Bana güzel kız ismi söyler misiniz Türkçeden, bana "Sen Müslüman değilsin, bu ismi değiştir" diyor Müslüman olanlardan bazıları. Zaten ismim İslam ismi, Arap yani, değiştirmem en doğrusu olur.
3 ay
Bana güzel kız ismi söyler misiniz Türkçeden, bana "Sen Müslüman değilsin, bu ismi değiştir" diyor Müslüman olanlardan bazıları. Zaten ismim İslam ismi, Arap yani, değiştirmem en doğrusu olur.
Bende agnostiğim, Filistin'i pek sevmem ve adım Arapça Filistin anlamına geliyor. 😅 Babamın adı Arapça, dedemin adı Arapça, çoğu insana sorsak en sık duyulan isimlerden olduğu için aa Türkçe değil mi derler kökenini dahi bilmezler. Öyle alıştıysan seviyorsan takılma bu kadar, ileride çocuğun olduğunda Arapça kökenli isim koymazsın olur biter. Misal kızın olduğunda Asena falan koyabilirsin, kendin için alışmışsın artık. Adı Muhammed Bilal olan bir agnostik var misal değiştirmeyi hiç düşünmemiş, senden rahatsız olmalarına izin verme isimlerin tapuları onlarda değil.
Adın Kenan mı
@İsmetİnönüsevdalisi evet.
YAhu bence ismini değil çevreni değiştir. O isimler sanki islamla birlikte mi yeryüzüne indi. İslam gelmeden önce Peygamberin ismi jack falan mı zannediyorlar :D:D
İsmini inancın için değil kendi huzurun için değiştirmen en doğrusu olur 💛 Kimsenin baskısını merkeze alma lütfen ✨
Türkçe ve hoş kız isimleri olarak Defne, Deniz, Duru, Lal, Nehir, Irmak, Ada, Ela çok zarif duruyor 🌿 Benim gönlüm özellikle Defne ve Duru’dan yana 💚 Kendini en “sen” hissettiğin isme yönel 👑
Cevap
15Cevap
Başkalarının lafıyla mı hayatını veya kendini şekilden şekile sokacan
Sen isminden rahatsızsan değiştir başka insanların fikrine aldırış etme
İslam ismi diye bir şey yok. Mübarek dedikleri isimler Mekkeli müşrikler tam listede bile var.
E yani.
Esra değil mi ismin. Ne wlakası var islamla esranın.
Ayrıca neden millete söylüyorsun ki müslüman olmadığını. İşte böyle zorbalık görürsün
Onlara kalsa şeriat geririp tğm kadınları çarşaflara ve evlere tıkarlar.
Evet bencede hata ayetler var bak işte) bu ayetler tam Afganistan gibi ) Evlerinizde ağırbaşlılıkla oturun, eski Cahiliyet döneminin açılışı gibi açılıp saçılmayın, (süslenmeyin) namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resulüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt, Allah sizden her türlü pisliği gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor. Ahzab33
Adem oğulları, mescitlere giderken süsleniniz. Yiyiniz içiniz; ancak oburluk ve savurganlık yapmayınız. O, oburları ve savurganları sevmez. Araf 31
Ey Âdem oğulları! Size mahrem yerlerinizi örtecek giysi, süsleneceğiniz elbise yarattık. Takvâ elbisesi, işte o daha hayırlıdır. Bunlar Allah’ın âyetlerindendir. Umulur ki düşünüp öğüt alırlar. Araf 26 (erkeklere süslen dışarı çık diyor kadınlarada evinizde oturun süslenmeyin diyor. Afganistan bu ayetlere baktı gibi görünüyor)
Alara beste burcu melisa melis lidya masal selen selin buse
Voltaire, Rousseau, Thomas Jefferson. biz ne bilelim aw
Bir Türk ismini sec, özüne dön.
Türk ismi koyabilirsiniz
Allah hidayet nasip eylesin inşaallah
ayşe koy şen şakrak yaşayan demek
B*k yoluna cehenneme gitcem dion yani?
İstediğini konuş nasıl olsa inanmion inançsızdan her şey beklenir
İlkay yap
umay
Banu yap
Rabia