Anne ve babanın çocuklarına yaklaşımındaki hatadan kaynaklanır bu. Kız çocukları içlerindeki merhameti herkese sunar ve baba ona anne dedikçe o babasını sahiplenir, erkek çocukları anneye mazlum olarak bakar ve anne ona yaklaştıkça çocuk taraf olur.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇🍀 Evet şahsen benim için durum böyle. Babam daha anlayışlı annem ise daha ilgili. Annem kendi zevkleri/ duygularını bana empoze ederken babam duygular konusunda daha serbest ve anlayışlı. Dolayısı ile babaya daha fazla düşkünlük var bunun genel nedeni de budur. Anne / baba çocuğa çok ilgi gösterirse (gerekenden fazla) veya hiç göstermez sevgisiz büyültürse, çocuk o ebeveyne karşı daha soğuk mesafeli olur.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Küçükken babaya daha yakın oluyor ama bir dönemden sonra babasına sırt bile çevirebiliyor annesine yöneliyor. Artık ondan medet umuyor. Ben de aynı şekilde. şu an annemi o kadar çok seviyorum ki dünyalara bile sığdıramıyorum. Üzülsün istemiyorum benimle sürekli gururlansın diye elimden geleni yapıyorum ve yapacağım da.
bilmiyorum ama gerçekten öyle. küçükken hep babamla uyurdum babamı çok severdim. annemi de çok severdim ama babamla daha çok vakit geçirirdim. babam bana verdiği sözleri hep tutardı. bana verdiği hiçbi sözü, alıcam dediği hiçbi şeyi unutmazdı.
aslında evli olsam ve kız çocuğum da erkek çocuğumda olsa babalarına düşkün olsunlar çok isterdim biz abimle oldum olası anneciyiz , ama bir çocuk kesinlikle çoğu şeyini babayla öğrenmeli :)
Duygusallık ve güvende hissetme. Kızlar babaların yanında daha güvende hisseder, erkekler ise annelerinin duygusallığını kendi çıkarlarına kullandığı için anneye yönelir.
Babamdan nefret ediyorum anneme aşığım küçükken de öyleydi şimdi diyeceksiniz annen ilgili baban ilgisiz hayır ikisi de eşit ilgilendi ama ben annemi seviyorum