Eger adetiniz 60 gün geciktiyse tabi dogru sonuc verir, fakat eger bu 60 gün icerisinde adet kani gördüyseniz o zaman zaten hamile olamazsiniz diye düsünüyorum. Soruda detay cok az. Detayi biraz daha uzun yazsaydin belki yardimci olabilirdim diye düsünüyorum.
0|1
0|0
Soran
1 ay
10 kasımda adet oldum 14 kasımda adetim bitti 22 kasımda ilişki yaşandı ilişkiden 24 gün sonra yani Adet gecikmesinin 7. gününde kan testi yaptım 2.0 çıktı 10. gününde evde test yaptım negatif çıktı 15. günde adet oldum yani ilişkiden 32 gün sonra adet oldum dün 60. gündü dün test yaptım negatif çıktı yanılma payı var mı daha adet olmadım
Sizin sadece adet düzensizliginiz var diye düsünüyorum. Cünkü hamile kadin adet kani görmez. Sadece yerlesme kanamasi olur. Sizin duruma gelince siz 60. gününde test yaptiginizi söylediniz ve arada iki kere adet kani görmüssünüz. Bu yüzden hamile olma ihtimaliniz cok düsük. %95 hamile olma ihtimaliniz yok. Bana gelince nasil bu kadar emin oldugumu sordunuz. Evet ben jinekolog yani kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bilim dalini okudum.
Soran
1 ay
60 gün geçti ama 2 kere adet olmadım sadece ilişkiden 32 gün sonra adet oldum bide bakireyim ben bunu söylemedim 😔 erkek arkadaşım tarafından ilişkiye zorlandım tecavüz gibi bişey oldu 😢
Bugün doktora gittim ama olayı söyleyemedim rahmime ve yumutkalıklara bakmasını istedim tam bakmadı bi sorun yok dedi hani normalde bende polikistik over sendromu var o yüzden bakmasını istedim eğer bebek olsaydı görmez miydi çünkü 8 hafta oldu
Hamilelik testleri eğer adetiniz en az 1 gün gecikmişse %90’a kadar doğru sonucu verir ancak kesin sonuç kan tahlili ile yapılır. Hamilelik testinde hamile olup olmadığınız idrar yoluyla atılan HCG gebelik hormonuyla anlaşılır. Araştırmalara göre kadarıyla gebelik testinden en doğru sonucu almak için adet döneminizin 1 hafta geçmesi gerekir. Hamilelik testinin doğru sonucu vermesindeki ayrıntılarından biri de testin sabah uyandığınızda yapmanız. Çünkü tüm gece boyunca biriken idrar HCG hormonunu en iyi şekilde yansıtır. İdrarda gebelik testi ilişkiden hemen sonraki günlerde sonuç veremez. Genellikle doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar bekleyip o günlerde testi yapmak gerekir.
Soran
1 ay
İlişkiden 61 gün geçti heralde varsa artık çıkmalı demi çünkü 22 kasımda olay oldu 😢
Adet gecikmesi Lekelenme ve akıntı Göğüslerin hassaslaşması ve göğüs uçlarının koyulaşması Kasık ağrısı Mide bulantısı ve ekşimesi Yorgun hissetme ve halsizlik Baş dönmesi Artan koku hassasiyeti Sık idrara çıkma Vücut sıcaklığının yükselmesi
Soran
1 ay
Peki 60. günde ne gibi belirtiler olur yani ben nasıl fark ederim
Sabahları mide bulantısı yaşamak gebeliğin yaygın belirtilerinden olup kadınların %85′ini etkiler, Hamileliğin ikinci ayında ruh hali oldukça değişkendir. Gebelik hormonları anneyi bazı günlerde neşeli ve şirin, bazılarında ise oldukça kasvetli yapabilir, Tuvalete daha sık çıkmaya başlarsınız, Göğüsler östrojen ve progesteron hormonlarının vücudunuzu anneliğe hazırlamasıyla birlikte yağ depolamaya başlar ve büyür, Hamileliğin ikinci ayında iştah açılır.
Soran
1 ay
Bilmiyorum belirtiler var sanki 😔😔bu belirtilerin neredeyse çoğunu yaşıyorum sabah bulantıları hariç
Geçen ay adet oldum aslında 10 kasımda adet oldum 14 kasımda adetim bitti 22 kasımda ilişki yaşandı ilişkiden 32 gün sonra adet oldum ama adetin 7. gününde kan testi yaptım 2.0 çıktı 10. gününde evde test yaptım negatif çıktı 15. günde adet oldum bu ay daha adet olmadım
Hayır evde yapılan idrar testi ile zaten geçen ay adet gecikmesinin 7. gününde kan testi yaptım 2.0 çıktı ama yanılma payı var mı bilmiyorum bide bende polikistik over sendromu var
10 kasımda adet oldum 14 kasımda adetim bitti 22 kasımda ilişki yaşandı ilişkiden 24 gün sonra yani Adet gecikmesinin 7. gününde kan testi yaptım 2.0 çıktı 10. gününde evde test yaptım negatif çıktı 15. günde adet oldum dün 60. gündü dün test yaptım negatif çıktı yanılma payı var mı bilmiyorum daha adet olmadım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1610 kasımda adet oldum 14 kasımda adetim bitti 22 kasımda ilişki yaşandı ilişkiden 24 gün sonra yani Adet gecikmesinin 7. gününde kan testi yaptım 2.0 çıktı 10. gününde evde test yaptım negatif çıktı 15. günde adet oldum yani ilişkiden 32 gün sonra adet oldum dün 60. gündü dün test yaptım negatif çıktı yanılma payı var mı daha adet olmadım
Bu arada bende polikistik over sendromu var
Maalesef hamile degilsiniz
Kesin mi peki nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz
Burdan mi anlatim
Evet fark etmez
Sizin sadece adet düzensizliginiz var diye düsünüyorum. Cünkü hamile kadin adet kani görmez. Sadece yerlesme kanamasi olur. Sizin duruma gelince siz 60. gününde test yaptiginizi söylediniz ve arada iki kere adet kani görmüssünüz. Bu yüzden hamile olma ihtimaliniz cok düsük. %95 hamile olma ihtimaliniz yok. Bana gelince nasil bu kadar emin oldugumu sordunuz. Evet ben jinekolog yani kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bilim dalini okudum.
60 gün geçti ama 2 kere adet olmadım sadece ilişkiden 32 gün sonra adet oldum bide bakireyim ben bunu söylemedim 😔 erkek arkadaşım tarafından ilişkiye zorlandım tecavüz gibi bişey oldu 😢
Hamile degilsiniz sadece adet düzensizligi yasiyorsunuz hem 2 kere testiniz negativ cikmis. Gebelik testleri %99 dogru sonuc veriyorlar.
Anladım teşekkür ederim çok sağolun bu arada bugün yine bi test aldım flygy markalı gebelik testi aldım
umarim dogru sonuc verir :)
Bugün doktora gittim ama olayı söyleyemedim rahmime ve yumutkalıklara bakmasını istedim tam bakmadı bi sorun yok dedi hani normalde bende polikistik over sendromu var o yüzden bakmasını istedim eğer bebek olsaydı görmez miydi çünkü 8 hafta oldu
Bide testi ne zaman yapsam en doğru sonucu alırım
Hamilelik testleri eğer adetiniz en az 1 gün gecikmişse %90’a kadar doğru sonucu verir ancak kesin sonuç kan tahlili ile yapılır. Hamilelik testinde hamile olup olmadığınız idrar yoluyla atılan HCG gebelik hormonuyla anlaşılır. Araştırmalara göre kadarıyla gebelik testinden en doğru sonucu almak için adet döneminizin 1 hafta geçmesi gerekir. Hamilelik testinin doğru sonucu vermesindeki ayrıntılarından biri de testin sabah uyandığınızda yapmanız. Çünkü tüm gece boyunca biriken idrar HCG hormonunu en iyi şekilde yansıtır. İdrarda gebelik testi ilişkiden hemen sonraki günlerde sonuç veremez. Genellikle doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar bekleyip o günlerde testi yapmak gerekir.
İlişkiden 61 gün geçti heralde varsa artık çıkmalı demi çünkü 22 kasımda olay oldu 😢
evet kesin dogru sonuc verecek emin olabilirsiniz :)
Peki testi ne zaman yapiyim sizce ne zaman yapiyim siz daha iyi bilirsiniz
adetten bir hafta sonra yaparsan en dogru sonucu alirsin :)
Adet gecikmesinden 1 hafta sonra mı
evet
Teşekkür ederim canım
Ya bişey daha soracam eğer gebelik olsaydı bende ne gibi belirtiler çıkardı
Adet gecikmesi
Lekelenme ve akıntı
Göğüslerin hassaslaşması ve göğüs uçlarının koyulaşması
Kasık ağrısı
Mide bulantısı ve ekşimesi
Yorgun hissetme ve halsizlik
Baş dönmesi
Artan koku hassasiyeti
Sık idrara çıkma
Vücut sıcaklığının yükselmesi
Peki 60. günde ne gibi belirtiler olur yani ben nasıl fark ederim
Sabahları mide bulantısı yaşamak gebeliğin yaygın belirtilerinden olup kadınların %85′ini etkiler, Hamileliğin ikinci ayında ruh hali oldukça değişkendir. Gebelik hormonları anneyi bazı günlerde neşeli ve şirin, bazılarında ise oldukça kasvetli yapabilir, Tuvalete daha sık çıkmaya başlarsınız, Göğüsler östrojen ve progesteron hormonlarının vücudunuzu anneliğe hazırlamasıyla birlikte yağ depolamaya başlar ve büyür, Hamileliğin ikinci ayında iştah açılır.
Bilmiyorum belirtiler var sanki 😔😔bu belirtilerin neredeyse çoğunu yaşıyorum sabah bulantıları hariç
Kaç gün daha bekliyim
Beklemene gerek yok canım, yeteri kadar zaman geçmiş,,60 günde regl olmadın mı hiç sen
Oldum ilişkiden 32 gün sonra adet oldum ama korkuyorum
İlişkiden 32 gün sonra gördüğün regl uterusunun boş olduğunu gösterir, yani gebelik falan yoktur sende canım
Peki ya varsa ama yine de adet olmuşsam 😔
Öyle bir şey çok düşük bir ihtimal, ayrıca 60 günde farklı belirrilerde başlardı
Ne gibi
Halsizlik, uyku hali, yorgunluk, mide bulantısı, kusma, kokulara karşı hassaai, mutfakta yemek kokularına ozelliki,, Goguslerde dolgunluk vs
Göğüs uçlarında koyulaşma olur mu 60 günde
Hayır olmaz, meme uçlarında koyulaşma 5. Aydan sonra başlar
Peki benim vücudumda fark edeceğim belirti ne olabilir
Yazdıklarımın tamamını fark edebilirsin sen, gogualerde dolgunluk mesela, uclarda hassasiyet uyusma hissi, de var
Geçen ay adet oldum aslında 10 kasımda adet oldum 14 kasımda adetim bitti 22 kasımda ilişki yaşandı ilişkiden 32 gün sonra adet oldum ama adetin 7. gününde kan testi yaptım 2.0 çıktı 10. gününde evde test yaptım negatif çıktı 15. günde adet oldum bu ay daha adet olmadım
O zaman adet düzensizliği var tedaviye başlayıp daha sağlıklı sonuçalabilirsniz biz atlattık şükür
Evet ama ilişki yaşandığı gün yumurtlama dönemindeydim
Kaç yıllık evlisniz?
Bekarım erkek arkadaşım tarafından ilişkiye zorlandım tecavüz gibi bişey oldu 😢 ama bakireyim vajinaya giriş olmadı
Kardeşim özldn yazrmısın
Hayır evde yapılan idrar testi ile zaten geçen ay adet gecikmesinin 7. gününde kan testi yaptım 2.0 çıktı ama yanılma payı var mı bilmiyorum bide bende polikistik over sendromu var
Sağlıklı değil netlik kazanmaz evli misin
Nasıl netlik kazanmaz neden peki
Arkadaş ekle ordan detaylı konuşalım hemşireyim
Saka saka verir ya 2 ay nerdeyse
Test yaptım negatif çıktı emin değilim
Gecikme falan var mı 2 aydır
10 kasımda adet oldum 14 kasımda adetim bitti 22 kasımda ilişki yaşandı ilişkiden 24 gün sonra yani Adet gecikmesinin 7. gününde kan testi yaptım 2.0 çıktı 10. gününde evde test yaptım negatif çıktı 15. günde adet oldum dün 60. gündü dün test yaptım negatif çıktı yanılma payı var mı bilmiyorum daha adet olmadım
Buna bağlı olarak adet gecikmen olabilir ama erken gebelik testi yap ya da en basit bi kan testi yaptır
Normal gebelik testi aldım bugünn ne zman yapiyim sizce bugün 61 gün oldu