Anne zaten gündüz bebeğe yeterince bakıyor ve yoruluyor gece tamda uyuduğu zaman bebek ağlayınca susturma görevini babanın üstlenmesi gerekmiyor mu?#Afraa
Bebeği en kısa sürede uyutma becerisine kim sahipse o uyutmalı.
Şimdi anne bebeği 10 dakikada geri uyutabilecekken sırf babası uyutsun diye ilgilenmezse o gece hem bebeğe hem babaya zehir olur.
Aynı şey baba için de geçerli. Bazı çok ilgili babaların bebek uyutma taktikleri oluyor. Anne ne kadar uğraşsın bebeği sallasın babanın o taktikleri kadar işe yaramıyor. O yüzden gece bebek uyandığı zaman kimin uyutma yöntemi daha kısa sürede sonuç veriyorsa bana göre kalkıp onun uyutması gerekiyor. Bütün aile için en sağlıklısı bu.#Cassie 🧜
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Şuraya hakikatleri ve kuralları, raptiye ile tutturalım. Bebek bakımı genel olarak annenin görevidir, Babamın görevi başka bir görevdir ona gelecek hazırlamak babanın görevidir, baba evladına iyi bir gelecek hazırlamak için düşünür durur zihinsel olarak bitap düşer, Anne ise düşünmez sadece bedensel olarak yorulur.. Gelelim gece bebek bakımına, eğer baba çalışıyor, anne çalışmıyorsa bebeğe bakma yükümlülüğü anneye aittir, eğer ikisi de çalışıyorsa yükümlülük ikisine de aittir, tabikide sırayla veya nöbetle Eğer ikiside çalışmıyorsa yükümlülük ikisine de aittir.. Anne evde olupta baba çalışıyor ise, annede uykusuz kalıyorum vs diye eşini uykusuz bırakıyorsa bu terazi gerçekten bozuktur...
Yani şahsen ben olsam.. Çocuk yapmadan önce bunu onunla konuşurum yeminli söz alırım ona göre çocuk yaparım, yoksa çocuksuz da olur hayat, Mecburiyetim yok ya sanki...
Çünkü başka türlü başa çıkamazsın, birinden bişey duyar, gelir bana vay neymiş efendim artık bebeğe sende bakacaksın bu seninde görevinmiş.. Ben zaten gece zar zor uyuyorum, valla çocuk olmasa da olur😂😂😂
Seni anlıyorum neşeli ona bişey demiyorum, fakat ortada bir bebek varken huzurun kaçması kavgalar boşanmalar, sonuç olarak o bebek hep cambaz telinde büyüyecek. Açıkçası bunlar keşmekeş konular...
Evet bu zamanda en iyisi öyle bir antlaşma yapmak iktiza ediyor evlenmeden veya çocuk yapmadan önce😂😂😂
Bebek bakımı görev değil sorumluluktur. Bu sorumluluk hem anne hem de babaya aittir. Gün içinde kim daha çok uyumuşsa, kim daha çok dinlenmişse diğeri gece çocuğa bakmalı. Günden güne değişebilecek bir olay. Anne gün boyu bakıyor diyerek babaya yıkmak doğru değil. O da gün boyu çalışıyor.
Merhaba, Öncelikle bir bebeğin bakımında anne ve babanın her ikisinin de sorumlu olduğunun altını çizmek isterim.
Gece uyumayan bir bebeği uyutma görevi diğer tüm alanlarda olması gerektiği gibi anne ve baba arasında iş bölümü yapılarak gerçekleştirilebilir. Bebeği uyutmak için o an hangisi kendisinin daha başarılı olacağını düşünüyorsa o bu görevi üstlenebilir.
Gün içinde anne ya da babadan hangisi daha fazla yorulmuşsa bebeği uyutma görevini diğeri üstelenebilir. Bu konuda anne ve baba arasındaki iş bölümü, birbirlerine gösterecekleri anlayışın önemli olduğunu düşünüyorum.
bizim evde o iş bende çünkü genelde baba yı çağırıyor cocuklar o yüzden ben bakıyorum o işlere birde ben seviyorum cocuklarımla uyumayı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Anne doğum iznindeyse ve baba çalışıyorsa, anne ilgilenebilir, gündüzleri de yardımcısı çocukla ilgilenirken anne dinlenebilir. Yani, ben olsam böyle bir düzen yapardım. Ama anne de işe döndükten sonra baba ile dönüşümlü ilgilenirler bebekle geceleri.
Koca işe gidiyorsa annenin anneninde işi varsa yani çifler ikiside çalışıyorsa ikisi arada bir uydurmalı böylesi en mantıklı yani yarın birgün bir sıkıntı çıkar işte ben de çalışıyorum sende bak gibisinden.
Baba gündüz napıyor başkasını bilemem ama ben herzaman kendim uyutmayı tercih ettim evet anne çok yoruluyor olabilir fakat babada gündüz çalışıyor ayrıca anne tüm gün bebeğiyle ilgilendiği için bebeğin püf noktalarını detaylarını biliyor