Neden ki? Türkseniz bence öztürkçe isim koyun. Kültürümüz kayboluyor yanlışıkla arap oluvercez. Kuranda geçen ismide göbek ismi yaparsınız olur biter. Müslümdan önce Türküz nolur unutmayın
Akgün: İstikbal, gelecek Atabay: kağanların çocuklarını yetiştiren kişi. Celasun: Delikanlı, cesur savaşçı İltekin: Türk prensi Giray: Şanlı kişilere verilen unvan Gökalp: Mavi gözlü yiğitlere verilen isim Karahan: Güçlü hükümdar Kürşat: Yiğit alp, Çin sarayını 40 kişiyle basan efsanevi komutan Targutay: İlk insan Tarkan: Soylu kişi, Saygın Gibi gibi, araştırırsanız çok daha fazlasını size uygun olanı bulabilirsiniz. Biraz da türk mitolojisi bakarsanız çok daha derin anlamlı isimler bulabilirsiniz. Uzun ömürleri olsun İnşallah 💕
Ama sırf değişik isim koyucaz diye özenti derdinde olmayın saçma anlamsız isimler de koymayın çocuğa. İlla yusuf falan koy demiyorum ama hiç anlamı olmayan isimler de çok saçma. Siz ve sizin gibiler özentiliklerden vazgeçemediniz
@evrennozge sana dürüstçe şunu söyleyeyim sırf değişik olsun falan diye çocuklara saçma anlamsız isimler falan koymayın. Biliyorum özenti derdindesiniz hepiniz ama saçma oluyor anlamsız isimler
@Kitaproman12 yok ben özenti peşinde değilim yorumunuz çok güzel tam yerinde doğru saçma sapan isimler geliyo koyuluyor ama mana çok önemli yansıtıyor çünkü karakteri
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Neden ki? Türkseniz bence öztürkçe isim koyun. Kültürümüz kayboluyor yanlışıkla arap oluvercez. Kuranda geçen ismide göbek ismi yaparsınız olur biter. Müslümdan önce Türküz nolur unutmayın
Ne alaka en azından anlamları güzel olan isimler koyulmalı o yüzden
Tabii ki öyle güzel öztürkçe isimler var ki, en azından bakmanızı öneririm
Önerdiğiniz isimler varsa rica etsem yazarmısınız🥰
Akgün: İstikbal, gelecek
Atabay: kağanların çocuklarını yetiştiren kişi.
Celasun: Delikanlı, cesur savaşçı
İltekin: Türk prensi
Giray: Şanlı kişilere verilen unvan
Gökalp: Mavi gözlü yiğitlere verilen isim
Karahan: Güçlü hükümdar
Kürşat: Yiğit alp, Çin sarayını 40 kişiyle basan efsanevi komutan
Targutay: İlk insan
Tarkan: Soylu kişi, Saygın
Gibi gibi, araştırırsanız çok daha fazlasını size uygun olanı bulabilirsiniz. Biraz da türk mitolojisi bakarsanız çok daha derin anlamlı isimler bulabilirsiniz. Uzun ömürleri olsun İnşallah 💕
@catwomm bence en güzel erkek ismi YILMAZ
Niye yılmayan demek olduğu için mi
Hem kulağa hoş geliyor hem de aynen yılmayan bıkmayan vazgeçmeyen anlamında çok güzel anlamı bence
Harika bir kültür seviyeniz var daha önce olsaydı keşke valla sorardim size çok mantıklı geldi yorumunuz
Ege koy bence. Çok güzel bir isim. İleri de oğlum olursa bende ege koyardım. Ege Denizi kadar sonsuz, özgür, güzel olur umarım
Bu arada Ege Denizi Türkiye dışında hiçbir yerde geçmiyor, yurt dışında Akdeniz olarak bilinir
E biz de Türkiye de yaşıyoruz zaten.
kadın nerede yaşadığını yazmamış :D
Ama Türk?
belki hiç tarih dersi görmemiş
Turkiyedeyim 😁😁
tamam koyabilirsin Ege o zaman
@BenFatih66 sen çok görmüşsün beli sağol fikrin için
Yusuf olabilir. Hz. Yusuf A. S.'ın iffetli ve sabrı ile olsun İnşaAllah.
Allah razı olsun ama değişik isim istiyom akramalrimda bu isimler var ondan
Ama sırf değişik isim koyucaz diye özenti derdinde olmayın saçma anlamsız isimler de koymayın çocuğa. İlla yusuf falan koy demiyorum ama hiç anlamı olmayan isimler de çok saçma. Siz ve sizin gibiler özentiliklerden vazgeçemediniz
@Kitaporman12 cansın sen. Selâmlar!
Yılmaz, Kerem, Serhan, Fatih, Mustafa bu isimler çok güzel
Kaan
Ömer
Ali
Murat
...
Gibi gibi ali asaf da güzel isimdir ayaz ailde güzel
Bende dün anket yaptım eşim benim adıma kararlar veriyor Ensar mı Ertuğrul mu Arden mi diye yarı yarıya dengelendi kafam hala com karışık bee
@evrennozge sana dürüstçe şunu söyleyeyim sırf değişik olsun falan diye çocuklara saçma anlamsız isimler falan koymayın. Biliyorum özenti derdindesiniz hepiniz ama saçma oluyor anlamsız isimler
@Kitaproman12 yok ben özenti peşinde değilim yorumunuz çok güzel tam yerinde doğru saçma sapan isimler geliyo koyuluyor ama mana çok önemli yansıtıyor çünkü karakteri
Cudi koy kuranda keçiyır nuhun gemisi cudi dağına konmuş
Miraç çok güzel bence
Kuranda keyf suresinde geçer
Zülkarneyn
Hamza veya Yusuf olabilir
Huzeyfe de olabilir
Az adam var ülkede birde sen doğur
Süleyman koy bence
Umut efe
Ali kaan ismi çok hoşuma gidiyor
yasin koy
Çınar.