AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Ben çok severim bu ismi. Hatta bu isme sahip arkadaşım var. İsmiyle hitap ederken bile çok hoşuma gidiyor. Güneş gibi☀️
sevdiğim bir isim değil bebeğim
Neden bebeğim dödnfökf
hoş gelmiyor bana bebeğim ne bilim
K. rt ismi ve asla değil
Irkcimisin
@adiask1335 Türkçülük ama zaten ırkçılıkla ilgisi yok mis gibi isimler varken neden böyle bir isim koyulsun ki. Kürtçe çünkü. Öyle bir dil bile yok.
Zorunami gitti milyonlarca kurtce isim var bu kafatasciligi birak
@adiask1335 yooo benim ülkemde benim bir şey zoruma gitmez? Kürtçe diye bir dil bile yok olmayan şey neden zoruma gitsin. Milyonlarca dediğin de kendileri koyuyorlar biz değil banane
Senin. kokenin türkiyeli olduğu şüpheli bu vatan herkesin ortak paydası ayırım yapan alçaktır nokta
@adiask1335 ayrım yapmıyorum güzel kardeşim. Elbetteki vatanını sevenler başım gözüm üstüne. Ama bu vatanın bir dili var ona sahip çıkıyorum:))
Ayrıca bizzat Kıpçak Türküyüm👍🏻
Canım önce araştır dünyada en zengin 9. dil
ırkçılık yapıyorsun uydurma
@adiask1335 milyonlarca Kürtçe isim mi var 😂😂😂 ulan Kürtçe dediğiniz şeyin içinde milyon tane kelime yok
@adiask1335 ayrıca bu vatan herkesin ortak paydası falan da değil. Bu topraklar Türk milletinindir.
@gbkçjbcfKASVŞ Kürtçe bir çok filolog için dil bile değil. Gelmiş bana en zengin 9. Dil diyor ya yalanlarını sevsinler senin. Twitter da Instagram da Facebook sayfalarında mı öğreniyorsunuz bu saçmalıkları
@34Constantine ben sana önce araştır diyeyim. Bu bir ikincisi Türk toplumunda sadece türk olan vatandaşlar yaşamıyor , çerkezi , kürtü... ve daha fazlası yaşıyor sen çok cahil ırkçı bir insansın bence azıcık medeni olmaya çalış sonra ülke niye gelişmiyor ( Kürtçe dünyanın kaçıncı zengin dili yaz çıkar.)
@gbkçjbcfKASVŞ Bence sen araştır. Dünyada Kürtçe sözlük çıkaran ilk akademilerden birisi St. Petersburg akademisidir. Bu sözlüğü zamanında Erzurum Konsolosu olarak görev yapan Rus Auguste Jaba’nın çalışmalarını derleyerek çıkarmıştır. 8378 sözcükten oluşan bu sözlükteki sözcüklerin 3080’i Türkçe 1030’u Farsça; 1200’ü Zend Lehçesi 370’i Pehlevi Lehçesi 2000’i Arapça 220’si Ermenice 108’i Keldanice 60’ı Çerkesçe 202’si Gürcüce'dir. Kaynak Prof. Dr. Haluk ÇAY.
Ayrıca Alman Profesör De Groot yaptığı araştırmalarda yeni yayımlanan 20 bin sözcükten olan Kürtçe'nin en az 500 kelimesinin 1300 yıl öncesi Uygur/Göktürk diline ait olduğunu tespit etmiştir. Yine yapılan bir çok araştırmaya göre bu sözlükte yer alan 20 bin kelimenin çoğunu Kürtçe konuşan Kürtler bile ömrü boyunca duymamıştır. Kürtçülere göre Kürtçe Aryan bir dildir. Anayasa Hukuku Uzmanı, Fransız Maurice Duvarger de; bu "aryan" tezini, "saçmalık" olarak niteler ve "Adı var kendi yok bir dille tanımlanan; bu adı var kendi yok halk topluluğunu, birçok sözde bilgin, bir yere yerleştirmeye çalıştı. Vardıkları sonuçların birbirini tutmazlığı, bunların saçmalığını da açıkça ortaya koymaktadır…” der. Yine diğer önemli kişiler F. Rödiger ve A. F. Pott; "Kürtçenin Kaldece (Sami) ile ilgisinin olmadığını, bu dilin İran kaynaklı olabileceğini ancak Farsi olamayacağını…” ileri sürer. Doğu Ülkeleri Uzmanı, Rus Prof. Vladimir Minorsky, Kürtçeyi, Kuzey-Batı İran dillerinden biri kabul eder. Ancak bugünkü Farsçadan ayırır. Kürtçenin başka bir kökenden gelmesi gerektiğini ileri sürer!. Farkları şöyle sıralar; “Telâffuz farkları, şekil farkları, nahiv (cümle yapısı) farkları, kelime farkları, ses değişimleri farkları….”
Araştırma böyle yapılır. Youtube ve Facebook milliyetçi sayfa paylaşımları ile değil. Kime sorarsan sor hiç bir dil bilimci Kürtçe'yi net olarak bir yere koyamaz. Çünkü Kürtçe bir dil değildir. Konuşulduğu coğrafyanın dillerinden karmadır.
Gelelim Türkiye'de yaşayanlara. Sen babanın evinde yaşıyorsun. Ya da kocanın diyelim. O ev senin midir? Tapusu kiminse onundur. Türkiye'de elbet başka toplumlar da yaşamaktadır. Yaşayabilirler sıkıntı yok. Ama ev sahibinin kim olduğunu unutmadan yaşamalılar. Çerkes Laz vs anlatıyorsun. Hiç biri kendilerine bayrak çıkarıp harita çizmedi. Çizenler kimse problem onlardadır.
@34Constantine ben zaten türkiyede yaşadığım için gurur duyuyorum sadece ayrım yapmayın diyorum
@34Constantine vallahi konu çok uzadı sana göre öyle bana göre öyle bence uztma konuyu böyle kapatalım ben sana saygı duyuyorum sende duy
@gbkçjbcfKASVŞ Ben ayrım mı yaptım? Sadece gerçek olan şeyleri söyledim. Kürtçe konuşuyorlar mı evet. Ama bir dil mi? Hayır. Ayrıca kimseye Kürtçe konuşma da demiyorum. İsteyen konuşabilir. Ama toplumsal alanlarda vs ortak dil kullanılır. Bu milliyetçilik falan değil insanlık göstergesidir.
@gbkçjbcfKASVŞ Olay zaten tam olarak bu. Ben Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir Türk'üm. Sen eğer ben Türk değil Kürdüm diyorsan zaten bana saygı duymak ZORUNDASIN. Çünkü benim evimde benim topraklarımda benim vatanımda yaşıyorsun. Sen bunu sanki bana bir lütufta bulunuyormuş gibi söyleyip benden de aynı şeyi bekleyemezsin. Bütün bunların farkında olan ve buna göre yaşayan. Devletine bağlı ülkeme sahip çıkan bir Kürt ile benim zaten bir sorunum olmaz. Ama bana yok benim dilimi tanı ırkımı tanı toprağını böl vs dersen komik kaçar. :)
@34Constantine zaten ben öyle bir şey söylemdim ve türk olmaktanda gurur duyuyorum
@34Constantine sen bana saygı duymak ZORUNDASIN CANIM
Kötü
Pekbeğenmedim
Güzel bir kürt ismi
Güzel değil Lina olabilir
Rojin çok iyi
Keko ismi.
yav bi hadi ordan ne keko ismi yaa
@gbkçjbcfKASVŞ basbayağı keko ismi işte
sana göre ama bunu bil ki alakası yok
Hayır
Yok bence