Bu durum ne zaman geçer sizce doğuma kadar böyle devam mı eder?
Gebelikte çıldırtan bulantı ne zaman geçer?

Bu durum ne zaman geçer sizce doğuma kadar böyle devam mı eder?
Merhabalar sevgili okuyanım😊
Gebeliğin ilk belirtilerinden biri olarak kabul edilen mide bulantısı, kadınların %25'inde hiç görülmez. Bu durum bebeğin gelişimi ya da hamileliğin gidişatı ile ilgili bir gösterge değildir. Gebelik döneminde anne adayının midesinin bulanması kadar, hiç bulanmaması da normal kabul edilir. Bu durum ancak anne adayının vücudunun hızla değişen hormonal düzene kolay adapte olduğu gösterir. Ancak gebelik döneminde görülen mide bulantısı kan şekerinin düşmesi, stres ve yorgunluk gibi durumlarda da ortaya çıkabilir.
Bu yüzden gebeliğin planlanmasından itibaren anne adayının düzenli olarak hekim kontrolünde olması önerilir.
Gebelik döneminde anne adaylarında hem fiziksel hem de duygusal bir takım değişimler yaşanır.
Kişi gebe kalmadığı dönemde, progesteron hormonu artış gösterir ve âdet kanaması gerçekleşir. Ancak yumurtanın döllenmesi durumunda kan düzeyinde HCG hormonu hızla artışa geçer. Âdet döngüleri boyunca vücudun alışık olduğu düzenin farklılaşması, vücudun tepki vermesine yol açar. Bu tepkilerden biri de mide bulantısıdır.
Genellikle gebeliğin 6. haftasında başlayan mide bulantısı tekil gebeliklere göre çoğul gebelik yaşayan anne adaylarında daha şiddetli görülür. Genellikle ilk gebeliğini yaşayan anne adayları tarafından daha yoğun hissedilen mide bulantısı, kokular tarafından da tetiklenebilir. Kişinin çok sevdiği yemek ya da parfüm kokusu dahi bu dönemde rahatsız edici olabilir.
Başlangıçta sabah saatlerinde oluşan mide bulantısı, gebeliğin ilerlemesiyle birlikte günün tüm saatlerinde hissedilebilir. 6. hafta itibariyle başlayan mide bulantısı şikayetleri 8. haftaya gelindiğinde çok daha şiddetli hâle gelir. Bu sürenin sonunda vücut, kısmen yeni hormonal düzeye alışsa da mide bulantıları bir süre daha devam eder.
Gebelikte mide bulantılarının sabah saatlerinde daha yoğun olarak hissedilmesinin temel sebebi ise kişinin sabahları aç olmasıdır. Beslenme programı oluşturmayan anne adaylarında ise mide bulantıları gün içine yayılabilir. Gebelikte yaşanan mide bulantısının şiddeti de kişiden kişiye farklılık gösterir. Hatta bazı anne adaylarında hiç mide bulantısı yakınması görülmez. Bu durum, gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerleyip ilerlemediğinin bir göstergesi değildir.
Kişiden kişiye farklı şiddette olan gebelik dönemindeki mide bulantısı şikayeti, genel anlamda vücudun yeni hormonal düzeye alışmasıyla son bulur. Bu dönem genellikle gebeliğin 14. haftasına denk gelir. Ancak 14. haftada mide bulantıları bıçak gibi kesilmez. Kişiyi rahatsız eden mide bulantısı şikayeti, yavaş yavaş azalarak kaybolur. Ancak gebelik döneminde yaşanan diğer bazı belirtiler gibi mide bulantısı yakınması da kişiden kişiye farklı dönemlerde son bulur.
Gebelik döneminde mide bulantısının şiddetinin azaltılması ya da ortadan kaldırılması için şunlar önerilebilir:🤰🏻
Tüm bunların yanı sıra bazı besinler de gebelik döneminde ortaya çıkan mide bulantısına iyi gelebilir. Hamilelikte mide bulantısına iyi gelen yiyecekler kişiden kişiye farklılık gösterse de
Sağlıkla kalın! 💜
Kişisine göre değişir aşerme ama ben 8 ay zofer içerek geçirdim ki o bile etki etmemişti kimisinde 2-3 ay kimisi daha uzun kiminde hiç olmuyor bilinmez kura çekelim ☺️🙈
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Canim hic geçmeme ihtimalide var. benim 2 hamileligimde doguma kadar surdu bogazlarim yirtilip kan bile geliyordu artık kusmaktan zofer ve muadiki olan bi ilac var onlarda bile rtki görmedim cooook zordu. bunun gecip gecmeyecegini dr bile bilemez yasayip goreceksin
Genelde 12 hafta biterken sona erer ancak nadiren devam eden kadınlarda oluyor. Umarım kısa sürede geçer
İnşAllah
her gebelik farklı. son ana kadarda sürebilir. hiç bulantı olmayadabilir.
14. Haftada falan kesin bitiyor ^^ benimki oyleydi yani
Abla sen bilgili birine benziyorsun bir şey sormak istiyorum. Ben sevgilimle sürtünerek bir ilişki yaşadım ve belki de 3 dk falan sürdü. İçine girdiysem en fazla 3 cm girmişimdir çünkü neredeyse hissetmedim bile ama o çok azıcık girdiğini söyledi parmak ucu kadar. Neyse velhasıl ben hiç boşalma yaşamamıştım ve 2-3 dklık sürtünme sonunda penisimde şeffaf zevk suyu gördüm. Ve sevgilim bu sabah kalkınca (ilişkimiz dün olmuştu) tuvalete gidince biraz kanaması olduğunu söyledi. Ben bugün ona ertesi gün hapı da kullandıracağım ama durum nedir ne değildir bilmiyorum. Sence durum nedir?
hamilelikten korkarken Şu an fobim oluştu
bildiğim kadarıyla en fazla 3 4 ay sürüyo
Hhhh
Geçer geçer 2 güne ben biliyorum xdjdxd
Sesli görüş