Sizce hangi hastane daha iyi? Ne açıdan?

Hamilelik döneminde ebeveynlerin en çok endişelendiği konulardan biri doğum yapılacak hastane seçimidir. Bebeğin ve annenin sağlığının korunmasında önemli rol oynayan doğum hastanesinin ebeveyn adaylarının beklentilerini karşılaması gerekir. Annelerin doğum yapacağı hastaneyi seçerken göz önünde bulundurması gereken kriterler vardır.
Doğum için hastane seçerken en önemli kriterlerden biri bütçedir. Sigorta tarafından karşılanan hastanelerde doğum masrafı yükü azalmış oluyor. Normal ya da sezaryen doğum şekline göre hastanenin sunduğu imkanlar da değişiyor. Hastanenin yoğun bakım ve ameliyat servislerinin beklentilerinizi karşılayacak niteliklere sahip olması gerekir. Doğum öncesinde bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. 24 saat boyunca çocuk doktorunun ve yeni doğan ünitesinin bulunduğu hastanelerde doğum yapılması, dünyaya gelen bebeğin sağlığı açısından çok önem taşımaktadır. Yenidoğan ünitesinde bulunan sağlık ekibini de dikkat etmek gerekir. Doğum yapacağınız hastaneyi seçerken hemşire hasta oranı önemli. Bebeğinizin doğumu yaklaşıyorken endişe duymamanız açısından evinize yakın bir hastane tercih etmenizde fayda var. Anneler genelde hamilelik boyunca gittikleri hastanede kendi doktorları tarafından doğum yapılmasını tercih ederler.
Pandemi sebebiyle özellikle de son zamanlarsa aşı başvurularından dolayı hastanelerde yaşanan yoğunluktan endişelenebilirsiniz ama maddi imkanlarınız elverişliyse, bu saydıgımız kriterlere uygun özel bir hastanede doğum yapmanızın daha ideal olduğunu düşünüyorum.
Cevap
2Cevap
Özel hastaneler kalabalık vs göz önünde bulunduruyor devlet hastaneleri ise randevu verildikce kişi geliyor. Yoğunluk açısından dolayı özel derdim durum iyise
Devlet hastanesinde sigortası olmayan birinden doğumda ücret alınırmı bedavamı
Valka bilmiyorum.
benim babamın sigortası yoktu bn devlette doğdum almışlardı doğum ücreti.
yeni ve düzgün bir devlet hastanesi özelden daha iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?