 😃
belki bebekken değil de 3-4 yaşlarından itibaren vegan yetiştirirsen daha iyi olur
ben evladıma böyle yapmam. sağlık açısından araştırmadım ama etin doğru şekilde ve miktarında tüketilmesinde zararı olduğunu görmedim duymadım. on binlerce yıldır da böyleyiz zaten.
Çocuk gelişimi için et ve süt önemli bence ama siz bilirsiniz.
Vegan mamanın çocuğunuzun sağlında olumlu etki bırakacağını düşünmüyorum.
Vegan olmak sağlıklı değildir ki. Yerinde olsam asla böyle bişey yapmazdım.
Neden çocuğunuzun her anlamda hayatına salça oluyorsunuz ki? Seçim hakkı onun olmalı bazı yerlerde.
Ve bebeklerini doğduktan itibaren vegan yetiştiren anne ve babanın çocukları öyle gelişmedi ki devlet tarafından el konuldu çocuğa gidin bakın haberi var internette. Veganmış!
bu nasıl bir yobazlık bu nasıl bir hasta ruhtur. Veganlar süt tüketmiyor o zaman emzirmemekle başla!
Yobazlık, din konusunda başkalarına baskı yapmaya yönelen kişilere denir veganlık ile bir alakası yok. Ayrıca veganlık hayvansal ürünlerin hiç birini tüketmemek demek. Anne sütü hayvansal besin değildir. Annenin vücudunun bebek için ürettiği süt gayet de vegan beslenmeye uygundur.. Lütfen bilip bilmeden konuşmayın.
@Mona_Rozália bir inanca, bir düşünceye körü körüne, aşırı ölçüde bağlı olan, hoşgörüden yoksun (kimse). Veganlık da bir düşüncedir ve buna körü körüne bağlı olmaya da yobazlık denir.
Cahilliğini biraz daha belli etme istersen. İncinirsin.
Çocuğunu körü körüne veganlığa bağlı yapmayabilir değil mi ? Ayrıca anne sütü de vegan beslenmeye uygundur. Bence siz cahilliğinizi belli etmeyin.
@Mona_Rozália bir de bu güzel kardeşime Türkçe anlayabilme dersi vermek istiyorum. Çünkü kapasitesi yetmiyor anlamaya. Protein açığın o kadar fazla ki amigdalan çalışmaz olmuş. Bu da okuduğunu anlayamamanı ve yorumlayamamanı sağlıyor.
"Veganlar süt tüketmiyor o zaman emzirmemekle başla!" buradaki asıl olay anne sütü değil, isyandır. Daha yobazlık sözümden itibaren bir edepsizlik peşindesin. Anlamak için okusaydın ben buraya yazdığım 2 adet cümleyi de açıklamak zorunda kalmazdım. Allah sana beyin vermiş bak araştırmışsın anne sütünü. O beyni tekrar kullanıp cümlenin içindeki mesajları da anlayabilir misin? Bence yapabilirsin. Ha gayret
@Mona_Rozália Yobazlığın din ile alakası yokTürkçe öğren sonra gel tartışalım.
tikokta boyle bir kadin var rawthyself kullanici adi kizininda hesabi sitagulrose kizi Şu an 18 yasinda ikiside vegan ve tamamen dogallar dogustan veganlar onlara bakmani tavsiye ederim ama onlr datca da yesillikler arasinda yasiyor eger istanbulun kalabalik semtlerinden birinde yasiyosaniz zor
Ben her insanın protein alması taraftarıyım. Özellikle büyüme çağında...
Hayır anlamıyorum nasıl bu düşünceye varıyorsunuz. Sağlıklı büyütmek istiyorsan asıl uzak dur bence.
Küçücük bebek o alacağı proteinler var besinler var
et girmeyen vücuda sağlık girmez
protein şart. ot yedire yedire ineğe çevirirsin çocuğu.
Cok hastalıklı bir dusunce sağlıklı büyüyemez ve bir hastalığı olursa da senin yüzünden olur
Senden ricam dilediğini yap elbette ama bir doktorla görüş lütfen
Doğru olan bu
Mantıklı bir karar ama mutlaka uzman desteği almalısın. Protein eksiğini bir şekilde tamamlamalı.
Sağlıklı yiyeceklerle beslemeni tavsiye ederim. İlerde çocuk için sıkıntı yapabilir
Kendi tercihini kendi yapmalı bana kalırsa diğer tatlardan mahrum bırakmamalısınız özellikle süt
Ne veganı ya sakin kafana göre besleme her gıdaya ihtiyacı vardır bebeğin gelismesi için
Merhaba canım
Çok sağlıksız bir düşüncedir ki çocuğun büyümesi ve gelişmesi için et, tavuk ve balığa ihtiyacı vardır çocuğunu bu faydalardan esirgeme derim.🌸
Bebeğin bu yaşlarda süte ne kadar ihtiyacı olduğu aşikar iken veganlık diyorsun sanki 20 yaşında bebekken de ergenken de hayvansal şeylere ihtiyacı var
Bizde aynı şeyi dedik zaten
Çamurun bile vücuda yararı varken neden her yiyecekten yemelerini kısarsınız anlamam
lan güzel kardeşim sen nereden araştırdın. nereden aldın lan bu bilgiyi? lan umarım troldür. çocuk etsiz sütsüz yumurtasız büyür mü lan a q ya siz anne baba olmayın allah kahretsin zihniyetinize tüküreyim ya
Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre vegan olan kişilerin %87’sinin tam kan sayımı sonuçlarının değerleri hep eksik çıkmıştır. Bir bebeğin gelişimi için süt, yoğurt gibi gıdalar çok önemlidir. Bunu bebeğine yapmanı önermem..
Keşke anne babalık testi yapılsa yeterli zeka ve beceriye sahip insanlar çocuk yapabilse?
Veganlık sağlık için bir beslenme programı değildir bir felsefedir, sağlık içinde doğru yol değildir. İnsan hepcil bir canlıdır.
Bebekler doğduklarında ne ile beslenir? Anne sütü değil mi? Öyleyse sen çocuğunu suyla mı besleyeceksin?
saçmalamışsın bildiğin vegan büyütmek nedir ya? bırak çocuğun ilerde büyüyünce kendisi karar versin vegan olup olmamayı sen değil!
Vegan ne ablacım. Et yemek varken. Etten sağlıklı bir şey mi var.
Nereden araştırdın Allah aşkına? En sağlıklısı veganmış hahahhajj vegan beslenmenin sağlıklı olduğunu düşünüyorsan gerçekten yanlış anlama ama çocuğu aldırın en azından ona yazık olmasın
Eskinin adamı et yermiş süt içermiş kuyruk yağını eksik etmezlermiş yapmayın böyle şeyler
Salak anne terörü. Valla bu çocuk istismarı keşke elinden alınması için bişey yapılabilse
Bence et de yemeli çocuk vegan beslenmek doğru gelmedi bana bu kararı kendi vermeli
ablacım kafayı mı yedin bırak ne istiyosa yesin daha kaç yaşında ilerde kendi karar verir
Çocuklar belli bir yaşa kadar normal beslense daha uygun bence
Sen her şeyden yedir çocuğuna hayvansal ürünlerden aldığı proteinleri başka hiçbir besinden alamaz ilerde o karar versin
"Araştırdım en iyisi vegan beslememekmiş" yazmış
Sütte bulunan kazein proteini başka hiçbir besinde bulunmuyor anne sütünden sonra en iyi protein kaynağı yumurta, bunları tüketsin et balık yumurta süt ve süt ürünleri bunlar çok değerli besinler
Ablam sen nerde yasiyon iyimisin bırak sen onu bunu entel daltel işleri, tereyağı kırmızı et yicek löp löp kan can olsun
Al işte bi tane daha kötü ebeveyn bırakta çocuk kendi karar versin sen nasil gerekiyorsa öyle besle
Sağlık mı? Veganizm ne zamandan beri sağlıklı şey oluyor?
Mide kanserinin en başlıca sebebi.
Yanlış yaparsın bir insanın kırmızı ete de beyaz ete de ihtiyacı var
Yav maal misin mk ya çocuğun kafası çalışmayacak maaal olacak vegan besleyecekmis
Şaman yap çocuğu djfncj hem hayvansal gıda tüketmeyenler cinleri görürmüş söyliyim. 1 ay yeme kesin görürsün
Ahaaa :)
Çocuğun canı et istiyor belki, yaptığın doğru değil, sağlıklı da değil
Bebeğini sağlıklı büyütmek için vegan büyütmek iyi fikir (!)
Bencede (!)
Bunu soran cidden g. zekalı çocuğa zarar vercek bide sağlıklı beslenmesi için vegan yapcam diyo m*l
Çocuğun insallah devlet esirgeme yurduna alınır etsiz olmaz
Yurtdışı haber sitesinde gördüm aikenin biri aynı bunun gibi çocuğunu vegan beslemiş çocuk 6 yaşına gelmeden vitamin eksikliğinden ölmüş
Ya vegan ne ablam ya et yedir şırdan yedir çocuğuna iç organ dış organ bırak mutlu yaşasın
Bu düşüncede olursan sağlıklı büyümez. Böyle düşünme.
Yapma bence, bırak çocuğun aklını kullanabileceği yaşta istediğini yapsın. Sen karışma.
Bebek dediğin herşeyi yiyer ablacım yesinki votamin olsun gelişsin
Bırakın artık hayvanların yiyeceklerini en büyük hayvan düşmanları veganlar
Eski mankenin oğlu öldü. Vegan besletildiğiyle ilgili iddialar var
Afedersin guncellemeni yanlış okumuşum
Vegan olmanın sağlıklı olduğunu düşündüren şey ne oldu size?
Bırakta çocuk karar. Versin vegan olup olmayacağına
et yemeden beyni gelişmez insan hem etçil hem otçuldur bu doğanın bir kanunu. güçlenemez ve gelişemez zaten bu bir suç
Sağlıklı beslenmesi en önemlisi.
Bunu büyüyünce çocuk karar verirse daha iyi olur
Sonra erken yasta alzaymir olsun
Bi kez daha araştır ama doğru kaynaklardan..