Sizce Rukiye ismi güzel mi size nasıl birini çağrıştırıyor kızınız olsa ismini rukiye koyar mısınız fikirlerinizi alabilir miyim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Rukye koyardım ilerde Rukiye dediklerinde benim ismim Rukiye değil Rukye desin diye
hm
Yeni jenerasyona hitap etmeyen bir isim, kızım olsa ona bu zulmü yapmam.
benim ismim rukiye bende hiç beğenmiyorum lanet olsun
Asliye hukuk mahkemesine verebileceğin bir dilekçe ile ikamet ettiğin ilçedeki nüfus müdürlüğüne dava açıp değiştirebilirsun, zor bir şey değil yani.
mahkemeye gidip orada mı dilekçe yazıcam ben bilmiyorum ama dilekçe yazmayı nasıl olacak?
Dava açarken 488TL ücret talep ediliyor, internette dilekçe örnekleri var onlardan alıp editleyip çıktı alıp verebilirsin.
Dava sonucunda 600TL daha ilan ücreti talep ediliyor ve 15 gün sonra değişiyor isim.
para sorun değil yeter ki ismim değişsin üniversiteye bu isimle başlamak istemiyorum hayatım boyunca bu ismi hiç sevmedim zaten bana rukiye dedikleri zaman hiç hoşuma gitmiyor bi tuhaf oluyorum senin önerdiğin bir isim var mı peki böyle çok aşırı modern olmayan ama hoş olan
Çağla, Sena veya Demet v. b. gibi isimler olabilir.
Dilekçeye 2 şahit eklemen ve altına imzanla beraber kendine ait IBAN numarası yazman gerekiyor.
Şahitler gelip dediklerini onaylayacak ve daha sonra dava bitiminde artan parayı IBAN numarana yolluyorlar.
Hazal nasıl sence
Olabilir hangi isimi istiyorsan onu yapabilirsin.
E-devletin var ise arama yerine Isim ve Soyisim değişikliklerine yönelik başvuruların alınması var ona basıp yeni başvuru oluştur de ve istediğin isimi yazıp şansını dene.
Kamile v. b. tarzı isimleri oradan ücretsiz değiştiriyorlar sonuç telefonuna sms olarak geliyor 1-2 hafta içinde ama değişmeyedebilir değişmez ise dava yoluna gitmen gerekiyor.
e devlet üzerinden isim değiştirme nasıl olur diye araştırdım e imza gerekiyormuş ben de gittim 200 tl ye falan e imza aldım ama e imzayı bilgisayara taktığım zaman nasıl yapacağımı bilmiyorum abim falan denedi o da yapamadı en iyisi mahkeme bence hem para da vereceğimiz için daha etkili olur ama gerçekten 15 gün sonra değişiyor mu isim ben daha uzun sürer diye biliyordum bir sene falan
Dava gününden 15 gün sonra değişiyor.
Benim bahsettiğim başvuruların alınması süreci e-imzasız olan.
Aşama aşama yazabilirim istersen ama oraya yazacağın ismi değiştiremezsin birdaha o yüzden istediğin ismi netleştirmen gerekiyor.
sen aşama aşama yazsan da ben anlamam hem bilgisayarda yok zaten en iyisi yarın mahkemeye gidip dilekçe vermek dilekçeyi kendim yazsam oluyo mu peki
Telefon üzerinden tarayıcıdan e-devlete giripde yapılıyor başvuru, rukiye ismini değiştirirler gibi geliyor olursa bedava halledebilirsiniz onun için dedim.
Dilekçeyi internetten çıktı alsanız daha iyi olur çünkü dayandırılması gereken maddeleri var TMK ile ilgili.
çıktı nerden alıcam internet kafeden mi
Evet ama çıktı almadan önce pdf olarak indirip word'den editlemeniz ve kendi bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
çok teşekkür ederim dilekçe yazarken kağıdın ortasından başlanır gibi husulara dikkat etmeli miyim editlerken yani kağıt düzeni nasıl olucak of valla çok kafam karışık
Neden öncesinde e-devletten denemiyorsunuz peki?
E-devletten onaylanırsa 2-3 hafta sürer yeni kimliğinizi almanız, öbür türlü mahkeme 4-5 ay sonrasınada gün verebilir.
bilgisayar yokk
Bilgisayara gerek yok, mobil tarayıcıdanda başvuru yapılabiliyor sadece 4-5 tane tuşa tıklayarak.
e imzayı nereye takıcam
e imza flaş bellek şeklinde haberin var mı
E-imza gerekmiyor, neden aldınız ki e-imza?
gerekiyo e imza
Gerekmiyor.
Turkiye. gov. tr'den giriş yaparmısınız bi
nüfus cüzdanı seri no nerede yazar bilginiz var mı e devlette üç şey istiyor tc kimlik kartı seri no cüzdan no ve nüfus cüzdanı seri no istiyor
Yapmanız gereken adımlar;
E-devlet giriş yap> arama yerine yaz> İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması > Orada üst tarafda + Yeni Başvuru > Kendi Adıma Başvuracağım > Adımın düzeltilmesini istiyorum > SMS ile doğrulama > Gönder.
Bu kadar.
Oha şu an yaptım başvurunuz alındı falan diyor önceden girdiğimde e imza gerekli falan diyordu şimdi sms ile halloldu sana ne kadar teşekkür etsem az nolucak şimdi değiştiğini ben nerden anlicam peki
Karar 1 veya 2 hafta içinde telefonunuza sms olarak bildiriyor olumlu veya olumsuz diye.
Eğer olumlu olursa 37,5TL kimlil yenileme ücretini ödeyip 1 vesikalıl fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne gidip yeni kimliğinizi alabilirsiniz.
peki olumsuz olur mu sence yani neye göre karar veriyolar ki anlamadım
Kamile v. b. tarzı isimleri direkt değiştiriyorlar, bir kurul karar veriyor değişip değişmeyeceğine ama olumsuzda olabilir yani kesin olumlu olacak diye bir şey yok.
rukiye ismi de kamileye yakın benziyor bence yani ben ismimi koymadım sonuçta ve memnun değilim değiştirmek de en doğal hakkım olumsuz yönde karar vermeleri çok saçma olur öyle bir şey durumunda tekrar başvuru oluşturabilir miyim peki belki bu sefer olumlu olur mahkemeye gitmek istemiyorum gün falan verirlerse hiç uğraşamam
Olumsuz olursa tekrar başvurabilirsiniz, ekstra olarak e-imza ilede başvurabilirsiniz olumsuz sonuçlanırsa.
E-imzayı e-devlete giriş yapmak için kullanıyorsunuz telefonunuza sms geliyor, flash belleği takmanıza falan gerek yok.
anladım çok teşekkür ederim aydınlandım sayende şu an için sadece beklemek kaldı bakalım ne karar verilecek
Birde yukarda seri numarası demişsiniz e-imzalı olan form için sanırım seri numarası için yeni çipli kimlik kartınızın olması gerekiyor onun ön yüzeyinde yazar Seri No/Serial Number diye.
Kurul kararı 1-2 hafta içinde telefonunuza SMS olarak bildiriliyor başvurunuz onaylandı veya onaylanmadı diye.
yok ben e imza için sormamıştım halletim seri numarayı da zaten başvuru alınmıştır inceleniyor falan diyor hepsi senin sayende ben hangi kafayla e imzayla falan uğraştım bilmiyorum belki de yeni güncellemeyle böyle oldu ama iyi ki sana denk gelmişim 🥰
Olumsuz olursa e-imza gerektiren form üzerindende deneyebilirsiniz, o form için e-imza ile e-devlete giriş yapmanız gerekiyor sadece.
Başvuru onaylanırsa Nüfus müdürlüğüne randevu alıp 37,5TL Kimlik yenileme ücretini anlaşmalı bankalardan yatırmanız ve son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalıkla beraber gitmeniz gerekiyor. Eski kimliğide götürmeniz gerekiyor eski kimliği nüfus müdürlüğü talep ediyor ve alıyorlar sizden.
olumsuz olursa e imza gerektiren form üzerinden e devlete giriş yapmam neyi değiştirir ki olumsuz olursa eğer o şekilde de olur diye düşünüyorum açıkçası
2 formda aynı ama birinin tek farkı e-imza ile giriş yapılması.
Ama sizin başvuru onaylanır diye tahmin ediyorum ama tabiki yinede kurulun kararına bağlı her şey.
Yani çok bekletmezler değil mi sms i
Hayır büyük ihtimal önümüzdeki hafta içinde sms gelir.
ya benim soyismimde al harfleriyle bitiyor hazal ismide al ile bitiyor komik olmaz değil mi kafiyeli olması
Adınızla size seslenileceği için sorun oluşturmaz yani komik durmaz.
Soyadı ördek veya top olanlar var yani onlara bakınca.
soyadımı da değiştirebilir miyim e devletten
Evet aynı adımlardan soyadı değiştime başvurusuda yapabilirsiniz
hmm anladım, peki eğer olumsuz olursa başka bir isim deneyebilir miyim
Olumsuz olursa evet başka bir isim deneyebilirsin o konuda bir kısıtlama yok.
Anladım teşekkür ederim hazal ismi kulağına nasıl geliyor peki yani nasıl birini çağrıştırıyor sen kızına koyar mıydın
Hazal ismi bana göre normal bir isim kızım olsa koyabilirdim belki ama açıkcası benim çağla, demet ve sinem gibi isimler hoşuna gidiyorda.
Zeynep, aleyna veya elif v. b. gibi isimler hoşuma gitmiyor
aleyna elif zeynep benim de hoşuma gitmiyor ama çağla demet sinemde çok asortik ve yaşlı zengin kadın ismi gibi geliyor
Olabilir bana güzel gelen sana güzel gelmeyebilir ama bana güzel gelen kız isimleri arasındalar.
ya bilmiyorum keşke soyismimde eren kara kaya yılmaz falan olsaydı acaba değiştirirsem ailem kızar mı
Aileni tanımadığım için kızarlarmı bilemem ama soyadını bence çok kafaya takma ördek, kaz v. b. değil ise.
Sonuçta soyadınla değil isminle hitap ediliyor sana.
ya ama üniversitede yoklama alındığı zaman güzel hitab etmesini isterdim kulağa
Bilmiyorum ama istersen yine soyadı değiştirme başvurusuda yapabilirsin aynı adımları izleyip yapılıyor yine.
koymam
ne koyarsın ismini
Yani hoş isimde daha modern isimler düşünürdüm.
ben ismimi değiştireceğim de isim önerir misin
Adın rukiye mi
evet
Havalu isim
ne demezsin
Evet