Arkadaşlar ikimizde nişanlıyız evleneceğiz ve nişanlım çocuk istemiyor hatta benim RAHMİMİ DİKTİRMEK İSTİYOR. 14 tane yetim çocuk istiyor bende şoka uğradım lütfen bir şeyler söyleyin napmalıyım bu kararı mantıklı mı?
Nişanlım yetim çocuk evlat edinmek istiyor, bu kararı mantıklı mı?
Nişanlının niyeti iyi ama tek başına karar veremez senin düşüncen daha mantıklı. Bir yetim bir kendi çocuğunuz. Sizin çocuğunuz o yetimden küçük olursa bilmez ve üstünlük sağlayamaz. 14 çocuk ne demek. Hadi nişanlına bişey olsa? 14 çocukla ortada kalamı kalcaksın? Biraz abartmış yani gitsin bol bol yetimhane ziyaretleri yapsın maddi olarak yardım etsin hatta sevindirsin onları oyuncak falan alsın ama 14 çocuğu alabilmesi için bikere zengin falan olması gerek. Öyle kolay değil ki yetim evlat edinmek.
Bu ciddiyse çok saçmalık kendi çocuğunu kucağına almak varken o heyecanı yaşamak varken 1 tanı yedimde alırsınız ama sizin çocuklarınızda olur 14 yedim çocuk almak nedir insan 3 çocuğu zor bakıyor bu kafadaysa ayrıl gerçekten annelik başka bir duygu kim bebeğini karnında taşımak istemez halime kadınlara bakıp Özenirsin bana saçma geldi karar sizin
Yetim bakmak güzel bir şey ama senin anne olma hakkını elinden almak istemesi saçmalık. Kendi kanından çocuk istemiyorsa korunmasını bilecek senin bedenin üzerinde söz söylemeye hakkı yok. Sen bu adamı bırak gitsin daha nişanlıyken üstünlük kurmaya çalışıyor evlenince neler yapar kim bilir.
Aklıma çocuklarım benim gibi olmasın diye çocuğunu öldürmeye çalışan ruh hastası adam geldi, bence sen bundan ayrıl, tamam yetim sahiplenmek istemesini anlıyorum ama nişanlın hasta kafayı yemiş, psikolojik sorunları var zehir etme hayatını ayrıl bence.
Bence kendi evladının yanında yetim çocuk evlat etmesi çok iyi olur gadası. Ama kendi evladına verdiği sevgiyi ona da vermelidir. Allah katında çok büyük sevap işler. Ama dediğim gibi her iki çocuğa da evladı gibi bakmalıdır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya yoldan saparsa diyor. Çocuklar sizin malınız mülkünüz değildir. Ayrı birer bireydir. Size göre doğru olan onlara göre yanlış olabilir. Size göre yanlış olan onlara göre doğru olabilir. Sizden farklı düşünecekleri, farklı bir hayat tarzına sahip olacakları için yoldan çıkmış olmazlar. Siz kendi standartlarınızı o bireylere zorla kabul ettirmeye çalışırsanız sizler birer zorba olursunuz.
Evlatlık çocuk istemesi de bu yüzden. Size maddi ve manevi anlamda bağlı olacak. “Otur!” diyeceksiniz, oturmak zorunda kalacak. Bunu biliyor. Bu yüzden evlat edinmek istiyor ki kendi doğrularını olduğu gibi o 14 çocuğa aktarabilsin. Kendinden 14 tane daha klon yaratabilsin.
Senin rahmin hakkında yorum yapmasına bir şey diyemiyorum bile. No uterus, no opinion. Kendi vajinası ve doğurganlığı olsaydı karar alabilirdi ama senin bedenin üzerinde tek bir söz söyleme hakkı yok. Ameliyat olmazsan ilişkiye girmezmiş. Vah vah, ne üzüldük. Cinsel bozuklukları başlar yakında o zaman.
Zengin miyiz, ne 14’ü demişsiniz. Allah onların rızkını bize bağlayacak diyor. Neden haberlerde 9-10 tane çocuğu olup geçinemeyen insanlar görüyoruz? Çocuk rızkıyla gelmez. Tevekkül diye bir kavram vardır. Elinizden geleni yapıp gerisini Allah’a bırakırsın. Sen çocuk için maddi hazırlık yapmadıktan sonra Allah size para mı yağdıracak sanıyorsunuz? İşsiz güçsüz çocuk yapın, sonra rızkını Allah versin. Bu anlayış yüzünden eskilerin 9-10 tane çocuğu vardı. Hiçbirinin de iyi durumu yoktu.
Kendi bedenin hakkında böyle pervasızca yorumlar yapan birinden ayrılman senin için en doğrusu olur. Daha önce kimseye ayrılması konusunda akıl vermemiştim ama sana veriyorum. Bugün senin doğurganlığın hakkında böyle uçuk kaçık yorumlar yapan adam yarın bambaşka şeylerle karşına gelebilir. Bugün sana ameliyat olman için direten adam yarın neler için diretir düşünebiliyor musun?
Nişanlından ayrıl. O çocuk istemiyor ve kendince hayallere dalmış olabilir ama burada senin annelik hakkın var. Bunu elinden alamaz. Rahmi diktirmek nedir? Allaha güvenmekle rızk size gelmez. Paşa paşa çalışacak, elinden geleni yapacak, gerisini allaha bırakacak. Yarım öbür gün işler istediği gibi girmezse o yetimler onu dara sokacak ve onları da seni de terk edecek. Ortada kalırsın. Bu arkadaş daha ne istediğini bilmiyor. O zaman anne olmak istemeyen birisini bulsun kendine. Sen de üniversiteye gidip mesleğini eline al. İş bul, çalış, ekonomik anlamda kimseye bağımlı olmazsan seni ezemezler. Sonrasında istersen evlenirsin ama yaşın çok genç. 23-24 yaşlarındaysan ve üniversite mezunuysan ya da öğrencisiysen hayata atıl bir önce. Çalış, hayatını yaşa, kendine güvenini kazan. Bu süreçte onu hayatından çıkarmak zorunda değilsin, sadece nişanlılık sürenizi uzatın ve birbirinizi daha iyi tanıyın. Hayata bakış açılarınız, düşünce şekliniz ve hayatyan beklentileriniz aynı olmayabilir, bunu çok geç olunca farkedersen senin için sıkıntı olur. Bana narsis biriymiş gibi geldi ve evlendikten sonra daha beter olacaktır. Mahvolursun. İyice tanımadan ve 25 yaşından önce sakın evlenme. Hiçbir şey kaçmıyor. Hayat senin hayatın. Önceliği kendine ve kendi isteklerine vermelisin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öncelikle bende babasız büyüyen biriyim ve bende gelecekte evlendiğimde çocuk evlat edinmeyi düşünüyorum fakat nişanlının çok yanlış düşünceleri var. Bu arada "yetim almak" imgesini kullanıp durmanız da beni çok rahatsız etti bunu söylemeden geçemicem. Neyse nişanlına gelirsek birincisi siz nişanlısınız her şeyi ben düşündüm deyip kafasına göre karar alamaz bu bir sana sorması gerekir İkincisi çocuklar dinen belli bir yaşa geldiklerinde ergenliğe girdiklerinde kendi günahlarından sorumlu olurlar Eskiden cahil insanların kullandığı bir cümle varmış "Kız çocuğunun günahı çok olur, boşver erkek olsun çocuk" diye Nişanlının dediği şey en az bu cümle kadar saçma Gel gelelim maddiyat konusuna 14 çocuk evlat edinmeyi düşünüyorsa ya şaka yapıyor ya da ayda 30.000 TL falan geliri var herhalde Diğer türlü nasıl bakacak okadar çocuğa ben anlamadım Ama daha nişanlıyken sana hiç bir şeyi danışmayan bir insan evlendiğinde sen beni çok sıkıyorsun, karışma demeye başlar haberin olsun
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gerçek mi bu? 🙄 Gerçekse konuşmadaki sorunları sıralayayım. 1 - Sana danışmadan rahmini diktirmeye kadar tüm kararları vermiş bile maşallah... 2 - 14 tane çocuk böyle bir dönemde çok fazla. Yok öyle Allah rızkını verir falan. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya? Zaten rızkını verir kafasıyla giderse hiç evlat da edinemez. Çocukları emanet etmezler yani bakacağından emin olmayan kişiye. 3 - Kararım kesin demek senin ne düşündüğün umrumda değil demek. İlişkiye girmeyecekse, seni dinlemeyecek ve her kararı kendi kafasına göre alacaksa evlenmesin bir zahmet. Hiç sana değer verip önemsediğini hissedemedim ben bu konuşmalardan yani... O kafasına göre yaşayacak birini arıyor gibi. Ben bunları istiyorum karşı cinsten, bunlara tamam diyen birini bulup evleneyim kafası resmen. Zaten geçmişte ne *** yiyorlarsa dine bağlanıp paçayı kurtardığını sananlardanmış arkadaş. Böyle bir düşünce, kafa yapısı da çok yanlış. Sadece konuşmalardan yola çıkarak yorum yaptım ama görüp hissettiklerimi söyledim. Bence yol yakınken dön. Kafa yapısı cidden çok yanlış...
Tamam düşüncesi güzel ama dinde çocuk yapmayın demiyor ki ayrıca size karşı yaklaşımı hiç hoş değil. Bon kororomo vordom sanki kendisi doğuruyor, ilişkiye giremezsin de diyor zaten girmiycem çünkü ayrılıyorum deyin. 👉oyrolomozson bön sönönlö yötöm böyötöcöm jskslflfş
4
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hani bak yetim alınsa bile 1 tane yeterlidir 14 tane neeee? Kendi öz evladım değiller nasıl rahat olayım? Hher şeyi geçtim biz hayır kurumu değiliz bune ya, ben de anne olmak istiyorum
Tabii ki bu en doğal hakkınız paçayı çok sıyırdıysa gitsin de bir hocayla konuşsun ancak onlara inanır herhalde Siz kararınızı sürdürün bununla evlilik mi olur ya
Yok güveniyor zaten bana elini de sürmedi kimse, bunu ilişkiye girerken de görür. Ama dini abartıyor sorun orda islam güzeldir ama bu islam dinini yanlış anlamış
KESİNLİKLE. Hayır şimdi şu düşüncesi olabilir " Ben çocuk yapmam" diyor belki ilerde ilişki de istemeyecek bu düşüncedeki insanlar kadına güvenmez. Haliyle başkasından da olmasını engellemek ister. İslamı çok yanlış biliyor ve uyguluyor.
İlk olarak sana sormadan böyle bir kararı verdiyse bas tekmeyi ikincisi 14 çocuğa bakabileceğine inanması çok garip maddi olarak geçtim çocuklarla ilgilenmem lazım bebekliğinayro ergenligi ayrı üniversiteye gidecekler evlenecekler 14 çocuğa Ali Ağaoğlu değilse bakamaz baksa da eski zamandaki gibi olur kuru ekmekle yaşayıp gidersiniz üstelik sana ne istediğini bile sormayan, ameliyat olursun ben düşündüm senin düşünmene gerek yok diyen biriyle bir kere daha düşün evlenmeyi, hemde her kadının anne olmayı istemesi çok normal
Bu adamin katakterini ve pskolojisini yazismalardan anladim, cok iyi biliyorum bu tip insanlari. Kendi istekleri her zaman ilk siradadir ve karar verip kararini uygulamak icin her türlü baskiya maruz birakir karsisindakini. Narsist degil tam olarak ama yakin.. cok tehlikeli biri, yol yakinken kurtul bu adamdan. Ayrica kendi kanindan cocuk olsun olmasin baktigi cocuklardan yine sorumlu Allah katinda. Ne alaka yani hesaba cekilmicekmi sanki. Kendi kafasinda bir şema/plan kurmus ve pacayi yirtacagini saniyor, büyük korku yatiyor bu düsünce tarzin altindan, Dolaysiyla travma yatiyor, veee bir travma ( tedavi edilmedi sürece) baska bir travma dogrur, derken bir degil iki degil nice döngüler icine sokar kendisini ve ailesini is cigirindan cikar.. sonuc husran. Allah korusun Amîn
Biraz uzattim ama cok görüyoruz bunu.. simdiden insan anliyor ilerde neler olacagini..
Ayrica soldaki yuvarlaklar dikkatimi cekti mesajlari silcekmiydin? Bu adam cok itici biri, sana karsi son derece kaba ve kirmaktan asla cekinmiyor, baski uyguluyarak istedigi her seyi elde etmeye calisan ve buna inanan bir kisilige sahip. Kac kurtul kizim
Canım çocuğu falan mı olmuyor acaba doktora falan mı gitti vs çok saçma sapan birşey bu. Dalga mı geçiyor anlamadım yetim büyütme nimetini Allah bize de versin ama trol gibi 14 diyor asla çocuk doğurmayacaksin diyor kendinin çocuğu olamayacakta kendine kapı arıyor gibi
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya gerçekten bir sorunu yok ama çocuk sonra dinden imamdan çıkar diye korkyormuş
Seni kendinden soğutmak istiyor olabilir. Ama bu konuşmalar önceki konuşmalara benziyorsa din konusunda olanlar özellikle bu adamdan ayrıl. Benim kararım kesin deyip seni hiç önemsemiyor. Benim takıldığım 14 çocuğu nereden bulacak bu bozuyor işte adam tepkilerini ölçmek istiyor olabilir. Ama senin kararına saygı duymayan birisi ortak paydayi aramayan birisi ile olmaz at nişanı rezil olma bunla adamın cümleleri saçma sapan yetim olduğunu söylemezsen üstünlük taslamaz. Ama anlaşılan o ki bu yetimler yetim olacağını bilecek yaşta dikkat et beraber büyüdüğü vakit gene dediği olmayacaktır kendisi dinle kurtarmış yetim dine sarilmazsa ne olurmuş çocuğun da sarilmayabilir
2 sorum var Senin rahmin hakkındaki bir işleme nasıl karar verir, çok istiyorsa kendininkileri bağlatsın bir şeyler yaptısın? Paşadaki rahatlığa bak, kim demiş ona karşındaki kadının rahmini ameliyat ettirebilirsin diye. Bu kadar özel ve hassas konularda bile sana danışmadan üzerinde hal iddia edebiliyorsa ondan hayır gelmez. 2. Sorum; sen bunu dedikten sonra neden sohbete devam ettin? Bu saygıdan yoksun ifadeleri görünce direkt sohbeti bitirmeliydin. Senin alanına, özeline izin bile almadan giriyor ve emir veriyor. Bırak o tek başına 30 yaşına gelince 98272728 çocuk alsın. Her şeyi düşünmüşmüş
Bu nasıl bir kafa sen bununla nasıl nişanlandın gözünü seveyim korku filmi gibi seyrettim şoklar içerisindeyim. Düşündüğü şey çok kibar çok güzel bir yetime ev olmak fakat sana malıymış gibi davranması senin adına kararlar vermesi ve kesin kararlı olması seni de ilişkiye girmemekle tehtid etmesi çok küçük düşürücü hayretler içerisindeyim böyle cahil insanların kalmış olması çok enteresan
3
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sinirden ağlıyorum tamam madem çocuk istemiyor benim neden ameliyata girmemi istemiyor? Bir insan baba olmayı hiç mi istemez 14 tane yetim nedir tamam kendi çocuğumuz olur 1 tane yetim alırız 2 tane bakarız ama hiç kendi çocuğu olsun istemiyor 14 tane yetim istiyormuş biz hayır kurumu muyuz
Nolur ekle beni hahahaha konuşalım ya doya doya ben çok merak ederim böyle şeyleri istediğini danışabilirsin bana 6 yıllık ilişkim de var halden anlarım. Ama kesinlikle söyledikleri asla asla mantıklı değil. 14 çocuğa nasıl yuva olacakmış? Her çocuğun istekleri olacak karşılayamayınca asıl çocuklar zora düşecek yazık günah. Ayrıca kendi çocuğu istememesinin sebebi de saçma. Günah münah olaylarına girmiş. Bak ben diyorum sen evlenirsen hayatını yakarsın net.
Umarım şaka değil. Nışanlınızın psikolojisi ortada. Kardeşim, vakit yakınken bu söyledikleri doğruysa ondan uzak durun. Kafası normal değil dindar da değil, inancı olan yetimin hakkına girerim deyip sağlıklı kadını doğurmasın diye rahim diktirmeye yollamaz ve çocukların nasılsa rızkı olur demez. Sonda dediği şeyler bir faciaya dönmüş olayı hatırlattı. Yakınlarda haberlerde çıkmıştı bi baba ben kötüyüm ya o da büyüyünce benim gibi olursa demiş küçük oğlunu öldürmüştü. Demek bunların hastalığı benziyor, psikyatristler bilir teşhis koyarlar. Herhangi birin zarar yetire bilir. İşin şakası yok. Eğer seviyorum ayrılamam diyorsanız kanıt için psikoloji rapor çıkarttırsın elinize versin yani psikyatriste götürün. Allah yardımcınız olsun!
Herkes olumlu olumlu konuşmuş ama senin nişanlın kanımdan çocuk istemiyorum falan diyor rahmini diktircez diyor sence bu psikolojisi bozuk bir davranış değil mi sevgilinin psikolojisi bozulmuş mantıklı düşünmüyor her insan kendi çocuğum olsun der tamam yetim sahiplenmeside güzel birşey ama senin dediğin gibi kendi çocuğunuz ile kardeş kardeş büyüyebilirler ortada fol yok yumurta yok miras derdinde 14 tane çocukta ne demek 14 çocuk mantıklı mı sence ayrıca rahmini sen diktirmek istemiyorsun o niye istiyor seni zorla ameliyata sokacak o senin bedenin ve çocukta anne babanın kararı kendi kendine gelin güvey olamaz bence ayrılmalısın çünkü psikolojisi yerinde değil evlendikten sonra pişman olabilirsin
Bırak uğraşmaAyrıl kurtar kendini uzak dur değmez uğraşma bırak peşini Takma kafana seni sevmeyenler O üzülsün sen asla üzülme aslada affetme
Boşverdeğmez unut gitsin Takma kafana boşver Üzme tatlı canını sen dünyalar güzeli güzel kızsın en yolunda dosdoğru yürü de Peşinden gelmeyenler utansın, Değişme hiç kimse için, Seni olduğun gibi sevmeyenler utansın. Elinden gelenin en iyisini yap Yüreğinden kavra bütün sevdiklerini, Sonrasını hiç düşünme arkadaş, Bırak kıymetini bilmeyenler utansın dünyalar güzeli güzel hanım efendi kızsın
Spiral falan kullanabilirsin, rahimle alakalı olan bu işlemi yapmaya kimse seni zorlayamaz. Onay almak için tehdit edilirsen bu seni zorlamak olur. Burada tehdit "o zaman seninle ilişkiye girmem" cümlesi. Bu bir tehdit. Spiral rahmine takılan bir cihaz, en etkili doğum kontrol yöntemidir. İstediğin zaman doktor yardımıyla çıkartırsın ve ameliyata gerek de olmaz. Burada saçmalamış. Eşinizin niyetinin kötü olmadığını düşünüyorum ama çıldırmış. On dört çocuk evlat edinilmez akıl karı değildir. bir de çocukları "dine bağlama" gibi bir görüşü var ve kendi çocuğum dindar olmazsa diye şimdiden düşünüyor. Bu sevgi değil otorite arzusu. Ve kimse senin anne olma hakkını elinden almak isteyemez.
Afedersin de nisanlısın asırı bos yapmıs. Ben cocuk evlat edınmeyı cok ısterım ama bu buyuk bı sorumluluk ılerıde sartlar ve duygum ne olur bilemiyorum. Hepsınden de öte, esimin fikri ne olur. Saygısızın teki. Tek basına hayat yasayacak gibi ben cocuk yapmycam, rahmını dıktırırız, 14 cocuk evlat edıncem, ben kararımı verdım... seni hice sayan bir uslup. Seni de ilgilendiren bir konunun kararını tek basına veremez. Bugun böyle buyuk bir konuda senı hıce sayan yaın ne yapar bılmıyorum. Ayrıca suna cok takıldım, ben din sayesınde yırttım, o saparsa? Yani kanından olan saparsa sıkıntı, ama evlatlık ıcın böyle bir derdi yok? Garip Cidden. Bir cocuk evlat edinmek yuce yureklılık ama sacmalamıs tavrı cok cırkın geldi sana karsı. Bence tavrını koymalısın. Şaka mı yapıyor acaba dedim.
Ben de çocuk yapmak yerine kimsesiz çocuklara bir hayat vermeyi tercih ederim, son derece insani ve medeni bir hareket.
Yanlız rahmini diktirmek istemesi ve 14 çocuk istemesi nişanlının psikolojik sorunları olduğuna işaret ediyor bence.
Bu konuyu lütfen uzman bir psikoloğa sor.
Bana psikolojisi bozuk bir insanın fantazisi gibi geldi, tehlikeli olabilir.
Ne bileyim, sanki küçükken kaza geçirmiş, bir tarafına 14 dikiş atılmış ya da 14 gün boyunca işeyememiş, iyileştikten sonra da bunu takıntı haline getirmiş ve seninle bu fantazisini ya da takıntısını yaşatmak istiyor olabilir.
Lütfen bu konuyu bir psikoloğa danış, çok garip geldi bana.
Nişanlın gerçekten hem cahil hiç kusura bakma hemde evliliğe hazır değil rahim bağlatma ne ya tüp ligasyonu Denir ona kısaca tüpleri bağlatarak hamile kalma olasılığını engelliyolar bunun bile %100 bi garantisi yok. Allah’ım konuşmalara gel neyse bişey demek istemiyorum. Ayrıca bu durum tek başına alması gereken bi durum değil bunun bilincinde olmalı kafa yaşı kaç? Kurduğu cümleler yani okuduklarım evliliğe hazır bir insanın konuşmaları gibi değil, ayrıca evlat edinmek de sandığı kadar kolay değil koruyucu aile olabilir ayrıca yaş sınırı var ve ayrıca sizi bilmemde nişanlınız sosyal hzmetler kurumunn testlerden geçebilir mi bilemicem..👀 bazen bu sorularda dalga geçildiğini düşünüyorum.
Bu arkadaş senin düşüncene hiç önem vermiyo bence benim kararım kesin demiş bide karşı taraf ne der ne düşünür sordun mu hiç senden habersiz senin ameliyat olmanı düşünmüş böyle saçmalık olur mu ya ve bu karar asla tek kişinin alacağı Bi karar değil eşin olacak kişi var karşında hiç mi önemsemiyorum kadını Okurken gerildim resmen.
Aşırı saçma bi mantık bide gelmiş benim kararım kesin diyor, hayırdırda sen kim köpeksin bi kadının bedeninde kafana göre saçma sapan kararlar alıyorsun, kuzum sen buna postayı koy gitsin bununla bir ömür geçmez ailenede anlat durumu ayrılma sebebini bilsinler.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Adam iyi niyetli ama fazla ütopik düşünüyor. Yetim büyütmesi ütopik değil ama 14 tane yetim büyütmesi ütopik😅 14 tane çocuk yapıyor mu da 14 tane boğaza bakacak? Kendisinin ayaklarının yere basması gerekiyor. Hadi 2-3 dese anlarım ama 14 falan uçmuş. Ancak çok zengin olursa gerçekleşebilecek bir şey. Allah insanın rızkını verir de ayağını yorganına göre uzat demiş atalarımız. O mantık öyle işlemiyor. Makul kararlar alarak attığın adımlarda Allah rızkını veriyor. Allah bize akıl vermiş değil mi? Fütursuzca davranılması doğru değil. Çocuk istemeyebilir ve bunun yerine koruyucu aile olmak isteyebilir. Ama senin fikrin de önemli. Birbirinizi zorlamayın. Baktınız ki orta yolu bulamıyorsunuz, ayrılın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İster inan ister inanma ama böyle bir konuda bu tarz bi ciddiyet ve eminlikle bunları yazan birisi sağlıklı düşünce içerisinde değil. Ya o bir gün kendiliğinden düzelecek, ya sen veya başkası onun fikirlerinin yanlış olduğunu ona kabul ettirecek, ya da hep böyle kalacak. Herşeyden önemlisi seni kendi tarafına çekmeye, seni kontrol etmeye çalışıyor hem de bu denli önemli bi konuda. Seni tanımam etmem ama sana tavsiyem ya bu işi yoluna koy, ya da ayrıl. İleride üzülmendense şimdiden üzülüp sonra mutlu olman daha mantıklı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya hanımefendi nişanlınız allah rızası için böyle bir şey yapmak istiyor olabilir ya da kendi yaşadıklarından dolayı yetim çocuklar evlat edinmek istiyor olabilir buraya kadar bir sıkıntı yok. Ama sizin hakkınızda sizin vücudunuzla ilgili nasıl bu kadar net kararlar alabiliyor ne kadar midem bulandı ya kendi kanından doğucak çocuktan bu kadae mı iğreniyor bu kadar mı kendi yetiştiriceği çocuğa güvenmiyor. Kendi kararınız yapmazsınız yaparsınız çocuk ancak bu kadar büyük olaylarda size fikrinizi danışmadan direkt kararları kendisi alması ilerde daha da büyük problemlere yol açabilir. Konuşmalarından bile cidden çok rahatsız oldum kusura bakmayın yani
Kendi iyiliğin ilerideki mutluluğun için ayrılmalısın. Gerçekten evlenmeyi düşünüyor musunuz hayır sakın düşünme senin anneliğini nasıl alır elinden hangi hakla? Sonradan çok pişman olursun ben çocuk istiyorum anne olmak istiyorum senin bunları elimden almaya hakkı yok de ve ayrıl
Rahmini diktirilmesinin isteği de aldatma ihtimalini düşündüğündendir; adım gibi eminim. Özür dileyerek koca bir aptal demek istiyorum nişanlın için. Sırf bu aptalca tehdit için bile ayrılmalısın dhdnsjs şaka bir yana gerçekten sinir bozucu biri, lütfen güzelim gençliğini heba etme
Ya ben istiyorum ki eşim baba olsun ben hamile olduğumda karnıma dokunsun tekme attığında “tekme attııı” diye bağırsın, gecenin bir vakti bana canım ne çektiyse almaya gitsin, doğuma beraber gidelim hastaneye beraber gidelim. Ama yok 14 tane yetim istiyor rahmini aldıracaksın diyor
Hangi kadın istemez o heyecanı, tabii haklısın. Eşin karnına yaslanıp eliyle dokunarak neden bebeği hissetmenin mutluluğunu beraber yaşamasın ki? Sahiplenme de bir olur iki olur o da güzel ama kadına kadınlığını bırak ben inancıma göre bunu yapacağım diyemezsin. Çok isterse kendisi kreş açar bakar ne diyeyim :d Sen şimdiden yeni arkadaşlıklar edinip kafanı dağıtmaya başla bundan da lütfen usulünce terket. Erkeğim, abartısız söyliyorum okurken benim elim kolum titredi sinirden. Yaşamamalısın bunları
Anne olma arzusu en doğal hakkın, bunu göz ardı eden sana fikrini sormayıp " benim kararım kesin" diyen adamla bir ömür... Tekrar düşün derim, ne istediğini umursamıyor bile 😏
Ya ben istiyorum ki eşim baba olsun ben hamile olduğumda karnıma dokunsun tekme attığında “tekme attııı” diye bağırsın, gecenin bir vakti bana canım ne çektiyse almaya gitsin, doğuma beraber gidelim hastaneye beraber gidelim. Ama yok 14 tane yetim istiyor rahmini aldıracaksın diyor
Bence nişanlının tedaviye ihtiyacı var, çok çelişkili ve saçma sapan şeyler yazmış. Amacı yetim bakmak değilmiş zaten. Din için böyle düşünüyormuş. Bu da son derece çılgınca ve saçma. En azından senin de onayını almalı. Seni 2. plana koyan biriyle bu yola girersen ileride çok başın ağrır.
bu nişanlınla iş yürümez sana sormadan sana danışmadan tek başına tüm kararını vermiş bundan uzaklaş dini yanlış anlamış ve yozlaşmış birisi sadece kendine zarar vermez çevresindekilerede zarar verir. aklın yolunu dinle bu tür sapkın kişiler laftan anlamaz
Bunun altında senin bilmediğin cinsel konuda bir pislik var emin ol. Bence gerçekten bu konuda ciddi olan birisi ise ki öyle! biraz aklın varsa ayrılmalısın. Allah sana şimdiden ne olduğunu gösteriyor gör ona göre evlen diye sonra evlenince sızlanma diye.
Böyle bir kararı sana sormadan almış olması aşırı aşırı saçma. Sen bir bireysin ve bu konuda -önemli bir konu bence- sana sormadan ameliyata falan girersin diye emrivaki konuşuyor olması aşırı sinirimi bozdu. Benim nişanlım yapsa aynısını eski nişanlım olur heralde
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bunların hepsi olabilir gerçekleştirilebilir ama orda ben kendi kararımı verdim kelimesi bana okadar koydu ki yani kişi bana demedi ama bizim toplumda biraz algılama sıkıntısı var evlilik böyle yürümez hani her şey iki kişi arasında kararlaştırılır ve onaylanır bunlar olmayacak şey değil adam kendisinin kurduğu hayal dünyasında yaşıyor
Ne saçma bir düşünce içine girmiş onu geçtim 14 ne :D dalga geçmiş gibi Üstelik dışkı Allah verir demişte o kadar fakir ülkede gelişmemiş ülkedeki çok çocuk sayısı ve sefalet içinde büyüklerin onlara sunduğu hayatı görmemiş mi onu geçtim kendi fikiri doğrultusunda gitmiş kimseye 14 çocuk verilmez zaten evlatlıkta
Sevgilin ağır çomar bir insan verilmiş sadakan varmış bırak gitsin din takıntılı insan bu hayatı sana zehir eder iyi böyle bir şey yazmış sana bence aklını başına topla hayatını zehir etme sakın bu kararından dönse bile aklında hep böyle bir şey var olacak dinci , tarikatci işler ile uğraşıyor büyük ihtimalle bırak kızım kendi hayatını kur vur tekmeyi gitsin bu saatten sonra psikolojik deli bu
Değil 14 1 çocuğu verirlerse öpte başına koy pazardan karpuz almıyorsunuz (eşine lafım) ayrıca yrtim diyip durulmasın çocuk diyin evlat diyin devlet sizi detaylı araştıracak sorgulayacak gelir düzeyinize yaşantınıza evdeki durumlara herşeyinize bakacaklar ondan sonra karar verecekler ve istediğiniz çocuğu almak için çocuğunda rızası olmalı yoksa yine olmaz
Bence de kesinlikle yol ver hayat bu belkii şu an sende onun gibi düşünüyor olabilirsin ama ileride bu yaptığın tercih yüzünden çok pişmanlık duyarsın anne olmak sadece bakmak büyütmekle olmuyor onu önce kendi içinde büyütmelisin iliklerine kadar hissetmelisin. Nişanlın senin adına kararlsr veriyor bu çok yanlış bu hayatı o tek başına yaşamayacak birlikte paylaşacaksınız. Ayrıca ne çirkin kelime seninle ilişkiye girmem falan iğrenç düşüncesiz bir insan kesinlikle kendini kurtar böyleleri sadist narsist olur kendinden başkasını sevmez
Kusura bakmada bir dindar cahiliyle nisanlisin senin bundan sonraki hayatin acilar ve zorluklarla gececek. kafayi yemis bu sizin cocunuz olunca yoldan cikacak oluyorda yetim aldiginda yoldan cikmiyacakmi kendi dine baglanmismis da ya o baglanmazsaymis manyakbu peki yetim akdi yoldan cikinca onu sokagami atacsk bu manyak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Nişanlın adam gibi değil çocuk gibi sadece kendi kafasında belirlediği şeyi yapmak istiyor sen bunun yanında çok olgun hissetmiyor musun kendini? Ben sadece babamı gördüğüm için belki de çok farklı bir şey düşünüyorum. İleride hayalkırıklığına uğramam inşallah.
Çok çok saçma düşünüyo. Kendi çocuğun da olabilir evlat da edinebilirsiniz. Üstelik ya yoldan saparlarsa diye çocuk sahibi olmamak da ne? Nişanlına kötü bi haberim var evlat edindiği çocukların karakteri de ondan hesap olarak sorulcak. Yol yakınken ayrıl derim.
14 çocuk nedir yaa..2 olur 3 olur anlarım. Ayrıca rahmini falan sakın diktirme. Onun vebalini diğer dünyada veremezsin ve normal hayatta çok fazla acı çekersin. Ağrıların bitmek bilmez. Düzensiz regl olursun. Bunlara katlanırım dersen yap ama buna onun karışmaya hakkı yok
Yetime yardım etmek güzeldir ama bunu senden istemesi saçma. Seni zorlayamaz. Hem yetim edinirsen ilerde dini açıdan mahremi var misal kız aldınız kocanıza haram ergenlik çağına gelince erkek aldınız size haram. Bide kendi evladını tabikide Allaha yakışır şekilde yetiştirmeye çalışacaksın ama ergenlik çağında seçim kendisinindir yolu sen gösterirsin yapmazsa kendi günahına kalmıştır. Ne demiş efendimiz s. a. v Hadisi şerifte buyruluyor ki: “Ey kızım Fatıma! Babam peygamber diye güvenme Rabbine karşı kulluk vazifeni yap eğer Allahtan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile senin namına hiç bir şey yapamam.” Yani çocuk istememesinide anlam veremiyorum şahsen
Benim görüşüm kendi aile bireylerinde sıkıntı gördüğü ve bu soyun devam etmemesini istediği için çocuk yapmak istemiyor olabilir bence psikolojik tedavi görmesi lazım dinine bağlı olması çok güzel bir şey yetim bakmakta öyle fakat ona çocuğun yetiştirme tarzına göre ve çoçuğun gördüğü davranışlara göre bir karaktere sahip olacağını anlatmak gerek. Bunu ona kabullendirmek gerek. Bir çocuğun dnasını sadece babadan almadığı ve davranışlarının kanla alakası olmadığını güzel bir dille anlatırsan belki anlayış gösterebilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
o kendi sğkini diktirsin abla sakın rahmini diktirme.Çocuk sahibi olmak istemeyen o sen değilsin. Sakın ha o hataya düşme çünkü ayrılık diye bişey var pişman olursun yazık olur. yetim çocuk da alın tabi sevaptır ama sana dayatamaz
Öncelikle bu kişi ne kadar iyi niyetli olsada kesinlikle cahil birisi aile kurmayı çocuk oyuncağı sanmış belli yetim büyütmek almak öyle kafana göre olmuyor belli şartları ve özellikleri var her önüne gelene devlet çocuk vermiyo bu bir sizin çocuğunuz olduğu halde çocuk istemiyorum demesi zaten dinimizce uygun olmayan bir durum çünkü dinimizde aile kurun ve çoğalın diyor çocuğun olduğu halde başka bir çocuğun günahına girmek ayrı bir saçmalık başka bir konu evlilik yapan her birey kendi çocuğu olsun tabiki ister insanlar çocuğu olsun diye ne tedavi görüyor para harcıyor Allah bu kişiye akıl fikir versin cok cahil Yani umarım aklini başına alır
Allah kolaylık versin sana, nişanlın biraz borderline başlangıcında. öncelikle, şu anda evli değilsiniz ve bu konuları tartışmak için çok erken. 14 yetim vs bakmak kolay değil ki nişanlın psikolojik destek almasını tavsiye ederim. evlendiğinizde çocuk sahibi olmak istediğinizde durumlar değişecektir. rahat ol. ilişkini kurtar. mutlu olun
Sadistmi bu adam bu nasil cahil bir düşünce senin yerinde olsam ayrilirdim kadının hayatina bir erkek bu şekilde müdahale edemez heleki annelik duygusunu tatmak isteyen bir kadına asla senin anne olmaz zevkinden mahrum bırakamaz onun psikolojik olarak durumu iyi değil kendi yoldan çıkmamış diye çocuğum yokdan çıkar düşüncesi kadar zayıf bir insan
Senin nişanlın konuyu yanlış anlamış ona daha iyi araştırması gerektiğini söyle ve bence bu görüşü değişmeyecek ise de yol yakınken ayrıl çünkü anne olmak senin de hakkın yani yetim bir çocuk tabiki bakarsınız ve nüfusa alınca tüm mirastan yararlana bilir ayrıca.
Yetim büyütmek güzel bir davranış ama senin doğal yollarla anne olma hakkini elinden alamaz. Senin bedenin, senin kararin. Üzerinde karar alma tasarrufuna sahip değil.
Hangi devlet ona 14 çocuk veriyormuş? Karun mu nişanlın? Her şeyi düşünmemiş sadece hayâl etmiş. Keşke biraz düşünse yoksa böyle hayâl dünyasında yaşarken düşünmeyi unutan biriyle aklı başında evlilik kurmak imkânsız olur.
Nişanlım merhametli aslında yani yetim çocukları düşünüyor fakat seninle ilişkiye girmem tarzı bir tehdit yanlış. 14 çocuk nedir bi de çok sıkıntıya düşersiniz. Bence aranızda anlaşın ya da yol yakınken dönün
Fotograflari gorune kadar troll saniyordum ne yasiyor lan bu manyak kanindan olmayinca yoldan sapma ihtimali yok mu sanki. Yetim cocugun sorumlulugu ona gecmeyecek mi? Nisanlinin dusuncesi cok sacma baya sacmalamis.
Yetim evet edinmek evet büyük sevap ama kanımdan bir çocuk olmasını istemiyorum diyerek emir vermesi çok saçma. Aşırı saçma konuşmuş. Şahsen ben ciddiye almazdım onu ama tabi dokunurdu. Evlenince kararı değişebilir belki.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende doğurmak yerine yetim büyütmeyi tercih ederim. Rahmimi aldırmayın bile düşünmüştüm, gereksiz çünkü.🤷♀️
Sen kendi çocuğunu yapmak istiyorsan yollarınızı ayırın. İkimizinde hayatta başka istekleri var biri ötekinden saçma boş yapmış diye kimse diyemez. Sana ben nasıl "çocuk istiyorsun saçma" diyemiceğim gibi sende sevgilini senden farklı düşünüyor diye mantıksız diyemezsin. ✨Onunda o hayali var; İkimizde bir birinizi hayallerinizden koparmayın, ayrılın.✨
Ne kadar saçma bir düşüncede nişanlın çocuk istememesini anlarımda niye canından olamayacak yetim çocuğa bakacak ki ayriyeten o çocuklar büyüyünce erkekse sana kızsa eşine aynı ortamda bulunmanız haram olacak sizin kanınızdan değil Çünkü madem öyle burdan baksın olaya
Psikolojisi aşırı bozuk eğer trol değilse evlenme kardeşim.
5
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Troll değil, troll olmadığını kanıtlamak için illa ki ses kaydı mı yüklemem gerekir? Yazıştık bunları dedi sonradan konuştuk pişmanım felan diyip durdu
Bu sitede neyin doğru olduğunu bilmek zor oluyor ama farkındaysan trol demedim olmadığını varsayıyorum dedim ve görüşümü söyledim ses kaydı yükle demedim düzgün oku