Çocuklar ebeveynleriyle ya da büyüklerle vakit geçirmekten çok hoşlanırlar. Çocukla vakit geçirirken neler yapıldığı da önemlidir elbette.

Çocukla kaliteli zaman geçirmek için neler yapılabilir?
Çocuklar ebeveynleriyle ya da büyüklerle vakit geçirmekten çok hoşlanırlar. Çocukla vakit geçirirken neler yapıldığı da önemlidir elbette.

Çocukla kaliteli zaman geçirmek için neler yapılabilir?
İş yoğunluğu nedeni ile çocuklarımız ile doğru ve kaliteli zaman geçiremediğimiz zamanlar mutlaka oluyor. Çocuklarla kaliteli zaman geçirme algısı daha fazla etkinlik yapmak gerekiyormuş gibi düşünülüyor ama onlarla beraberken yapacağımız birçok şey var.
Aslında liste uzayıp gidebilir ama en önemlisi çocuğumuza her ne koşulda olursa olsun sevgimizi ve ilgimizi hissettirmemiz onun için KALİTELİ VE DEĞERLİ ZAMANA dönüşecektir.
Merhabalar...
Çocuklarla kalileteli zaman geçirmek istiyorsanız eğer onlara ait bir kaç saat belirleyin ve onların hoşuna gidecek aktiviteler olabilir mesela yemek yapmak, gezmek, yeni yeni şeyler keşfetmek, oyun oynamak, bir geziye vs tiyatro sinema gibi.
#çikolatalipuding 🍫🌸
Cevap
15Cevap
Çocuklarda ön plana çıkan şeyler sevgi ve eğlence oluyor. Onları sevmek ve onlarla eğlenmeye çalışmak bu konuda iyi olur diye düşünüyorum. Sınıf öğretmeniyim ben o yüzden böyle yazıyorum. Onların bilmediği, merak ettikleri konularda da onlara yardımcı olmak çocuklar için kaliteli bi zaman olur.
İkizler iki kişiyi sever. Siz ve diğeri, siz sadece beni istiyor sanarsiniz bunu yaparken çok dikkatli gizli aldatirlar onlar 2 ya da 3 değişmeli devam ederler aldatan burçlarda en profosyineli ikizler kadınıdır sizi ayakta uyuturlar güvenmeyin itibar etmeyin bu maymun iştahlı kadınlara yıl verin gitsin derim... Onlar sevgiyi hak etmiyorlar hepsi aynı olmayabilir ama o şeytanlık hepsinin kalbinde mevcuttur sadece bazıları uygulamaz hayatları yıkılmasın diye yılanlarda çoktur uzak durun bu dilsiz çift karekterli seytanlardan
Araba ile gezdirile bilir, tatil zamanlarında güzel yiyebilecekleri bir şeyler hazırlana bilir, deniz, göl veya ırmak kenarlarında piknik yapıla bilir, vakit olduğunda dışarıda topla oynanıla bilir.. yani aktivite çok.
Uçurtma zamanı uçurtma uçurulur parkta oynanır şarkılar söylenir hatta çocuk dergileri alınıp okunur faaliyeleri yapılır
Ailecek oyunlar oynanır ailecek evde iş yapılır
Hangi alana ilgisi varsa o alanla ilgili oyunlar oynanabilir.
çok yapay bir cümle bu:) ne ya kaliteli zaman şeyi böööğ.. hayatı akışına bırakcan sahte şeyler bunlar
Onlarla onların anlayacağı dilde konuşmaya gir , oyunlar oyna mesela resim yaptır tabi eğer yerinde duramayan bir çocuk ise onla hareketli oyunlar oyna çizgi film izlerken yorum yaptır fikrini al
Her gün kaliteli katılımcı bir 15-20 dakika çocukların hayatında önemli bir gelişime katkısı olur.
Onalra kitap okumayı aşila sonrası ise çorap söküğü gibi gelir
beraber dizi film ya da oyun oynayabilirsiniz onlarında eğleneceği şeyler ilgi alanlarına göre düşünebilirsiniz
Şu an asiri korkuyorum annemin kredi kartından 150 liralık bir harcama yaptım, farketmez diye düşündüm çünkü banka kartını kullanıyo. Sonradan aklım başıma geldi geçen gün de babam kredi kartına para yatırdım demişti. Açığa çıkar miyim dostlar?
çocuklarla evde saatlik kuralli oyunlar yeni deneyler yapilabilir. Cocuklarla bir saat belirlenir ve bu saatte herkes cocuk gibi davranarak ona arkadas olarak yeni kesifler yeni oyunlar yapilabilir. ve zengin bir aktivite yasanmis olur
Türkçe ve azerî dili biliyorum bunlarda şimdilik yetiyor bana
Resim çizilir ailecek piknik yapılabilir onları teknolojiden uzak tutarak her türlü şey yapılabilir yeter ki zaman geçirmek iste
oyun oynaya bilir, cocuklariyla bi konu uzerinde konusub onlarin dusunce terzlerini oyrene bilir, tv-i izleye bilir ve. s
Çocuklarla çocuk olmayı bildiğin zaman o zaman çocuklarla daha iyi bir vakit geçirebilirsin.
Dondurma yiyebilirsin mesela.. sşdlkşls
Faliyetler yaparak
oyun oyna resim çiz
Bol bol oynamalı.
Oyun oynanir
Kutu oyunları alın oynayın
Onlarla sohbet edilmeli dertlesilmeli
C soruları sorun (fazla abartmayın)
Bende duyuyorum 2 günde 1 😅
Doggy de balık etli
Yani
e gel olalım :D
önce onları anlamak
Aktivite ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Çocuklarla kaliteli vakit geçirmek son yıllarda yoğun iş temposu içerisinde belki en fazla duyduğumuz terimlerden bir tanesi.
Çocuğun anne babası ile kaliteli zaman geçirmesi demek; birlikte geçirilen her anın dolu dolu olmasından daha çok iz bırakan güzel anılar yaratması bence en güzelidir.
Çocuklarınızla birlikte eğlenmek ve onların zihinsel, fiziksel gelişimine destek olmak onlar için büyük bir katkı iken diğer yönden hem çocuk hem ebeveynin duygusal ve sosyal gelişimine yol almak anlamına da gelir.
Yani vakit geçirmek ayrı nitelikli vakit geçirmek ise apayrı şeylerdir.
Peki nedir bu kaliteli zaman? Ne kadar bir süre bu zamanı kaliteli kılar?
Peki neler yapılabilir, ben bilmiyorum derseniz. Şuradan başlayabilirsiniz; sohbet edin. Yargılamadan, öğretmeden, anlamaya gayret ederek sohbet edin.
Sevgiler.