Lütfen yargılamadan yorum yapın çünkü bende kabullenemiyorum bu durumu. Henüz 3 aylık evliyim ve geçtiğimiz gün hamile kaldığımı anladım. Yine de bir türlü kabullenemedigimden test yapmadım. En sonunda ablamla konuşunca yaptım, hamileyim. Yaşım daha çok genç, 19 yaşındayım. Parasal sorunumuz yok cok sukur eşimde cocuk istiyordu ama ben bu duruma kendimi alistiramiyorum. Cok korkuyorum ona yetememekten iyi bir anne olamamaktan. Bebek nasil bakilir nasil iyi anne olunur hic bilmiyorum. Benim gihi hamileligini kabullenemeyen kadinlar var mi aranizda? Daha esime soyleyemedim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler çocuk için evlenir. Seni seviyor diyorsun ama ben şübhe ediyorum iyi birini bulmanın sevgisidir o sevdiği biri olduğun için değil. İyi birini bulmuş hemen çocuk yaparız bana iyi çocuk büyütür hemde karşı gelmez. Annesi yok diyorsun annesinin yokluğunu sevgisizliğini kapatması gerek pikolojik olarak senin sevgin ona yetmemiş çocuğunu sevmek istiyor. Garip bir psikoloji derine gidersek başka şeyler çıkar altından.
Evlenmişsen çocuk en fazla bir yıl sonra olucaktı kaçınılmaz durum. Olgun biri değil senin isteklerini de göze alsın. Olan olmuş.
Hayırlı evlat olsun bu düşünceye düşmen bile yanlış çocuk senin hisslerini hissediyor mutlu vakit geçirmene bak doğuma kadar sorunlar çıkmasın sonra. Kafana takma anı yaşa sana sunulanla en iyisini oldurmaya çalış her zaman iyi sonuçlar alırsın. İyi günler.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle eşinle konuşmadan önce kendinle konuş. Kendini anla. Korkularin beler? Bunlar aşılacak şeyler mi? Kendi icinde asamiyorsan eşinle paylaş.(umarım anlayışlı biridir.) Eşinle paylaştıktan sonra neye nasil karar vereceginiz hakkinda bi yol cizersiniz. Ama esinle ortak kararlar vererek. Tek taraf istiyor veya istemiyor diye yavrucagin gelecegini mahvetmeyin. Umarim bu endiselerin gider ve sende anneligi tadarsin.. gercekten cok guzel bi duygu. Ama öncelikle bu endişeni ortadan kaybetmen gerek. Umarim güzel şeyler olur. 🤗
02 Yorumla
Soran+1 yılGuzel yorumun icin cok tesekkur ederim dediklerini uygulayacagim♡
- +1 yıl
😇🤗
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk doğunca annelik iç güdüleri geliyor sakın aldırma :) bi tanıdığında senin yaşında çocuğu oldu şimdi 40 yaşına yeni girdi evladı 20-21 yaşında arkadaş gibi geziyorlar bnce en güzeli bu senin yaşında anne olmayı çok isterdim. Allah bana 23 yaşımda anneliği nasip etti olsun geç değil ilerde çocuklarımızla arkadaş gibi gezeceğiz işte ne güzel :)
00 Yorumla
Benim ablamda yapabileceğinden pek emin değildi, yeğenim geldikten sonra her şeyin üstesinden gelmek için adım adım bilgi aldı ve kaynanasıyla birlikte işi kaptı gitti... şu an 2. yaşına doğru ilerliyor :D
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
18Cevap
+1 yılMerhaba, öncelikle hayırlı olsun,,, birçok anne adayının yaşadığı malum korkuları yaşıyorsun aslında,, senin yaşın küçük daha belki ama, inan bana zaman geçip, karninda bir hayatın filizlendigini kavradiginda herkesten çok sahiplenip benimseyeceksin onu,,, annelik duygusunu hissetmeye başladığında herşey çok daha güzel olacak,, korkma, endişelenme
10 Yorumla
+1 yılÇocuğunu aldırmak veya bakmak senin kararın. Sadece şöyle bı yorum yapmak isterim. Bebek sahibi olamayan bı çok insan var yaşın çok genç ama belki de o bebeği büyütürken sende daha hızlı olgunlaşacaksn kim bilir.. eğer senin yaşında hamile kalsaydım şu an 6 yaşında karşımda benimle sohbet edebilecek yaşta bı çocuğum olurdu bu benim için inanılmaz bişey. Anlık hayali bile müthiş. Hakkında hayırlısı olsun inşAllah 🧿
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşın küçük diye dicem ama ben 16 yaşında anne oldum. Bu durumda olan bir sürü kadın var sevdiğin adamla evlenmişsin çocuğunuz olacak. Yani çocuk bakmak farklı birşey doğurunca annelik içgüdüsü geliyor kendiliğinden merak etme çocuk bakmışsın daha önce gibi oluyor. Ama istemiyorsan aldır
13 Yorumla- +1 yıl
Aldir ne demek kucucuk bebege kiyilir mi 😔 Ayrica sizin icin uzuldum sevdiginiz adamdan mi hamile kaldiniz yoksa t*c*v*z mü 😔
Cevap sahibi+1 yılİyi bir anne olamayacaksa aldırması daha mantıklı. Tabii ki karşıyım ama kendini hazır hissetmemeli daha kötü. Evlendim öyle hamile kaldım😊
- +1 yıl
Cevap icin teşekkür ederim ☺️
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok iyi olacaksın bu içgüdüsel bir şey. genç anne olmak hem çocuğuna iyi gelecek hem de büyüdüğünde iyi bir dost olacak sana :) biraz erken tabi ama olmuş artık kabullen ve hayat planlarına onu katmaya başla. düşünsene küçücük elleri o mükemmel kokusu... zorlandığın zamanlar olacak ama yalnız olmayacaksın hiç. artık o senin her şeyin olması lazım yani hayatından ödün verirsin demiyorum his olarak seni mutlu eder diyorum
10 YorumlaAsla yadırgamıyorum hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻 Ben 36 yaşındayım 8 yıldır evliyim daha yeni karar verdik te sanırım hamileyim 1 hafta var belli olmasına. Ve hala korkuyorum. Keşke biraz hayatınızı yaşsaydınız diyesim gelse de keşkelerle yaşamamak lazım. İyi tarafı çocuğunla aranda benim kadar yaş farkı olmıycak. Arkadaş gibi olursunuz bir zaman sonra 🙏🏻 Umarım dilediğin gibi olur. Tekrar hayırlı olsun
217 Yorumla
Soran+1 yılYani normal olan bu aslında benim ki değil :D artık insanlar geç anne baba oluyor iş hayatı vs bir cok sebep var bence yasiniz gayet normal benim yengem 42 yasinda dogurdu ikinci cocugunu...
Soran+1 yıl@Mr_KaoS sana mi diyecek ne boş kastın ya beyinsizmisin nesin kadin hamile olabilirim yazmis hamile bir kadinin ahını alma derim Allah iki tarafta da sorar hesabini
- +1 yıl
@Mr_KaoS gercekten sırf muhalefet olmak icin yorum yapmis olmak icin yorum yapmissin. Sacma sapan yorumlarinizi kendinize saklayin. Herkes Istedigi yasta evlenip istedigi yaşta çocuk yapar. Kendinizdeki eksikligi baskalarini yererek doldurmaya calismayin.. Insanlari kırmaktan tatmin olmayı bırakırsanız sizinde belki güzel bi hayatiniz olur..
- +1 yıl
@Ateşejderhasıı Teşekkür ederim boşver konuşsun hiç gocunmuyorum çok güzel bir yaştayım. Benim yaşıma geldiğinde hala başka insanları eleştiren bir işe yaramayan hayatı boş geçirmiş bir başarı elde edememiş bir insan olarak kalacak. Dediğin gibi kendi eksikliğini kapatmak için neler yaptı. Oysa konumuz genç arkadaşın derdiydi. İlgisizlikten ölmüş arkadaş üzerine çekmeye çalışıyor yokmuş gibi davranalım bence asıl konuya odaklanalım kendini fasulyeden saymasın!
- +1 yıl
- 15 gü
Valla bende şu an 29 yaşımdayım ve hamile kaldım 2.5 yıldır evliydim o kadar korkuyorum ki daha kabullenemedim şok oldum eşim çok istiyor
19da evlendin, yetmedi hamile kaldın. Parasal sorun yok diyorsun bir prezervatif alıpta kullanamadınız mı😂 Ne güzel 3 5 sene gezip eğlenmek varken başına sorumluluk aldın afferin.
23 Yorumla
Soran+1 yılEşim çocuk istiyordu ben istemiyordum ve bunu söylersem eğer bana kırılacagini biliyordum cunku ablasına çok cocuk istiyorum falan diye konusurken duymustum onu. Ondan gizli ilaç almayı dusundum ama yarin bir gun öğrenirdi ve aramiza uçurumlar girerdi. Bilmiyorum durum mu, kendimi alistirmam gerek
Soran+1 yılArtık çok geç zaten, yinede sagolun
Daha kendin çocuk sayılırsın hadi erken evlendin en azından korunup 2-3 yıl erteleyebilseydin olmuşa çare yok iyi bir anne olmaya bak araştır et zaten anne olduğunda o his sana gelecektir kendini kötü hissetme
10 YorumlaOlan olmuş bu düşünceleri bir kenara bırak ve kendini geliştirmeye başla hamilelikle alakalı kitaplar al oku internetten araştırma yap tecrübeli insanlara sor bilgi edin kocana da söyle hamileyim de o da destek olsun yapacak bir şey yok başka
10 Yorumla
+1 yılZahmet edip korunsaydınız olan oldu olanı kabullen kendini bebek için beyin ve karkater olarak geliştir ki sağlam güçlü bir annesi olsun
21 Yorumla
Soran+1 yılEşim istiyor ben istemiyorum durum mu
Canım böyle hissetmen çok normal. İlk başlarda böyle hisseden anneler çok. Kalp atışlarını vs duyduğunda Emin’im hislerin değişecektir. Korkma çok güzel anne olursun♥️ Bende iki kez bebeğimi kaybettim. Emin ol yerinde olmak isteyen çok kişi var
00 Yorumlaeşinle konuş ben anne olmaya hazır değilim bebeği aldıralım diye konuş daha çok gencim biraz daha olgunlaşmak istiyorum de veya korunarak ilişkiye girin veya spiral var onu kullanabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılAsla aldırmama musade etmez ustune ustluk muhtemelen beni boşat boyle bir sey soyledigim icin
Sen de eşin de istiyorsanız ve bakabilecek maddi yeterliliğe sahipseniz bir problem olabileceğini sanmıyorum. Zaten eşin de seni seviyorsa hali hazırda sana manevi olarak destek vermeye hazırdır. Bu yüzden endişelenmene gerek yok. Ama diyorsan ki ben bu çocuğa bakamam kürtaj yolunu da seçebilirsin
10 Yorumla
+1 yılErken yaşta çocuk sahibi olmak hem psikolojik hemde fiziksel açıdan insanı çökertebilir çünkü size ve isteklerinize engel olur çocuğu kötülemek değil burda dediklerim yanlış anlaşılmasın
11 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca neden korunmadınız ki veya hap kullanmadın
Gizli Üye(18-24)+1 yılOyle sormak icin soruyom tabi zaten olan olmus. 19 yasindasin daha gencim hamile kalmak icin diyorsun (bende 19um) ama evlenmek icin de bir o kadar da genc degilmisin. Hani sen hatayi bence burda evlenmekle yaptin...
19 Yorumla
Soran+1 yılBirbirimizi uzun zamandir seviyorduk. Lise arkadasiyiz. Daha fazla ayri kalmak istemedigimiz icin evlendik yoksa birbirimizi taniyoruz uzun zamandir.
Cevap sahibi+1 yılMadem taniyormusunuz zaten, bu durduk yere tanimazlik hale gelmez ya, bide seviyorsunuz, biraz sabretseydiniz, hani ne ara sevip sevgili oldunuz, nisanli kaldiniz vs vs. Kocan kac yasinda, o da mi 19 20?
Soran+1 yılTanımamazlık değil. Ben hamile olmayi kendime yakistirmiyorum yani yasli hissediyorum. 0 22 yasinda
Soran+1 yıl3 sene sevgili olduk, 4 ay nisanli kaldik aynı yıl evlendik
Cevap sahibi+1 yılYakistirmiyom derken Şu an icin mi ya da hic bir zaman hamile mi kalmak istemiyordun yakistirmiyordun. Demek ki hayirlisi bu Allah size bu mutlulugu Şu an yasatiyor, sukredin dua edin size nasip ettigini. Cocuk nefesedir... Esiniz mi 22
Soran+1 yılEvet o 22. Hayir ben istiyorum cocuk ama cok erken yani fazla erken geliyo bana belki bir 5 sene sonra olsa daha iyi olur. şu an üniversiteye gidiyorum ben. Pandemiden dolayi kolay oluyor ama acilinca ne yapacagim cocuguma bakicak kimse yok eşimin annesi vefat etti geçen sene. Benim annemde hasta kucuk bebege bakamaz. Bakıcılara da guvenemiyorum. En kotu ablama bırakirım yapacak bir sey yok
Cevap sahibi+1 yılYani madem bir kere olmus hamile kalmissin, artik ablana verirsin. Valla simdi tabi buyuk konusmayayim ama hani bu kadar istemeyip neden bu kadar rahat oldunuz ki, hani dikkat etmediniz mi ya da yanlis hesab mi yaptiniz da oldu bazen anlayamiyom da, neyse bosver bu beni ilgilendirmez tabi🙏
Soran+1 yılPek dikkatli degildi cunku o cocuk istiyor bana da hic istiyormusun istemiyormusun diye sormadi. Ondan habersiz ilaç almayı da dusundum ama aramiz bozulur bana küserdi
Cevap sahibi+1 yılTamam da bunu sizin konusmamaniz hata ya zaten. Birbiriniz ne istiyorsunuz haberiniz bile yok...
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılO can sana hediye evlat diye senelerce tedavi görenler var şimdi istemesen Allah muhafaza millete uyup aldırma sonra Allah evlat vermez öyle bildiklerim var dünyanın en güzel şeyi annelik
00 Yorumla evet oyle düsünüyosun ama dogduktan sonra Annelik içgüdüsü geliyor istemsizce. ve cok seviceksin onu emin ol
00 YorumlaKorunabilirdin.
Erken sorumluluklar ağır sorunlar getirebilir. Fakat olduğun durumu kabul etmek zorundasın.00 Yorumla
+1 yılBebek bakmak zor değil ki videolar ile Haa böyle yapmak lazımm demek diye kendi kendine öğrenirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaaa bu çok güzel birşey ne güzel sevdiğin adamla evlenmişsin çocuğun olacak bu seviyeye gelebilmek için nelerimi vermezdim ki bunun kıymetini bilmelisin
00 Yorumla19 da evlenmek nedir😂😂😂. Köylü seni. Prezervatif hap denen şeyler var
00 YorumlaSen çocuksun zaten, nasıl bir çocuğun olacak? 1 yıl önce 17 yaşındaydın. Eşinin yaşı fazlaysa şaşırmam.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bu kadar korksam hamilelikten sipral taktirirdim kafam rahat ederdi öyle yapcam evlenirsem bende çocuk istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılÖyle düşünme bende güzel düşün güzel olsun hem bereketiyle gelir bebek sizinde kısmetinizde şimdi varmış evlisin bak çok şükür ne kadar güzel
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpsıkologtan destek al pospartuma gırersın sonrası daha kötu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl19 yaşta hamile kalmak kusura bakma çok gençsin daha.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEşin yaşlıysa ağız tadı biliyor he gencecik kızı kapmış bizde 10 yaş büyük sevelim hahahaha :D :D :D
Cevap sahibi+1 yılTanrın analı babalı büyütsün hayırlısı olsun ulan :D
Soran+1 yılEşim 22 yaşında :) sağolun inşallah
Cevap sahibi+1 yılçok büyük değilmiş senin içinde sıkıntı olmaz iyi anlaşıyorsanız gerçekten eşinden baba olacaksa sende kendini anne olarak hissediyorsan rahatla hayallerini kur
+1 yılOnu içine boşaltmadan önce düşünecektin
41 Yorumla- +1 yıl
Ama çok zevkli diyolar 😂😂
+1 yılÜç sesini dinle kimse anneliğin kitabını yazmadı yaşarken öğrendi❤️
00 Yorumla
+1 yıl19 yaşında hamilelik travma gibi çok erken evlenmişsin ama olur aldırma sakın sağlıkla doğar umarım
00 Yorumla
+1 yılÇocuk mutluluğu arttırır doğmasına çok var eğitici kitaplar okuyun tecrübe kazanırsınız
00 YorumlaYaşın daha çok genç daha ergensin ben bu yaşta baba olacağımı öğrensem intahar ederim :d
00 Yorumla
+1 yılBu dünyaya çocuk getirmek istemem
20 Yorumla
+1 yılKorkma anne olanlar annesinin karninda olmuyo
00 Yorumla
+1 yılGüçlü kardeşim inşallh en iyi anne olursun 🙏🏽
00 Yorumla
+1 yılKaynanana veya annen sana yardım eder merak etme
00 Yorumla
+1 yılKorunabilirdin.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 326 cevap paylaştı. Yani korunamadın mu
00 YorumlaOlabilir lan, gayet normal ya.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAfedersin korunmadinizmi
00 Yorumla
+1 yılAlışıyorsun
00 YorumlaÖzürlü
10 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Hamile kaldım ama bu durumu kabullenemiyorum, aynı durumu yaşayanlar var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım