Çocukların cep telefonuna ulaşmaları artık çok daha kolay, en basitinden eski cep telefonlarımızı onlara oynasın, video izlesin diye veriyoruz ki bunu bence yapmamamız gerekiyor, farkındayım. Yeğenimin elinde sürekli bir telefon, YouTube videoları izleyip onları taklit etmeye başladı, istediğini indirip oynuyor, izliyor... Daha 4,5 yaşında, bana hiç normal gelmiyor. Sizce çocukların cep telefonu kullanmasına kaç yaşındayken izin vermeliyiz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba,
Telefon artık bir iletişim aracından çok daha fazlası. İçinde bulunan uygulamalar sayesinde kullanım alanı genişleyen bu cihazlar, insanların elinden düşmez oldu.
Çocuklar da ne yazık ki telefon gibi teknolojik cihazlarla çok erken dönemde tanışmaya başladılar. İçinde barındırdığı programlar ile son derece tehlikeli olabilecek bu cihazın kullanımında çocuklara sınırlama koymak önemlidir.
Günümüzde ebeveynlerin en önemli kurtarıcısı gibi görünen bu cihazların kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çocukların 12 yaşından sonra telefon kullanmasını uygun buluyorum.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,1b cevap paylaştı. Merhaba,
Ekstrem durumlar yaşanmıyorsa ve çocukla haberleşme sıkıntısı yoksa telefona gerek yoktur.
Çok gerekmedikçe çocuklara 12 yaşından önce telefon verilmemelidir. Telefon kullanımı, çocuk ya da gençlere uygun olmayan sitelere girilmesi ile kimi zaman amacının dışına çıkar. Ayrıca erken yaşta telefon, eğitim hayatına ve gelişim problmelerine de yol açar.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
8Cevap
Bence onlarin güvenlikleri söz konusu oldugunda. kesinlikle cep telefonu gibi onlara ulasmamizi sağlayan teknolojik bir alet vermeliyiz. Mesela okulu uzaktir ve eve gelme süresi uzundur merak etmemek ve içimizin rahat olmasi açısından telefon şart bu devirde. Ama bu konu dısında hiç uygun bulmuyorum. Çocuk cocuklugunu yasamali. Aileleri de onlarla yeterince ilgilenmeliki çcocuklarin telefon tablet bilgisayar vs. ilgileri olmamalı. Biraz da ebeveynlerden kaynaklanıyor aman rahat dursunlar sesleri çıkmasin diye veriyorlar ellerine telefon oyuncaklarini be gelişimlerini son derece kötü etkiliyor
00 Yorumla- +1 yıl
13-14 . Ulaşmak için. Sonuçta etraf tehlikeli. Dışarı çıkmaya başladığı zaman , dershaneye gitmeye başladığı zaman verilmeli.
00 Yorumla - +1 yıl
İlkokul 6. Sınıfta dershane ulaşım arkadaşlıklar için uygun bir yaş
00 Yorumla - +1 yıl
Bana göre o kadar erken yaşta telefon hiç iyi değil. Küçğkken hayal dünyamın daha geniş olduğunu telefon internet yokken daha mutlu olduğumu fark ettim ailem bana telefonu 8. sınıfa giderken aldı iyiki geç almışlar derslerimi etkilerdi
00 Yorumla - +1 yıl
Çocuğun olgunluğuna göre değişen bir durum. Çocuğu olgun ve doğruyu yanlışı ayırabilir bir şekilde yetiştirmişsen bu yaş oldukça düşebilir.
00 Yorumla - +1 yıl
Ben çocuğuma ulaşmak amacı ile saat telefonlar oluyor akıllı saat onlardan kullandrrdm en azından daha sağlıklı olurdu.
00 Yorumla Lise 4 bence 😅 abartiyor gibi görünebilir ama doğrusu
00 YorumlaOkula başlayana kadar internet Telefondan uzak dursun derim
00 Yorumla- +1 yıl
Tek başına bir yerlere gittiği zaman verilmeli güvenlik amaçlı
00 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle 13 -14 yaşından önce verilmemeli özellikle akıllı telefon.
00 Yorumla - +1 yıl
20 den aşağısı çocuğu aptallaşıryoe
10 Yorumla - +1 yıl
En erken 12 falan olmalı
00 Yorumla 16 yaşından önce kullanmamalı.
00 Yorumla- +1 yıl
10 yasindan önce bence uygun değil
00 Yorumla - +1 yıl
14-15 bence
20 Yorumla - +1 yıl
Lise 2 de falan olmalı o da gözetim altında
10 Yorumla Ne zaman erkek o kadra iyi
00 Yorumla6 aydan sonra günde 2 saat verilebilir
00 Yorumla- +1 yıl
18...
00 Yorumla - +1 yıl
7 8 hocam
00 Yorumla 15 yaşında olabilir
00 YorumlaEn erken 12 olmalı
00 Yorumla- +1 yıl
13 bence ideal
00 Yorumla - +1 yıl
13 ideal
00 Yorumla - +1 yıl
bence 10
00 Yorumla 15..
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Çocukların kaç yaşında cep telefonu kullanmasına izin verilmeli?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Çocuklara cep telefonu verilmeli, verilirse kaç yaşında verilmeli ve kurallar ne olmalı? Gerçekten bunu çocuklarımızı üzmeden ve doğru ifade ederek başarabilmek zor bir durum.
Öncelikle Kullanılan cep telefonları ve tabletler gelişim çağındaki çocuklarımıza ciddi zararlar veriyor. Bu zararlar Fiziksel, Psikolojik ve Sosyal zararlar olarak üç kategoride değerlendirebiliriz. Özellikle küçük çocukların eline verilen tablet ve telefonlar onların göz sağlığını ayrıca duruş bozukluklarını ayrıca yeme içme uyku bununla beraber öğrenme gelişimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bugün teknoloji bağımlılığı iki önemli alışkanlığı hızlıca değiştiriyor YEME-İÇME ve UYKU DÜZENİ. Bu değişimler bazen OBEZİTEYE bazen de PSİKOLOJİK ETKİLERE yol açıyor.
Özellikle çocuklarda dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu gibi problemler meydana geliyor. Bu şekilde sıkıntılar ile karşılaşan aileler soluğu doktorda alıyorlar. Doktorların bu konuda uyguladıkları ilaç destekleri de çocuğun doğal gelişimine engel oluyor. Ayrıca internetin sınırsız ve kontrolsüz dünyasında çocuklarımız bazen yollarını bulmakta zorluk çekiyor. Burada da hem gereğinden fazla kullanım hem de yaşlarına uygun olmayan içeriklerle karşı karşıya kalıyorlar ve bu durumdan OLUMSUZ derecede etkileniyorlar. Bazen de hiç istemediğimiz şekilde SİBER TACİZE uğrayan çocuklarımızın üzücü olaylarını duyuyoruz. Fiziksel ve Ruhsal etkiler ile beraber maalesef sosyal hayatta ciddi etkileniyor. Çocuklarımız yeterince kendini ifade edemiyor sosyalleşemiyor. Doğal arkadaşlık ilişkilerini kuramıyorlar.