İkiz bebeklerim var ve doğdukları günden beri tek başıma bakıyorum şu an 3 yaşına giricekler hem ev işleri hem çocuklar artık hiç birşeye tahammülüm kalmadı sürekli bagriyorum ağlıyorum üzülüyorum bir daha böyle olmayacağım diyorum bı kaç gün sonra gene aynıyım psikolojik destek aldım ama bı faydası olmadı ne yapmalıyım artık çocuklar benden korkuyor sürekli bagirdigim icin lütfen bana yardımcı olun
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılAnnenin psikolojisi çocukların mutluluğu ve sağlıklı gelişimleri için oldukça önemli. Psikolojik destekten verim alamadıysanız psikoloğunuzu değiştirmenizi (çünkü başvurduğunuz kişi psikolog kimliğinden çok uzak olabilir) veya son çare olarak psikiyatriste başvurarak yatıştırıcı ilaç odaklı bir hayat sürmenizi önerebilirim.
İkizlerinize gelecek olursak, çocukların sağlıklı ve özgüvenli bireyler olabilmeleri için aynı kıyafetleri giydirmemenizi önerebilirim.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
11Cevap
- Bebek Bakımı konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılEsin sana yardımcı olmuyor mu gadası. En azından ev işini biraz ertelemen gerekiyor. Hafta sonları eşinle beraber yapman daha iyi olur.
20 Yorumla Ya bak sakin ol lütfen onlar senin çocukların ilk cocuklarinla ilgilen temizlik hep yapılır ama çocuğa yaşında sevgi vermek daha önemli büyüdükçe değersiz önemsiz olduğunu hissederler onlara bak evlatların senin yakın akraban yok mu yardım edecek
20 Yorumla
+1 yılHiç bir şeye tahammül edemiyor sun yazık ya bu kadar mı zor evde çocuklara bakıp ev temizliği yapmak yazıklar olsun
00 YorumlaAllah yardım etsin. Babanın yardımcı olması gerekiyor bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah yardımcınız olsun üzülmeyin! Kendinizin rahatlayacağı ortamlara gidin anne evi arkadaş evi veya ortamı
00 Yorumla
+1 yılKüçükken güzeller ama baş belası oluyolar 7 8 yaşlarında benimde ikiz kardeşim var
00 YorumlaOyyyşşşşş yerimkoo severimkooo💜
00 Yorumla
+1 yılorda olsam yardım ederdim sana abla jjhuyxıw4yy
01 Yorumlaİkiz bebeğim olunca yazarım söz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşin nerde eşin. Neden tek bakıyorsun
10 Yorumlabenim ilşkim olan kadında üçüz hamile
00 Yorumla
+1 yılAyrımcılık yaoma
00 Yorumla
+1 yılYiaaa kuyanam
00 Yorumlababalari nerde
00 YorumlaHayatına bak derim
00 Yorumlababaları yok mu?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
İkiz bebek bakımında nelere dikkat edilmeli?
Her bebek biricik, kendine özel istekleri vardır. Tek tek bir bebekle uğraşmak onu anlamak, onun duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarında yanında olmaya çalışmak başlı başına zaten bir iştir. Hele konu ikiz olunca birçok aksaklıklar olabiliyor. Bu yüzden bebekleriniz doğduğu andan itibaren durumu ele almanız gerekir.
Özellikle 2 yaşına kadar olan süreçte bebekler birine bağlanmak ve ona bakan kişiyi hissetmek ister. Bu sürecin gelişimini elinden geldiğince iyi tamamlamış ebeveynler, yani bebekle arasında güvenli bağlanmayı tamamlamış ebeveynler, karşılaştıkları zorlukları (2 yaş sendromu vb. ) daha kolay karşılar.
Güvenli bağlanmayı, bebek bakımı ve bebekle aranızda geçen diyalogun sağlam olması çok önemli ileriki zamanlar için çok önemli.
Peki, nasıl? ☺
Özellikle ikizlerde rutinler çok önemlidir. İlk doğduğu günden itibaren aynı saatlerde aynı şeyleri yapmalısınız. Mesela; sabah, öğle ve akşam uyku saatlerini ortalama olarak tespit etmelisiniz. Uyku saatleri yaklaşınca aynı aktiviteleri yarım saat önceden yapmalısınız. Aynı kitap, aynı oda veya aynı oyunu oynayarak bebeklerinize uyku saatinizin yaklaştığını onlara bildirmelisiniz. Böylelikle bu rutinlerle bebeğiniz ben birazdan uyuyacağımı anlayacak ve uyku zamanı bebeğinizi uyutmak için çok fazla çaba sarf etmeyeceksiniz. Bunun yanı sıra bebeklerin büyüme atakları olur. Büyüme atakları sırasında bebeğiniz sürekli ağlayabilir. Ne istediğini bilmediği bir dönemdir ve geçicidir. Evet, GEÇİCİDİR.
Bir şeylerin geçici olduğunu bilmek, bebek büyütmenin bir parçası böyle dönemler olduğunu bilmek ve kabul etmek, krizleri %50 azaltır. Durumu kabul etmemek, sürekli bir beklenti içinde olmak, ihtiyaçlarınız karşılanmadığında sizi olduğundan daha fazla üzebilir. Daha fazla hayal kırıklığına uğramanıza sebep olur. İlk başta derin nefesler halinde bugün kriz günü olabilir deyip elinizden geleni yapmakla başlamalısınız.
Yapamadığınız noktada kendini regüle ederek, ben de bu kadar yapabiliyorum "BU DURUM BENİ KÖTÜ ANNE YAPMAZ!" diyerek, sakin kalmak önemli. Unutmayın ki hiçbir bebeğin ağlaması sizinle alakalı değildir. Onun ana dili ağlamaktır. O ağlayarak bir şeyler anlatmaya çalışır. Belki “Buradayım, anne, beni gör” demek istiyor olabilir. Belki “bugün çok yorgunum bana yardımcı ol uyuyamıyorum” demek istiyor olabilir. Elimizden geldiğince onu anlayamaya çalışmak ve destek vermek biz annelerin görevidir. Fakat mükemmel bir anne olmak görevimiz değildir. Mükemmel olmak insanın doğasına uygun değildir. Kısacası önce kendimizi iyileştirmek gerekir ki çocuklarımıza yararımız olsun.
Not: Bütçeniz el veriyorsa en azından bir temizlik için yardımcı almak anneyi biraz da olsun rahatlatır. Eğer bütçeniz yoksa bu durumun geçici olduğunu kendinize hatırlatmak. Önce bebeklerin ve annenin sağlığı önemli olduğunu kabul etmek gerekir. Ev elbet toplanır. Anın tadını çıkarmaya çalışın. Namaste☺